çok bunaldım ne yapmalıyım yardım cı olun lütfen..

hude

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
31
0
26
Kastamonu
merhaba arkadaşlar ben daha 1 buçuk aylık evliyim 1 yıl da nişanlı kaldım ama öyle şeyler yaşadım ki bıktım artık tat almıyorom hayattan. Aslında eşimle aram iyi hatta dışarıdan bakanlar kskanıo ama içini bilmiolar tabi . neyse uzatmadan konuya gelelim bana sürekli sorun yaşatan eşimin ailesi oldu ki eşim biz tanışıyorken ben onları beğenmem diye korkuyordu.Eşimin babasıyla sorunları olduğunu b,iliyordum ama tam içine girmeden ne olduğu anlaşılmıyo nişanlımla kendi çabalarınmızla nişan yaptık aile arası bunlar başladı her şeye karışmaya her şley de tabi para sürekli eşime ablası annesi baskı yapıyo para gönder para gönder diye meğer herşeyi gönderiyormuş benim akıllı da nişan oldu herşeyi kredi çekip yapmış herşey de 2 biklezik onu da ailem istemedi yapılmayacaktı sırf elalem ne der diye yaptık. sonra tuutup kayınbabam ve kaynanam ziyaretime geldi güya başladı şartlara düğün dışarıda olacak kına ya gerek yok olmadı evde yap gelen takıları biz alırız falan diye şok oldum herkesten sorun duydum ama bu kadarı terbiyesizlikti annem yok başımda babm yok gelmiş adamlar bana hesap kesiyolar sanki ben erkek tarafıyım onlar kız. neyse eşim baktı para birikmiyo el koyuyorlkar tekrar kredi çekti güya para kalsın diye nikahı düğünden önce ysptık ben tayin isteyebileyim diye ailem geldi kayınbabam resmen delirdi salon tuttuk diye biz de kimse salona gelmez ben kapıda yaparım ister gelin ister gelmeyi,in diye annem babam ilk defa gelmiş üstelik nikaha ama yok adam hiç birşeyi dinlemio.neyse düğüne çok yakın olaylar arttı adam başlamış bana para göndermedi ben düğün yapmam kimseyi göndermem diye rezxillik resmen aileme dedim bırakın atayım nişanı daha büyümeden bizi elaleme rezil edeceksin diye daha çok üstüme geldiler . neyse düğün günğü gelip çattı erkek tarafı gitmiş oturmuş bi köşeye bişeyle ugraşan yok annem koşturuo deli oldum tabi üniversitteden arkadaşlarım geldi hep rezil oldum yani ama asıl rzillik takı olunca başladı erkek tarafı diyolar kimse yok bekle bekle meger kayınbabam önceki gün takıları paralatı topla vınn. kız tarafı geldi bamna taktı bişeyler eşim öyle bomboş kaldı ablası hanımefendi geldi kardeşime takıyorum deyip bir çeyurek takoıp gitti şaka gibi yaa adamlar bahşiş istiyo biz de beş kuruş kalmadı abileri resmen kaçtı ki sen yap bbabamı bısver biz destek oluruz demişlerdi.Ya arkadaşlar benim derdim esasında para değil keşke bana gelip güzel dille ya kızım bizim elimizde yok siz yapın herşeyi biz manevi olarak hep yanınızdayız deselerdi o xaman kul olurdum. kim ben onlara zaten demiştim biz eşimle yaparız siz sadece başımızda durun ele güne karşı . Ya insan elin içinde bari önce tkar sonra alır demi o bile kabulum . düünden sonra geldik ev tuutuk rezillik bomboş ev işe gidiyorum gittik eşya aldık para düğünde eriyince düğünden de bişey gelmeyibnce evdeki hessp uymadı yani daha çok borçlandık şimdi iki yıl boyunca sürekli borç kredi kartı istanbulda zaten kiraları bilyorsunuz .psikolojim bozuldu psikologa bile gidemniyorum son çarem buraya anlatıp dertleşmek oldu.geldim 27 yaşına bu yaşa kadar oku çalış sonra en güzel günüğn rezil olsun . hayattan büyük bir kazık yemiş gibiyim . şimdi ben bu insanlrın yüzüne bakayımmı nasıl bakayım unutamıyorum olanları keşke unutabilsem bir de bei aramıyorlar oğullarını arıyorlar onu soruyorlar bebek yapın demişkle r 2 yıl borç var ücretsiz izin bile alamam deli oldum eşime patladım ben senin neyinim herşeye katlandım herşeyde arkanda durdum sen onlara bi kere demedin niye boyle yaptınız ya eşime değer verin ya beni de aramayın ben erkek olsam böyle yapardım diye. o da başlarda beni destekliyordu ama gittikçe yumuşaduı şimdi hissediyorum hatta gecen gün onları savunda paraları yok işte diye . ne yapayım ben ya .Ailemi bile sildim ben artık çünkü evde kalmışım gibi bıraktılar beni bunların eline nişanlıyken ilk ayrılan sadece ben olacaktım sanki adamlar bir yorgan bile vermedi şimdi gelip tek göz evimde ziyaret etnek isteyecekler nasıl abul edeyim ya.çalışıyorum elh ve kimseye kendi ailemde dahil minnetim yok baştan ayrılmay düşünmeli miyim ya off eşim yıllar gectikce onlara döner yine onlara hizmet ederse ne yapacagımn

