- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 43
-
- Konu Sahibi mermaid2608
- #1.001
Cok garip gelio bu yazdığın. Herkese her düşündüğümüzü yazmak serbestse eger bence sen baska bi kadina yüklenerek kendi izdiraplarindan siyrilmaya calisio gibi görünüyosun. Iki dk ayaklarini uzatıp nefes almak icin ugrasio sadece. Gercekten narsist olsa zaten rahat ederdi, buralarda care arayan kocasi olurdu. Cocuk da oyle kolay kolay aglayamazdi saatlerce karsisinda. Git gözümün önünde aglama derdi narsist biri. Zaten ben de narsist karakterde olmasini tavsiye ettim.
Bana sizin anlattiklarjniz mantıklı geliyor. Sanki her yenilikte sıkıntı yaşayacağız gibi.mesela markete gidiyoruz ya rafta sampuanalrdan biri yan dönmüş.gidip hemen düzeltiyor.Kızım ne yapıyorsun diyorum bozmuşlar düzeltiyorum diyor.Elime iki farklı kutu Kart alıyorum. Hadi oynayalım diye.ama birbirine karıştırma diyor bana.Takıntılı birine bi kere tembih etmeniz yeterli zaten. Takintilari var cocugun. Uzaydan gozukuo bu zaten. Direkt okb. Benim de vardi kucukken iste belirtileri okb nin bariz sekilde. (birinci sınıfa başlamam da cok sorun mesela hadi anasinifina canim istemediginde gitmeye biliodum. Cekirdek ailenin dışına çıkmak hayata karışmak cok zor geldi. Babannem haricinde birileriyle aksama kadar durmakta aşırı zorlaniodum. Ilkokul 1 boyunca aksama kadar aglar gozlerim davul gelirdim eve. Gun icinde sevdigim insanlari görmemek sevmediklerimle olmak cok aşırı saçma gelirdi hala öyle geliyor gerci. Zamanla bu yabancilarla oldukca aglama hissi insanlarin laflarini cok takmaya evrildi. Birinin sinirime dokunan bi dedigini rahat bir hafta mutemadiyen düşünüyorum hala gene, yillar boyu aldigim tabi terapilerle siddeti cok azaldi onceden migrenim tutana kadar düşünüyordum. Arkasindan mani atağına girdigim oluyordu) Insallah ergenlikte baska bir hastaliga evrilmez. Ama evrilirse de bu kadar kurallari kolay kabul eden bi karakter cok buyuk dertler acmaz başınıza zaten diye düşünüyorum. Kendi icin zor olur sadece.
Bende aynı şeyi düşünüyorum ve konu sahibi için çok üzülüyorum . Çocuğu sürekli etiketliyorlar böyle yaparak aileside hatalı herkes hatalı bence . Çocuğun çok parlak bir zekası düşünce sistemi var insanlar bunu görmüyorlar3 yaşında ki çocuk için "normal değil, mental olarak bozuk" fazla ağır değil mi? Bilmiyorum siz misiniz ama birisi 'anormal bir çocuk diye bir kelime de kullandi. Adı üstünde bunun çocuk. Anne olarak bu tarz kelimelerin çocuklara kullanılması beni çok üzüyor.
Keşke bir de çocuktan annesini dinleyebilsek.
Bende aynı şeyi düşünüyorum ve konu sahibi için çok üzülüyorum . Çocuğu sürekli etiketliyorlar böyle yaparak aileside hatalı herkes hatalı bence . Çocuğun çok parlak bir zekası düşünce sistemi var insanlar bunu görmüyorlar
Yaramaz cocuga baska ne denecekÜç tane çocuğum var. Her birisi ayrı bunalımlar yaşıyoruz. Ama asla kimse benim çocuklarımı anormal, garip vs diye etiketleyemez. Yaramaz, aksi diyemez.
Benim kızım çok meraklı bir çocuk. Gittiğimiz yerde dolap açıp bakmayı çok sever. Kuyruk gibi peşinde dolandırdım. İzinsiz açılmaz diye. Çok samimi olduğum insanlar hariç kimsenin evine gitmedim. Annemin bir arkadaşı bir kere iki yaşında " ne biçim çocuk bu, benim torun böyle değil" dedi. Annemin tesbihleri ile oynuyor diye. Çok sinir olmuştum. Çocukları etiketlemek böyle kolay olmamalı.
Aklima birsey geldi anlattiklarindan, bu cocuk ustun zekali olabilir mi acaba
Yaramaz cocuga baska ne denecek
Ciddi misinUzun zamandır konuyu bunu düşünerek okuyorum.
Ama yazmadım.
Beni hala şaşırtan konu sahibinin cart curt mezunu garip kişilere gitmek yerine bir çocuk psikiyatristine gitmemesi...
