- 19 Ekim 2013
- 1.353
- 2.226
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Duygusal veya fiziksel istismardan bahseden olmadı burada lafı çok baska yerlere çekiyorsunuz. Ben hislerden bahsediyorum. Kaç defa aynı şey geldi başıma çocuğu yere fırlatıp ağla orda mı diyoruz biz sanki? Kucağımda onu sakinleştirirken yüzümdeki gülümsemeyle bunları düşünmek onu nasıl etkileyebilir bu bir. İkincisi bir bebek daha yeni doğduğunda siz daha bunların yaşanacağını bilmeden misafir geldiğinde mosmor olana kadar ağlarsa bu bebek müneccimdir diyebilir miyiz o zaman ilerde yaşanacakları görmüş o zaman şimdiden ağlıyor? Laf kalabalığı yapıyorsunuz ve anlatmaya çalıştığım noktayı anlamıyorsunuz. Ben eve misafir geleceği zaman oğlumu 3 gün önceden hazırlamaya başlıyorum aaa bak dayı gelicek çok uzaklardan sana oyuncaklar getiricek seni çok sevdiği için geliyor diye 3 gün boyunca onu hazırlamaya çalışıyorum ama sizin anlattıklarınıza göre ben oğluma bak misafir gelicek sakın ağlama kırarım bacaklarını diye tehdit ediyorum galiba? Dediğim gibi yaşamayan anlamaz, o durumda olmayan da yok ben öyle yapmazdım der.Ben...Çünkü biliyorum ki herhangi bir sebeple rahatsız olup gidenlerin ardından , kazara veya bilinçsizce bir kez bile 2-3 yaşındaki çocugu suçlarsam , çocuga direkt "evimize birileri geldiğinde başina kötü şeyler gelecek, onlar gelince benim tarafımdan duygusal veya fiziksel istismara uğrayacaksin, bana hayatımı elimden alınmış gibi hissettireceksin" mesajını vermiş olurum...Böylece çocuk eve kim gelirse gelsin başina kötü birşey geleceğini öğrenir ve doğal olarak birileri gelir gelmez ağlamaya başlar...Çunkü bunu ona bakışlarimla, tavırlarımla, sözlerimle ben oğretmiş olurum...Bu dinamik verdiğiniz bütün örnekler (Dr, misafir,hastane, sokak...vs) için geçerlidir....Siz çocuğu suçlamaya devam ettikçe doğal olarak bu davranışlar da pekişir, güçlenir, içinden çıkılmaz hale gelir....2+2 dôrt...
Doktor konusunda aynısını biz de yaşıyoruz kaç defa götürdüm özel hastaneye orada biraz daha toleranslı davranıyolar diye kilosuna bile bakamıyoruz sedyeye koyup muayene etmemize bile izin vermiyor doktor en sonunda calpol verin geçer muayene bile edemiyorum deyip yolluyor..Benim yaşadığım herseyi yazmışsnız. Anlatamadığım. Ama her gün yaşadığım.Ben grip olduğunda çocuğu doktora götürdüm, doktorun üzerine kustu ağlarken. Özel doktor, muayenehane. Ben ilaç yazamam bu cocuga ,muayene edemedim dedi.Veteriner arkadaşıma antibiyotik yazdırdım. Biliyorum çünkü antibiyotik geçirecek, o derece rahatsız, ancak öyle iyileştirdim. Dün arkadaş kahveye çağırdı. Üç bayan ,üç aynı yaş çocuk vardı.Erkek olan bizimkinin elindeki.balona masa tenisi raketiyle küt küt vurup köşeye sıkıştırdı. Arkadaşa dedim bizimki.simdi patlayacak.Milletin evine kusmasin diye disariya zor attım.Her yerde bu böyle. Her gittiğimiz yerde bizden başka birileri var ve kesinlikle kriz sebebi.Aslinda insanları çok seviyor ama onun sınırları geçerli olsun istiyor.
