- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 43
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Yok canım.Cok da umutlu gittim.Onyargisiz.Ama kaç seans gittik bir adım yol alamadinYani adam sizi unutmuştur siz niye arkasını kovalamiyorsunuz. Bu kadar vazgecmislik neden ? Çocuktan biktugi için falani ima ettiniz doktorun çok tuhaf ne çocuklar var
Kaç defa oyun terapisi, online psikolog, online e olmayan psikolog, geçen mayıs ayından beri aylık 2000 ödediğimiz sabit oyun grubu,hadi farklı ortamlar olsun diye her hafat gittiğimiz 200-300 tl arası fiyatları değişen konseptli oyun atölyeleri ve yine duzmeli haftada 2 defa gittiğimiz sahibi psikolog olan oyun etkinlik alanı.Sizin cocuk icin istikrarli yaptiginiz tek sey oyun terapisi olmus. Dogru duzgun pedagog mu cocuk psikiyatristi mi artik her kimin alaniysa onunla calismaniz olmamis ki. 50 bin harcadiginiza inanmak mumkun degil.
benim oğlumda böyle tanımadıklarına karşı çok yabani hemen ağlıyor ne zaman geçecek yaİkinci gittiğimiz psikiyatrist zaten. 14 aylıktan beri ağlama krizleri.Dukkanlara girmiyor. Şehirdeki bütün oyun gruplarına gittik.Oyun terapisi aldık. O.kadar zor.bir çocuk ki anlatamam.Evde el bombası gibi.Yaramazligi yok,karıştırması yok, tehlikeli işleri yok.Ama uzun süre yolda biriyle gözgoze gelse ağlamaya başlıyordu.Alt komşunun evi .50 defa girdik.her girişte ağlar. Eşim atkı bere taksın kapıda karşılaşalım ağlar.sonra eşim çıkartır babası olduğunu tanır susar.12 eylülden beri haftada 4 defa düzenli bir şekilde oyun grubuna gidiyoruz.17 haftadır.Ayni öğretmen,4 öğrenci.Hepsi 17 haftadır aynı. Ve biz hala sen oyna ben kapıda bekliyorum aşamasına gelemedik.Ben de icerude oturuyorum ve 2 saat boyunca yanımda oturuyor. Ne kalkıp bir oyuncak alıyor.neden oynamıyorsun diyoruz canım istemiyor. Sırf bu yüzden başka bir merkeze oyun terapisine gittik.Seansi 300 tl.1 saat pedagog bekliyor.Cocuk benimle oynuyor. Haftalarca gittik. En sonunda sordum yani nerede kadar.boyle olacak diye.Cocuk kendi rızasıyla benimle oynamak isteyene kadar dedi.Biz oraya 10 ayda gitsek benim.kizim asla gidip kendi o pedagogla oynamayacak.
ee o da işten çıkınca ne yapacaksınız aileler mi destek olacakSize kim çocuk büyütmenin kolay olduğunu söyledi ki?
Bir yaşında kızım var. Gelecek ay 2. Çocuğumu doğuracağım. Eşimle beraber bakıyoruz. O bana yardımcı olmak için işini bıraktı.
Çocuk sahibi olmayı biz istiyoruz. Çocuklarımız hayata gelmeyi istemiyor. Bana öyle küfürlü konuşacak kocayı da balkondan atardım muhtemelen.
Güçlü anneler, güçlü çocuklar yetiştirir. 100 tane evliliğimi bozarım ama çocuğumun huzursuz, sevgisiz bir ortamda yetişmesine müsade etmem.
