Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben doğum yaptığımda 3 martta yani pandemi değildi henüz Türkiyede. Az önce derken insanların genellikle Avm yada benzeri yerlerin kapanış saatini bilir diye dikkat etmemişim.kusura bakmayın
Şimdi burda az önceyi takriben kaç saat önce olarak algılamamız lazım? Migrenim tuttu da 2 gündür kafa yapıyor sandım ama siz cidden az önceyi az önce diye anlamayın yazmışsınız 😅

Şimdi burda az önceyi takriben kaç saat önce olarak algılamamız lazım? Migrenim tuttu da 2 gündür kafa yapıyor sandım ama siz cidden az önceyi az önce diye anlamayın yazmışsınız 😅
00:30 da yazılan az önceyi az önce olarak değil, ikindi vakti saat 4 olarak algılamanız lazım, bunu da mı ben söyleyeyim. 🎃

Geçen bir yorumda pandemide doğdu dedim arkadaş hayır pandemi değildi dedi.ben de tam tarihle söylüyorum artık. Ne yapayım.Gecen çocuk 3 yaşında dedim hayır sizinki 33 aylık dediler.33 aylık yazdım bir yerde neden ayla yazıyorsunuz 3 yaş yazın dediler.

Geçen bir yorumda pandemide doğdu dedim arkadaş hayır pandemi değildi dedi.ben de tam tarihle söylüyorum artık. Ne yapayım.Gecen çocuk 3 yaşında dedim hayır sizinki 33 aylık dediler.33 aylık yazdım bir yerde neden ayla yazıyorsunuz 3 yaş yazın dediler.
Yani? 🤨

Serbest cagrisim engellenemez. 😏

Zehir hafiye gibisin 😂 Bu olayı sen aydınlatırsın.

Bana da çok aşırı tepkisiz geldi yahu. Sabır da sabır... Sabır böyle bir şey değil ya. Sürekli mahkeme duvarı gibi anne karşında. Bazen dayanamayıp ağlar insan, çocuk da sorar anne neden ağlıyorsun diye. Açıklasın, çocuk da empati kurar yani. Ya da bazen öf dersin, sonra çocuğa açıklasın bugün çok yoruldum o yüzden tamihammülüm az özür dilerim vs. Daha insani tepkiler bunlar diye düşüyorum.

Düşünsene ağlayacaksın hemen arkadaşın lafı geçiştiriyor, konu değişiyor. Bu hep böyle oluyor. Ne oluyor amk derim acaba kaç gün ömrüm kaldı da böyle davranıyorlar 😂 Tuhaf tuhaf davranışlar ya gerçek hayata uymuyor sanki.

Biz bunlari gecen sene yazdik. 🤣

Yahu el kadar bebegi uyutamiyorum deyip eve yuruyus bandi alip bebegi pusete koyup uyutmaya kalkisan birisiniz. Siz benegi hala kabullenemediniz, onun gelisim sureclerinin normalligini kabul edemediginiz icin de bu durumdasiniz. İntihar esigindeymissiniz. Abartmayin isterseniz!

Klasik bedduanizi da etmissiniz, iciniz rahatlasin. 18 aylik oglum simdiden 2 yas sendromuna girdi. Cok sukur buyuyor diyorum ve sureci onunla yasiyorum. 🥰

Hep dedigim gibi ustadimiz Kobra Murat’in dedigi gibi ogluma bakip bakip “Aman kasi bile guzel, aman g*tu bile guzel” diyorum.

Azicik gevseyin diyecegim ona da bin dereden su getirip bahaneleri siralayacak; yapmaniz gerekeni yapmayacaksiniz. 😌

1,5 yaş civarıydi.Komsu ve oğlu bize geldiler.bizinkinin oyun hamuru var.o ara çocuk oyun hamurunu ağzına soktu. Annesi de elinden aldı.biraz da sert davrandı. Bizimki ağlamaya başladı. Zor sakinleşti bizimki. Sordum neden ağladın diye. Bizimki Ali oynayacaktı annesi bağırdı dedi Bizimki 9 aylık konusmaya başladı yalnız. 1,5 yaşında derdini anlatıyordu.Ne zaman başka bir anne yada baba yakınımızda çocuğuna bağırsa bizimki ağlamaya başlar. Tiyatroda tavuğun kumesi yok diye krize girdi.Evde azcık yüksek sesle konuşsak hemen dikkat kesilir. Dolayısıyla birakin siddeti off bile demiyorum. Birkaç defa arabaya binerken derin nefes alıp offf dersiniz ya o sesten çıkardım kaç defa sordu neden öyle yaptın, bana mu yaptın.Evdeki kediye bile sesimizi yukseltenlmiyoruz.birkac defa anneannem git şurdan dedi hayvana, anneanne hayvanlara öyle davranikmaz üzülür dedi.

