Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
😅 Öyle demeyeceğini bildiği için gitmiyor ya işte, çocuğu da götürmüyor. Bi yerde ya eksik ya fazla anlatıyor ama nerede
Ogretmen olması beni çok üzüyor, kendi problemini kabul etmeyen öğretmen bana nasıl destek olacak çocuk gelişimi konusunda :KK43:
Öğretmen konuları hep kafamda soru işareti...

Biz çocuktan önce de tv izlemiyordum ama. Mesela bu akşam mutfak dolapların sildik.O alt tarafları ben üstleri. Kendi kendine de oynar.Hatta dün arkadaş dedi yanlış anlama ama böyle anlamayınca çok tatlı, ama ağlayınca gerçekten dayanılmaz oluyor diye.Yani gerçekten aglamadigi zaman çok mutlu. Mesela iki gündür ağlamadı.Cunku öyle bir ortama girmedik.Sureklj sahilde dolaştık. Ama sahil nasıl kalabalık anlatamam.Herkes kendi halinde.O zaman sıkıntı yok.O agalamayinca içime sokasım geliyor. Yanlış anlaşılmasın çocuk düşer ağlar, canı sıkılır ağlar, onlara tamam. Zaten onlar böyle kriz gibi değil.Sahilde dolaşırken içimden dua ediyorum ne olur tanıdık.birjyke karşılaşmayalim diye.Hatta sürekli karşıya bakıyorum. Tanıdık gelirse yolun diğer tarafına geçeceğim.

Peki bence şöyle yapin. Cocuk psikiyatristinden randevu alin. Cocugu goturmeyin, kendiniz girin boyle boyle bir durum var, cocugu iceri sokamiyorum, tanimadigi herkese agliyor, ne yapmalıyım caresizim diye derdinizi anlatin. Cocukta babasiyla bahcede olsun. Belki doktor gelip orada gorur cocugu.

Hayır tv izlemiyoruz.Televizyonumuz bağlı Bile değil.Cocuk yabancı bir kişiyle iletisime girmiyor. Yani doktor odasında 3 saatte kalsak kesinlikle güven duymadığı için iletişim kurmayacak.Bagirarak ağladığı için de bizde dahil kimseyi duymayacak.Nerden biliyorum aylardır yaşıyorum. Kızım bak alışveriş yapmaya giriyoruz,oyuncak alacağız,iceride herkes kendi halinde alışveriş yapıyor falan.Tamam diyor.Ama iceride tutuyor kendini.Gozlerimin içine bakıyor. Dudaklarını ısırıyor. Ve en sonunda patlıyor. Dışarıya çıkıyoruz.Kaldirimda bir bankta oturuyoruz.Eljni tutuyorum.Agliyor.Bazen soruyorum.Iyi misin diye.Hayir değilim biraz daha ağlayacağım diyor.Tekrar girelim mi diyorum.Bazen evet diyor bazen hayir. Market tek girdiğimiz yer.Ama kasaya gideceğiz diyelim ,sırada insanlar var.Orada abla var,abi var diyor.Onlar da alışveriş yapmışlar para ödeyecekler diyorum.Sirada arkamda duruyor. Bi de çok normal birsey gibi söylüyor. Eee orada abi var.Yani sıraya girelimi teklif edersin anne ses tonuyla
4 yaşına kadar 4 kere girdiyseniz markete ondan agliyordur

Gaza gelip cocuk yaptik, kafama tüküreyim ne demek ya, ben buna takildim. O kadar pisman ki cocugun varligindan, o kadar agir geliyo ki cocuk, sonra ben hissettirmiyorum. Cocuk gerçekten sevilmedigini, aslında istenmedigini hissedip, mutsuzlugundan, kaygisindan aglamiyosa bende bisey bilmiyorum.
Bacım biz bunu yorumla anlattık, bin yorumla anlattık, laf sokarak anlattık, tane tane anlattık, dalga geçerek anlattık, insan gibi anlattık ama yok. Nato kafa nato mermer

Peki bence şöyle yapin. Cocuk psikiyatristinden randevu alin. Cocugu goturmeyin, kendiniz girin boyle boyle bir durum var, cocugu iceri sokamiyorum, tanimadigi herkese agliyor, ne yapmalıyım caresizim diye derdinizi anlatin. Cocukta babasiyla bahcede olsun. Belki doktor gelip orada gorur cocugu.
Mantıklı

