• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok büyük cahilim ne yapabilirim

Eğer tekrar üniversite yıllarıma dönebilseydim yabancı dil öğrenir ve derslerimin bir numarası olurdum. Siyasete asla bulaşmaz , kulüplere de katılmazdım. Ben yaptıklarımı artık hata olarak görüyorum. 😬
Ben de çok isterdim geri dönmeyi.Ama biraz daha geriye.Tercih yaptığım güne dönmek isterdim.Hem de çok.Üniversite tercihi çok büyük bir yol ayrımı ve hayat seçimi.Ne kadar önemli bir dönem.O zaman anlayamadım.

Burdaki insanların aklıyla dalga geçmeye çalışmışsın.Okumayı araştırmayı severim demişsin ama öte yandan hiçbir şey bilmiyorum diyorsun okuyan insan hiç mi bir şey öğrenmez.Amacını anlamadım ama hiç komik değil!!!
Estağfurullah öyle bir niyetim yoktu🥺
Neden üzerime geldiniz ki şimdi.

Evet seviyorum okumayı, ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Tek bildiğim okumayı sevdiğim. Bir kaç ilgi alanım var ama insan ilişkilerinde iyi değilim

Üzgünüm, buradaki insanları rahatsız etmek istememiştim, sadece fikir almak istemiştim.

Arkadaşlar nasıl siyaseti boşver? Bir ideolojim yok diyor. Oy da kullanmıyor. Yani bu boşver meselesi değil ki. Bu zamanda hiç mi ülke gündemi vs bilmiyorsunuz. Ben çok şaşırdım açıkçası bu konuya. Nasıl yani?
Evet işte siyaseti boş vermek istemiyorum. Bir Türk vatandaşı olarak, bilinçli bir şekilde oy kullanmak istiyorum.
Ama siyaset nereden öğrenilir bilmiyorum.
Ülke gündemini takip ediyorum ama siyasette her bana çok karışık geliyor.

Estağfurullah öyle bir niyetim yoktu🥺
Neden üzerime geldiniz ki şimdi.

Evet seviyorum okumayı, ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Tek bildiğim okumayı sevdiğim. Bir kaç ilgi alanım var ama insan ilişkilerinde iyi değilim

Üzgünüm, buradaki insanları rahatsız etmek istememiştim, sadece fikir almak istemiştim.
Hayr rahatsızlık değil ama bana çok ilginç geldiniz. Cam fanusta mı büyüdünüz? Nasıl bir çevreniz var yani 2024 Türkiyesinde siyasetten anlamayan benim 1 yaşmda bebem vardır herhalde absnsks

Merhaba canım, klasik tavsiyeleri bilirsin, güncel kitapları oku vs, bunun yanı sıra ben kendi yaptıklarımdan örnek vereceğim, youtube’da takip ettiğin programlar olabilir isim vermek yasak mı bilmiyorum o yüzden yazmayacağım, mesela eski bir gazetecinin ünlü farklı iş dallarından konukları oluyor, çok değişik şeyler öğreniyorsun
Ben ayda bir kere devlet veya özel bir tiyatroya mümkünse müzikale gitmeye çalışırım, ayda 2 3 kere yeni bir yeme içme mekanı keşfetmeye çalışırım
Dünya ülkelerinin kültürlerini anlatan programlar izlemeye bayılırım
Maymun iştahlıyım sürekli yeni bir şey denerim, bir dans, bir seramik, bir yağlı boya gibi
3. Yabanci dilimi öğrenmeye başladım ama yaştan dolayı yavaş ilerliyor
Yemek yapmayı severim ve başka ülkerin mutfaklarını da denerim
Kahve demleme yöntemleriyle ilgili şeyler izlerim
Daha bir sürü yazabilirm ama bir başla devamı gelecek, bilginin sınırı yok

Merhaba. Burada çok akıllı kadınlar var.
23 yaşında kendini geliştirmek isteyen bir gence tavsiyeleriniz ne olurdu?

Ben bir çok konuda gerideyim. Siyaset, tarih, ekonomi, genel kültür vs.
Misal siyasetçi tanımam, bir ideolojim ve siyasi görüşüm yok.
Yazar, sanatçı, yönetmen tanımam.

Elimde ki parayı nasıl yatırım yapacağimi, hangi banka, nasıl değerlendireceğimi bilmem.

Yani dünyadan bi haberim, kendi küçük dünyam da yaşıyormuş gibi.

Sohbetlere dahil olamıyorum, çünkü bir fikrim ve kendime ait düşünce şeklim yok.

Benim bir duruşum yok. Hani öyle belli bir müzik zevki, kitap, hobi, film zevki, giyim tarzı, hayat görüşüm yok.