Bana of mu dedin diye sorduğunda " evet bitanem, biraz yoruldum ve ağladığını zaman kendimi kötü hissediyorum" diyebilirsiniz. Sanki kızınız öfke ve kızgınlığını nasıl göstereceğini bilmiyor, o yüzden kusana kadar ağlıyor belki.

Çocuklara bugün beni yordunuz da diyorum, bu davranış beni üzüyor da diyorum. Kızıyorum da. Eşimle ufak tartışmada oluyor, dans edip birbirimize sarılıyoruz. Her tür duyguyu ve duygu ile başa çıkmayı bizden öğreniyorlar. Çocuğun yanında bağırmak, of bile dememek de bence çok abartı.

Eşim bazen trafikte "gerizekalı" kelimesini kullanır. Bu bizim evdeki en büyük küfür. Onda bile çocuklar " baba kötü kelime kullanmıyoruz. Diyor. Okulda birşey olduğunda kendilerini savunması daha kolay olur diye düşünüyorum.

Bana of mu dedin diye sorduğunda " evet bitanem, biraz yoruldum ve ağladığını zaman kendimi kötü hissediyorum" diyebilirsiniz. Sanki kızınız öfke ve kızgınlığını nasıl göstereceğini bilmiyor, o yüzden kusana kadar ağlıyor belki.

Çocuklara bugün beni yordunuz da diyorum, bu davranış beni üzüyor da diyorum. Kızıyorum da. Eşimle ufak tartışmada oluyor, dans edip birbirimize sarılıyoruz. Her tür duyguyu ve duygu ile başa çıkmayı bizden öğreniyorlar. Çocuğun yanında bağırmak, of bile dememek de bence çok abartı.

Eşim bazen trafikte "gerizekalı" kelimesini kullanır. Bu bizim evdeki en büyük küfür. Onda bile çocuklar " baba kötü kelime kullanmıyoruz. Diyor. Okulda birşey olduğunda kendilerini savunması daha kolay olur diye düşünüyorum.
Bir arkadaş o ağlayınca sen de ağla ,üzüldüğünü anlasın dedi.Aynen yaptım. Bu defa da ağlamak kötü birsey ama kendimi tutamıyorum demeye başladı. Ağlamak kötü bir şey değil aslında. Öyle bir yargı oluşsun da istemiyorum.canin yanınca anlayabilirsin diyorum. Üzülünce ağla tabii diyorum. Ama ne zaman ağlama diyecegim bilemiyorum. Onun ne için ağladığını anlayamıyorum cunku

Bir arkadaş o ağlayınca sen de ağla ,üzüldüğünü anlasın dedi.Aynen yaptım. Bu defa da ağlamak kötü birsey ama kendimi tutamıyorum demeye başladı. Ağlamak kötü bir şey değil aslında. Öyle bir yargı oluşsun da istemiyorum.canin yanınca anlayabilirsin diyorum. Üzülünce ağla tabii diyorum. Ama ne zaman ağlama diyecegim bilemiyorum. Onun ne için ağladığını anlayamıyorum cunku

Çocuğun bildiği tek tepki ağlamak. Bana bakma diye tepki vermeyi bağırmayı, kafa çevirip yok saymayı bilmiyor. Ben bunu istemiyorum diyemiyor. Muhtemelen dokunmayı sevmeyen bir cocuksa biri onu sevecek diye de korkuyordur. Hayır diyemediği için ağlıyor.

Duygularını nasıl yönetecek, hangi duyguya hangi tepkiyi verecek farkında değil. Bu yüzden kendini teselli edip susamiyor. Bunu siz öğretmenlisiniz. Anlattıklarınızdan bunu anladım ben.

Bu konuda yazılmış kitaplar var. Onları alıp deneyin isterseniz.

Çocuğun bildiği tek tepki ağlamak. Bana bakma diye tepki vermeyi bağırmayı, kafa çevirip yok saymayı bilmiyor. Ben bunu istemiyorum diyemiyor. Muhtemelen dokunmayı sevmeyen bir cocuksa biri onu sevecek diye de korkuyordur. Hayır diyemediği için ağlıyor.

