Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben aynı şeyi merak edip sordum. Bizim çocuk doktorunuz 2 yaştan sonra ingilizce eğitimi öneriyor. Eğer biri sadece ingilizce konuşabilecekse (hiç türkçe konuşmayacak) o zaman öneriyor sadece 2 yaştan önce. Kreşler anaokulları çok güzel öğretecek dedi. Ona uygun anaokulu seçtik bile :)
Ben yazacaktim bunu
Biz evde karisik konusuyoruz
Buyuk kizimla hep fransizca
Esimle agirlikli turkce ama hollandacada konusuyoruz ,tv hollandaca bakiyoruz genelde
Kizim 30 aylik ama akici konusmuyor diye doktorumuza danistik. Evde surekli turkce konusun diger dilleri okulda ogrenecek (yurt disindayiz) veya anne turkce konusuyosa baba hep fransizca konusacak
Ama turkcenin icine az fransizca az hollandaca katmayin cocuk zorlanir demisti. Bizde suan evde hep turkce konusuyoruz gelecek ayda okula baslicak

Evet imkan önemli vallahi zorlayacagiz bu konuda imkanları sonrası çok büyük sıkıntı oluyor ben bu yaşımdan sonra o kadar iyi konusabilecegimi düşünmüyorum işe girerken ayrı sıkıntı . Çok teşekkür ederim mutlu oldum böyle kolay çözülebilmesine

Kesinlikle çok haklısınız. Keşke ailelerimizin de bu konuda imkanı ve bilgisi olsaydı bizler de zorlanmasaydık.
Özellikle bu yaş aralığında hızlı öğreniyorlarken tüm imkanları zorlamak lazım tabi günümüz şartlarında zorlansakta.
İleri ki yıllarda akedemi eğitimleri başladığında, ders olarak gördüklerinde daha da zorlanabilirler. Şuan oğlum Almancayı 2.dil olarak ders olarak görüyor okulda ama hiç umrunda değil etkisini görmedik :) Dil eğitimi en güzel konuşularak veriliyor.

Bebek neden oyun terapisine gidiyordu acaba ya ?

Ben yazacaktim bunu
Biz evde karisik konusuyoruz
Buyuk kizimla hep fransizca
Esimle agirlikli turkce ama hollandacada konusuyoruz ,tv hollandaca bakiyoruz genelde
Kizim 30 aylik ama akici konusmuyor diye doktorumuza danistik. Evde surekli turkce konusun diger dilleri okulda ogrenecek (yurt disindayiz) veya anne turkce konusuyosa baba hep fransizca konusacak
Ama turkcenin icine az fransizca az hollandaca katmayin cocuk zorlanir demisti. Bizde suan evde hep turkce konusuyoruz gelecek ayda okula baslicak

Hangi ülkedesiniz? Ister istemez öğrenecek bir şekilde bence siz hic düşünmeyin :)
Arkadasım Hollanda'da yaşıyor çok daha küçükken veriliyor burada çocuklar okula demişti siz sanırım daha geç veriyorsunuz

Bu arada konu sahibinin, konusunu saptırdık biraz ama çocuk olunca muhabbet bir şekilde değişiyor :))

Kızım neredeyse 3 yaşına girecek. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz.Eşim sabah gidiyor okula ,ben öğleden sonra. Geceleri çok sık olmasada uyanıyor kızım Özellikle hastaysa sabahlıyoruz .Eşim sabah erken okula gittiği için ayrı odada uyuyor. Uyanınca zor uykuya dalıyor ve oldukça gergin oluyor. Aynı odada yatmak çok sıkıntı oldu.Cocuk ağlarsa diye kapıları açık bıraksam eşim de uyanıyor, yanından kalkıp çocuğa baksam yine uyanıyor. Bu defa sürekli bağırıp ortamı daha çok geriyor. Çocuk daha fazla ağlıyor. Gün içinde de akşam 5 ten sonra üçümüz bir araya geliyoruz.Cocukla kaliteli zaman geçiriyoruz.Esim de güzel etkinlikler yapıyor vs.Cocuk uyuduktan sonra bize 2 saat kalıyor ama o 2 saatte benim eşim yok.Kulakligi takıyor ya dizi izliyor yada güldür güldür falan.her gece bu böyle .sonra kalkıp gidip yatıyor.Birkac defa farklı konular açtım sohbet olsun diye,dinledi,bitti mi dedi bitti dediğimde kulaklığı geri taktı.Hayatjmda kendimi hiç bu kadar yalnız sevgisiz hissetmemiştim.Az önce yaz için onların koy evine lazım olan bir tadilattan konu açtım. Laminant falan buldum İnternette.Yine Bi bakar mısın guzelmisler dedim.Ne yapayım g. Sokayım dedi.Geri kulaklığını taktı. O kadar mallaştim ki anlatamam. Hissedemiyorum artık.
Eşiniz bir pislik ...

