- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
Guvenli baglanma problemi değilmiş. Oyle olsa ben okula giderken de ağlaması lazımmıs. Anne Bir daha donmeyecek diye. Ya da oyun gruplarında biz yanındayken oynar. Oyun grubuna giriyoruz. Ben yere oturuyorum, o da yanıma yere oturuyor kesinlikle kalkmıyor. İstedgğn oyuncak yok mu diyorum. Mesela pembe elbiseli bebekle oynamak istiyorum diyor. Git al gel diyorum. Sen getir diyor. Oyuncak dolabı da 1,5 metre uzakta. Yani biz gideriz diye korkmuyor, hatta markette falan kendi geziyor. Ama tanımadığı biri onunla iletişime girmeyecekBircok üye söylemiş ama güven problemi yaşıyor cocuk. Benim fikrim sizin ve eşinizin çocuğunuzu anlamadığı ve o an ihtiyaç duyduğu şeyi karşılamadığınız yönünde. Bahsettiğim somut fiziksel ihtiyaçlar değil. O an sizden duymak istediği şeyi duyamıyor veya beklediği teması kuramıyor gibi. Benim oğluma 28 aylık ve bazı nesneleri gördüğünde onlarla iligili anlatmami istediği şeyler veya birlikte söylediğimiz şarkılar var mesela. Bu ritüellerine karşılık vermezsem o an sinirleniyor gibi. Babası bazen bir şeyin rengini veya ismini şaka olarak yanlış söylediğinde de duzeltene kadar kızıyor. Demek istediğim çocuğunuzu daha cok gozlemleyin. Onun aktif sizin daha pasif olduğunuz bir iletişim benimseyin. Sana balon alayım demek cok sacma mesela. Anne balon istiyorum ermesini beklemek daha yerinde. Veya kızım balonlara bak ne kadar güzel ben maviyi beğendim babasi sen hangisini beğendin diye sormak yani iletisime onun dahil olmasını beklemek daha iyi bir taktik bence. Ses çıkmıyorsa sen hangisini beğendin sorusu yeterli. Pembe balonu beğendim cevabına bence de pembe balon cok güzelmiş diyip gecin. Onun yerine düşünmeyin. Hem doyumsuz bir cocuk olmasını engellersiniz hem de bir şeyi elde etmek icin cabalar. Oğlum belki bir ay boyu bir zincir markette küçük bit lego kutuyu elinde çevirip durdu. O 5 liralık küçük kutuyla belki her gun markette 10 dk geçirdik. Bir gun artık alayım dedim kıyamadım ve eve geldiğimizde bir kere bilebakmadi. Cunku o onunla o markette oynamayı seviyor. Ve o almak istemedi ben aldım. En önemlisi çocugu gozlemlemek ve ne anlattığını düzgün tahlil edebilmek.