Alakası yok ki Türkiye de hatta dünyada bir sürü çocuk böyle annesi babası bakıyor bakıcı yok vs vs . Büyük örnek benim oğlum pandemi çocuğu babamı kardeşimi annemi 9 aylıkken gördü ilk defa . Pandemi de herkes ne kadar dışarı çıktıysa bizde o kadar çıktık. Eşim zaten çalışıyor ben yanlız baktım bakıcı anneanne babaanne teyze komşu arkadaş kimse yok . Çevrede bir sürü de bu tarz doğan yaşayan çocuk var böyle birşey yok çocuğun başka bir sorunu var belli ki . Konu sahibinin kızı benim oğlumdan daha çok aktif oyun grupları terapiler . Bizim çevremizde oğlumla aynı dönem yaşıt veya bir tık büyük çocuk bile yok doğru düzgün . Sadece bu sene sitenin parkında ve Orduevinde zaman geçirdi birde avm oyun alanlarında . Şuan sizinle hiç tanışmıyoruz hayatımızda görmedik benim oğlumu görseniz gel deseniz hemen gelir yani hep böyleydi . Dediğim gibi çocuğun başka bir sorunu var ben artık eminim .çünkü çocuğa evde anne-baba dönüşümlü bakıyor ve çocuk asla yabancı ortama girmiyormuş
hiç bakıcı bakmamış. akranlarıyla oyun kurup oynamıyor onların yanına girmiyormuş. yolda sokakta yanına yabancı biri gelse ağlama krizine giriyormuş. ama bir yandan da genç kızlarla filan arası iyi demişti bir yerde.
yani alıştırmak istiyorlar sosyalleşsin diye... aslında bunları bile derli toplu çocuğum böyle böyle diye yazmadı ha, o eşiyle ilişkisini dert ettiği için başlık açmıştı. çünkü çocuğu bi düzeltseler, eşiyle de düzelcekler diye bakıyor.
misal karı-koca olarak baktıkları için uyku sorunu olan adam ayrı yatıyor demiş, e cinsel hayatları ne alemde ona dair de tek bir şey yok.
kendi aralarındaki iletişim ve sorunlarla ilgili, üstelik o kadar şey yazıldı, kadından gık yok nedense.
benim çoğu arkadaşım çift dilli yetiştiriyor çocukları 2 dili evde- okulda farklı olması şeklinde olunca güzel kapıyor çocuklar genelde. Kendisi de çift dilli büyüyen 1-2 arkadaştan duydum ama ben ayırt edemiyordum dilleri katıyordum birbirine okula başlayana kadar öyle sürdü diye.
mesela bir arkadaşım vardı erkek, macar
eşi hırvat, büyükanne büyükbaba evlerine de gidiyorlar onlar geliyor tatilerde vs. anne-baba yoğun çalşıyordu + anadilinde kitap vs de okuyordu adam çocuklara
çocuk inglizce konuşulan bir ülkede doğmuş kreşe gitmiş
sonra almanca konuşulan ülkeye taşınmışlardı
ablası hepsini çözmüştü
2 numaranın devreler yanmıştı
Cocuk psikiyatri nerede? Onu niye hic dusunmediniz?Yok canım.Cok da umutlu gittim.Onyargisiz.Ama kaç seans gittik bir adım yol alamadin
Kaç defa oyun terapisi, online psikolog, online e olmayan psikolog, geçen mayıs ayından beri aylık 2000 ödediğimiz sabit oyun grubu,hadi farklı ortamlar olsun diye her hafat gittiğimiz 200-300 tl arası fiyatları değişen konseptli oyun atölyeleri ve yine duzmeli haftada 2 defa gittiğimiz sahibi psikolog olan oyun etkinlik alanı.
Cocuk psikiyatristine gittiniz mi? Psikologun tanisi ya da dusunceleri neler? Acaba cocugu biraz kendi haline mi bıraksanız.Yok canım.Cok da umutlu gittim.Onyargisiz.Ama kaç seans gittik bir adım yol alamadin
Kaç defa oyun terapisi, online psikolog, online e olmayan psikolog, geçen mayıs ayından beri aylık 2000 ödediğimiz sabit oyun grubu,hadi farklı ortamlar olsun diye her hafat gittiğimiz 200-300 tl arası fiyatları değişen konseptli oyun atölyeleri ve yine duzmeli haftada 2 defa gittiğimiz sahibi psikolog olan oyun etkinlik alanı.