Fark ettiysen artik herkes birbirine oneri sunuyo yardimci oluyo
Mesela ben yukarda panik atak oldugum icin arkadas bana uzuldu arkasindan bikac tuya verdi ben balkondan atladim falan
Cocuklarimiz hangi renkleri ogrenmis ,kimi cocuk ingilizce konusuyo falan filan

Sahi biz buraya niye gelmistik ya :KK53:
Konu dagildi kendi derdimize dustuk hahaha
ya kendisine daha ne yazalım ki

ileri yaş annesi, eşiyle zaten sevgi dolu bir iletişimleri yokken, bana kalırsa fazlasıyla tuhaf bir ilişkileri varken, bir de desteksiz çocuk büyütüyorlar. çoğu kadın buna dayanamaz ki. (çocuk isterse melek olsun).

çocuk da belli ki algıları açık, zihni farklı çalışan bir çocuk. yabancıyı yanına yaklaştışmıyor sosyalleşmiyor ve ağlama nöbetleri var.

belki tek iletişim olarak ağlıyor işte.
ben kalabalık bir ailede büyüdüm. o kalabalıkta kesinlikle kimseyi yanında istemeyen asla kimseye karışmayan çocuklar da biliyorum, var böyle çocuklar.

kadın gergin, kadın aslında çok mutsuz. ne bileyim bir yandan doktor doktor gezdiriyor ki sanki bir düğmesi var basacaklar susacak gibi. ya da şirin bir çocuk olsa da takdir alsa gibi, çocuğa üzülmüyor sanki yaa. öyle bir dünya yok ama. bir sorunu varsa bile şak diye çözülmeyecek. bana tuhaf gelen bir şey de eşinin köyünün evine laminant bakıyor -hiç yadırgamıyor- ama çocuğa 14 hafta götürdüm 50 bin verdim gibi sürekli sayıyor hep hesap içinde. sanki çile dolduruyor çocukla.

bundan sonra hayatı hep çocuklu olacak. sanki böyle yap dediler bebek yaptım. ama eşim iyice elimden gitti kaygısı yaşıyor gibi.
işin ilginç yanı eşini neden bu kadar önceliyor asla ona cevap da vermiyor, eski konularında da vermemiş. ilginç yani. bu aralarındaki ilişkinin tuhaflığı herşeye sirayet ediyor... e çocuğa da biz profesyonel değiliz bildiğimiz bu, belki sadece zamana ihtiyaç var. ne yazalım ki başka?

Bebek neden oyun terapisine gidiyordu acaba ya ?
çünkü çocuğa evde anne-baba dönüşümlü bakıyor ve çocuk asla yabancı ortama girmiyormuş
hiç bakıcı bakmamış. akranlarıyla oyun kurup oynamıyor onların yanına girmiyormuş. yolda sokakta yanına yabancı biri gelse ağlama krizine giriyormuş. ama bir yandan da genç kızlarla filan arası iyi demişti bir yerde.
yani alıştırmak istiyorlar sosyalleşsin diye... aslında bunları bile derli toplu çocuğum böyle böyle diye yazmadı ha, o eşiyle ilişkisini dert ettiği için başlık açmıştı. çünkü çocuğu bi düzeltseler, eşiyle de düzelcekler diye bakıyor.

misal karı-koca olarak baktıkları için uyku sorunu olan adam ayrı yatıyor demiş, e cinsel hayatları ne alemde ona dair de tek bir şey yok.
kendi aralarındaki iletişim ve sorunlarla ilgili, üstelik o kadar şey yazıldı, kadından gık yok nedense.

İkinci gittiğimiz psikiyatrist zaten. 14 aylıktan beri ağlama krizleri.Dukkanlara girmiyor. Şehirdeki bütün oyun gruplarına gittik.Oyun terapisi aldık. O.kadar zor.bir çocuk ki anlatamam.Evde el bombası gibi.Yaramazligi yok,karıştırması yok, tehlikeli işleri yok.Ama uzun süre yolda biriyle gözgoze gelse ağlamaya başlıyordu.Alt komşunun evi .50 defa girdik.her girişte ağlar. Eşim atkı bere taksın kapıda karşılaşalım ağlar.sonra eşim çıkartır babası olduğunu tanır susar.12 eylülden beri haftada 4 defa düzenli bir şekilde oyun grubuna gidiyoruz.17 haftadır.Ayni öğretmen,4 öğrenci.Hepsi 17 haftadır aynı. Ve biz hala sen oyna ben kapıda bekliyorum aşamasına gelemedik.Ben de icerude oturuyorum ve 2 saat boyunca yanımda oturuyor. Ne kalkıp bir oyuncak alıyor.neden oynamıyorsun diyoruz canım istemiyor. Sırf bu yüzden başka bir merkeze oyun terapisine gittik.Seansi 300 tl.1 saat pedagog bekliyor.Cocuk benimle oynuyor. Haftalarca gittik. En sonunda sordum yani nerede kadar.boyle olacak diye.Cocuk kendi rızasıyla benimle oynamak isteyene kadar dedi.Biz oraya 10 ayda gitsek benim.kizim asla gidip kendi o pedagogla oynamayacak.
Çocukta otizm gibi bir hastalık olmasın? Ben de içime kapanıktım ama sizinki bambaşka bir şey.

