• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok büyük cahilim ne yapabilirim

İletişim olarak ben de kötüyüm yani konu açamıyorum, karşımdaki konu açarsa o konudan devam ediyorum. Kombin yapan YouTuberlar oluyor, Instagramda da kombin yapan kadınların sayfaları var ben onları takip ediyorum. Youtube'da ülke gündemini ve tarihimizi anlatan faydalı birçok kanal var. İnternet öğrenmek isteyene derya deniz. Yeter ki bir yerden başla.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim ☺️

Merhaba. Burada çok akıllı kadınlar var.
23 yaşında kendini geliştirmek isteyen bir gence tavsiyeleriniz ne olurdu?

Ben bir çok konuda gerideyim. Siyaset, tarih, ekonomi, genel kültür vs.
Misal siyasetçi tanımam, bir ideolojim ve siyasi görüşüm yok.
Yazar, sanatçı, yönetmen tanımam.

Elimde ki parayı nasıl yatırım yapacağimi, hangi banka, nasıl değerlendireceğimi bilmem.

Yani dünyadan bi haberim, kendi küçük dünyam da yaşıyormuş gibi.

Sohbetlere dahil olamıyorum, çünkü bir fikrim ve kendime ait düşünce şeklim yok.

Benim bir duruşum yok. Hani öyle belli bir müzik zevki, kitap, hobi, film zevki, giyim tarzı, hayat görüşüm yok.

Hiç bir fikri, bilgi birikimi, tarzı olmayan dümdüz insanım. Bir insanın sevdiği bir yazar sanatçı, bir siyasi görüşü vs olur değil mi ama

Nerede nasıl kiminle ne konuşulur, davranılır, giyinilir, yenilir içilir bilmiyorum.
İnsan ilişkilerinde, iletişimde iyi değilim.

İyi yanım asosyal değilim, kendimi geliştirmeye açığım. Okumayı, araştırmayı severim. İlla evde değil, dışarıda da gelişmeye açığım.

Doğma büyüme büyükşehirdeyim, burada imkanlarım çok geniş. Ama nereden başlamalıyım?

Her tavsiyenizi dikkate alacağım, lütfen aklınıza gelen her şeyi yazın. Üniversite de özellikle gelişmek istiyorum.
Merhaba bence sanat akımlarına bakabilirsin genelde yanında örnekleri ve öncü sanatçılarıyla ilgili bilgiler bulabilirsin. Hepsi aklında kalmasa bile bilindik sanatçılardan ya da senin daha ilgini çeken tarzda daha fazla araştırma yapabilirsin. Atıyorum empresyonizm ilgini çekmiştir ordan Van Gogh u öğrenirsin belki hayatı ilgini çeker. Hakkında film belgesel izlersin. Aynı zamanda o dönemler hakkında da tarihsel bilgin de zenginleşebilir. Bakarsın bulunduğun şehre o tarz bir sergi gelir bildiklerinle gördüklerin birleşir.

Ya açıkçası her konuda hap hap bilgim olsun, ufaktan sohbetlere katilabileyim, ilgimi çeken konu olacak mı diye de deneme yapayım diyen biri için kitap okumak bence vakit kaybı. Artık YouTubeda onlarca konu hakkında onlarca kişi önceden araştırmasını yapmış olup böyle hap bilgiler veriyor. Bence öncelikle 5 6 tane ana başlık belirleyip, o konu hakkında hem bilgisi olan, hem akıcı anlatan hem de tarzınıza uyan birilerini takibe alıp en çok izlenen videolarından başlayın. Zamanla hem uc beş kelam edecek hale gelirsiniz hem de ortalama üstü ilginizi çeken alan olursa o zaman kitabını da alır uzun uzun okursunuz. Zaten herkesin her alanda bilgisi ve ilgisi olacak diye bir şey yok. Ben mesela spor ve müzikten nefret ederim yani hiç ilgimi çekmiyor. Ama mesela psikoloji, ülkeler ve gezilecek yerler, genel ülkeler tarihi ilgimi çeker gibi gibi. Siyaset olarak da her şeyle ilgileneceksiniz diye bir şey yok. Ben çok katılmıyorum zaten o yorumlara, oy verecek kadar bilgi edinseniz yeter. Bir tavsiyem ekonomi alanında mutlaka kendinizi geliştirin çünkü o hayatın her alanında lazım olacak.
Ciddi bir şekilde tavsiye verdiğiniz için teşekkür ederim 🙂 dikkate alacağım