balık baştan kokarmış, nişanlıykenden belliymiş eşiniz.

üst üste krediler çekmiş de yapmış her şeyi sizin haberiniz bile olmamış, ben erkek arkadaşımın tüm harcamalarını bilirim mesela örnek verecek olursak. ama adam hiç sizinle paylaşmamış nasıl masrafları karşılaştığını.

sonra takı olayı tam bi rezalet,takıyı toplayıp kaçan babayı okuyunca ağzım açıkta kaldı

bi de hala eşiniz ailesinin yaptığı terbiyesizliği göremiyor ya. ne desem bilemedim.
mesele yoksulluk,maddi zorluk değil resmen paragözlük,cimrilik ve açgözlülük.
bizde Allah cahile düşürmesin derler o hesap yani.
keşke baştan ayrılsaydınız, ama sizin ailenizde de var biraz eski düşünceler 27 yaşında kız evde mi kalırmış.

size akıl veremem ama bence durumuz zor,baksanıza eşiniz ailesinin kusurunu görmüyor.

cilveniz nazınız geçiyorsa öyle idare edip eşinizi ikna edebilirsiniz belki.

Keşke paragraf yapıp noktalama işaretlerine dikkat etseydiniz. Okurken daraldım.

tamam parası yoktur anlarım da gelen altınları alıp kaçmak ne oluyor yahu.
kocan paraları yoktu ne yapsınlar dediğinde sende deki onlardan para isteyen yoktu keşke gelen altınları alıp kaçmayalardı.
taviz verme sakın.
çoookk resmi ol.
sömürgeci belli kocanın ailesi.

ben evli değilim ama birkaç şey söyleyebilirim size.. yakın bir akrabamızın kızı evlendi.. oğlan tarafı kızı istemiyordu.. ipe un sermek istediler olmasın diye.. oğlan direttim evlendiler..oğlanın ailesi düğününe gelmedi(( kız oğlanı avcunun içine alır diye düşündü..mutlu mesut yaşarız diye hayal ediyordu.. gel gör ki evdeki hesap çarşıya uymadı.. oğlan şimdi ailesine toz kondurmaz asla.. aileme laf söyletmem diyor.. kız deliriyor tabi.. keşke böyle şeyler yaşanmasa ama erkekler sanırım hep aynı..ve senin eşinin ailesi gibi aileler bence en büyük cezayı hakediyorlar..Allah a ahavale ediyorum hepsini.. .
Allah herkese huzur versin..

sen çalışıyormuşsun..kendi ayakların üzerinde durman çok güzel.. hem severek evlenmişsin.. eşini birşekilde kendine çekmeye çalış.. ailesinden soğut demiyorum.. ama gerçekleri görmek zorunda eşin..baktın olmuyor içinden geleni yap derim..çocuk var mı bilmiyorum ama inşallah yoktur..

