-
- Konu Sahibi Birbebek00
Açtığın konuda pekte tecavüze uğramış olmasını dert edinmiş gibi görünmüyorsun daha çok bekaret ve eşinizle yaşayacağınız sıkıntıları düşünüyor gibisiniz.İşin açığı düşündüğüm ve emin olamadıgım için bunu sordum şimdi şöyle düşünün tecavüze uğrayan çoğu bayan birey çoğu zaman erkeklerden kaçar dokunmasını istemez çoğu günlük rutini korkuyla geçer ve çok yıpratıcı olur ama anlatan kişi her gece barda orda burda gece eve gelmiyor ama korku yok ve hani başkalarıyla da birlikte olduğunu söyledi bu yüzden emin olamadım zaten hani yarın bu ortaya çıkar ben böyle dersem kimse bana bişey demez gibi mi düşündü anlamadım çünkü o an bunu söylese herkes arkasında dururdu zaten şimdi de öyle tecavüze ugradım demese sıkıntı yok gitsin kimle birlikte olursa olsun kendi hayatı kendi seçimi ama tecavüz deyince işin rengi değişiyor .
Hala rahatsız ediyorsa polise gitmesi için cesaretlendirin
Kız size güvenip çok travmatik hassas bir konuyu size anlatmış (tecavüz konusu için kendi rızasıyla beraber olmuş olabilir diye düşünmeniz beni şok etti) durum ne olursa olsun, bu konu sizi ilgilendirmez ve bir sır olarak kalmalı, eşinize ya da aileden başka birine bu konuyu açmayın. Kıza yazık. Zaten büyük bir hasar almış. Psikolojik olarak çok zedeleyici bir olay. Kendisi zaten evlenirken geçmişini, yaşadıklarını sorun etmeyecek biriyle evlenir muhtemelen. (Kim yapmış, nereye gitmiş, sevgilisi miymiş bilmem ne bunlar sizin ilgileneceğiz detaylar değil) Size hiçbir şey anlatmamış gibi davranın. Ama psikolojik destek alması gerekiyor psikiyatriye, psikologa falan gitse
Hayır yanlıs anlasılma olmasın ben normal istediği birisiyle birlikte olup sonra mı bu şekilde anlattı diye baktım annesi o zaman tabiki bişey demez çünkü ben çok ayrıntılı sordum her sorduğumda farklı bişey söyledi değilse tabiki tecavüz konusunun rızası olmaz olamaz onu da düşünmemKız size güvenip çok travmatik hassas bir konuyu size anlatmış (tecavüz konusu için kendi rızasıyla beraber olmuş olabilir diye düşünmeniz beni şok etti) durum ne olursa olsun, bu konu sizi ilgilendirmez ve bir sır olarak kalmalı, eşinize ya da aileden başka birine bu konuyu açmayın. Kıza yazık. Zaten büyük bir hasar almış. Psikolojik olarak çok zedeleyici bir olay. Kendisi zaten evlenirken geçmişini, yaşadıklarını sorun etmeyecek biriyle evlenir muhtemelen. (Kim yapmış, nereye gitmiş, sevgilisi miymiş bilmem ne bunlar sizin ilgileneceğiz detaylar değil) Size hiçbir şey anlatmamış gibi davranın. Ama psikolojik destek alması gerekiyor psikiyatriye, psikologa falan gitse keşke
Basında annesi babası var diye bişey demedi yıllar önce uyardı annesi ile babasını ama çok sert bi şekilde kardeşi de dahil biz farklı illerdeyiz ve emin olun onunla bir sorunum yok ki yerden yere vurulmasını istiyim ama siz birilerini linç edip yatmaya alışmıs bundan keyif alıyorsunuz anlasılan ama yararsız manipüle gelmem ben sizin düşüncelerde bir tutarsız ama mutsuzluktan o siz bence yatın uyuyun belki sabah belli mı olur gün size de aydınlkk doğarBara gittigini soyluyorsunuz, sonra abisi (kocaniz) biliyorum diye bana neler yapar diyorsunuz. Bara gitmesine ses etmeyen abi, tecavüze ugrayan kardesi bakire değil diye ortaligi yikmaz, aksine kardesini koruyamadigi icin uzulur ve bundan sonrası için nasil destek olabilirim diye dertlenir.
Cok tutarsiz.
Simdi kabul edin, görümceyi yerden yere vuralim, linc edelim istediniz ama olmadi.
Neyse baska bahara artik, hadi yatin uyuyun evliliginize birsey olmaz merak etmeyin.
Ya bizim sıkıntımız o işte biz bu mesleğin içindeyiz duyulmama ihtimali yok bana bugün şikayetçi olcam desin yarın götüreyim iş yerine alınsın ifadesi ama abisi de duyar otomatikHala rahatsız ediyorsa polise gitmesi için cesaretlendirin.
Evet mutlaka o ırz düşmanını şikayet etmesi gerekiyor ailenin haberi olmayacak şekilde. Onu hâlâ takip ediyorsa ev adresini falan da biliyorsa bu büyük sıkıntı, karakola gidip şikayet etsin o şahıs yaptıklarıyla elini kolunu sallaya sallaya yurumemeli!!!