Benim çocuğum yabancı krizlerine girdiğinde 5 aylıktı. Biz araba bakmaya galeriye giremedik. Kapıda hosgeldiniz dediler diye ortalığı birbirine kattı.Duygusal veya fiziksel istismardan bahseden olmadı burada lafı çok baska yerlere çekiyorsunuz. Ben hislerden bahsediyorum. Kaç defa aynı şey geldi başıma çocuğu yere fırlatıp ağla orda mı diyoruz biz sanki? Kucağımda onu sakinleştirirken yüzümdeki gülümsemeyle bunları düşünmek onu nasıl etkileyebilir bu bir. İkincisi bir bebek daha yeni doğduğunda siz daha bunların yaşanacağını bilmeden misafir geldiğinde mosmor olana kadar ağlarsa bu bebek müneccimdir diyebilir miyiz o zaman ilerde yaşanacakları görmüş o zaman şimdiden ağlıyor? Laf kalabalığı yapıyorsunuz ve anlatmaya çalıştığım noktayı anlamıyorsunuz. Ben eve misafir geleceği zaman oğlumu 3 gün önceden hazırlamaya başlıyorum aaa bak dayı gelicek çok uzaklardan sana oyuncaklar getiricek seni çok sevdiği için geliyor diye 3 gün boyunca onu hazırlamaya çalışıyorum ama sizin anlattıklarınıza göre ben oğluma bak misafir gelicek sakın ağlama kırarım bacaklarını diye tehdit ediyorum galiba? Dediğim gibi yaşamayan anlamaz, o durumda olmayan da yok ben öyle yapmazdım der.
38 sayfa yazılmış burada sizce herkes dalga geçmiş yargılamış olabilir mi? Pat diye "sizin çocuk şizofren yazana bile makul cevaplar verdi bu kadın ama siz de bi destek alın diyeni duymazdan geliyor. Üstelik kocası çocuk yüzünden bu halde değil eski konuları var zaten karısıyla tatile bile gitmeyen bir tip. Kadın ısrarla ve sağlıksız bir şekilde çocukta sorun arıyor.Bi şey dicem de konudaki çoğu mesajı okudum cevap vermemesi çok normal. Onun yerinde olmayan kimse bu durumu anlamaz. Herkes dalga geçmiş her çocuk zordur bi tek sizinki mi böyle niye çocuğu suçluyosunuz falan yazmışlar. Kadın buraya dert yanmaya gelmiş burdakiler daha çok üstüne gitmiş. Çocuğu sorunlu, zor ve yıpratıcı bir çocuk önce bunu düşünüp empati yapmaya çalışın. Benim oğlum da aynı, yukarda da yazdım evde kimseyi istemez, dışarı çıkarız insanlar yüzünden ağlar durmaz eve gelirsin evde sıkılır bi süre sonra eğlendiremiyosun zaten bütün gün evde tek başınıza... Kafayı yiyor insan. E akşam kocası eve geliyo çocuğu yatirinca oh diyosun bi nefes alıyosun yanında kaya yatıyo uzanmış kulaklığını takmış niye var ki bu adam yani iki kelime etmeyeceklerse? Herkesin bir kırılma noktası var. Kimi arka arkaya 5 çocuk büyütür yorulmaz kimine böyle 1 tanesi yeter işte. Senin için konuşmuyorum şu konuya gelip çocuğu niye suçluyosun senin çocuğun da zor mu her çocuk böyle diyenlere diyorum bunu. Her çocuk böyle değil. Durduk yere ağlayıp ağlayıp derdini anlamamak bi de üstüne başına kusup debelenmeye devam etmesi insanın psikolojisini bozuyor. Benim kocam da en başta böyle yapmaya başladı en sonunda böyle yapmaya devam edersen intihar edicem dayanamıyorum biraz yardım et benimle iletişim kur dedim ve çok ciddiydim. Ondan sonra bana yardım etmeye bana vakit ayırmaya başladı. Emin olun bu kadın bütün gün çocuğuyla bu şekilde uğraştıktan sonra kocası eve geliyor 1 saat 2 saat ilgileniyor ve yorulup kenara çekilmeye çalışıyor. Ee bu kadın napsin günün 15 saati tek başına? Herkes boşan o zaman yazmış kadın da demiş ku boşanamam tek başıma başa çıkamam katil olurum. Herkes yargılamış. Çok belli ki bu kadın depresyonda. Bazen insanın gözü dönüyor düşünün öyle zor bir çocuktan bahsediyoruz. Neyse çok uzun yazdım dediğim gibi senin için yazmıyorum bunları, o yargılayan küçümseyen kişiler için yazıyorum
çocuğunuzda duyu bütünleme problemi olabilir mi? çocuk psikoloğuna götürdünüz mü hiç?Doktor konusunda aynısını biz de yaşıyoruz kaç defa götürdüm özel hastaneye orada biraz daha toleranslı davranıyolar diye kilosuna bile bakamıyoruz sedyeye koyup muayene etmemize bile izin vermiyor doktor en sonunda calpol verin geçer muayene bile edemiyorum deyip yolluyor..