Hiç bir fikri, bilgi birikimi, tarzı olmayan dümdüz insanım. Bir insanın sevdiği bir yazar sanatçı, bir siyasi görüşü vs olur değil mi ama

Nerede nasıl kiminle ne konuşulur, davranılır, giyinilir, yenilir içilir bilmiyorum.
İnsan ilişkilerinde, iletişimde iyi değilim.

İyi yanım asosyal değilim, kendimi geliştirmeye açığım. Okumayı, araştırmayı severim. İlla evde değil, dışarıda da gelişmeye açığım.

Doğma büyüme büyükşehirdeyim, burada imkanlarım çok geniş. Ama nereden başlamalıyım?

Her tavsiyenizi dikkate alacağım, lütfen aklınıza gelen her şeyi yazın. Üniversite de özellikle gelişmek istiyorum.
Hiç birimiz her konuda bilgi sahibi değiliz ama bazı şeyler var bilmemek gerçekten cahil yapıyor insanı. Yaşınız küçük ve isteklisiniz. Film seçerken belli yönetmen ve eleştirmenlerin önerileriyle başlayabilirsiniz. Ben mesela kült filmleri ve bazı yönetmenlerin tüm filmlerini izlemişimdir. Sinemaya ekstra meraklı ya da bilgili değilim.bilgili biri yanımda bir şey anlatsa ama bunu da mı bilmiyorsun demez . Bir yerden yakalarım muhabbeti.

Tarih de öyle. Kendi tarihimizi ve dünya tarihini temel hatlarıyla bilmek gerekiyor. Bu konuda kitaplar baya etkili oluyor. Atıyorum İrlanda'nın bir dönemini anlatan roman , ya da Rusya tarihi için yine savaş döneminde geçen bir roman tarih kitabı okumaktan daha öğretici ve eğlenceli oluyor. Yine bunu da mı bilmiyorsun demez kimse .

Kendi ilgi alanınızı mutlaka keşfedin. Resimler mi , spor mu,müzik mi ,filmler mi illa ki bir ilgi alanınız vardır. O alanda da daha çok okuma ve eğitimle kendinizi geliştirirsiniz.

Nerede ne giyilir ne yenir kısmını bilen insan sayısı çok az . Bu baya masraflı da bir konu bence ama genel hatlarıyla öğrenme işi çokça sosyalleşmeyle ilgili gibi. Ben bu arada bazı yerlere giderken hala öneri araştırıyorum Google'da. Ya da mekanın etiketlerine bakıp genel fikir ediniyorum.

Tabi ki var. En çok psikolojiyle ilgileniyorum. Sonra sanat tarihi, gastronomiye ilgim var. Ayda bir tiyatroya giderim. Hobi olarak resim çiziyorum, tenisi severim öyle işte. Pek dolu dolu değil :/
Sizin doluluktan kastınız nedir saray hanımefendisi olmak mı? Bu dedikleriniz bile gayet ortalama üstü

Belli konulara ilgin,meyilin illaki vardır ama sen farkında değilsindir.Kendini bu kadar aşağıda görmemekle işe başla bence.Herkes her konudan anlayacak diye bir şey yok.Söz gelimi ben de eğitimciyim ama mesela siyaset pek ilgimi çekmez ve anlamam da.Her konuda bilgimiz de olamaz,ilgimiz de.İlgini hissettiğin şeyleri öğrenmeye,araştırmaya çalış derim.Ayrıca kendini ifade ediş şeklin hiç de boş, cahil insan hissi vermedi bana😆
Ben kendimi yetersiz görüyorum. En azından belli bir bilgi birikimim olsa çok iyi olur 🙂
Ben küçükken erkenden okuma yazma öğrenmişim, çok kitap okurdum. Küçükken de kendimi çok iyi ifade edebiliyordum

Ben de hiç ekonomiden anlamıyorum. Etrafımdaki insanlar genelde iibf mezunu, sürekli faiz oranlarından merkez bankasından enflasyon verilerinden rayiç bedelden falan bahsediyolar yanlarında mal gibi kalıyorum zerre anlamıyorum. Yatırım olaylarından da hiç anlamam. Çok cahil hissediyorum bu konuda ya.

belgesel ve eski tv programlarını izleyebilirsin kült filmleri baştan izleyebilirsin. imkan varsa seyahat et psikoloji 101 arkeoloji 101 vs gibi kitaplar var en kötü al onları oku modern klasiklere bak mesela ben arkeolojiye ilgi duyuyorum arkeofili diye bir site var oradan güncel olayları takip ediyorum bazı YouTuberlar var bilim haberlerini anlatıyor. Ama ben genelde arkadaş ortamında bunların muhabbetinin döndüğünü pek görmedim kültürsüz çevrem var demek : D