Benim cocuga baksa napacak acaba, 2 buçuk yaşında ve uyuyana kadar hiç oturmuyor.Ben defalarca siz terapi alın yazdım ama ona cevap bile verniyor konu sahibi. Odağı çocuğun ağlamasını kesmek olmuş. Ekran dışında söylediklerinize katılıyorum. Ben de çocuğum ağlıyor korkuyor diye arkadaş ortamlarından falan uzak durdum sonra gittim yavaş yavaş. Daha iki gğn önce kahveye çağırdılar 4 5 kadın ve çocukları vardı benimki kapıdan girerken ağlamaya başladı koridordan odaya girmek istemedi ben de beni göreceği bir yere oturdum arkadaşlarımla muhabbete başladım zamanla sakinleşti yanıma geldi. Ha bu birden olmadı hala ağlama var değişik ortamı yabancılama var ama yavaş yavaş aşıyoruz. Çocuk bu bi zorluğu olacak ya çok hareketli oluyor ya ağlak oluyor ya inat oluyor.
Cocuk psikiyatristine gittiniz mi? Psikologun tanisi ya da dusunceleri neler? Acaba cocugu biraz kendi haline mi bıraksanız.
Etkinlik alanlari, oyun alanlari yerine evde resim yapsa? Kendi kendine oyun kurup oynayabiliyor mu.
Bulunduğumuz ilde çocuk psikiyatristi olan bayan yurtdisinda 2 yıllık eğitimdeymis şu anda.Psikologa gittik.kendisinin de oyun atölyesi var.Haftaici farklı yaş gruplarına oyun etkinlikleri de yapıyor. Kadına yarım saat çocuğu anlattım, notlar aldı. Çocuk odaya girer girmez Aaaa Ayşe hosgeldin diye bağırdı. Benim kızım şok. Ağlamaya başladı. Kadına söyledim ben size az önce söyledim ya yokmuş gibi davranın önce.o size yaklaşsin.Ayy kusura bakmayın dedi.Beni de yabancılar diye düşünmedim dedi.
Benim babamdan kalma kira gelirim var. 2. Çocuk 3 aylık filan olana kadar böyle idare edelim diye düşünüyorum. Ama tabii işe geri dönsün artık. Aynı evde sürekli dip dibe olmakta evliliğimizi yoruyor.ee o da işten çıkınca ne yapacaksınız aileler mi destek olacak
Alakası yok ki Türkiye de hatta dünyada bir sürü çocuk böyle annesi babası bakıyor bakıcı yok vs vs . Büyük örnek benim oğlum pandemi çocuğu babamı kardeşimi annemi 9 aylıkken gördü ilk defa . Pandemi de herkes ne kadar dışarı çıktıysa bizde o kadar çıktık. Eşim zaten çalışıyor ben yanlız baktım bakıcı anneanne babaanne teyze komşu arkadaş kimse yok . Çevrede bir sürü de bu tarz doğan yaşayan çocuk var böyle birşey yok çocuğun başka bir sorunu var belli ki . Konu sahibinin kızı benim oğlumdan daha çok aktif oyun grupları terapiler . Bizim çevremizde oğlumla aynı dönem yaşıt veya bir tık büyük çocuk bile yok doğru düzgün . Sadece bu sene sitenin parkında ve Orduevinde zaman geçirdi birde avm oyun alanlarında . Şuan sizinle hiç tanışmıyoruz hayatımızda görmedik benim oğlumu görseniz gel deseniz hemen gelir yani hep böyleydi . Dediğim gibi çocuğun başka bir sorunu var ben artık eminim .
