Çok arada kaldım. Ailemden çevremden kiminle konuşsam sevgilimle evlenmeme karşı çıkıyor. Yardım edin??

göçmen değildim ama Karadenizliydim.
konunun burası dışında tamamen benım konum gibi.
eş adayım doğulu, kapalı-çarşaflı aile.
sonuçta bizi ayırdılar...
hala Allah kurtarmış diyorlar bana ama içimde bir ukde
Ayrılmasaydık ne olurdu, evlenir miydik, soru işaretleriniz olmadan en doğru sonuca ulaşın inşallah
ben kararsızım, bir yanım iyi ki bitti diyor diğeri keşke şu an yanımda olsa.

3 yıldır süregelen bir ilişkim var ve aileler tanıştı. Sevgilimin ailesi çarşaflı. Ailem çok karşı. Biz göçmeniz. Haremlik selamlık yaşamlarından dolayı ailem çok tedirgin istemiyorlar. Seviyorum ama herkesin olumsuz konuşması beni çok kötü etkiliyor. Ben açık bir insanım yaşantım açık. Yapamayacağımı söylüyorlar. Ailelerin evlendiğini söylüyorlar. Lütfen bir akıl verin. İnanılmaz arada kaldım. Pişman olmaktan çok korkuyorum. Ona varmazsamda pişman olmaktan çok korkuyorum. Ne yapmalıyım?
Onu bırakırsam yarın bir gün karşıma onun kadar seveceğim iyi bir insan çıkmamasındanda korkuyorum. İşi gücü de iyi. Çok arada kaldım sürekli ağlıyorum ama kimsenin içine sinmiyor. Çocuğu seviyorum ama ailesi içime sinmiyor napmam lazım? Yardım edin…
Göçmen ve orta yaşlı bir kadın olarak söyleyeyim, sizden olmaz. Onlara uymanı bekleyecekler, kapanmanı bekleyecekler, eniştene namahrem diyecekler, kaynınla tokalaşsan günah sayacaklar, kapanmanı bekleyecekler, evlerine ziyarete gitsen kocanla oturamayacaksın. Adam da şimdi çaktırmasa da onlar gibi yaşamanı isteyecek zamanla. Sevgi elbet bulunur ama bu hayat bir daha bulunmaz. Yapamayıp boşansan ziyan olan senin yılların olacak. Olmaz o iş. Bizde kardeş torunu bile kardeşken onlara kuzeninle sarılman haram, aklını mı kaçırdın sen.

Göçmen ve orta yaşlı bir kadın olarak söyleyeyim, sizden olmaz. Onlara uymanı bekleyecekler, kapanmanı bekleyecekler, eniştene namahrem diyecekler, kaynınla tokalaşsan günah sayacaklar, kapanmanı bekleyecekler, evlerine ziyarete gitsen kocanla oturamayacaksın. Adam da şimdi çaktırmasa da onlar gibi yaşamanı isteyecek zamanla. Sevgi elbet bulunur ama bu hayat bir daha bulunmaz. Yapamayıp boşansan ziyan olan senin yılların olacak. Olmaz o iş. Bizde kardeş torunu bile kardeşken onlara kuzeninle sarılman haram, aklını mı kaçırdın sen.
Çok seviyorum şimdiye kadar hiç ayrılmamışken ailesi böyle ve kültür farkı çok diye ayrılmak içimde ukte bırakır diye düşünüyorum. Hem çok istiyorum hemde bi duruyorum. Ne nasıl olacak bilmiyorum.

Çok seviyorum şimdiye kadar hiç ayrılmamışken ailesi böyle ve kültür farkı çok diye ayrılmak içimde ukte bırakır diye düşünüyorum. Hem çok istiyorum hemde bi duruyorum. Ne nasıl olacak bilmiyorum.
Evlen o zaman, evlilik de boşanmak da helâl sonuçta, ama siz düğün planlarken gireceksiniz birbirinize. Haremlik selamlık diyecekler, bizde oyun olmaz nikah kıyın diyecekler, gelinliği usturuplu seç bari yakınlarımız ayıplamasın, diyecekler. Ve sevgilin de onların isteklerini haklı bulacak. Bence sen sadece sevmiyorsun, adamın işi iyi, gelecek kaygın olmayacak, geçim derdin olmayacak, bunlar da aklının bir köşesinde, dene bakalım sonu nereye varacak

Evlen o zaman, evlilik de boşanmak da helâl sonuçta, ama siz düğün planlarken gireceksiniz birbirinize. Haremlik selamlık diyecekler, bizde oyun olmaz nikah kıyın diyecekler, gelinliği usturuplu seç bari yakınlarımız ayıplamasın, diyecekler. Ve sevgilin de onların isteklerini haklı bulacak. Bence sen sadece sevmiyorsun, adamın işi iyi, gelecek kaygın olmayacak, geçim derdin olmayacak, bunlar da aklının bir köşesinde, dene bakalım sonu nereye varacak
Düğün konusu konuşuldu. Haremlik selamlık olmayacak. Ailesi benim ailemin aksine çok anlayışlı yaklaşıyor.

X