- 3 Eylül 2018
- 8.621
- 45.847
-
- Konu Sahibi mermaid2608
- #1.221
Yahu hanım efendi kadın bayan doktor zaten bu davranışa bakar orada sakin sakin dursa ne anlamı var.Bir tutmuyorum. Siz yukarıdaki yazıdan bunu mu anladınız.Cocuk yabancı bir kişiyle iletişime geçmiyor. Yani bu ister terapist olsun ister psikolog ister psikiyatrist. Gözleri kapalı avazı çıktığı kadar bağırıp ağlıyor .duymuyor. Defalarca gitseniz de bu böyle oluyor
Hayır tv izlemiyoruz.Televizyonumuz bağlı Bile değil.Cocuk yabancı bir kişiyle iletisime girmiyor. Yani doktor odasında 3 saatte kalsak kesinlikle güven duymadığı için iletişim kurmayacak.Bagirarak ağladığı için de bizde dahil kimseyi duymayacak.Nerden biliyorum aylardır yaşıyorum. Kızım bak alışveriş yapmaya giriyoruz,oyuncak alacağız,iceride herkes kendi halinde alışveriş yapıyor falan.Tamam diyor.Ama iceride tutuyor kendini.Gozlerimin içine bakıyor. Dudaklarını ısırıyor. Ve en sonunda patlıyor. Dışarıya çıkıyoruz.Kaldirimda bir bankta oturuyoruz.Eljni tutuyorum.Agliyor.Bazen soruyorum.Iyi misin diye.Hayir değilim biraz daha ağlayacağım diyor.Tekrar girelim mi diyorum.Bazen evet diyor bazen hayir. Market tek girdiğimiz yer.Ama kasaya gideceğiz diyelim ,sırada insanlar var.Orada abla var,abi var diyor.Onlar da alışveriş yapmışlar para ödeyecekler diyorum.Sirada arkamda duruyor. Bi de çok normal birsey gibi söylüyor. Eee orada abi var.Yani sıraya girelimi teklif edersin anne ses tonuylaAyni ulkede yasamadigimiz kesin. Psikiyatrist cocugu sakinlestirecek belki neden denemiyorsunuz?
Cocugu bu davranislaro gostermeyen birisi derken? Kizima iki kez sakin bir ses tonuyla hayir deyince morarana kadar agliyor, nefesini tutuyor, dikkati dagilsin diye verdigim herseyi firlatiyor, kendi ellerinde iz kalana kadar ısırıyor. Daha dun bu yazdigim seyi yasadik. Benim bebek 1 yasinda oldugu icin dr dikkatini dagitmaya calis, direkt hayir demektense caktirmadan yapmasini istemedigin seyden uzaklastir dedi, baska müdahalede bulunamiyoruz. Bende artik her aglamaya oyuncakla müdahale etmek yerine kucagima alip sariliyoeum bir muddet agladiktan sonra susuyor.
Gercekten cocuga o kadar acayip davraniyorsunuz ki ben olsam bende aglarim. Biraz yalniz birakin su cocugu, kendi kendine oyun kurmayi ogrensin. Agliyor mu? Birakin aglasin, ne kadar ağlayabilir yani. Acin biraz tv ye baksin cocuk. Aksam haberleri izlemiyor musunuz evde? Ses olsun ona. Surekli cocukla beraber biseyler yapmak zorunda degilsiniz.
Cocuk buyudukce aliskanliklarini kirmak dahada zorlasiyor ve siz basladiginiz yerden bir adim oteye gidemediniz.