Empati kurdum. Bu kadar caresiz olsam bu yazdigimi yapardim. Ne olabilir ki? En kotu ihtimalle doktor beni tersler. Ya da cocugu kucagima alir kosa kosa doktorun odasina sokarim. Aglasada doktor gozlemler en azindan. Ya da belki bir ilac verjr, tekrar gelin, gelmeden once bunu icirin der. Denemeden bilemez ki

Aynen öyle yaptık.Ama psikologtu. Kadına yarım saat anlattım.Cok güzel bahçeli bir yer yapmış.Dedim ki içeri girince aaaa sen mi geldin diye tepki vermeyin.Onu görmeyin.Ahsap evli falan bir yer.Ben bunu dememisjm gibi kızım ve babası içeri daha girmeden aaa Ayşe gelmiş diye yüksek bir sesle bağırdı. Kendi asla girmedi kızımın, anne de çıksın oradan diye bağırdı ağlarken.simdi ne zaman oradan geçsek teyzeden korkmuştum diyor.Boyke yapacağını bilsem kesinlikle kadından rica ederdim bahçeye inmesini.Bize boyle evde terapi lazim.nasil desem arkadaşım gibi gelecek eve.her hafta 1 saat.Sinsi sinsi yaklaşacak.once güvenini kazanacak

Empati kurdum. Bu kadar caresiz olsam bu yazdigimi yapardim. Ne olabilir ki? En kotu ihtimalle doktor beni tersler. Ya da cocugu kucagima alir kosa kosa doktorun odasina sokarim. Aglasada doktor gozlemler en azindan. Ya da belki bir ilac verjr, tekrar gelin, gelmeden once bunu icirin der. Denemeden bilemez ki
Ya işte bunu dedik hala psikolog şöyle yaptı böyle yaptı. Bacım bu çocuk madem bu kadar sorunlu işin ehli görsün diyoruz ama yok.

Aynen öyle yaptık.Ama psikologtu. Kadına yarım saat anlattım.Cok güzel bahçeli bir yer yapmış.Dedim ki içeri girince aaaa sen mi geldin diye tepki vermeyin.Onu görmeyin.Ahsap evli falan bir yer.Ben bunu dememisjm gibi kızım ve babası içeri daha girmeden aaa Ayşe gelmiş diye yüksek bir sesle bağırdı. Kendi asla girmedi kızımın, anne de çıksın oradan diye bağırdı ağlarken.simdi ne zaman oradan geçsek teyzeden korkmuştum diyor
Belki doktor söylediğiniz seyi yanlis anlamis, aa ayse gelmis diye tepki vermenizi istediginizi sanmistir. Sahsi tavsiyem devlet hastanesine gidin. Devlet hastanesindeki doktorla tesbihte hata olmaz ama kasap gibiler. Kisa surede cok fazla hasta görüyorlar bu yuzden cok tecrubeliler.

Çocuktan sonra ilişki çok fazla sınanıyor bu bir gerçek yani inkar etmeye gerek yok. Bir süre sallanır ama temeli sağlamsa çıkar normal insanlarinki. Siz bu konuyu örnek alıp canınızı sikimiyorsunuz umarım 😅 yani gözümde Chucky canlandı benim, bunun olma ihtimali nedir?
Çevremde çok fazla çocuklu çift var ve gerçekten çok mutlu olduklarını görüyorum, onlara bakınca korkmuyorum. Çocuktan sonra elbette bir çok şey değişir ama genelde burda gördüğüm zaten çocuktan önce de çok iyi giden bir ilişki yok. Mesela bu konu, daha bugün okudum hepsini, 10 küsür yıl evlilik bir kere tatile gidilmemiş, bu normal mi yani? Arkadaş gazına geldim yaptım denen bir çocuk var ortada. Gerçekten çok üzüldüm. Çocuk kim bilir nasıl bir ortamda nasıl bir gerginliğin içinde büyüyor ki bu hale geldi… Anne baba arasında iletişim yok bence çocukla da iletişimleri çok kötü, sorun sende sen zor çocuksun deyip bütün suç çocuğa atılmış.

Belki doktor söylediğiniz seyi yanlis anlamis, aa ayse gelmis diye tepki vermenizi istediginizi sanmistir. Sahsi tavsiyem devlet hastanesine gidin. Devlet hastanesindeki doktorla tesbihte hata olmaz ama kasap gibiler. Kisa surede cok fazla hasta görüyorlar bu yuzden cok tecrubeliler.
Aslında doğru anladı.kadin da öyle bir tepkiyle karşıladığını bilemedi.Beni.yabancilayacagini düşünemedim falan dedi. Z

Ya ben de doktorun odasına sokardim zorlayıp, nasılsa zorlamadan da ağlıyor en azından doktor görmüş olurdu...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X