Şehrimizde yok diyor ama önemli değil.
Kocasının annesinin ineklerine gösterdikleri özeni bir zahmet çocuğa gösterip işten izin alıp başka şehre gidecekler.
Bu kadar basit aslında.
Oyle zaten merak ediyolar kesfetme donemleri oluyor ve her cocuk farkli.. 1500 tane ornek verebilirim bu konudaBen mesela merakli ve keşfetmeyi seven diyorum.
Ama bunu yeni nesil anne mantığıyla yapmıyorum.
Yani "Ay yaramaz demeyeyim, hayır demeyeyim, psikolojisi bozulur." triplerinde değilim.
Bir yerde bir dolabı açıyorsa bu yaramaz olduğu için değil, merak ediyor dolabın içinde ne var.
Dedesinin tamir kutusunu açmaya çalışıyor. Çünkü içini keşfetmek istiyor. Merak ediyor. Tornavida alınca bizi taklit ediyor. vs vs.
Çok şükür adına kavuşmuşsun.Bende aynı şeyi düşünüyorum ve konu sahibi için çok üzülüyorum . Çocuğu sürekli etiketliyorlar böyle yaparak aileside hatalı herkes hatalı bence . Çocuğun çok parlak bir zekası düşünce sistemi var insanlar bunu görmüyorlar
Ciddi misinbu ustun zekalilar biraz afedersiniz tuhaf oluyolar sanki.. lisede bi arkadasimin kardesi ustun zekaliydi ve normal degildi evet anormaldi..
HahahahhahahshhGayet normal bebek hareketlerini yazıp üstün zekalı mı demişit.
Hayır dedik diye ateş püsküdü.
Imkanlarla ilgisi var tabii ama her cocuk ayni imkanlarla dogmuyor. Ben istemezdim mesela ustun zekali olsun cocugum.. bir cok yerde sosyal olarak sorun yasar bence..Bilmeyenler de üstün zekalı olsun diye bir tarafını yırtıyor.
Bu forumda da gördüm.
Biri konu açmıştı. Gayet normal bebek hareketlerini yazıp üstün zekalı mı demişit.
Hayır dedik diye ateş püsküdü.
Ben istemem. Bu toplum ona ne verecek? BİLSEM harici ne gibi bir eğitimle onu destekleyeceğim?
Evet çok iyi yerlere gelebilir.
Ama yaşadığımız ülke malum.
Yaramaz cocuga baska ne denecek
O laf cocuga değil zaten, cocuguna sahip çıkmayan anaya söylenir genelde.Üç tane çocuğum var. Her birisi ayrı bunalımlar yaşıyoruz. Ama asla kimse benim çocuklarımı anormal, garip vs diye etiketleyemez. Yaramaz, aksi diyemez.
Benim kızım çok meraklı bir çocuk. Gittiğimiz yerde dolap açıp bakmayı çok sever. Kuyruk gibi peşinde dolandırdım. İzinsiz açılmaz diye. Çok samimi olduğum insanlar hariç kimsenin evine gitmedim. Annemin bir arkadaşı bir kere iki yaşında " ne biçim çocuk bu, benim torun böyle değil" dedi. Annemin tesbihleri ile oynuyor diye. Çok sinir olmuştum. Çocukları etiketlemek böyle kolay olmamalı.
Hatta şey çok zeki diyelim. Zekadan yapio hep. Baskasinin evinde orayi burayi karistiran cocuk yaramazdir. Bunda gucenecek bisey yok. Bi sorunu ne kadar cabuk kabullenirsen çözümü de o kadar cabuk bulursun. Adina ne dediginin ne önemi var.Benim kızım merakı bir çocuk. Yaramaz yerine " enerjik, hareketli gibi daha olumlu kelimeler kullanılabilir. Tabiki herkes kendi çocuğuna istediği gibi konuşulabilir.
Genel olarak çocukları olumsuz sıfatlarla etiketlemek gerek.
Yani eskileri bilmiyirsunuz sanki cok cabuk oyle seyler soylerler. Ayrica sadece cekmece acmaktan bahsetmissin yani bana gorede yaramazlik degildir ama kendi evinde..baskasinin evinde yapilmaz. yaramaz cocuklar baya var yani.Benim kızım merakı bir çocuk. Yaramaz yerine " enerjik, hareketli gibi daha olumlu kelimeler kullanılabilir. Tabiki herkes kendi çocuğuna istediği gibi konuşulabilir.
Genel olarak çocukları olumsuz sıfatlarla etiketlemek gerek.