İşte doktor bunları görür görmesi lazım. Ama nerdeeeHayır tv izlemiyoruz.Televizyonumuz bağlı Bile değil.Cocuk yabancı bir kişiyle iletisime girmiyor. Yani doktor odasında 3 saatte kalsak kesinlikle güven duymadığı için iletişim kurmayacak.Bagirarak ağladığı için de bizde dahil kimseyi duymayacak.Nerden biliyorum aylardır yaşıyorum. Kızım bak alışveriş yapmaya giriyoruz,oyuncak alacağız,iceride herkes kendi halinde alışveriş yapıyor falan.Tamam diyor.Ama iceride tutuyor kendini.Gozlerimin içine bakıyor. Dudaklarını ısırıyor. Ve en sonunda patlıyor. Dışarıya çıkıyoruz.Kaldirimda bir bankta oturuyoruz.Eljni tutuyorum.Agliyor.Bazen soruyorum.Iyi misin diye.Hayir değilim biraz daha ağlayacağım diyor.
Bu mesajı görmezden gelecek ve cevap vermeyecek61 sayfa okudum ya yuh kör oldum, sırf şu gözlerimin hatrina sen bi psikolog-psikiyatriye git Tivoli nolur... Git anlat derdini, ya çocuğum beni çok yordu de evliliğim kötüye gidiyor de anlat rahatla, onerirse bir antidepresan kullan rahatla deşarj ol... Öne kendini koy, ben iyi olayım şu diş sikmalarim zonalarim geçsin ay bi toparlanayim de, vallahi çözülecek sorunlar... Bir şey mi var diye düşünmeden şimdi buna aglayabilir diye düşünmeden sadece sarılmış olmak için sarıl sana da iyi gelsin kızına da... Bunca insan yanılıyor olamaz, çocuğunu bırak ve kendinle ilgilen bir psikologa git lütfen artık... Tekrar söylüyorum, bunca insan yanılıyor olamaz... BUNCA İNSAN YANILIYOR OLAMAZ lütfen
Cevap verene kdr kopyalar yapıştırırım, biraz kendini seviyorsa gider, ve hatta biraz çocuğunu seviyorsa da giderBu mesajı görmezden gelecek ve cevap vermeyecek
Bir sürü bahane buldu. Çocuk değişmedikçe psikolog napsınmış tivoliye. Gerçi biraz daha bahane bulursa hipokratla ibni Sina da gelip yorum yazacaklar onlara da bahane bulacak.Cevap veren kdr kopyalar yapıştırırım, biraz kendini seviyorsa gider, ve hatta biraz çocuğunu seviyorsa da gider
Evdeki durumda normal degil ki. Tv ye maruz kalan her cocuk gerizekali olmuyor. Cocukken hepimiz maruz kaldik. Youtube acin onune oturtun demiyorum. Ben cocukken aksam saat 7de ana haber bulteni mutlaka izlenirdi. Tv ye bagimlida olmadik. Evde sürekli gergin, zorla etkinlik yapan 2 ebeveyn var. Biraz onun penceresinden bakin duruma. Cocugunuzun artik kendi kendinw oyun oynamasi gerekir, oynamiyosa buda bi problem. Saatlerce oynasin demiyorum benim bebe 5dakika oynuyorsa sizinki 15dk oynayabilir mesela. Kendi haline birakiyor musunuz cocugu?Hayır tv izlemiyoruz.Televizyonumuz bağlı Bile değil.Cocuk yabancı bir kişiyle iletisime girmiyor. Yani doktor odasında 3 saatte kalsak kesinlikle güven duymadığı için iletişim kurmayacak.Bagirarak ağladığı için de bizde dahil kimseyi duymayacak.Nerden biliyorum aylardır yaşıyorum. Kızım bak alışveriş yapmaya giriyoruz,oyuncak alacağız,iceride herkes kendi halinde alışveriş yapıyor falan.Tamam diyor.Ama iceride tutuyor kendini.Gozlerimin içine bakıyor. Dudaklarını ısırıyor. Ve en sonunda patlıyor. Dışarıya çıkıyoruz.Kaldirimda bir bankta oturuyoruz.Eljni tutuyorum.Agliyor.Bazen soruyorum.Iyi misin diye.Hayir değilim biraz daha ağlayacağım diyor.