Merhaba bence sanat akımlarına bakabilirsin genelde yanında örnekleri ve öncü sanatçılarıyla ilgili bilgiler bulabilirsin. Hepsi aklında kalmasa bile bilindik sanatçılardan ya da senin daha ilgini çeken tarzda daha fazla araştırma yapabilirsin. Atıyorum empresyonizm ilgini çekmiştir ordan Van Gogh u öğrenirsin belki hayatı ilgini çeker. Hakkında film belgesel izlersin. Aynı zamanda o dönemler hakkında da tarihsel bilgin de zenginleşebilir. Bakarsın bulunduğun şehre o tarz bir sergi gelir bildiklerinle gördüklerin birleşir.
Dalga geçmeden insan gibi cevapladiğiniz için teşekkür ederim, not aldım tavsiyenizi dikkate alacağım 🙂

Ek olarak siyaset gerçekten önemli. Bir fikri ne olursa olsun savunmak değil, partilerin siyasi başkanını toplumsal olaylarda nasıl açıklama yaptığını nasıl tavır aldığını bilmek önemli.
Yemek yaparken Fatih Altaylı dinliyorum mesela. Sohbet tarzında. Pelin batu ile tarih çok iyi bir podcast. Bir zamanlar doğa rutkayın Programm vardı güncel film tiyatro oyuncuları çıkarıp anlatırdı ben onu YouTube’dan izledim hep. Baya tiyatro oyunu, oyuncusu hakkında bilgim olmuştu o sayede çok da keyifliydi izlemek.

belgesel ve eski tv programlarını izleyebilirsin kült filmleri baştan izleyebilirsin. imkan varsa seyahat et psikoloji 101 arkeoloji 101 vs gibi kitaplar var en kötü al onları oku modern klasiklere bak mesela ben arkeolojiye ilgi duyuyorum arkeofili diye bir site var oradan güncel olayları takip ediyorum bazı YouTuberlar var bilim haberlerini anlatıyor. Ama ben genelde arkadaş ortamında bunların muhabbetinin döndüğünü pek görmedim kültürsüz çevrem var demek : D
Not aldım tavsiyenizi dikkate alacağım 🙂

Evet herkes boşver dedi ama asla es geçemem. Bir Türk vatandaşı olarak, bilinçli bir şekilde oy kullanmam gerekir. Fakat bazı ablalar benimle dalga geçti. Ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim ☺️
Okumadım yorumları, kim ne yazmış bilmiyorum ama kendi totolarıyla dalga geçsin onlar 😂😂

Geç bile kalmışsın bence. Ama normal çünkü sizin nesilde nedense aileler bilinçlendirmiyor çocuklarını. Büyümenize gelişmenize izin vermiyorlar çoğu zaman. Anne baban da çok okuyan eden insanlar değilse eksik kalmıştır bu tarafın. Çözülmeyecek mesele değil.

Sanırsam pek tatlı bir konu değil, bazı ablalar benim dalga gectigimi düşünmüş, neyse yorumunuz için teşekkür ederim🙂 ben de bilgiye kıymet verdiğim için, kendimi geliştirmek istiyorum. En azından bilinçli bir genç olabilmek.

Öncelikle bu şekilde hitap etmekten vazgeçiniz.

Ek olarak siyaset gerçekten önemli. Bir fikri ne olursa olsun savunmak değil, partilerin siyasi başkanını toplumsal olaylarda nasıl açıklama yaptığını nasıl tavır aldığını bilmek önemli.
Bende işte tam olarak bundan bahsediyorum ama bazı ablalar beni anlamadı dalga geçtiler. Sonuçta bilinçli bir şekilde ülkemin geleceği için nereye oyumu vermem gerektiğini bilmeliyim

Ya açıkçası her konuda hap hap bilgim olsun, ufaktan sohbetlere katilabileyim, ilgimi çeken konu olacak mı diye de deneme yapayım diyen biri için kitap okumak bence vakit kaybı. Artık YouTubeda onlarca konu hakkında onlarca kişi önceden araştırmasını yapmış olup böyle hap bilgiler veriyor. Bence öncelikle 5 6 tane ana başlık belirleyip, o konu hakkında hem bilgisi olan, hem akıcı anlatan hem de tarzınıza uyan birilerini takibe alıp en çok izlenen videolarından başlayın. Zamanla hem uc beş kelam edecek hale gelirsiniz hem de ortalama üstü ilginizi çeken alan olursa o zaman kitabını da alır uzun uzun okursunuz. Zaten herkesin her alanda bilgisi ve ilgisi olacak diye bir şey yok. Ben mesela spor ve müzikten nefret ederim yani hiç ilgimi çekmiyor. Ama mesela psikoloji, ülkeler ve gezilecek yerler, genel ülkeler tarihi ilgimi çeker gibi gibi. Siyaset olarak da her şeyle ilgileneceksiniz diye bir şey yok. Ben çok katılmıyorum zaten o yorumlara, oy verecek kadar bilgi edinseniz yeter. Bir tavsiyem ekonomi alanında mutlaka kendinizi geliştirin çünkü o hayatın her alanında lazım olacak.
Asla katılmıyorum. Zaten çabasız yutupdan edinilen bilgilerle kendini alim sananlardan çekiyoruz.