Ay hadi insallah. Teshisinle bi anda feraha erdim, sabahi bekleyim bakayım.Basında annesi babası var diye bişey demedi yıllar önce uyardı annesi ile babasını ama çok sert bi şekilde kardeşi de dahil biz farklı illerdeyiz ve emin olun onunla bir sorunum yok ki yerden yere vurulmasını istiyim ama siz birilerini linç edip yatmaya alışmıs bundan keyif alıyorsunuz anlasılan ama yararsız manipüle gelmem ben sizin düşüncelerde bir tutarsız ama mutsuzluktan o siz bence yatın uyuyun belki sabah belli mı olur gün size de aydınlkk doğar
Ya o ''sıkıntı'' dediği şeyin zar olmadığını düşünmek istiyorum. Özellikle sordum o yüzden.
Öyleyse midem bulandı gerçekten. Nasıl bir toplumun içine düştük.
Kız hayatının en büyük hatasını yengesine söylemekle yapmış ya kıyamamAy hadi insallah. Teshisinle bi anda feraha erdim, sabahi bekleyim bakayım.
Açtığın konuda pekte tecavüze uğramış olmasını dert edinmiş gibi görünmüyorsun daha çok bekaret ve eşinizle yaşayacağınız sıkıntıları düşünüyor gibisiniz.
Hem yıllar önce olmuş bir olay olduğunu söylüyorsunuz hem de kıza buna yapan kişinin onu hala rahatsız ettiğini söylüyorsunuz. Verdiğiniz cevaplar açtığınız konu ile tuta
Ben demiyorum bunu kendisi bu şekilde söylüyorHem yıllar önce olmuş bir olay olduğunu söylüyorsunuz hem de kıza buna yapan kişinin onu hala rahatsız ettiğini söylüyorsunuz. Verdiğiniz cevaplar açtığınız konu ile tutarlı değil.
Konu linçlendikçe çevirme şimdi sana burda iki kişi gaz verip söyle kocana aran bozulur dese hiç öyle evlat kız çocuk acıma duymazdınız dönmeyin şimdiYa demekki sizin gibi insanlar var böyle sizin kız kardesiniz böyle bir durum yasasın görürüm ben sizin dalganızı
Bilememis garibim, meslegi var beni korur diye sigindi belkide.Kız hayatının en büyük hatasını yengesine söylemekle yapmış ya kıyamam
PolisYa bizim sıkıntımız o işte biz bu mesleğin içindeyiz duyulmama ihtimali yok bana bugün şikayetçi olcam desin yarın götüreyim iş yerine alınsın ifadesi ama abisi de duyar otomatik
Siz de mi polissiniz ya da avukat?
Şimdi de polis oldunuz sanırım ama gizlilik diye bir şeyden haberiniz var mı ?Ya bizim sıkıntımız o işte biz bu mesleğin içindeyiz duyulmama ihtimali yok bana bugün şikayetçi olcam desin yarın götüreyim iş yerine alınsın ifadesi ama abisi de duyar otomatik
Ben ne olduğumla alakalı bir cümle kullanmadım yalnız dikkatinizi çekerimŞimdi de polis oldunuz sanırım ama gizlilik diye bir şeyden haberiniz var mı ?
yarın iş yerine gidip ifade aldırıyorsunuz ya hani iki ihtimal var ya hastane ya emniyet ee hastane için çok geç ?? Siz niye her şeyi kıvırma peşindesinizBen ne olduğumla alakalı bir cümle kullanmadım yalnız dikkatinizi çekerim
Öncelikle bayan birey değil, kadın. Mesleğimiz bu filan diyorsunuz da belli ki psikolojiyle alakası olmayan bir iş. Öyle olsaydı tecavüz ve taciz mağdurlarının çok büyük bir kısmının, travma çocukluktaysa ergenlik sonrası psikolojik ciddi hastalıklar yaşayıp, gelişigüzel cinsel birliktelikler de dahil hayatlarının tedavi olana kadar yokuş aşağı gittiğini de bilirdiniz. Hiç intihar girişimi oldu mu bu kızcağızın, tedavi gördü mü? Ama pardon sizin derdiniz yarın bir gün kocası hesap sorarsa ben kendi kocama ne derim? Hey Allah ım hey!İşin açığı düşündüğüm ve emin olamadıgım için bunu sordum şimdi şöyle düşünün tecavüze uğrayan çoğu bayan birey çoğu zaman erkeklerden kaçar dokunmasını istemez çoğu günlük rutini korkuyla geçer ve çok yıpratıcı olur ama anlatan kişi her gece barda orda burda gece eve gelmiyor ama korku yok ve hani başkalarıyla da birlikte olduğunu söyledi bu yüzden emin olamadım zaten hani yarın bu ortaya çıkar ben böyle dersem kimse bana bişey demez gibi mi düşündü anlamadım çünkü o an bunu söylese herkes arkasında dururdu zaten şimdi de öyle tecavüze ugradım demese sıkıntı yok gitsin kimle birlikte olursa olsun kendi hayatı kendi seçimi ama tecavüz deyince işin rengi değişiyor .
Her şeyi akışına bırakın sizi ilgilendiren bir konu yokYa bizim sıkıntımız o işte biz bu mesleğin içindeyiz duyulmama ihtimali yok bana bugün şikayetçi olcam desin yarın götüreyim iş yerine alınsın ifadesi ama abisi de duyar otomatik