- 14 Haziran 2019
- 14.449
- 70.014
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Çocuğun değil sizin ve eşinizin yardıma ihtiyacı var. En azından hatalarınızı görür nasıl yaklaşacağınızı bulursunuz. Bir yerde bir hata yapıyorsunuz.Yok canım.Oyun terapisine gittiğimiz bayan koydu.Direncli kişilik dedi.dogum anında bile travma yasamis olabilir dedi.kitap cümlelerle yani
Yok canım.Oyun terapisine gittiğimiz bayan koydu.Direncli kişilik dedi.dogum anında bile travma yasamis olabilir dedi.kitap cümlelerle yani
Pdr mezunu,yüksek lisans yapmış zaten şehirde 3 tane oyun terapisi yapan yer var.ikisine gittik.digeri eğitim için iki yıllığına yurtdisina gitmiş.
Gece teroru yasiyor olabilir mi? Allah askina cocuk psikiyatrina goturun.Farkındaysanız geceleri aktifim. Cunkü aglıyor. 3 yaş gece uzun aglamaz diyenler ıcın söylüyorum. Saat 3 te birden uyandı.Annee dedı. Efendim dedim aglamaya basladı. Biraz sorunca ne oldu neden aglıyorsun siddetini artırdı. Yarım saat. Su anda sakinlessin diye temiz hava alıyoruz.
Sehrinizde yoksa komsu sehirde bulun bir tane. Ayrica cocugun krese baslama yasi. Niye gondermeyi dusunmuyorsunuz?Farkındaysanız geceleri aktifim. Cunkü aglıyor. 3 yaş gece uzun aglamaz diyenler ıcın söylüyorum. Saat 3 te birden uyandı.Annee dedı. Efendim dedim aglamaya basladı. Biraz sorunca ne oldu neden aglıyorsun siddetini artırdı. Yarım saat. Su anda sakinlessin diye temiz hava alıyoruz.
Cunku siz cocugunuzu kabullenmissiniz. Bu uye cocuk yaptigi icin cok pisman ve asla kabullenmiyor. Cocuguna cok uzuluyorum. Buyudukce sorunlari buyuyecek.E bu biziz.
Biz böyle çok mutluyuz eşimle
Belli başlı kalıplar var evlilikte. Dışarı çıkanı psikolojik baskı bekliyor. İlla dip dçbe yaşaman beraber saatler mi geçitmen lazım?
Çocuktan önce evet film dizi gezme vs yapıyorduk. Çocuk oldu şimdi gün içinde asla kişisel zaman bulamıyoruz. Akşam bebek uyuyunca ben kitap okurum, o borsa çalışır veya kitap okur. Bazen dizi başlar ve bitiririz. Sonra yine bu düzene devam. Biz de bir sorun yok
Çocuk hasta değil ki aile gitmeli başlığa bile üzüldümCocuk psikiyatrina gittiniz mi? Gitmediyseniz lutfen arastirip isinde iyi birine gidin. Cocuklarda kaygi giderici, dogal takviye oneriyorlar. Benim ogluma verildi, doktor kontrolunde kullandik cok faydasini gorduk. Belki size boyle bir sey onerir. Cunku erken yasta giderilmeyen kaygi ileride daha buyuk sorunlara yol aciyormus. Once ben de cok dusundum versem mi vermesem mi diye ama cok arastirdim ve doktoruma guvendim. Faydasini gorduk dedigim gibi. Lutfen cocuk psikiyatrina gidin.
Kadın herkeste sorun bulmuş yani piskologta kötü psikiyatri de kötü oyun terapisi de kitap cümleleri vs hepsiAy şu doğum travması diyen insanlara hiç inanmıyorum. Hangi üniversite hangi bölüm mezunu.