Ve bu konu çok tatlı. Benim de 2001li bir kardeşim var. Sürekli berbat bi durumda olduklarını anlatıp duruyorum onlara. Hiç bi şey yapmasak oturup ansiklopedi kurcalardık biz. Şahaneyiz demiyorum. Ama bilginin çok kıymetli olduğunu bilirdik. Ansiklopedi desen ne olduğunu bilmeyen çikar arkadaşlarında iddia ediyorum. Şimdi 5 sene öncesinde geleceğin mesleği denen yazılımcılar bile çöp olmak üzere. Yapay zekadan isteyecez kişiye göre yazılımmış programmış yapacak zaten 5 seneye kalmaz.
Sanırsam pek tatlı bir konu değil, bazı ablalar benim dalga gectigimi düşünmüş, neyse yorumunuz için teşekkür ederim🙂 ben de bilgiye kıymet verdiğim için, kendimi geliştirmek istiyorum. En azından bilinçli bir genç olabilmek.

Paradan anlamak zorunda da değilsin 7/24 konuşan insanlar bi açsın neleri var çok paran varsa gider bi aracı şirketle anlaşırsın olmadı fonlara bakarsın kaldı ki yatırım tavsiyesi herkesten alınmaz bu bir meslek ama çoook istiyorsan ücretli ücretsiz bir sürü kaynak anlatıyor borsayı

Neden herkes siyaseti boşver demiş anlamadım. Bu halde olmamızın sebebi bu muhtemelen.

Siyaset bilmezsen hiçbir şey bilmiyorsun demektir. Dünya klasiklerini bile tam olarak kavrayamazsın yazıldığı ülke ve dönemdeki politik akımları bilmezsen. Roman okur gibi okuyup geçersin. Ne işini yönetebilirsin, ne paranı yönetebilirsin dünya politikasını takip etmeden.

Hiç birimiz her konuda bilgi sahibi değiliz ama bazı şeyler var bilmemek gerçekten cahil yapıyor insanı. Yaşınız küçük ve isteklisiniz. Film seçerken belli yönetmen ve eleştirmenlerin önerileriyle başlayabilirsiniz. Ben mesela kült filmleri ve bazı yönetmenlerin tüm filmlerini izlemişimdir. Sinemaya ekstra meraklı ya da bilgili değilim.bilgili biri yanımda bir şey anlatsa ama bunu da mı bilmiyorsun demez . Bir yerden yakalarım muhabbeti.

Tarih de öyle. Kendi tarihimizi ve dünya tarihini temel hatlarıyla bilmek gerekiyor. Bu konuda kitaplar baya etkili oluyor. Atıyorum İrlanda'nın bir dönemini anlatan roman , ya da Rusya tarihi için yine savaş döneminde geçen bir roman tarih kitabı okumaktan daha öğretici ve eğlenceli oluyor. Yine bunu da mı bilmiyorsun demez kimse .

Kendi ilgi alanınızı mutlaka keşfedin. Resimler mi , spor mu,müzik mi ,filmler mi illa ki bir ilgi alanınız vardır. O alanda da daha çok okuma ve eğitimle kendinizi geliştirirsiniz.

Nerede ne giyilir ne yenir kısmını bilen insan sayısı çok az . Bu baya masraflı da bir konu bence ama genel hatlarıyla öğrenme işi çokça sosyalleşmeyle ilgili gibi. Ben bu arada bazı yerlere giderken hala öneri araştırıyorum Google'da. Ya da mekanın etiketlerine bakıp genel fikir ediniyorum.
Bazıları gibi dalga geçmeden güzelce cevap verdiginiz için teşekkür ederim 🙂

Merhaba. Burada çok akıllı kadınlar var.
23 yaşında kendini geliştirmek isteyen bir gence tavsiyeleriniz ne olurdu?

Ben bir çok konuda gerideyim. Siyaset, tarih, ekonomi, genel kültür vs.
Misal siyasetçi tanımam, bir ideolojim ve siyasi görüşüm yok.
Yazar, sanatçı, yönetmen tanımam.

Elimde ki parayı nasıl yatırım yapacağimi, hangi banka, nasıl değerlendireceğimi bilmem.

Yani dünyadan bi haberim, kendi küçük dünyam da yaşıyormuş gibi.

Sohbetlere dahil olamıyorum, çünkü bir fikrim ve kendime ait düşünce şeklim yok.

Benim bir duruşum yok. Hani öyle belli bir müzik zevki, kitap, hobi, film zevki, giyim tarzı, hayat görüşüm yok.