Duyu bütünleme ya da otizm olduğundan şüpheleniyorum ve cuma günü psikiyatriye götüreceğim anskiyete olduğunu düşünmüyorum çünkü sürekli yanındayım sürekli ilgiliyimçocuğunuzda duyu bütünleme problemi olabilir mi? çocuk psikoloğuna götürdünüz mü hiç?
ayrıca çocuğunuzda anksiyete de olabilir.
0-1 yaş için; ebeveynin yokluğu, gürültülü ortamlar, temel ihtiyaçlarının karşılanmaması, anneye aşırı bağımlı hale getirilmesi ve aniden memeden kesilmesi veya anne memesinden yoksun bırakılması kaygıya neden olabilir.
1-3 yaş için; bir yabancıyla karşılaşma, bakımını sağlayan kişinin yokluğu kaygıya neden olabilir.
Ayrıca kadın öğretmen bütün gün full time çocukla ilgilenmiyor adam da bakıyor çocuğa.38 sayfa yazılmış burada sizce herkes dalga geçmiş yargılamış olabilir mi? Pat diye "sizin çocuk şizofren yazana bile makul cevaplar verdi bu kadın ama siz de bi destek alın diyeni duymazdan geliyor. Üstelik kocası çocuk yüzünden bu halde değil eski konuları var zaten karısıyla tatile bile gitmeyen bir tip. Kadın ısrarla ve sağlıksız bir şekilde çocukta sorun arıyor.
arkadaşım ilk 2.5 yıl kendi baktı kızına. çok da ilgili ve iyi bir annedir ama kızında yüksek derecede anksiyete vardı. illa ilgisiz anne-babadan kaynaklanmıyor bu durum. öyle düşünmeyin. bebeklerde her şey bir şeyin tetikleyicisi olabilir.Duyu bütünleme ya da otizm olduğundan şüpheleniyorum ve cuma günü psikiyatriye götüreceğim anskiyete olduğunu düşünmüyorum çünkü sürekli yanındayım sürekli ilgiliyim
Bakalım cuma günü inşallah ne olup bittiğini anlayacağızarkadaşım ilk 2.5 yıl kendi baktı kızına. çok da ilgili ve iyi bir annedir ama kızında yüksek derecede anksiyete vardı. illa ilgisiz anne-babadan kaynaklanmıyor bu durum. öyle düşünmeyin. bebeklerde her şey bir şeyin tetikleyicisi olabilir.
Biz de otizm olabilir mi dedik.Kesinlikle hayır cvp aldık uzmanlardan.Ama geçen gün bu forumda başlık açılmıştı. Yüksek hassasiyeti kişilik sendromu gibi birşey. O bana çok yakın geldi.Bakalım cuma günü inşallah ne olup bittiğini anlayacağız
Ergen oğlumla ilgili benzer sorunu yaşarken konunuza denk geldim Ross W Greene in zor çocuk kitabını okumanızı tavsiye ederim Benim oğlum burda yazana birebir uyuyor Rutin sıradan şeylere anornal tepki veriyorlar Bu konuda okuyup araştırdıkça bu ne sizin ne de eşinizin suçu Ben yıllardır destek alıyorum ama bazen yol katetsek de çok çok kötü şeyler yaşıyoruz Ben sizi çok iyi anlıyorum etrafımdaki pek çok insandan daha ilgili ve özverili bir anneyim Ama en yakınınızdaki insanlar bile çocuk için sizi suçlar durur Sayfalar dolusu yazabilirim ergenlikle ve hamilelik nedeniyle tükenmiş haldeyim Oğlum yüzünden karnımdaki bebeği bile düşünemiyorum Allah yardımcımız olsuBiz de otizm olabilir mi dedik.Kesinlikle hayır cvp aldık uzmanlardan.Ama geçen gün bu forumda başlık açılmıştı. Yüksek hassasiyeti kişilik sendromu gibi birşey. O bana çok yakın geldi.