Ya en basiti biraz rahatlar ya... Bin küsur yorum olmuş bin breh breh... Bu neyin inadı, ogretmenmiste... Okumuşun cahili...Bir sürü bahane buldu. Çocuk değişmedikçe psikolog napsınmış tivoliye. Gerçi biraz daha bahane bulursa hipokratla ibni Sina da gelip yorum yazacaklar onlara da bahane bulacak.
Nasi yani?Hep arkadaş gazı.Kafama tüküreyim.
Bu ruh halini asla çocuğa yansıtmadığını düşünüyor. Hadi kendi gitmiyor çocuğu psikiyatriye götür diyene de bahane buluyor.Ya en basiti biraz rahatlar ya... Bin küsur yorum olmuş bin breh breh... Bu neyin inadı, ogretmenmiste... Okumuşun cahili...
Taşlar yerine oturuyor muNasi yani?
Çocuktan sonra ilişki çok fazla sınanıyor bu bir gerçek yani inkar etmeye gerek yok. Bir süre sallanır ama temeli sağlamsa çıkar normal insanlarinki. Siz bu konuyu örnek alıp canınızı sikimiyorsunuz umarımBenim de çocuğum yok, hamileyim. Bu konuları okudukça korkuyorum biz de mi bunları yaşayacağız diye. Bakıyorsun evde çok iyiyiz hiçbir problemimiz yok diye başlıyor konular, sonra bi bakıyorsun ne sevgi ne saygı var aslında, birbirinin yüzüne bakmayan hiçbir şey paylaşmayan bir çift. Başka bir başlıkta da çok severek evlendik diyor kadın, sonraki yorumu evlendiğimizden beri hakaret var… o yüzden inanmıyorum artık. Mutlu aile mutlu çocuk demek gerçekten.
Her çözüm önerisine burun kiviriyorsa biz napcakmisiz burda?Bu ruh halini asla çocuğa yansıtmadığını düşünüyor. Hadi kendi gitmiyor çocuğu psikiyatriye götür diyene de bahane buluyor.
Biz çocuktan önce de tv izlemiyordum ama. Mesela bu akşam mutfak dolapların sildik.O alt tarafları ben üstleri. Kendi kendine de oynar.Hatta dün arkadaş dedi yanlış anlama ama böyle agllamayınca çok tatlı, ama ağlayınca gerçekten dayanılmaz oluyor diye.Yani gerçekten aglamadigi zaman çok mutlu. Mesela iki gündür ağlamadı.Cunku öyle bir ortama girmedik.Sureklj sahilde dolaştık. Ama sahil nasıl kalabalık anlatamam.Herkes kendi halinde.O zaman sıkıntı yok.O agalamayinca içime sokasım geliyor. Yanlış anlaşılmasın çocuk düşer ağlar, canı sıkılır ağlar, onlara tamam. Zaten onlar böyle kriz gibi değil.Sahilde dolaşırken içimden dua ediyorum ne olur tanıdık.birjyke karşılaşmayalim diye.Hatta sürekli karşıya bakıyorum. Tanıdık gelirse yolun diğer tarafına geçeceğim.iki gündür aglamadi ya sanki böyle yeniden doğmuş gibiyim.Kahve lezzetli ,araba da müzik açtık.cocuk şarkısı bile güzel.Yuzume krem sürmek istedim.yani normal çocuk işte.Kafasıni çarptı dolap silerken,azcık ağladı.optum geçti dedi.Bu çok çok normal.Ama diğeri çok farklı.Aglama tarzı sesi süresi iletisme kapaliligiEvdeki durumda normal degil ki. Tv ye maruz kalan her cocuk gerizekali olmuyor. Cocukken hepimiz maruz kaldik. Youtube acin onune oturtun demiyorum. Ben cocukken aksam saat 7de ana haber bulteni mutlaka izlenirdi. Tv ye bagimlida olmadik. Evde sürekli gergin, zorla etkinlik yapan 2 ebeveyn var. Biraz onun penceresinden bakin duruma. Cocugunuzun artik kendi kendinw oyun oynamasi gerekir, oynamiyosa buda bi problem. Saatlerce oynasin demiyorum benim bebe 5dakika oynuyorsa sizinki 15dk oynayabilir mesela. Kendi haline birakiyor musunuz cocugu?
