Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Normal değil bence tepkileriniz.
Çocuk dünyanın en kolay çocuğu da olsa çoooook zor bir şey. O konserler tatiller kafana esince yürüyüşe çıkmalar zaten yalan olacaktı. İnstagram ünlülerinin hem çocuğumla ilgileniyorum hem geziyorum hem mükemmel evliliğim var yalanlarına mı kandınız çocuğu planlarken. Ama gerçekten öyle bir şey değil. Bu yaşadıklarınızı çoğumuz yaşıyoruz.
İlk 3 ay susmadan ağladı bebeğim.
Alerji teşhisi kondu bir sene diyet yaptım.
Şimdi çocuğum diyette.
Diyette olmasa da yemek yediremiyorum zaten. İştah sıfır. Akşam yorgun argın geliyorum yemek seansımız 1.5 saat sürüyor.
Büyümesi yavaş. Zayıf ve kısa.
11. Ayından beri Her ay alerji kaynaklı orta kulak iltihabı yaşıyoruz. Kulak ağrısından sabahlara kadar avaz avaz ağlıyor. Sabah kalkıp o halde işe gidiyoruz uykusuz ve hasta çocuğu bakıcıya emanet edip. İçimiz param parça oluyor. Ama hasta çocukları düşünüyorum. Hastanede tedavi görmek zorunda olanları. Çok şükür diyoruz.
Eşimle en fazla tepkimiz ağlayıp birbirimizi teselli etmek oluyor. Eşim beni uyarır böyle durumlarda sakin kal. Bu bir şey değil. Geçecek diye.

Bunları niye anlattım. Sabah olsa hiç uyanmasak normal tepki değil. Sizin destek almanız lazım.
O mahalle baskısı bize de oluyor. Gel sen bak bi gece de geç :)
Yazdığınız hersey nedenli.Ilk 3 ay gazdır ağlar.Cok normal.Alerji fiziksel bir rahatsızlık. Tabii ki zordur ama sebebi var çözümü var. İnanın bu ağlamaları için kan idrar vs tahlilleri yapılırken idrar yolu enfeksiyonu dese doktor ve nedenini öğrensek, çözümünü bilsek diye çok dua ettim.Biz elimiz kolumuz bağlı kalıyoruz.Sebebini bulamıyoruz.

Yazdığınız hersey nedenli.Ilk 3 ay gazdır ağlar.Cok normal.Alerji fiziksel bir rahatsızlık. Tabii ki zordur ama sebebi var çözümü var. İnanın bu ağlamaları için kan idrar vs tahlilleri yapılırken idrar yolu enfeksiyonu dese doktor ve nedenini öğrensek, çözümünü bilsek diye çok dua ettim.Biz elimiz kolumuz bağlı kalıyoruz.Sebebini bulamıyoruz.
Çocukta bi problem olabilir ama sizin yaklaşımlarınız da tuzu biberi olmuş bence çünkü sayfalardır yazdıklarınızla o vibeı veriyorsunuz