Tamam haklısınız da ısrarla büyük şehirdeki iyi bir psikiyatriste gitmiyorsunuz. Size hak veriyordum ama insanları dinlemediginizi görünce boşa konuştuğumuzu düşünüyorum. Bu çocuk iyi bir doktora uzun süre gidip tedavi olmadıkça düzelmez. Çocuktaki sorun ne onu bile bilmiyorsunuz.Mükemmel çocuk nedir Allah aşkına. Ben anlatamıyorum sanırım. Asgari yaşam istiyorum. Düşünce ağlasın, çikolata istiyorum diye ağlasın. Bunlar çok normal şeyler.Herkesin çocuğu aglar.Parkta abi bana baktı diye saatlerce ağlamak, herkes için çok çok normal olan şeyleri yapamamak.Yarjn saat 16.30 da kendi çocuk doktorunda kontrol randevumuz var.Simduden mideme ağrılar giriyor. Adam dokunmuyor bile muayene ederken.Sarki söyleyerek babasının kucağında oldukça nazik ilgileniyor.Ama benim kızım yeni olan bir yere girdiği için daha kapısında başlıyor ağlamaya. Ben kızıma doğum günü yapmak istiyorum. Hatta şimdiden mekan rezervasyonu yaptırdım.Ama sonra babasıyla düşündük.Iceroye adım atmayacak, herkes iceride eğlenecek gülecek biz üçümüz dışarıda onun ağlama krizinin bitmesi icin doğum günü boyunca bekleyeceğiz.Aglayacak kusacak.Ne bir kare fotoğrafı olacak ne pastasını görecek. Sizce bunlar mükemmel çocuk beklentisi mi? Haftaya okulun kahvaltısı var.herkes eşiyle çocuğuyla gelecek. Mekan seçerken oyun alanı olsun diye bakıyorlar.Hepsi çocuğunu oyun alanına emanet edecek.Mekanin oyun alanı çok güzel.Masalcı abla var.Bir sürü etkinlik yapılıyor. Bütün çocuklar gidecek.Benimki anne sen de gel diye bir gözü orada ısrar edecek.Gonlu kalmasın diye ben de gideceğim.Etkinlik alanına gireceğiz daha 2.dakikada başlayacak ağlamaya. Ne olduğunu söylemeden bogulurcasjna ağlayacak. Zar zor dışarı çıkıp bir yere oturacağız. Orada da beni hiç duymadan ağlayacak. Kusacak.Gidelim burdan diyecek. Üzerinden saatlerce geçince soracağım oyun alanında seni ne Rahatsız etti.Neden ağladın diye sormuyorum özellikle. Ya biri baktı ya biri bağırdı ya biri dokundu diyecek. Bunlar hergun yaşanıyor. Eskiden azcık umudum vardı.Parkta oynayan, babaanne dedesinin evine giren,bize eve misafir geldiğinde öcü görmüş gibi bir köşeye sinmeyen çocuk mu mükemmel çocuk.Bakin az önce uyuyordu aniden ağlamaya başladı yarım.saate zor sustu. Gözleri kapalı. Şarkı söylüyorum,konuşuyorum,sarılıyorum yok.Kucagima almak istiyorum daha da coşuyor. Yarın sabah benim 7 saat dersim var ve nöbetçiyim. Hiç sorun değil. Ama o nedensiz ve bitmeyen ağlamalar bende çarpıntı yapıyor artık
Yani eskileri bilmiyirsunuz sanki cok cabuk oyle seyler soylerler. Ayrica sadece cekmece acmaktan bahsetmissin yani bana gorede yaramazlik degildir ama kendi evinde..baskasinin evinde yapilmaz. yaramaz cocuklar baya var yani.
Dominant da bi karakteri var. O yuzden de zor yoksa biraz daha kolay yontulurdu bu takıntıları. O yuzden sizin daha baskın olmanız gerekio. Sizin lafinizin ustune cikamayacagini bilmeli. Yaşı cok küçük daha bu iki sene icinde biraz baskilanmasi lazım. Benim annem beni katı bi anlayışla büyüttü kardeşimi ise 40larina dogru doğurduğu için daha rahat bi kafayla daha anlayışlı büyüttü. Her dedigini yaptık çektik görmezden geldik huyuna gittik. Kardesim benim gibi bipolar degil, ama daha cok zirvalamistir başına işler açmıştır totalde.Bana sizin anlattiklarjniz mantıklı geliyor. Sanki her yenilikte sıkıntı yaşayacağız gibi.mesela markete gidiyoruz ya rafta sampuanalrdan biri yan dönmüş.gidip hemen düzeltiyor.Kızım ne yapıyorsun diyorum bozmuşlar düzeltiyorum diyor.Elime iki farklı kutu Kart alıyorum. Hadi oynayalım diye.ama birbirine karıştırma diyor bana.