Hemen boşan, kocana bas tekmeyi gitsin. Kocan olacak adam bir ömür kaynananın emrinde yaşayacak sen de sürüneceksin.

Olur bunlar...
Benim kayınpederimde kendi tarafının altınlarını kendi toplamış ve cebine atmıştı, biz sonradan öğrendik.. Eşimin annesi ise düğünden sonra bizim tarafınkini de aldı, bir konuda bahsetmiştim sanırım bundan.. Bunları söyleme nedenim.. Başa gelmeyen şeyler değil.. Kimse kimsenin kısmetini inanın yiyemez. Mümkün değil.. "Açlık" diye bir tabir vardır, merak etmeyin hiçbir şey doyurmazsa toprak doyuruyor sonunda... Hiç böyle şeyleri kafanıza takmayın lütfen.. Altınmış, maddi durumlarmış... Sizin rızkınızı yine size gönderir Allah başka bir sebepten..

Kafanıza takmayın derken, geniş olun, unutun gidin bunları demiyorum. Bu imkansız zaten... Sadece bunlardan şikayet edip sürekli gündeme taşımaktansa, bu seviyesiz hareketi ayıpladığınızı belirten üslubunuzu kullanırsanız daha verimli olur eşinize karşı... "Hayret, bazen inanamıyorum. Böyle bir aileden senin gibi mükemmel bir insan çıksın. Hiçbir zaman maddiyatta gözün yok bitanem, mükemmel bir insansın.. Kime çektin bilmiyorum..." gibi... Zararsız vurmalar... Ya da bazen "Bazen kendimi yerine koymaya çalışıyorum da başaramıyorum... Bir insanın babası kendi oğlunun, evladının düğününde altınları alıp basıp kaçsın... Bitanem benim, ne şanssız kocamsın sen benim böyle.. Yerim seni" gibi yine vuran/öven cümleler... Bazen de "Acaba daha ortaya çıkmayan nasıl huyları var sizinkilerin... Korkmuyor değilim... Bu korku umarım bana kötü şeyler düşündürmez... Zaten senin bu kişiliğin olmasa ben sanmıyorum, sabredemezdim herhalde olanları" gibi tehdit cümleleri....

Bu cümleler süperdir... Kendi kendine mırıldanır gibi çıkarlar.. hayret içeren bir mimikle söylenirler.. ve sakince çıkar ağızdan... Hemen ertesinde bulunulan ortam terkedilir ve başka bir işe odaklanılır.. Mütemadiyen söylenmez ama haftada bir iki kere şifa niyetine söylenilir, kavga edilmeden.. Çok etkilidir... Şeytanın işi gibidir=) Ama ne yazık ki bazen gereklidir işte...

Mesafenizi de koruyun eşinizin ailesi ile...
Mesafe.. Mesafe.. Mesafe...
Kınadığınızı belli ederseniz yukarıda ki çıkışlarla, kavga etmeden.. biraz süre geçtikten sonra taşlar yerine oturabilir zaten... Çalışıyorsunuz da anladığım kadarıyla.. yorgunluğu bahane edin mümkünse... Ama mesafeyi hep koruyun...

Selamlar,

ne bicim insanlarmis okurken benim sinirlerim zipladi resmen yalniz birsey var nisanliyken ayrilmadiginiza uzuluyorsunuz ya bir kac yil sonra da cocugunuz yokken ayrilmadiginiza uzulebilirsiniz bunu iyi dusunun olur mu ve esinize deyin ki 'ben seninle nisanliyken ayrilmadigim icin cok pismanim ama henuz donulmez bir yere gelmis degilim ya toparlarsin aileni ve kendini ya da...'' iste siz taniyorsunuz esinizi ikna edin yola getirin ama kendinizi ezdirmeyin o insanlarla mesafenizi koruyun ve her daim allah yardimciniz olsun

canım yapılacak şey açık ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin allah yardımcın olsun hemen hemen aynı durumdayız bende 3 yıl borç ödicem takı borcu eşya borcu düğün borcu ev kira bende istanbuldayım kira uçuk zaten kısacası seviyorsan çekersin yoksa yol yakınken dön ben 10 yıl bekledim eşimi şimdi çeker gidersem biliyorum ki zil takıp oynayan çok olacak :'(

Hemen boşan, kocana bas tekmeyi gitsin. Kocan olacak adam bir ömür kaynananın emrinde yaşayacak sen de sürüneceksin.