Ağlama krizlerinde zaten ilk tavsiye edilen şey sarılmadir. Ancak her çocuk sarılmayla sakinleşmez. Aksine bazı çocuklar sarılmak isteyince daha da coşuyor. Bizimki zaten normalde de kendi rızası dışında dokunulmaktan hoşlanan bir çocuk değil.Gun içinde öperken önce soruyoruz seni öpebilir miyim diye yada Sana sarılmak istiyorum diyoruz.Her zaman olumlu cvp vermiyor. Bazen ben şu anda sarılmak istemiyorum diyor.Biz o sarılarak sakinlestirin kısımlarını çok denedik. Benim ve eşimin çocuktan önce bir hayatı vardı.Arada kavga ediyorduk ,bazen mutsuz olduğumuzu düşünüyorduk ama bunlar hep geçiyordu. Hayata bakış açımız daha pozitifti. Tatillere gitmedik ama benim delicesine sevdiğim sanatçının konserlerini eşim takip edip,yakın şehirlere bilet alırdı.Bu benim için mutluluktu. Akşamları yağmurda karda saatlerce yürüyüp, küçük bir yerde kahve çay içerdik mutluluktu.Ben gün içinde yaz kış çok eve girdiğimizi hatırlamıyorum ve hersyden keyif alarak yapardık.Saatlerce bisiklete binerdik. Yakın ilçelere gidip sokak hayvanlarını beslerdik.Normalde yukarıda yazdıklarım çocukla da yapılır diyeceksiniz ama normal bir çocukla.Her an yanınızda el bombası gibi neye ne zaman patlayacak belli olmayan ve patladığında sonu mutlaka kusmaya giden bir çocukla yapılmıyor. Denemedim mı.Denedik.Ama tükendik.Bir otele gidip kalamıyoruz bile çünkü mutlaka gece tutacak krizi.Otel.ayaga kalkar.Bir zaman sonra bizm de psikojimjz bitti.Inanin sabah olsun istemiyorum. Hatta çoğu gece Allahim keşke ben de çocuk da sabah olsa hiç uyanamsak diye dua ettiğimi biliyorum. Geceleri çocuk aglamasiyka uyanıyorum bir ara.Ama bakıyorum uyuyor. Ya da okulda ders anlatırken kulağıma ses geliyor kalbim çarpmaya başlıyor.Fobi oldu artık bizde .Normal bir ağlama değil. Karşı binadaki komşunun mesaj attığını biliyorum ben.Cocuk yandı mı ne oldu diye.Mahalleye her çıktığımızda neden ağlatıyorsunuz bu çocuğu.Biz ağlatmıyoruz.Anlatamiyorum ki etrafa.
Gerçekten inanılmazsınız, ağzınızdan çıkanlarin farkında değilsiniz. Çocuğa randevu almak için uğraşacağınıza kendiniz için alın ilk önce. Kendinizide içine katsaniz çocuğunuz için sabaha uyanmama duası yapiyorsunuz resmen. Sonra da ona of bile demiyorum, çok sabırlıyım bilmem ne. Kendinizi kandırın siz ancak.

Tedaviye asıl ihtiyacı olan sizsiniz, siz.

Terapi böyle birşey değil değil değil. Sorunu çözmekten öte sizin yaklaşımınızı bakış açınızı değiştirecek. Ayrıca var parktaki baktı ziş çaldı market kapısı açıktı ama bizden önce biri girdi daha bir sürü ıvır zıvır için böyle ağlayan birçok çocuk var. Siz sadece çevrenizdeki iyi örneklere odaklısınız
Ben sizinle aynı fikirde değilim. Ağlamaları ilk başladığında o zaman pandemiydi,online terapi paketi satın aldım.Bir bayandi.Bana sürekli kendinden örnekle lr verdi.3 çocuğum var.ucuncusu supriz oldu.aralarinda yaş farkı şu.Soyle bir düzen oturttuk. Ağladığı zaman seni anlıyorum de.Eger susmazsa başka bir odaya geç.Ben başka bir odaya geçtikçe cocuk peşimden bana tutunarak gitmei diye bağırmaya başladı. O anlarda eşine yada bakım veren başka bir kişiye bırakıp evden çık. Uygulanabilir gelmedi açıkçası. Çocuk ağlamaktan boğuluyor hadi ben yürüyüşe gidiyorum.

Ben sizinle aynı fikirde değilim. Ağlamaları ilk başladığında o zaman pandemiydi,online terapi paketi satın aldım.Bir bayandi.Bana sürekli kendinden örnekle lr verdi.3 çocuğum var.ucuncusu supriz oldu.aralarinda yaş farkı şu.Soyle bir düzen oturttuk. Ağladığı zaman seni anlıyorum de.Eger susmazsa başka bir odaya geç.Ben başka bir odaya geçtikçe cocuk peşimden bana tutunarak gitmei diye bağırmaya başladı. O anlarda eşine yada bakım veren başka bir kişiye bırakıp evden çık. Uygulanabilir gelmedi açıkçası. Çocuk ağlamaktan boğuluyor hadi ben yürüyüşe gidiyorum.
Pandemide senin çocuk yeni doğmuştu bacım, doğumhane den çikar çıkmaz terapiye mi götürdün bebeyi?