Tivoliye, öneri sunup, yardımcı olmaya çalışan iyi yürekli üyeler, çabanız boşa, ha duvara anlatmışsınız ha duvara. Değişen birşey yok. :deli:
Şeker hastası olursam günahı boynuna
Su sitede seninle ne zaman karsilassam ki iki ucyil oldu heralde emin olamadım, gidip bı tahin pekmez yapıp yiyorum
Hayır ocağıma da incir ağacı bı yandan

bu arada kendisi öyle demişti -8 10 yaş ya da genç kızlarla iyi arası diye
o yüzden diyorum

oyun grubuna götürmektense eve böyle bir kız gelse
kız da çocuğa aaa ayşse fatma gel oynayalım diye değil de evde sanki bir bireymiş gibi olsa alışsa, belki öyle öyle alışabilir başkalarına.

belki akranlarını sevmiyor ya da yabancı ortama girmek istemiyor, evde başka olabilir?

Çocukta otizm gibi bir hastalık olmasın? Ben de içime kapanıktım ama sizinki bambaşka bir şey.
neredeyse tüm spektrumun üstünden geçtik :KK70:

profesyonel olarak kimse görüş bildiremez tabii ki ama çocuk cayır cayır konuşuyor, 9 aylıkken konuşmuş, düz otistikler için aşırı erken olur
asperger denildi drama yapan, empati yapan, hayal gücü olan vs bir çocuk pek uymuyor yani. takıntısı, zorlantılı bir davranışı da yok. fil hafızalı ama yabancı sevmiyor. bir de sebepsiz ağlıyor. (sebepsiz derken; inattan veya bir şeyi yaptırmak için değil)

Kızım neredeyse 3 yaşına girecek. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz.Eşim sabah gidiyor okula ,ben öğleden sonra. Geceleri çok sık olmasada uyanıyor kızım Özellikle hastaysa sabahlıyoruz .Eşim sabah erken okula gittiği için ayrı odada uyuyor. Uyanınca zor uykuya dalıyor ve oldukça gergin oluyor. Aynı odada yatmak çok sıkıntı oldu.Cocuk ağlarsa diye kapıları açık bıraksam eşim de uyanıyor, yanından kalkıp çocuğa baksam yine uyanıyor. Bu defa sürekli bağırıp ortamı daha çok geriyor. Çocuk daha fazla ağlıyor. Gün içinde de akşam 5 ten sonra üçümüz bir araya geliyoruz.Cocukla kaliteli zaman geçiriyoruz.Esim de güzel etkinlikler yapıyor vs.Cocuk uyuduktan sonra bize 2 saat kalıyor ama o 2 saatte benim eşim yok.Kulakligi takıyor ya dizi izliyor yada güldür güldür falan.her gece bu böyle .sonra kalkıp gidip yatıyor.Birkac defa farklı konular açtım sohbet olsun diye,dinledi,bitti mi dedi bitti dediğimde kulaklığı geri taktı.Hayatjmda kendimi hiç bu kadar yalnız sevgisiz hissetmemiştim.Az önce yaz için onların koy evine lazım olan bir tadilattan konu açtım. Laminant falan buldum İnternette.Yine Bi bakar mısın guzelmisler dedim.Ne yapayım g. Sokayım dedi.Geri kulaklığını taktı. O kadar mallaştim ki anlatamam. Hissedemiyorum artık.
Çocuk yapasım kaçtı valla :KK43:

Hangi ülkedesiniz? Ister istemez öğrenecek bir şekilde bence siz hic düşünmeyin :)
Arkadasım Hollanda'da yaşıyor çok daha küçükken veriliyor burada çocuklar okula demişti siz sanırım daha geç veriyorsunuz

Bu arada konu sahibinin, konusunu saptırdık biraz ama çocuk olunca muhabbet bir şekilde değişiyor :))
Belcika
30 aylikken veriliyo, ama suan okullar tatil burada ve ay basinda okula giris oldugu icin biz subatin basinda basliyoruz cok sukur elhamdullillah :halay:
Biz baskentte oldugumuz icin 2 dil konusuluyo
Okulda hollandaca ama halk arasinda fransizca olacak
Ingilizcede ilkokul 3de hakim olacak, hatta bazi dersler ya ingilizce yada almanca secebiliyoruz

ya kendisine daha ne yazalım ki

ileri yaş annesi, eşiyle zaten sevgi dolu bir iletişimleri yokken, bana kalırsa fazlasıyla tuhaf bir ilişkileri varken, bir de desteksiz çocuk büyütüyorlar. çoğu kadın buna dayanamaz ki. (çocuk isterse melek olsun).

