heh bak koltuğa tutunmaya benimkiler park yatağın kenarına ben tutturdum öyle öylee kendi kendilerine bi yerlere tutunup kalkmayı öğrendiler. benimkiler sabah kahvaltısından sonra 2 saat kadar uyuyorlar 10' dan 12' ye kadar genelde bazen de 12.30' da uyanıyorlar. öğleden sonra da 1,5 saat kadar uyuyolar o da genelde 16.30-18.00 arası oluyor. gece uykusuna da 21.00' de yatıyorlar genelde. hoş bu bir haftadır falan gündüzleri kızım gündüzleri 2 saat anca uyuyor kendisi uyumadığı gibi kardeşini de uykusundan uyandırıyor odasına götürdüğümde. ben sallamaya baştan beri alıştırmadım çok zorlandım ama kızımı hala sallamıyorum bi alışırlarsa başedemezler diye sadece kendi uykuları geldiği zaman yatırıyorum zaten oğlum gündüz uykusunda düzenli de kızım arıza çıkarmaya başladı işte.
bu arada kızım şimdiye kadar uyanmadı ilginç yorgun düştü herhalde bakalım bu gece nasıl geçecek.
sabah uyandiklarinda 5:30-6:00 gibi emziriyorum ama yetmiyor tabii 7:00 gibi esim 180 cc aptamil icerisinde d vit ve ferrum ile iciyorlar, 8:30-9:00 gibi uyutuyorum sirayla tabii baba ise gidiyo yalniz kaliyorum.
uyaninca kahvalti;iki gune bir yumurta sarisi her gun peynir ceviz bebek ekmwgi veya evde kurutup robottan gecirdigim tam bugday ekmegi pekmez iki de zeytin.
uyandikta 3 saat sonra falan ole uykusu bazen 30 dakika bazen 1 saat ogle yemegi sebze yapiyorum.sonra yine 2:30 3 saat sonra uyku ve sonra meyve veriyorum elmayi rendeledikten aonra ocakta iki cviriyorum oglanin hala gaz problemleri var. bazen eger yeme saati gece geliyorsa meyvelerine evde probiyotikle mayaladigim yogurttan da ekliyorum icine.bazende erken yedilerse kogurtu ya direk yada az cici bebeyle verlyorum.
uyumadan once de yine 180 cc aptamil ve uyku gun icerisinde sik sik emziriyorum kiz ok azaltti emmeyi gunde 2-3 kez ama oglam cok seviyor emmeyi oyun bile oynuyor memeyle.
20:30-21:00 de uyku kiz cognda sabaha kadar uyuyor 5:30-6:00 gibi kalkiyor Ama oglan canimi okuyorgece 4-5 kez agitlarla kalkiyor uyutma seklmbu arada maalesef ayakta sallama o da ayri bir sikintii...
bu arada kiz bir ay once 8350 gramoglanda 10800 gramdi
iste kizlar rezilligim diz boyu Allah bana Yard etsin opuyorum sizi...
uyku saatlerimiz sabah aynı ,öğleden sonra da ben 1530-1700 arası yatırıyorum akşam da 9 gibi yatıyorlardı ama 2030 a çektiler dayanamıyorlar çok huysuzlanıyorlar yatırıyorum ben de ..bizimkiler bi ara çılgın gibi uyanıyorlardı ,bu ara nispeten daha ii ama yine de her biri 2-3 kez kalkıyor gece yani toplamda 5-6 kez uyanıyorum ,umarım düzelir ,önceden sabaha kadar kesintisiz uyurlardı
benim kız hayret dün gece iyi uyudu sanırım gündüzden yorulduğu için. ben de benimkileri huysuzluk ettiklerinde yataklarına koyuyorum yarım saat falan debeleniyolar oynuyorlar falan derken kendi kendilerine dalmalarını bekliyorum
gündüz neden yoruldu ,ben şimdi yürümeye başlayınca daha çok yorulurlar ii uyurlar diyorum öyle avutuyorum kendimi umarım öyle olur ,ben de aynı öyle yatakta bırakıyorum uyku saatleri belli zaten o vakitte uyurlar genelde ,kızım döner arkasını uyur oğlumda 5-10 dakika debelenip yorulup uyur ama gündüzleri böyle bu,geceleri kızım döndükçe çeviriyorum tekrar dalıyor uykuya ama yatağa sığamıyor sanırım o yüzden düzeltmem lazım ,korkuyor da uyanınca ,oğlum da zaten acıkıp uyanıyor daha gece beslenmesini kesemedik ,kendiliğinden mi kesiliyor gece olayı yoksa sen uğraştın da mı kestin beslenmeyi
ferrumu kesinlikle sütün içinde verilmez canım mamdada olmaz aksine kansızlık yapar onu belenmeden bi saat sonra vermen lazım istersen bi doktora danış.
yürüdü bol bol ondan yoruldu uyudu. park yatak mı kullanıyorsun ? park yatak kullanıyorsan üst katını çıkart artık alta koy. gece beslenmesini ben kesmedim hiç uyanmasalar bile kaldırıp pışpışlayıp emziriyorum ki sütüm bitmesin.