Duygularını nasıl yönetecek, hangi duyguya hangi tepkiyi verecek farkında değil. Bu yüzden kendini teselli edip susamiyor. Bunu siz öğretmenlisiniz. Anlattıklarınızdan bunu anladım ben.

Bu konuda yazılmış kitaplar var. Onları alıp deneyin isterseniz.
Aynen öyle. Ben birkaç kitap aldım.isimlerini de yazarım. Zor Cocuk diye bir kitap aldim.en son.Çözüm olacak kitap varsa bildiğiniz alırım.oyun parkında kız ittirdi onu . yanlış ama sen de ittir dedim.üzülür ya olur mu öyle şey dedi

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle. Ben birkaç kitap aldım.isimlerini de yazarım. Zor Cocuk diye bir kitap aldim.en son.Çözüm olacak kitap varsa bildiğiniz alırım.oyun parkında kız ittirdi onu . yanlış ama sen de ittir dedim.üzülür ya olur mu öyle şey dedi

Çocuk kitabından bahsettim. Mesela örnek veriyorum " ayıcık korkuyor" gibi.. çocuklara duyguların normal olduğu anlatan kitaplar. Şu anda dikkat atölyesinin bir setini gördüm. Ama bir çok yayınevinin var. Bizim evde bu konu alakalı kitap yok sanırım. O yüzden tavsiyede bulunamayacagim.

Size de ziya Selçuk un kaç kere söyledim kitabını öneririm.
Çocuklarda sınırlar su an okuyorum.

Anne baba lütfen beni anla okurken asık olmuştum
Açılın ben çocuğum
Beni ödülle cezalandırma
Annenin duygusal yokluğu
Ana baba sihri
Çocuklarda durtusellik
Çocuğun duygusal dünyası tavsiye edebilirim.

Bunlar çok çok sevdiğim, bunaldikca altını çizdiğim yerleri tekrar tekrat okuyup iyi hissettiğim kitaplar.

Çocuk kitabından bahsettim. Mesela örnek veriyorum " ayıcık korkuyor" gibi.. çocuklara duyguların normal olduğu anlatan kitaplar. Şu anda dikkat atölyesinin bir setini gördüm. Ama bir çok yayınevinin var. Bizim evde bu konu alakalı kitap yok sanırım. O yüzden tavsiyede bulunamayacagim.

Size de ziya Selçuk un kaç kere söyledim kitabını öneririm.
Çocuklarda sınırlar su an okuyorum.

Anne baba lütfen beni anla okurken asık olmuştum
Açılın ben çocuğum
Beni ödülle cezalandırma
Annenin duygusal yokluğu
Ana baba sihri
Çocuklarda durtusellik
Çocuğun duygusal dünyası tavsiye edebilirim.

Bunlar çok çok sevdiğim, bunaldikca altını çizdiğim yerleri tekrar tekrat okuyup iyi hissettiğim kitaplar.
O tarz kitaplar aldım tabii ki.hatta içinden balon çıkanlar var.her renk balon farklı renk duyguyu temsil ediyor. Sürekli okuyoruz

Ben önleme tedavilerin gözlemlerin işe yarayacağını asla düşünmüyorum inanmıyorum . Benim oğlum kendinin resminin videosunun gizlice çekildiğini fark etse bile saçma sapan hareketler yapıyor gidipte birde öyle para harcamayın

Ben önleme tedavilerin gözlemlerin işe yarayacağını asla düşünmüyorum inanmıyorum . Benim oğlum kendinin resminin videosunun gizlice çekildiğini fark etse bile saçma sapan hareketler yapıyor gidipte birde öyle para harcamayın
Öyle gizli çekim gibi değil. Bakıcı kamerası gibi .

Öyle gizli çekim gibi değil. Bakıcı kamerası gibi .
Olsun gerçekten ben inanmıyorum olumlu olacağına . Çünkü ben oğlumu 2 yaşında çocuk psikiyatrine götürdüm doktor çocukla birebir iletişim kurdu ilgilendi vs vs .

Olsun gerçekten ben inanmıyorum olumlu olacağına . Çünkü ben oğlumu 2 yaşında çocuk psikiyatrine götürdüm doktor çocukla birebir iletişim kurdu ilgilendi vs vs .
Bizimki tamamen kapatıyorum. Yani yabancı birinin iletişim kurması mümkün değil. 1,5 senede alt komşuya ancak alıştı. O da canı isterse.biz varken yaninda ağlamıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X