Bakın belkid ebuyutme tarzınız yanlış ki ben öyle dusunuyorm bir deneyin psikiyatriye siz gidin oyun terapisini siz gidin piskologa siz gidin inanın herşey daha güzel olacak çünkü sorun kesinlikle sizdeFarkındaysanız geceleri aktifim. Cunkü aglıyor. 3 yaş gece uzun aglamaz diyenler ıcın söylüyorum. Saat 3 te birden uyandı.Annee dedı. Efendim dedim aglamaya basladı. Biraz sorunca ne oldu neden aglıyorsun siddetini artırdı. Yarım saat. Su anda sakinlessin diye temiz hava alıyoruz.
Aynı bizsiniz akşamları ben oğlumu uyutmaya giderken eşim çayı demler sigara içer . Bende uyutup gelip bulaşık makinesini boşaltırım olumlama dinlerim bir yandan da . Çayı atıştırmalıkları alıp salona giderim aynı koltuğa yan yana otururuz . O eline telefonu alır bende Müge anlı Esra Erol izlerim eşimde yorum yapar . Etrafı toplar duş alıp yatağa yatarız ben kitap okurum eşim gruplarından gelen msjlara cvp verir bakar sonra uyku zaten . Daha ne yapalım kiE bu biziz.
Belli başlı kalıplar var evlilikte. Dışarı çıkanı psikolojik baskı bekliyor. İlla dip dçbe yaşaman beraber saatler mi geçitmen lazım?
Çocuktan önce evet film dizi gezme vs yapıyorduk. Çocuk oldu şimdi gün içinde asla kişisel zaman bulamıyoruz. Akşam bebek uyuyunca ben kitap okurum, o borsa çalışır veya kitap okur. Bazen dizi başlar ve bitiririz. Sonra yine bu düzene devam. Biz de bir sorun yok
Cunku siz cocugunuzu kabullenmissiniz. Bu uye cocuk yaptigi icin cok pisman ve asla kabullenmiyor. Cocuguna cok uzuluyorum. Buyudukce sorunlari buyuyecek.
Böyle çocuk oldu eşimle hayatımız bitti konuları bana kendimi kötü hissettiriyor. Sanki evliliğimiz bitiyor veya yakında aramızda uçurum olacak da ben farkında değilim gibi hissediyorumAynı bizsiniz akşamları ben oğlumu uyutmaya giderken eşim çayı demler sigara içer . Bende uyutup gelip bulaşık makinesini boşaltırım olumlama dinlerim bir yandan da . Çayı atıştırmalıkları alıp salona giderim aynı koltuğa yan yana otururuz . O eline telefonu alır bende Müge anlı Esra Erol izlerim eşimde yorum yapar . Etrafı toplar duş alıp yatağa yatarız ben kitap okurum eşim gruplarından gelen msjlara cvp verir bakar sonra uyku zaten . Daha ne yapalım ki
Aynen bu.E bu biziz.
Bende böyle hissediyorum okuyunca hatta dün gece uyumadan önce eşime bunu sordumBöyle çocuk oldu eşimle hayatımız bitti konuları bana kendimi kötü hissettiriyor. Sanki evliliğimiz bitiyor veya yakında aramızda uçurum olacak da ben farkında değilim gibi hissediyorum
Öyle olmadığı için. Çünkü bu yorumları yazanlar sadece okuduklarıyla yorum yapıyorlar.Ayrintilari aktaramadigimiz için çoğu yorum eleniyor.Mesela birisi yazmış çocuk dokununca kusuyormus diye.Ben dokununca kusuyor diye hiçbir yerde yazmadım.Aglayinca kusuyor yazdım.Okudugunu bile anlayamamış ki yorum yazan, ne diyeyim simdiEşiniz ve eşinize olan bağımlılığınız ile igili eleştirilere ve yorumlara asla cevap vermiyorsunuz.
Bunun bir nedeni varmı acaba?