Evet bütün psikologlar psikiyatrlar aynıdır evet haklısınız ne diyim

Bence eş terapiyi istemiyor.
Arkadaş da yine eşe “hayır” diyemediği için gidemiyorlar.

İyi bari çocuğu psikoloğa götürüyorlar en azından…
Kendisi çocuğum sabaha çıkmasın diye dua edeceğine tek başına gidebilir, esi gitmek istemiyorsa.
Ağzından çıkanlarin farkında olmayacak kadar şuurunu kaybetmiş, çocuktan daha kötü durumda.

Siz en başta psikiyatriye gittiniz mi ? Onun yönlendirmesi gerekiyor ergoterapi falan gitmeniz gerekiyorsa o söyler

Kendisi çocuğum sabaha çıkmasına diye dua edeceğine tek başına gidebilir, esi gitmek istemiyorsa.
Ağzından çıkanlarin farkında olmayacak kadar şuurunu kaybetmiş, çocuktan daha kötü durumda.
Çocuğa sevgi göstermediği gibi sınır koyduğunu herhangi bir disiplin uyguladığını da düşünmüyorum.

Terapi aldığınız kişi komşu muydu ?

Pandemide senin çocuk yeni doğmuştu bacım, doğumhane den çikar çıkmaz terapiye mi götürdün bebeyi?
Benim çocuğum pandemiden önce doğdu.Aglamalarina 5 aylık başladı. O zamanlar çok önemsemedik.2021 mart ayında olay sıkıntı oluşturdu. O zaman biz uzaktan eğitim yapıyorduk..Cocuk için değil kendim için online terapi satın almıştım. Hatta öğlen bebek arabası da uyuyordu.ara sokaklarda dolaştırirken online konuşuyordum terapistje

Benim çocuğum pandemiden önce doğdu.Aglamalarina 5 aylık başladı. O zamanlar çok önemsemedik.2021 mart ayında olay sıkıntı oluşturdu. O zaman biz uzaktan eğitim yapıyorduk..Cocuk için değil kendim için online terapi satın almıştım. Hatta öğlen bebek arabası da uyuyordu.ara sokaklarda dolaştırirken online konuşuyordum terapistje
Online terapiden verim alma yüzdesi çok düşüktür zannımca ama tabi asıl sorun çocuk olduğu için sizin için önemi yok

Çocuğa sevgi göstermediği gibi sınır koyduğunu herhangi bir disiplin uyguladığını da düşünmüyorum.
Çocuğu of bile demedim diyor ya mesela, bağırıp cagirmaktan bahsetmiyorum ama gereken yerde tepki gösterse, sınır koysa, yatağa yatınca inşallah sabaha kalkamayız gibi korkunç cümleler kurmayacak belki de.
Ama kendisi asla yanlış yapmadığı için tüm suç çocukta.

Benim kızım çok ideal bir çocuk.Aglama ve yabancılama dışında görseniz. Gayet mantıklıdır.Herseyi sorarak yapar.Annecim oyuncak alabilir miyim. Buraya oturabilir miyim.Dedecim suyu mu verir misin.Hatta evde kedimiz var ,bazen elimizden bisey dusunce falan anne dikkat etsene uyanacak der.Cekmeceyi açacak önce sorar.icinde bıçak var mi diye.Surekli söylüyorum. İki problemimiz var Yabancılar hatta ben ve eşim dışında herkes bize problem.Biz yoksak kendini güvende hissetmiyor.ve ağlama. Ama bunlar gerçekten bizim için büyük problem.Yani normal sınırlarda olsa hiç önemli değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X