Bende sizin gibi düşünüyorum tek bakılmak vs bunlar boş bence . Şimdi şöyle bir şey anlatayım size benim oğlan geçen sene 2 yaşındayken konuşmuyor ve sakince bi oyun kuramıyoruz diye çocuk psikiyatrine gittik durumu anlatırken doktor da gözlem yaptı sonra gelişim için test istedi ve oğlumla biraz zaman geçirdi . Oğlumun normalin üzerinde hareketli bir çocuk olduğunu oyuncaklarla oynamıyor olmasının sebebinin algılarının normalden fazla açık olduğunu bu yüzden çocuğa oyuncakların basit kaldığını ve oynamak istemediğini bu onun karakter özelliklerinden olduğunu etrafı normalden fazla keşfetmek istediğini vs söyledi. Ben ağladım biraz doktora açıkçası çünkü zapt etmek çok zor bedenen ruhen insanı tüketiyor . Dil için de terapi önermişti biz gitmedik . Ben konu sahibinin kızının algılarının normalden fazla açık olduğuna eminim . Bence ya güvenli bağlanmasında sorun yaşanmış ( anne ve baba yüzünden normal değiller çünkü ) yada bebeğin karakter özelliği bu insanlara alışamıyor adapte olmakta güçlük yaşıyor ve korkuyor bu yüzden de ağlıyor huzursuzluk yaşıyor . Eğer sorun karakter özelliği ise maalesef ki pek yapacak birşey yok . Yok başka bir sorunsa işinin ehli bir çocuk psikiyatristi 1 saat çocukla zaman geçirse hemen çözer . Doktor benim oğlumla 10 dk geçirdi ki ben bahsederken hem not alıyordu hemde çocuğu gözlemliyordu yüzünün şekli değişti o zaman anlamıştım ben .benim de 2 tane pandemi dönemi yeğenim vartaşrada büyüdüler AVM filan görmediler komşulukları yok. ikisi de küçüklerin peşinden bebek diye büyüklerin peşinden abla diye, kedilerin peşinden de pisi diye koşardı bebekken, çağırmasına gerek yok yani kimsenin (bi fark babaanne büyüttü onları, çünkü babaanne benden 10 yaş büyük, o kadar genç)
tek bakmak vs. gibi konularda sorun şu bu kadın bir de çalışıyor, eşiyle değişik bir ilişkisi var ve tükenmiş durumda.
benim kast ettiğim çocuğun sorunu sırf pandemi ve tek bakma sebepli asosyal olması gibi bir şey değil, onu demek istemedim. çocuk bir şekilde yabancıya gitmeyen, ağlama nöbetleri olan bir çocuk (artık bunun adı ne bilmiyorum) burası cepte. oyun terapisi denemelerinin sebebi çocuğu, bu şartlar altında sosyalleştirmek istemeleri (bir de psikolog işletiyormuş yani mekanı) soru oydu onun için yazdım.
ki bu konuda konu sahibinden de burada yazanlardan da benim anladığım bu oyun terapisi filan işleri biraz para tuzağı galiba.
çocukları böyle gezdirmektense iyi bir çocuk psikiyatristine gerekirse başka şehre götürmek daha mantıklı sanki. -cidden bir sorunu olan çocuk için en azından. kapıdan dön dön gel kimse bir yorum bile yapmasın o nasıl tedavi şekli bilmiyorum ben.
Yok canım.Cok da umutlu gittim.Onyargisiz.Ama kaç seans gittik bir adım yol alamadin
Anlattıklarınızdan şunu anladım ki çocuğunuz kendini güvende hissetmiyorİkinci gittiğimiz psikiyatrist zaten. 14 aylıktan beri ağlama krizleri.Dukkanlara girmiyor. Şehirdeki bütün oyun gruplarına gittik.Oyun terapisi aldık. O.kadar zor.bir çocuk ki anlatamam.Evde el bombası gibi.Yaramazligi yok,karıştırması yok, tehlikeli işleri yok.Ama uzun süre yolda biriyle gözgoze gelse ağlamaya başlıyordu.Alt komşunun evi .50 defa girdik.her girişte ağlar. Eşim atkı bere taksın kapıda karşılaşalım ağlar.sonra eşim çıkartır babası olduğunu tanır susar.12 eylülden beri haftada 4 defa düzenli bir şekilde oyun grubuna gidiyoruz.17 haftadır.Ayni öğretmen,4 öğrenci.Hepsi 17 haftadır aynı. Ve biz hala sen oyna ben kapıda bekliyorum aşamasına gelemedik.Ben de icerude oturuyorum ve 2 saat boyunca yanımda oturuyor. Ne kalkıp bir oyuncak alıyor.neden oynamıyorsun diyoruz canım istemiyor. Sırf bu yüzden başka bir merkeze oyun terapisine gittik.Seansi 300 tl.1 saat pedagog bekliyor.Cocuk benimle oynuyor. Haftalarca gittik. En sonunda sordum yani nerede kadar.boyle olacak diye.Cocuk kendi rızasıyla benimle oynamak isteyene kadar dedi.Biz oraya 10 ayda gitsek benim.kizim asla gidip kendi o pedagogla oynamayacak.