Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır öyle bir cümle olamaz bence sizin çift terapistine gitmesi lazım . Karı koca ve 1 2 günlüğüne eşinle tatile çıkın annenne dede bakabilir yavrunuza
Siz okuduğunuzu anlamıyor musunuz. Ne anneanne dedesi .çocuk 5 dk durmuyor bir yerde.Zaten çocuk dursa biz bu halde mi oluruz.biz aylardır ben ve eşim olmadan 3.kisinin yanında dursun diye uğraşıyoruz.Tatili birakin hasta olsak ,zehirlensek ne yapacağız diye düşünüyorum.

Haftaya perşembe için online bir terapi aldım.Ne yazık ki benim memleketime 15 saat ,esiminkine 10 saat uzaklıktayız,. Yani evde kalmıyoruz aslında hiçbir tatilde.Esimin ailesi 80 yaşına yakın ve sadece biz gidebiliyoruz. Tatilin 1 ay kadarını orada geçiriyoruz. Yıl içinde anne ve babasını gördüğü süre o.Diger sürede de benim memleketime gidiyoruz. Ben de özlüyorum. Bir de benim memleketim buyuksehir. İmkanları fazla. Oradan araştırdım zaten duyu bütünleme olayını.Istersrnzj 15 tatilde gelelim.dedim gerek yom dedi bayan.Once online ödev verecekmiş. Bir iki seans çocuğu ev içinde online gözlemleyecek. Hatta videolar isteyecek. Bana çok mantıklı geldi.Cunku daha önce gittiğimiz terapioerde çocuk kendi gibi olmuyor ki.Ortam yabancı. Yaz tatilinde yüzyuze görüşmek isterim dedi.Mantikli geldi sanki

Çocuktan sonra hayat eskisi gibi olmuyor tabi, hele 2 çocukla daha zor. Bence sizin bir yardım almanız lazım. Randevu almışsınız. Umarım sorununuzu çözersiniz.
Çocuğunuz ağlayarak dikkatleri üzerine çektiğini biliyor. Okuduğum bir kitapta işte çocuğun masanın altına girip ağladığı örnekte eğer seyircisi olmazsa yani herkesin başına üşüşmediği niye ağlıyorsun demediği, normal davrandığı zaman ağlamayı kestiğini yazıyordu. Çocuk sizin zayıf noktanızı biliyor, ağlamasının sizi ne kadar korkuttuğunu, ağlamaması için uğraştığınızı, o yüzden bunu kullandığını düşünüyorum. Tabi bu sadece sizin çocuğunuz için geçerli değil bizimkiler de öyle. Ağladığı zaman sadece sarılırım, istediğini verirsem bir daha altından kalkamam.

Benim annem de benimle ilgili böyle düşünse bende kusana kadar ağlarım. Yaşım 35 ben kaldıramam mesela.
Bazen işte insanlar yazmış olmak için yazıyor.Biz 5 aylık çocuğu ( ilk o Zamanlar başlamıştı ) karşımıza aldık.5 aylıkken çocuk zaten yetişkin gibiydi.Dedik ki bak sen böyle ağlıyorsun,ilerde de ağlayacak gibisin ağzını burnunu kırarız. Tabii zaman içinde hep hatırlattık kendisine. Allah askina bi yazdığınıza dönüp bakın.Cocuga off bile demiyorum ben.Gecen bi sey için evde off dedim.bana mi dedin diye geldi yanıma.Sesimi bile yükseltmiyorum.Cocuk anlamasın diye zona çıkardım kendimi sıkmaktan

Tabii ki uzman daha iyi bilir.
Allahım inşallah en yakın zamanda bir çözüm yolu gösterir.

Evlat büyütmek kolay değil.

Şu anda iyi gibi görünen evlatlarımızda hatta bizler de bile yarın başımıza ne geleceğini bilmiyoruz.

Ağladığı zaman hiç bir şey yapmıyoruz aslında.Neden ağlıyorsun diye kesinle sormuyorum. Normal işimize devam ediyoruz.Hatta eşimle ikimiz varsak saçmalıyoruz.Gunluk konulardan konuşuyoruz önce.Enflasyion falan.1 2 dk öyle konuşup bu defa da görmezden geldiler beni olmasın diye onun da ilgisini çekebilecek bir konuya dönüştürüyoruz. Bahçedeki tekir kedinin yavruları olmuş. Hatta ağlamayı bırakıp bazen o da bir iki kelime söylüyor ama sonrasında yine devam ediyor. Ağlaması bitince kendi soruyor ben neden ağladım.

Allah aşkına terapi al falan yazmayın artık üyeye asla kabul ettiği bir şey değil. Çocuk yüzünden psikolojisi bozulmuş ama terapiye kulak tıkıyor. İlginç bi insan.

Dediklerinuz kadar hissettirdikleriniz önemli. O hissetmiyor mu sanıyorsunuz.

Sanırım karakter olarak aşırı derecede sabırlı birisin.

Ben de “offf” demedim ama şükür diyecek bir konu olmadı.

