- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
-
Canim kulaginda bi problem cikmazsa bence psikolojik tir çünkü bas dönmesi cinlama yakin bi tanidigimda var ve psikolojik sinav stresli bi donem eminim buna ama bazo şeylerin nasip olduğunu unutma sen calis sonrasında allah a birak tedbir senden takdir allah tandir unutma
Valla yavrucum tüm yazdıklarını okumadım ama sanırım bu söyleceklerim en azından faydalı olacak.Bu içindee bulunduğun ruh hali o kadar normalki.Emin ol hedfe ulaşman,istediğin bölümü kazanman icin bu kaybettiğin birkaç sene hiç önemli değil.Zaten bu birçok kişide karşılaşılan bir durum.Erkek kardeşimden örnek vereyim.Şu an kendisi hakim.Ama hukuğu kazanana kadar göbeği çatladı.Kazanamadığını öğrendiği zaman kendisine şöyle dedim hep:Sen hedefine yürü.Kararlı ol.Kaybettiğin süre çok önemli değil.Sonuçta tüm hayatını etkileyicek bir şey için,geleceğin için uğraşıyosun.O yüzden tökezlemeler elbet olacaktır.Sen rahat ol,arkası gelir zaten.
Allah yardımcın olsun.
üniversiteyi bi kazan belki 50 yaşında olup okula gelen insanları göreceksin.
okulda kimse kimsenin yaşını dert etmez.
o yüzden 26 ne ki yani.
ama böyle yaparsan kazanamazsın.
bence bunların hepsi sınav stresinden oluyor.yapma.
en kısa zamanda bi psikoloğa git ve sınav stresin için destek al.
Benim okuduğum şehir küçüktü ve ben öyle çok büyük insanlara rastlamamıştım okulumda. Herkesten duyuyorum 'Büyük büyük insanlar var okulumuzda' diyorlar. Okul için dert etmiyorum 26 yaşı aslında. Ne zaman iş bulup çalışmaya başlayacağım? Ne zaman evleneceğim? Evliliğe de çok meraklı birisi değilim ama anne olmayı çok istiyorum ve 'İnsanın yaşı ilerledikçe anne olma ihtimali azalır ve doğumlar daha riskli olur' diye duydum. Bunlar beni korkutuyor. Sanki her şeye geç kalacakmışım gibi hissediyorum. Hoş nasibimde 23 yaşımda evlenmek yazılıysa okurken de olur. Kaderin önüne geçilmez ama insan düşünüyor işte.:26:Hastalıkların stresten olduğunu düşünüyorum bende. Elimde olmadan yapıyorum stresi ama. Çok bunalıyorum. Olmazsa dediğiniz gibi psikoloğa gideceğim. Bir de bitkilerden hazırlanan bir ilaç varmış. Rahatlatıyormuş insanı. Eğer bulabilirsem onu alıp denemeyi düşünüyorum.
Ahh su sinav stresi herseyi mahvediyor lutfen yenmeye calis sonucta o kadar ay calistin gereken bilgiler sende zaten sakinles
bak canım bu kadar derin düşünürsen kafayı yersin.
bırak şimdi ne zaman evleneceğini düşünmeyi çoluğu çocuğu falan.
40 yaşında çocuk sahibi olan insanlar var.
ilk işine 30 yaşında giren insanlar var.
okurken çalışmaya başlayan, mevzuniyetinde aynı yerden devam eden insanlar var.
hayatın sana ne getireceğini bilemezsin.
ünv yılların en güzel yılların olacak.
nası olsa bigün evlenirsin iş de bulursun çocğun da olur.
bunları şimdi bi kenara koy ve hedefine odaklan.
bunları düşünürsen kendi kendine köstek olursun.
ayrıca da seni inan çok iyi anlıyorum.
senin geçtiğin süreçten ben de geçtim.
kazanamazsan özele gitme ihtimalin yok mu
selam canım
oncelıkle kolay gelsın çalışmalarında,hiç kolay degıl bılıyorum hele ki hedefler ugruna harcadıgın yıllar oldugunu düşündügünde yük dahada cok bınıyor ınsanın üstüne..
öncelıkle senınle aynı durumları yaşadım,hep gec kaldıgımı düsündum tum arkadaslarımokurken ben hazırlanıyordum,
ama şu var bunları düşüne düşüne kenıdmı okadar cok strese soktum ki hem panık atak oldum hemde bır oncekı senenın puanının 26 puan altına düştüm..sınavda atak gecırıp kagıdı kalemı attım cunku..
benım durumuma gelmeden önce önlemını al,kendını gevşet bu dunyanın sonu degıl de ve hedeflerın için elınden gelenı yap ama sonuc geldıgındede istedigin olmasa bile ıkıncı bır alternatıfın,yanı B planın olsun..
ben ne mi yaptım 26 puan bırden düştüğüm sınav sonucumla ıkıncı meslek alternatıfımı yapabılecegım bölüme girdim,şimdi bankacıyım..
çok çok daha ıyısı olabılırdı ama bu oldu,ve şuanda o yasadıgım yılların hepsi gereksız stres yaşadıgım yıllar olarak hafızamda..
hayatta hep bir B planın olsun..
şimdiden başarılar canım
Bunda bu kadar stres yapacak ne var ki ben ilk senemde kazandım da noldu okulum 2 sene uzadı şimdiden :)) 6 sene okumuş olurum toplam çünkü alttan çok dersim var
Ayrıca üniversitedeki sınıfımda 60 yasında amcamız var 2. üniversitesini okuyor kültür amaçlı ve dersleri de çok iyi onun yanında bir de evli çiftimiz var onlar da ünide tanısıp okulu bırakıp evleniyor çocuk çoluk büyüyünce devam etmek diplomayı almak için tekrar kaldıkları yerden devam etmek için geldiler yaşları da 50-55 civarı :))
onu geçtim zaten üniversitede çoğu kişinin yaşı büyük direk ilk senesinde sınavı kazanıp gelen yok okulda 28 yasında da arkadaslarım var hiç de sorun olacak bi durum değil. Olmadı bu ikinci üniversitem dersin arkadaşlarına nolcak kii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?