Hiç bir fikri, bilgi birikimi, tarzı olmayan dümdüz insanım. Bir insanın sevdiği bir yazar sanatçı, bir siyasi görüşü vs olur değil mi ama

Nerede nasıl kiminle ne konuşulur, davranılır, giyinilir, yenilir içilir bilmiyorum.
İnsan ilişkilerinde, iletişimde iyi değilim.

İyi yanım asosyal değilim, kendimi geliştirmeye açığım. Okumayı, araştırmayı severim. İlla evde değil, dışarıda da gelişmeye açığım.

Doğma büyüme büyükşehirdeyim, burada imkanlarım çok geniş. Ama nereden başlamalıyım?

Her tavsiyenizi dikkate alacağım, lütfen aklınıza gelen her şeyi yazın. Üniversite de özellikle gelişmek istiyorum.

Ortamlarda satılacak bilgi podcastini dinleyebilirsin bi yandan. Ben sohbeti ve konuları seviyorum diye dinliyorum. Ama her daldan konuyu kısacık konuşup minik bilgiler veriyor. Kendi hobini bulabilirsin, o alanda araştırıp okuyabilirsin. Bazı konular nemim ilgi alanımdır o konularda konuşmayı severim, mesleğimle alakalıda. True Crime hobimdir, enerji, meditasyon severim araştırırım. Bilgim baya iyidir konuşurken insanları da etkilerim. Onun dışındaki konularda AA bilmiyorum bakıyorum deyip, not alıp sonra bakmayı da severim bu arada. bu da hoş bir davranıştır eşim mühendis bazen ortamda konuyu hiç anlamıyorum, ligiyle dinliyorum sadece . Ek olarla bana da güncel dizi film vs bilmeyen insanlar bir tık değişik geliyor çünkü genelde bunlar ortamda çok sık konusuluyor. Boş zamanınız varsa gerçekten gündemdeki dizilere bir göz atın, sevmezseniz izlemezseniz. Türk dizileri değil, yabancı diziler bu da benim insanlara önyargım 🙈

İlgi alanlarim var ama insanlarla iletişimim kötü, sonra kiminle nasıl konuşmayı, giyinmeyi vs de bilmiyorum.
İletişim olarak ben de kötüyüm yani konu açamıyorum, karşımdaki konu açarsa o konudan devam ediyorum. Kombin yapan YouTuberlar oluyor, Instagramda da kombin yapan kadınların sayfaları var ben onları takip ediyorum. Youtube'da ülke gündemini ve tarihimizi anlatan faydalı birçok kanal var. İnternet öğrenmek isteyene derya deniz. Yeter ki bir yerden başla.

Ya açıkçası her konuda hap hap bilgim olsun, ufaktan sohbetlere katilabileyim, ilgimi çeken konu olacak mı diye de deneme yapayım diyen biri için kitap okumak bence vakit kaybı. Artık YouTubeda onlarca konu hakkında onlarca kişi önceden araştırmasını yapmış olup böyle hap bilgiler veriyor. Bence öncelikle 5 6 tane ana başlık belirleyip, o konu hakkında hem bilgisi olan, hem akıcı anlatan hem de tarzınıza uyan birilerini takibe alıp en çok izlenen videolarından başlayın. Zamanla hem uc beş kelam edecek hale gelirsiniz hem de ortalama üstü ilginizi çeken alan olursa o zaman kitabını da alır uzun uzun okursunuz. Zaten herkesin her alanda bilgisi ve ilgisi olacak diye bir şey yok. Ben mesela spor ve müzikten nefret ederim yani hiç ilgimi çekmiyor. Ama mesela psikoloji, ülkeler ve gezilecek yerler, genel ülkeler tarihi ilgimi çeker gibi gibi. Siyaset olarak da her şeyle ilgileneceksiniz diye bir şey yok. Ben çok katılmıyorum zaten o yorumlara, oy verecek kadar bilgi edinseniz yeter. Bir tavsiyem ekonomi alanında mutlaka kendinizi geliştirin çünkü o hayatın her alanında lazım olacak.

Neden herkes siyaseti boşver demiş anlamadım. Bu halde olmamızın sebebi bu muhtemelen.

Siyaset bilmezsen hiçbir şey bilmiyorsun demektir. Dünya klasiklerini bile tam olarak kavrayamazsın yazıldığı ülke ve dönemdeki politikayı bilmezsen. Ne işini yönetebilirsin, ne paranı yönetebilirsin dünya politikasını takip etmeden.
Evet herkes boşver dedi ama asla es geçemem. Bir Türk vatandaşı olarak, bilinçli bir şekilde oy kullanmam gerekir. Fakat bazı ablalar benimle dalga geçti. Ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim ☺️

Back