Konumun neden linçlendiğini anlamadım. Neden özelden bana kötü kötü şeyler yazıyorsunuz. Sadece fikir almak istemiştim

Buraya sadece kendimi nasıl geliştirebilirim diye yazdım, neden kötü bir şey yazmışım gibi davranıyorsunuz

Asla katılmıyorum. Zaten çabasız yutupdan edinilen bilgilerle kendini alim sananlardan çekiyoruz.
Gayet de net biçimde yazılmış halbuki onlarca konuda ana hatlarıyla bilgi edinip ilgi çeken alanlarda detaylı kitap okunması gerektiği. Eskiden de ansiklopedi varken, kütüphaneye araştırmaya gidilirken biz internetten 2 dkda bilgi edindiğimiz zaman laf ederlerdi böyle. Hiçbir zaman bitmeyecek eskiye sıkı sıkıya bağlı olup asla gelişmeleri kabul etmemek.

Ayy inanmıyorum ya. Buraya o kadar 18 yaşındaki kızlara "sevgilimden ayrıldım" diye saçma aşk konularına güzelce ciddi tavsiye veriyorsunuz ama bana neden özelden hakaret ediyorsunuz ne yaptım ben şimdi size

Konumun neden linçlendiğini anlamadım. Neden özelden bana kötü kötü şeyler yazıyorsunuz. Sadece fikir almak istemiştim

Buraya sadece kendimi nasıl geliştirebilirim diye yazdım, neden kötü bir şey yazmışım gibi davranıyorsunuz
Ayy inanmıyorum ya. Buraya o kadar 18 yaşındaki kızlara "sevgilimden ayrıldım" diye saçma aşk konularına güzelce ciddi tavsiye veriyorsunuz ama bana neden özelden hakaret ediyorsunuz ne yaptım ben şimdi size

İddia ettiğiniz gibi özel mesaj yolu ile rahatsızlık veren varsa moderatörlere rapor edin ama şu halinizle hiç de inandırıcı gelmiyorsunuz.
Biz yeterince troll gördük.

Bu yaşa kadar ot gibi yaşamayı nasıl başardın güzelim ya 😄 kitap okursan küçük dünyana bir çok dünya katarsın. Böyle zorlamayla şunu oku şunu giy demeyle kültürlü olunmaz. Çok okumak,hayatı deneyimlemen gerek.

İddia ettiğiniz gibi özel mesaj yolu ile rahatsızlık veren varsa moderatörlere rapor edin ama şu halinizle hiç de inandırıcı gelmiyorsunuz.
Biz yeterince troll gördük.
Troll değilim ya yemin ederim ki. Neden böyle kötü davranıyorsunuz. Sadece fikir almak istedim.
Buraya "ben kendimi geliştirmek istiyorum" diyen herkese troll denildiğini bilmiyordum

Bu yaşa kadar ot gibi yaşamayı nasıl başardın güzelim ya 😄 kitap okursan küçük dünyana bir çok dünya katarsın. Böyle zorlamayla şunu oku şunu giy demeyle kültürlü olunmaz. Çok okumak,hayatı deneyimlemen gerek.
Önceki konumda bahsetmiştim. Bir sağlık problemim olduğu için hem üniversite okuyamadım hem de kendimi geliştirme istediğim yoktu, moralim yerinde değildi

Tarihin arka odası var 15 senelik herhalde biz eşimle oturup izledik keyifle 32. Gün teke tek eski ama o dönemi anlamak için izlenir. Çoğu platform da belgesel dolu eski programlar var. bir makaleyi tezi açıp onun literatürlerine bakabilirsin.

Tarihin arka odası var 15 senelik herhalde biz eşimle oturup izledik keyifle 32. Gün teke tek eski ama o dönemi anlamak için izlenir. Çoğu platform da belgesel dolu eski programlar var. bir makaleyi tezi açıp onun literatürlerine bakabilirsin.
🥺Ya çok teşekkür ederim ciddi yorum yazdığınız için, tavsiyenizi dikkate alacağım

Back