park yatak evet ,üst katı alta koyacağım bugün artık çünkü oğlan resmen sarkıyor yataktan çok hareketli sıpa ,dönencelerin düğmesine basıp şarkı dinliyor :) alt katta olunca ne oluyorki farkı ne ,sütün yetiyor mu mama veriyor musun
6. aydan sonra üst kata gerek yok zaten kullanma kılavuzlarında da öyle yazıyor. hem taşımamaya başlıyor bebekleri hem de yerinde tam sabit durmadığı için bebek döndükçe uyandırıyor. madem sallamıyorsun bebeklerin de 6 ayı geçti çıkartman lazım artık üst katı. ben sallanma aparatlarını da çıkarttım koydum kenara döndükçe uyandırmasın diye. üst katını da çöpe attım. alt açmasını da uzun zamandır kullanmıyorum hatta.
sütüm bol şükür yetiyor artanı da sağıp saklıyorum. devam sütünü içmiyorlar beğenmiyorlar zaten devam sütünü sadece yoğurt mayalarken kullanıyorum.
mrb cincikk, nasılsın? senin cadı kızının maceralarını zevkle okuyorum:) ama tabi bide sana sormak lazım dimiAllah kolaylık versin...
ben sana bişey sorcaktım, benimkiler maalesef ayakta sallanarak uyuyolar, hiç sevmediğim halde alıştılar işte, gazlıydılar, sallayarak sakinleştiler, sonrada bu zamana kadar geldik işte, ama artık çok yorucu ve sıkıcı olmaya başladı bu işüstelik 1.5 ay sonra işe başlıycam, sonra annem ikisini birden nasıl sallıtcak, bide çocuk 3 yaşına geliyo. ,hala ayakta sallatıyo, böyle olmasından korkuyorum
geçen tam bir saat kendi başına bıraktım, ağladu, mızırdandı, uykudan ölüyo. ama uyumuyo, artık ben pes ettim. 10 saniye salladım ve uyudu.
kısaca sorum şu, kendi kendine bu alışkanlığı nasıl kazandırabilirim? önerilerini bekliyorum
6 aydan sonra üst kata gerek olmadığını biliyorum da hani uykuyla alakası ne onu sordum :) dönme olayı altta da olurki ne farkediyor o kısmı merak ediyorum :) hee üst kat sabit durmadığından uyanıyorlar diyorsun hay aklınla bin yaşa yaa doğru olabilir bak bu ,bakalım bu gece ne olacak :)alt açma kolay oluyor ben kullanıyorum .üst kat işe yaramaz evet. iyi sütünün bol olmasına sevindim maş. benim de sütüm çok şükür iyi hiç mama vermedim ..benimkiler ne mama yiyor ne ek gıda ilel süt ille süt:))
sağol başak amin Allah hepimize kolaylık versin gerçekten de benim kız bugünlerde yaramazlıkta çığır açtı özellikle de bugün :S ben en başından beri hiç ayağıma alıp sallamadım başak. sallasam da park yataklarını salladım az bişey o zaman da diş çıkarma dönemleriydi. bence sen ayağına alma artık beşiklerine koy beşiklerini salla uyuyana kadar, bir süre böyle devam et yataklarında uykuya dalmaya alışsınlar, alıştıktan sonra da yataklarına koy uykuları geldiği zaman, biraz ağlasınlar mızıldansınlar biraz bekle, git az bişey salla o zaman da. yani tam dalacaklarken salla. daha sonra da tamamen bırak. yani bu benim fikrim tabii. ben olsam öyle yapardım açıkçası bi dene bakalım böyle birkaç hafta inşallah alışırlar yataklarında kendi kendilerine uyumaya. ha bi de hani park yatakların yanında titreşimli oyuncaklardan veriyorlar ya onlardan varsa onu kullan titreşimini.
cincikk, benimkisi park yatak değil, mobilya beşik, genelde her tarafını kapatıyorum ama mutlaka kafayı bi yere vuruyo küt diye, elini kolunu bi yere sıkıştırıyo, ondan sonra katıla katıla ağlıyolar, hadi gel de salla beşikte
gerçekten bir haftada kendi krndilerine uyuyacaklarına inansam, sabretcem, ama çığlığı basınca, kulaklarımı tırmalıyo, dayanamıyorum, sallıyorum tekrar
napıyosunuz kızlar hiç sesiniz çıkmıyor bebişler nasıllar ? biz 11 aylığız yaşgünümüze az kaldı Allah nasip ederse yuvarlanıp gidiyoruz. oğlum geceleri hiç uyumuyor desem yeridir sürekli kalkıyor ağlıyor kucağıma alıyorum susuyor. hala diş problemi yaşıyor sanırım o yüzden. 8 tane dişi oldu toplam bu son 7. ve 8. dişler çok zorladı ama çıkarken. kızımın 6 tane var henüz. birbirleriyle boğuşuyorlar tüm gün işte. kızım kardeşinin elini tutup beraber emekliyor :) yürümemiz de oğlumda henüz yok kızım yürüyor ama emeklemeyi daha çok seviyor. altlarını kesinlikle bağlatmıyorlar bez açma ve kapama seanslarımız yarım saat ağlamakla geçiyor. niye böyle yapıyorlar anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?