çocuk da belli ki algıları açık, zihni farklı çalışan bir çocuk. yabancıyı yanına yaklaştışmıyor sosyalleşmiyor ve ağlama nöbetleri var.

belki tek iletişim olarak ağlıyor işte.
ben kalabalık bir ailede büyüdüm. o kalabalıkta kesinlikle kimseyi yanında istemeyen asla kimseye karışmayan çocuklar da biliyorum, var böyle çocuklar.

kadın gergin, kadın aslında çok mutsuz. ne bileyim bir yandan doktor doktor gezdiriyor ki sanki bir düğmesi var basacaklar susacak gibi. ya da şirin bir çocuk olsa da takdir alsa gibi, çocuğa üzülmüyor sanki yaa. öyle bir dünya yok ama. bir sorunu varsa bile şak diye çözülmeyecek. bana tuhaf gelen bir şey de eşinin köyünün evine laminant bakıyor -hiç yadırgamıyor- ama çocuğa 14 hafta götürdüm 50 bin verdim gibi sürekli sayıyor hep hesap içinde. sanki çile dolduruyor çocukla.

bundan sonra hayatı hep çocuklu olacak. sanki böyle yap dediler bebek yaptım. ama eşim iyice elimden gitti kaygısı yaşıyor gibi.
işin ilginç yanı eşini neden bu kadar önceliyor asla ona cevap da vermiyor, eski konularında da vermemiş. ilginç yani. bu aralarındaki ilişkinin tuhaflığı herşeye sirayet ediyor... e çocuğa da biz profesyonel değiliz bildiğimiz bu, belki sadece zamana ihtiyaç var. ne yazalım ki başka?
Allah yardim etsin ne diyelim daha🤷‍♀️

Ayy biz geçen sene ne çektik.Cocuk yabancı diye ağlıyor, çocuk ağladıkça teyzeler ağlama ama sen diyip daha çok dokunuyorlar.Bu defa çocuk kusuyor. Siz bunu bir doktora mı götürsünler havada uçuşuyor. Kabus gibiydi resmen.
Büyükşehirde iyi bir psikiyatriste gitmemişsiniz hiç anladığım kadarıyla. Birisi yüksek sesle konuşunca ağlıyor, dokununca kusuyor, gerçekten otizm olabilir. Dokununca kusması çok garip açıkçası.

Kesinlikle çok haklısınız. Keşke ailelerimizin de bu konuda imkanı ve bilgisi olsaydı bizler de zorlanmasaydık.
Özellikle bu yaş aralığında hızlı öğreniyorlarken tüm imkanları zorlamak lazım tabi günümüz şartlarında zorlansakta.
İleri ki yıllarda akedemi eğitimleri başladığında, ders olarak gördüklerinde daha da zorlanabilirler. Şuan oğlum Almancayı 2.dil olarak ders olarak görüyor okulda ama hiç umrunda değil etkisini görmedik :) Dil eğitimi en güzel konuşularak veriliyor.
Ya evet imkanları zorlayacak ama ileride de mecbur o parayı harciyorsun keşke ailelerimiz de dusunseydi ama o zamanki koşullar hayat şartı tabi çok farklı..

Gittik.2 farklı pedagoga gittik.Bir tanesi işin içinden çıkamadı ben sizi arayacağım dedi randevu için. Aramadı.Ikinci gittiğimizde sagolsun önceden uyarmama rağmen çocuğu yüksek bir ses tonuyla karşıladı. Kızım daha kapısında ağlama krizine girip kustu

Bunun için çok uğraştık. İkimizin memleketi de değil. Yani herhangi bir akrabamız yok.Anneler 70 yaşında benimki yürüyemiyor. Oyun grubu vs çok denedik.yazdim zatenn. Çocuk biz olmadan saniye durmuyor. Bunun için Oyun terapisine Oyun gruplarına pedagog psikolog sanıyorum geçen mayıs ayından beri 50 bin harcadık.su anda da Oyun ablası üzerinde araştırma yapıyorum. Çırpındıkça batıyoruz yani

Sizin cocuk icin istikrarli yaptiginiz tek sey oyun terapisi olmus. Dogru duzgun pedagog mu cocuk psikiyatristi mi artik her kimin alaniysa onunla calismaniz olmamis ki. 50 bin harcadiginiza inanmak mumkun degil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X