Ama senin eşine de hiç “hayır” demediğini düşünüyorum, çocuğa zaten “offf” denmez de ama eşe itiraz edilebilir, kendi planlarını o beğenmese bile uyum sağlaması için ikna edilebilir.

Mesela bizim yurt dışında tanıdıklarımız var çok ısrar ettiler, eşim de çok özendi gittik. Kocam da çok iyi bilir ki kocamın hatrı olmasa ben o ülkenin kapısının önünden geçmem. Amaaan ben onu mu kıracam 10 gün için diye gittik. Beğenmesem de yedik,içtik,gezdik. Kocam mutlu oldu bana bu yetti.

Kocan seni konsere ya da kedi beslemeye götürmüş de emin ol kendi istediği için götürmüş. Sen istiyorsun ama o tatil istemiyor yine de senin hatrına razı olmamış.

Bir de şey yazmış normalde çok mutlu falan okey mutludur ama maalesef çocuklar gün içinde biriktirip saçma sapan bir şeye ağlıyorlar yani bizim için bunda ağlanacak ne var ağlamaları onlar için bir çok şeyin birleşimi ve patlama noktası

İşte bu yüzden git terapi al diyoruz. Bu kadar psikolojisi bozuk anneyi çocuk elbette hissediyordur. Ama sorun sadece başlı başına çocuk yoksa konu sahibi de evliliği de muhteşem
Bende aynı düşünüyorum, yazdım da ama cevap yok.

Normal değil bence tepkileriniz.
Çocuk dünyanın en kolay çocuğu da olsa çoooook zor bir şey. O konserler tatiller kafana esince yürüyüşe çıkmalar zaten yalan olacaktı. İnstagram ünlülerinin hem çocuğumla ilgileniyorum hem geziyorum hem mükemmel evliliğim var yalanlarına mı kandınız çocuğu planlarken. Ama gerçekten öyle bir şey değil. Bu yaşadıklarınızı çoğumuz yaşıyoruz.
İlk 3 ay susmadan ağladı bebeğim.
Alerji teşhisi kondu bir sene diyet yaptım.
Şimdi çocuğum diyette.
Diyette olmasa da yemek yediremiyorum zaten. İştah sıfır. Akşam yorgun argın geliyorum yemek seansımız 1.5 saat sürüyor.
Büyümesi yavaş. Zayıf ve kısa.
11. Ayından beri Her ay alerji kaynaklı orta kulak iltihabı yaşıyoruz. Kulak ağrısından sabahlara kadar avaz avaz ağlıyor. Sabah kalkıp o halde işe gidiyoruz uykusuz ve hasta çocuğu bakıcıya emanet edip. İçimiz param parça oluyor. Ama hasta çocukları düşünüyorum. Hastanede tedavi görmek zorunda olanları. Çok şükür diyoruz.
Eşimle en fazla tepkimiz ağlayıp birbirimizi teselli etmek oluyor. Eşim beni uyarır böyle durumlarda sakin kal. Bu bir şey değil. Geçecek diye.

Bunları niye anlattım. Sabah olsa hiç uyanmasak normal tepki değil. Sizin destek almanız lazım.
O mahalle baskısı bize de oluyor. Gel sen bak bi gece de geç :)

Bende aynı düşünüyorum, yazdım da ama cevap yok.
Hayır asla terapi al lafına ses yok güya çok bilinçli her şeyi düşünüyor falan ama buna hiç ses çıkarmıyor. Ben artık çocuğa karşı da yanlış yaklaşımlarının olduğunu düşünüyorum. Evet belki çocukta gerçekten halledilmesi gereken bi sorun vardır ama kadında da var bence ki kendisi söylüyor psikolojim bozuldu diye.

Anlatamadığım şu.ben gergin değilim, ben sadece mutsuzum. Terapiste bu olaydan dolayı mutsuzum diye gittiğimde ne olacak, önce mutsuz eden sorunu çözelim diyecek.Yani çocuğun yabancı fobisini ve ağlamayı. Zaten burada yazanlar gibi çocuktur bu ağlar olsa neden mutsuz olayım. Çevremde aynı yaş grubu birden fazla çocuk var.Onlari da görüyorum.Benim cocugumda kesinle bir sikinti var.buna adim gibi eminim.Hadi ağlamaları da normal sayayım. Parktaki çocuk bana baktı diye saatlerce ağlayan başka bir çocuk yok.Ben hangi psikiyatrist psikolog kime gidersem gideyim kızım parktaki çocuk bana bakti diye ortalığı yıktığı sürece hiç bir anlamı olmayacak.

Terapi al lafını beyninde spamlamış asla dikkate almıyor

Terapi böyle birşey değil değil değil. Sorunu çözmekten öte sizin yaklaşımınızı bakış açınızı değiştirecek. Ayrıca var parktaki baktı ziş çaldı market kapısı açıktı ama bizden önce biri girdi daha bir sürü ıvır zıvır için böyle ağlayan birçok çocuk var. Siz sadece çevrenizdeki iyi örneklere odaklısınız

Ayrıca baya da gerginsiniz. Katil olurduk sabah olsa uyanmasak gibi zırvalar gerginlikten söylenir mutsuzluktan değil hoş terapi sadece gerginlikten alınmaz ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…