Doktor neye bakacağını bilir. uzman olan siz değilsiniz. çocuğu bahane etmeyin, muhtemelen Türk adetiyle evlenmediginiz klasik türk erkeği olan kocanız argo ifadeleriyle ne doktoru deyip doktora gitmenizi engelliyor siz de online terapiler arıyorsunuz sanki gerçekten faydası olacakmış gibi...Cocuk kusarak ağlıyor doktor neye bakacak.
Senin aslında harika bir evliliğin var tivoli çocuk gelip her şeyi bozmuş vah vah diyeceğizHer çözüm önerisine burun kiviriyorsa biz napcakmisiz burda?
Öyle deyince rahatlayacak mıSenin aslında harika bir evliliğin var tivoli çocuk gelip her şeyi bozmuş vah vah diyeceğiz
Öyle deyince rahatlayacak mıbelki kendi gitse psikologta öyle der
Siz nasil bu kadar guclu kalabiliyorsunuz peki ben bir grip olsa hayatim bitmis gibi davraniyorym cok üzülüyorum nasil sizin gibi soğukkanlı olabilirim bu arada Allah gonlunuze gore versin gercek bir annesinizÇocuk kaynaklı psikoloji bozulma olayı bana çok abartı geliyor. Bence ancak biz ebeveynler onların psikolojisini bozarız onlar da tepki gösterir.
Kızım 8 yaşında hala yemek yedirmek işkence gibidir. Küçükken iki saatte üç kaşık çorba içerdi. Aç büyüdü. Hala muz, kavun, karpuz üzüm yemez mesela. Sadece yayla çorbası ile büyüdü. Birde babaannemin tarlası ve yaprak sarması. Uyumayan bir çocuktu. Onun gözünde uyku ve yemek yemek vakit kaybıydı. Etrafı keşfetmek üzere programlı bir çocuk. Gündüz uykusu bir yaş itibariyle yarım saat filandı.
( Üç buçuk yaşında lösemi oldu. Hastane sürecine girmiyorum bile.)
İkizler var beş yaşında. Bir obsesif, biri kafayı bir şeye taktım bitti.
İstediği olmayınca iki saate yakın ağlama krizlerine olurdu. " Bana ağlayarak istediğini yaptiramazsin, ağlamakta serbestsin. Ağlama bitince gel sarılalım." Yıllardır papağan gibi bunu tekrarlıyorum. Anca azaldı. Asla otorite kabul eden bir çocuk değil. Okula başladı " ben derse girmek istemiyorum, etkinlik yapmak istemiyorum." Dedi. Ama okulu çok seviyor. Öğretmen yavaş yavaş okuldan soğutmadan alıştırdi. Şimdi en azından etkinlik yapılırken sınıfta, kağıt karalıyor. İlkbahar gibi muhtemelen destek alcaz.
Obsesif olan genel olarak onu ağlatacak şeyleri yada obsesyonu etkileyecek şeyleri yapmıyoruz. Tepkisini önceden biliyorum. Gittikçe azaldı. Mesela eskiden yemek yerken üstüne dökerdi, o kıyafet çıkmadan yemek yemezdi. Ağlar dururdu. Bir kase çorba için beş kıyafet değiştirdik. Şimdi bitiriyor öyle kıyafet değiştiriyor.
Anne olmak çok zor. Hele hasta olduklarında üç hafta uykusuz geçiyor. Tüm bunlara rağmen hiç suçu çocuklarım da görmedim. Katil olucam demedim. Çocuk yüzünden psikolojim bozuldu demedim. Size sayfalarca yazıldı hala "çocuk kaynaklı" diyorsunuz. Hayır hanımefendi çocuk kaynaklı değil, ebeveyn kaynaklı. Çocuğunuza bakış açınızı değiştirin. Hiçbir çocuk kolay değil, sadece bazıları biraz daha zor.