Peki bütün bu yaşanılanlarda sizce eşinizde hiç bir sorun yokmu olması gereken babalık ve eş sorumluluğunu yerine getirebiliyormu yani sizce?Öyle olmadığı için. Çünkü bu yorumları yazanlar sadece okuduklarıyla yorum yapıyorlar.Ayrintilari aktaramadigimiz için çoğu yorum eleniyor.Mesela birisi yazmış çocuk dokununca kusuyormus diye.Ben dokununca kusuyor diye hiçbir yerde yazmadım.Aglayinca kusuyor yazdım.Okudugunu bile anlayamamış ki yorum yazan, ne diyeyim simdi
Sanıyorum okumadan yorum yaptınız.Mayis ayından beri haftaici 4 gün öğleden sonra kreş tarzı olan bir oyun grubu için uğraşıyoruz.Henuz iceride 1 dk tek durmayı birakin biz varken bile oturduğu noktadan kaldıramadık. Sorun burada işte.Ayni öğretmen aynı çocuklar ki 6 kişi zaten .Hadi orada belki rahatsız oldu dedik başka bir yere götürdük.yine basarız olduk.Bunun üzerine şehirde bulunan bütün oyun terapisi ve psikologları gezdik.Ilk gittiğimiz oyun terapisi pdr mezunu, yüksek lisans eğitimi almış bir bayan.haftalarca gittik.Odaya hiçbir zaman yalnız girmedi. Bayanın elinden asla oyuncak almadı, bayanla oyun kurmadı. Ben annemle oynayacağım dedi.Bayan da tamam ben oturuyorum sen ne zaman benimle oynamak istersen gel dedi.Haftajarca da öyle devam ettik.Her gitmemiz 300 tl.Bir saat ben ve kızım oynuyoruz.Parayi ödeyip çıkıyoruz.En sonunda böyle mi olacak hep dedim.Direncli bir çocuk.Isitsel ve görsel algısı çok yüksek.kendi izin vermediği sürece müdahale edilmesi çok zor dedi.Ben hocalarımla fikir alışverişinde bulunayım, size döneceğim dedi.2 hafta bekledik aramadilar.ben aradım.Su anda boş randevu yok,biz boşalinca arayacağız dedi.Sehrinizde yoksa komsu sehirde bulun bir tane. Ayrica cocugun krese baslama yasi. Niye gondermeyi dusunmuyorsunuz?
2 yaş çocuğumla elimde 5 kuruş olmadan boşandım. buna güvenerek söylüyorum bu evlilik evlilik değil saçmalık ve boşanmalısın.Kızım neredeyse 3 yaşına girecek. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz.Eşim sabah gidiyor okula ,ben öğleden sonra. Geceleri çok sık olmasada uyanıyor kızım Özellikle hastaysa sabahlıyoruz .Eşim sabah erken okula gittiği için ayrı odada uyuyor. Uyanınca zor uykuya dalıyor ve oldukça gergin oluyor. Aynı odada yatmak çok sıkıntı oldu.Cocuk ağlarsa diye kapıları açık bıraksam eşim de uyanıyor, yanından kalkıp çocuğa baksam yine uyanıyor. Bu defa sürekli bağırıp ortamı daha çok geriyor. Çocuk daha fazla ağlıyor. Gün içinde de akşam 5 ten sonra üçümüz bir araya geliyoruz.Cocukla kaliteli zaman geçiriyoruz.Esim de güzel etkinlikler yapıyor vs.Cocuk uyuduktan sonra bize 2 saat kalıyor ama o 2 saatte benim eşim yok.Kulakligi takıyor ya dizi izliyor yada güldür güldür falan.her gece bu böyle .sonra kalkıp gidip yatıyor.Birkac defa farklı konular açtım sohbet olsun diye,dinledi,bitti mi dedi bitti dediğimde kulaklığı geri taktı.Hayatjmda kendimi hiç bu kadar yalnız sevgisiz hissetmemiştim.Az önce yaz için onların koy evine lazım olan bir tadilattan konu açtım. Laminant falan buldum İnternette.Yine Bi bakar mısın guzelmisler dedim.Ne yapayım g. Sokayım dedi.Geri kulaklığını taktı. O kadar mallaştim ki anlatamam. Hissedemiyorum artık.