Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bana sizin anlattiklarjniz mantıklı geliyor. Sanki her yenilikte sıkıntı yaşayacağız gibi.mesela markete gidiyoruz ya rafta sampuanalrdan biri yan dönmüş.gidip hemen düzeltiyor.Kızım ne yapıyorsun diyorum bozmuşlar düzeltiyorum diyor.Elime iki farklı kutu Kart alıyorum. Hadi oynayalım diye.ama birbirine karıştırma diyor bana.

Bende aynı şeyi düşünüyorum ve konu sahibi için çok üzülüyorum . Çocuğu sürekli etiketliyorlar böyle yaparak aileside hatalı herkes hatalı bence . Çocuğun çok parlak bir zekası düşünce sistemi var insanlar bunu görmüyorlar

Üç tane çocuğum var. Her birisi ayrı bunalımlar yaşıyoruz. Ama asla kimse benim çocuklarımı anormal, garip vs diye etiketleyemez. Yaramaz, aksi diyemez.

Benim kızım çok meraklı bir çocuk. Gittiğimiz yerde dolap açıp bakmayı çok sever. Kuyruk gibi peşinde dolandırdım. İzinsiz açılmaz diye. Çok samimi olduğum insanlar hariç kimsenin evine gitmedim. Annemin bir arkadaşı bir kere iki yaşında " ne biçim çocuk bu, benim torun böyle değil" dedi. Annemin tesbihleri ile oynuyor diye. Çok sinir olmuştum. Çocukları etiketlemek böyle kolay olmamalı.

Yaramaz cocuga baska ne denecek

Aklima birsey geldi anlattiklarindan, bu cocuk ustun zekali olabilir mi acaba

Uzun zamandır konuyu bunu düşünerek okuyorum.
Ama yazmadım.
Beni hala şaşırtan konu sahibinin cart curt mezunu garip kişilere gitmek yerine bir çocuk psikiyatristine gitmemesi...
Şehrimizde yok diyor ama önemli değil.
Kocasının annesinin ineklerine gösterdikleri özeni bir zahmet çocuğa gösterip işten izin alıp başka şehre gidecekler.
Bu kadar basit aslında.

Ben mesela merakli ve keşfetmeyi seven diyorum.
Ama bunu yeni nesil anne mantığıyla yapmıyorum.
Yani "Ay yaramaz demeyeyim, hayır demeyeyim, psikolojisi bozulur." triplerinde değilim.
Bir yerde bir dolabı açıyorsa bu yaramaz olduğu için değil, merak ediyor dolabın içinde ne var.
Dedesinin tamir kutusunu açmaya çalışıyor. Çünkü içini keşfetmek istiyor. Merak ediyor. Tornavida alınca bizi taklit ediyor. vs vs.

Ciddi misin bu ustun zekalilar biraz afedersiniz tuhaf oluyolar sanki.. lisede bi arkadasimin kardesi ustun zekaliydi ve normal degildi evet anormaldi..

Oyle zaten merak ediyolar kesfetme donemleri oluyor ve her cocuk farkli.. 1500 tane ornek verebilirim bu konuda

Çok şükür adına kavuşmuşsun.

Ciddi misin bu ustun zekalilar biraz afedersiniz tuhaf oluyolar sanki.. lisede bi arkadasimin kardesi ustun zekaliydi ve normal degildi evet anormaldi..

Bilmeyenler de üstün zekalı olsun diye bir tarafını yırtıyor.
Bu forumda da gördüm.
Biri konu açmıştı. Gayet normal bebek hareketlerini yazıp üstün zekalı mı demişit.
Hayır dedik diye ateş püsküdü.
Ben istemem. Bu toplum ona ne verecek? BİLSEM harici ne gibi bir eğitimle onu destekleyeceğim?
Evet çok iyi yerlere gelebilir.
Ama yaşadığımız ülke malum.

Imkanlarla ilgisi var tabii ama her cocuk ayni imkanlarla dogmuyor. Ben istemezdim mesela ustun zekali olsun cocugum.. bir cok yerde sosyal olarak sorun yasar bence..

Benim kızım merakı bir çocuk. Yaramaz yerine " enerjik, hareketli gibi daha olumlu kelimeler kullanılabilir. Tabiki herkes kendi çocuğuna istediği gibi konuşulabilir.

Genel olarak çocukları olumsuz sıfatlarla etiketlemek gerek.

O laf cocuga değil zaten, cocuguna sahip çıkmayan anaya söylenir genelde.

Ben kendime benzeterek standart bi beyin yapisi olmadigini gördüğümü söylüyorum. Normal degil diyerek asagilamiyorum. Belki on kat üstündür normal diyebilecegimiz bir cocuktan yermek icin demiyorum ki her lafi yok yere duygusallastirip bi de üstünüze alinmayin.

Hatta şey çok zeki diyelim. Zekadan yapio hep. Baskasinin evinde orayi burayi karistiran cocuk yaramazdir. Bunda gucenecek bisey yok. Bi sorunu ne kadar cabuk kabullenirsen çözümü de o kadar cabuk bulursun. Adina ne dediginin ne önemi var.

Yani eskileri bilmiyirsunuz sanki cok cabuk oyle seyler soylerler. Ayrica sadece cekmece acmaktan bahsetmissin yani bana gorede yaramazlik degildir ama kendi evinde..baskasinin evinde yapilmaz. yaramaz cocuklar baya var yani.

Ben ayrica hic bir yasimda baskasinin evinde ne cekmece ne dolap actim.. halbuki bazi konularda baya yaramazdim

Tamam haklısınız da ısrarla büyük şehirdeki iyi bir psikiyatriste gitmiyorsunuz. Size hak veriyordum ama insanları dinlemediginizi görünce boşa konuştuğumuzu düşünüyorum. Bu çocuk iyi bir doktora uzun süre gidip tedavi olmadıkça düzelmez. Çocuktaki sorun ne onu bile bilmiyorsunuz.

Yani eskileri bilmiyirsunuz sanki cok cabuk oyle seyler soylerler. Ayrica sadece cekmece acmaktan bahsetmissin yani bana gorede yaramazlik degildir ama kendi evinde..baskasinin evinde yapilmaz. yaramaz cocuklar baya var yani.

Anne olarak da bizim görevimiz ona doğru öğretmek. Başkasının evinde çekmece açmaya hakkı olmadığını, izinsiz bir dolap açamayacağıni öğretmek bizim işimiz. Şu an 8 yaşında, gidip de kimsenin dolabını karıştırmıyor.

Dominant da bi karakteri var. O yuzden de zor yoksa biraz daha kolay yontulurdu bu takıntıları. O yuzden sizin daha baskın olmanız gerekio. Sizin lafinizin ustune cikamayacagini bilmeli. Yaşı cok küçük daha bu iki sene icinde biraz baskilanmasi lazım. Benim annem beni katı bi anlayışla büyüttü kardeşimi ise 40larina dogru doğurduğu için daha rahat bi kafayla daha anlayışlı büyüttü. Her dedigini yaptık çektik görmezden geldik huyuna gittik. Kardesim benim gibi bipolar degil, ama daha cok zirvalamistir başına işler açmıştır totalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…