Amin sizin de inşallah. Doğumunuzda kolay ve sağlıklı olsun.hemen bakıyorum kitaba.cok teşekkür ederimErgen oğlumla ilgili benzer sorunu yaşarken konunuza denk geldim Ross W Greene in zor çocuk kitabını okumanızı tavsiye ederim Benim oğlum burda yazana birebir uyuyor Rutin sıradan şeylere anornal tepki veriyorlar Bu konuda okuyup araştırdıkça bu ne sizin ne de eşinizin suçu Ben yıllardır destek alıyorum ama bazen yol katetsek de çok çok kötü şeyler yaşıyoruz Ben sizi çok iyi anlıyorum etrafımdaki pek çok insandan daha ilgili ve özverili bir anneyim Ama en yakınınızdaki insanlar bile çocuk için sizi suçlar durur Sayfalar dolusu yazabilirim ergenlikle ve hamilelik nedeniyle tükenmiş haldeyim Oğlum yüzünden karnımdaki bebeği bile düşünemiyorum Allah yardımcımız olsu
Çocuk da bir sorun var zaten. Sebebi anne baba da olabilir. Doğumsal da olabilir. Otizm gibi bir spektrum da olabilir. Psikolojik bir rahatsızlık da olabilir. Onu bilemem. Ama hepimizin çocuğu böyle diyemeyiz.Kadın ısrarla ve sağlıksız bir şekilde çocukta sorun arıyor.
Intihar etmeyi düşünüyorum çocuğu sucluyorum diyorsunuz ya aynı şeyleri söyleyen konu sahibine de yaptığım yorumu yapıyorum . Şu an içinde bulunduğuz durumda normal düşünemiyorsunuz önce anne olarak siz destek almalısınız çocuğa olan davranışınız değişsin ona hissettirmiyorum diye birşey yok çok iyi hissediyorlar. Sonra çocuk için yaşadığı bu travmanin sebebi araştırılır elbet bir yol bulunacaktır. Kendinizi bu çıkmaza hapsetmek çözüm değil .Götürmüş zaten 1 psikologa götürdük haftalarca bir sonuç alamadı hiç bir şey söyleyemedi diyo başka birine götürmüşler gitmeden önce de uyarmışlar sakin davranın diye odadan girdiklerinde doktor oooo kimler geldi diye bağırınca çocuk ağlamaya kusmaya başlamış ki benim oğlumun da öyle huyu var. O konuya da değineyim bu tarz çocukları hastaneye ya da doktora götürmekte çok kolay değil. Gidene kadar ayrı çile gidince ayrı çile orda sıranı beklerken ayrı çile. Etraftakiler başlıyo bunun karnı aç ondan ağlıyo yok uykusu gelmiş ondan ağlıyo doktor ordan sesleniyo odanın kapısını kapatın çocuk aglamasindan hiç bir şey anlaşılmıyor diye. Susturmak için ne şaklabanlıklar neler yapıyorsun susmuyor. Öyle elinden tutayım da hadi hastaneye gidiyoruz gibi olmuyor malesef... Biz şimdi cuma günü psikiyatriye gidicez kara kara düşünüyorum dualar ediyorum inşallah çok bekletmezler hemen girer çıkarız diye
Bu arada inşallah tüm sorunlarınız çözülür ikinizin de çocukları sakin mutlu ve huzurlu olurlarBakalım cuma günü inşallah ne olup bittiğini anlayacağız
Tabiki diyemeyiz. Sanırım mesajım eksik olmuş. Sadece çocukta sorun arıyor diyebiliriz. Oysa bu üye psikolojik destek almalı belki çift terapisine gitmeliler.Çocuk da bir sorun var zaten. Sebebi anne baba da olabilir. Doğumsal da olabilir. Otizm gibi bir spektrum da olabilir. Psikolojik bir rahatsızlık da olabilir. Onu bilemem. Ama hepimizin çocuğu böyle diyemeyiz.