Arkadaşım sen şaka mısın ya yapıcı bir tane bile yorumun olmayacak mı senin? Kusura bakma ama bal gibi ekşi yazarı bir erkek olduğun belli oluyor. Daha fazla saklama istersen

evet arakadaşım benim zoruma giden de bukiseye yük olmadım oğullarının arkasında durdum beni takdir edeceklerine bir de kazık attılar
. Eşim çok iyi davranıyo ama korkuyorum ilerde ben bu adamlarla muhatap olacağım daha çok yeni evliliğim o zaman nasıl davranacağım
27 yaşına gelmişim karakter oturmuş okumuş etmişiz dinimizi biliyorum dikkat etmeye çalışıyorum ama psikolojim bozuldu olanlardan sonra galiba
eşime de dedim psikolojim bozuldu psikologa gidecek param bile yok

sen yaptıkları rezillikten utanıyosunda oğulları utanmıyo demek ki

benim de zoruma giden o zaten istiyorum ki o da tepki versin tavrını koysun ki bundan asonra bari ezmesinler
iki gün sonra ne yapacaklar ne bileyim benama adam olmamış gibi davranınca çıldırıorum.

ben de öyle yapmaya çalışıyorum canım ama inan çok bunaldım dışarı bile öıkamıorum para harcanacak diye önemli değil iki yıl çekeilir zaman geçip gidio ama düşünüorum bu insanların ne hakkı vardı bana bunları yaşatmaya hem maddi hem manevi zarara sebep oldular . hem de çok yüzsüzler utanmaları olsa keşke o zaman katlanabilirim

Allah arzı olsun canınm .
zaten benim de korkum o çocugumu kavga gürültü içind e büyütmrk istemiyorum.
eşime hala diyorum ama oturup aglıo ben senden ayrılamam sildim tamam diye ama aradan zaman geçio yine aynı . Bu durumm da beni korkutuo.
zaten o insan lar yüzünden çocuk da yapamayacağım ki canım en az iki sene . maaşlar borçlara baağlanmış durumda

eşime dedim zaten bunlar hayatımın tek bi yonunu etkilemedi ki onlar keyfini sürsün diye ben hem rezil oldum hem sefil

aynen canım çok haklısın . ben de düşünmüo değilim ben boşanıyorum desek inan ailesi nin umrunda olmaz oğlanın maaşı bize kaldı diye sevinirler:8 Allah ıslah etsin ne diyeyim

Bir tanede erkek ciksinda balik hafizali olmasin .
Ama ailenizde hata.
Bile bile basinizi yakmislar.
Bide erkek tarafi bebek istiyor.
Ne o bebege takilacak altinlara goz koydular simdiden herhalde

Bir tanede erkek ciksinda balik hafizali olmasin .
Ama ailenizde hata.
Bile bile basinizi yakmislar.
Bide erkek tarafi bebek istiyor.
Ne o bebege takilacak altinlara goz koydular simdiden herhalde

Düşün canım ben kendi ailem bana destek olmadı diye onlarla konuşmuorum bile artık dogru durust ama bu adamın resmen arkadaşkları benim ailem önünde ağzına ettiler hala normal davranıo.
ben mi çok gururluyum anlamadım (
yok canım kim altını takacak ki onlara göre bzi çift maaşla para basıoruz
onların amacı belli ben cocuk yapınca calısıorum die cocuk bakmaya gelecekelr karı koca :8
kabus gibi ya kendi ileme tavır yaptım bunlarla aynı evde nasıl otururum kabıus
çocuk falan istemiorum bu gidişle ::8
AAllah a havale ediyorum:.(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…