Zaten bizim psikolojimizin bozulma sebebi çocuk kaynaklı. Aglamadigi gün gözlerimin içi gülüyor. Tabii ki çocuk düşer ağlar,istediği olmaz ağlar onlara hiç sözüm yok.Ama düşünün sabah uyanıyor ve gözünü açıp ağlamaya başlıyor.Degisik bir ağlama Zaten. Yabancılama durumunda da aynı.zaten kriz geçince soruyor anne ben neden ağladım.Aglama bitince resmen enkaz gibi oluyoruz.Ve biliyorum ki Avm ye de gitsek ,misafirliğe de ,biri de gelse sonu hep bu ağlama. Daha küçükken alışır geçer diye avunduk ama geçmiyor. Mesela sürekli götürdüğümuz oyun grubunda 20 defada 1 kendisi içeri girip hiç biz yokmuşuz gibi oynadı. Aha bitti alıştı dedik.Ama bir diğer gün gittiğinde masanın altından çıkmadı. Önceki gün çok mutluydu aslında orada.Ortam aynı, öğretmen aynı, çocuklar aynı.dunden farklı ne oldu.Ergoterapist olayını okudum dün.Benim memleketimde ünlü bir ergoterapist buldum.5-6 seansta çözüm bulanlar var.Ama ancak yaz tatilinde çünkü 14 saat mesafe var.Duzenli devamı yaz tatilinde sağlayabiliriz.Tabiki diyemeyiz. Sanırım mesajım eksik olmuş. Sadece çocukta sorun arıyor diyebiliriz. Oysa bu üye psikolojik destek almalı belki çift terapisine gitmelile
Ya hanımefendi madem psikolojiniz bozuldu destek alın o zaman bu şekilde çocuğa daha kötü gelirsiniz olay kısır döngüye girer. Süreci daha kolay atlatırsınız.Zaten bizim psikolojimizin bozulma sebebi çocuk kaynaklı. Aglamadigi gün gözlerimin içi gülüyor. Tabii ki çocuk düşer ağlar,istediği olmaz ağlar onlara hiç sözüm yok.Ama düşünün sabah uyanıyor ve gözünü açıp ağlamaya başlıyor.Degisik bir ağlama Zaten. Yabancılama durumunda da aynı.zaten kriz geçince soruyor anne ben neden ağladım.Aglama bitince resmen enkaz gibi oluyoruz.Ve biliyorum ki Avm ye de gitsek ,misafirliğe de ,biri de gelse sonu hep bu ağlama. Daha küçükken alışır geçer diye avunduk ama geçmiyor. Mesela sürekli götürdüğümuz oyun grubunda 20 defada 1 kendisi içeri girip hiç biz yokmuşuz gibi oynadı. Aha bitti alıştı dedik.Ama bir diğer gün gittiğinde masanın altından çıkmadı. Önceki gün çok mutluydu aslında orada.Ortam aynı, öğretmen aynı, çocuklar aynı.dunden farklı ne oldu.Ergoterapist olayını okudum dün.Benim memleketimde ünlü bir ergoterapist buldum.5-6 seansta çözüm bulanlar var.Ama ancak yaz tatilinde çünkü 14 saat mesafe var.Duzenli devamı yaz tatilinde sağlayabiliriz.
Su anda online ergoterapi randevusu aldım.Benim anlattığım iki üç cümleyle temkinli çocuk sendromu dedi.Haftaya perşembe akşamı online görüşme var.Salincak,plates topu falan istedi.haftaya daha ayrıntılı analtacakDuyusal akademiyi duymuş muydunuz konu sahibesi?