Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bircok üye söylemiş ama güven problemi yaşıyor cocuk. Benim fikrim sizin ve eşinizin çocuğunuzu anlamadığı ve o an ihtiyaç duyduğu şeyi karşılamadığınız yönünde. Bahsettiğim somut fiziksel ihtiyaçlar değil. O an sizden duymak istediği şeyi duyamıyor veya beklediği teması kuramıyor gibi. Benim oğluma 28 aylık ve bazı nesneleri gördüğünde onlarla iligili anlatmami istediği şeyler veya birlikte söylediğimiz şarkılar var mesela. Bu ritüellerine karşılık vermezsem o an sinirleniyor gibi. Babası bazen bir şeyin rengini veya ismini şaka olarak yanlış söylediğinde de duzeltene kadar kızıyor. Demek istediğim çocuğunuzu daha cok gozlemleyin. Onun aktif sizin daha pasif olduğunuz bir iletişim benimseyin. Sana balon alayım demek cok sacma mesela. Anne balon istiyorum ermesini beklemek daha yerinde. Veya kızım balonlara bak ne kadar güzel ben maviyi beğendim babasi sen hangisini beğendin diye sormak yani iletisime onun dahil olmasını beklemek daha iyi bir taktik bence. Ses çıkmıyorsa sen hangisini beğendin sorusu yeterli. Pembe balonu beğendim cevabına bence de pembe balon cok güzelmiş diyip gecin. Onun yerine düşünmeyin. Hem doyumsuz bir cocuk olmasını engellersiniz hem de bir şeyi elde etmek icin cabalar. Oğlum belki bir ay boyu bir zincir markette küçük bit lego kutuyu elinde çevirip durdu. O 5 liralık küçük kutuyla belki her gun markette 10 dk geçirdik. Bir gun artık alayım dedim kıyamadım ve eve geldiğimizde bir kere bilebakmadi. Cunku o onunla o markette oynamayı seviyor. Ve o almak istemedi ben aldım. En önemlisi çocugu gozlemlemek ve ne anlattığını düzgün tahlil edebilmek.
Guvenli baglanma problemi değilmiş. Oyle olsa ben okula giderken de ağlaması lazımmıs. Anne Bir daha donmeyecek diye. Ya da oyun gruplarında biz yanındayken oynar. Oyun grubuna giriyoruz. Ben yere oturuyorum, o da yanıma yere oturuyor kesinlikle kalkmıyor. İstedgğn oyuncak yok mu diyorum. Mesela pembe elbiseli bebekle oynamak istiyorum diyor. Git al gel diyorum. Sen getir diyor. Oyuncak dolabı da 1,5 metre uzakta. Yani biz gideriz diye korkmuyor, hatta markette falan kendi geziyor. Ama tanımadığı biri onunla iletişime girmeyecek

Guvenli baglanma problemi değilmiş. Oyle olsa ben okula giderken de ağlaması lazımmıs. Anne Bir daha donmeyecek diye. Ya da oyun gruplarında biz yanındayken oynar. Oyun grubuna giriyoruz. Ben yere oturuyorum, o da yanıma yere oturuyor kesinlikle kalkmıyor. İstedgğn oyuncak yok mu diyorum. Mesela pembe elbiseli bebekle oynamak istiyorum diyor. Git al gel diyorum. Sen getir diyor. Oyuncak dolabı da 1,5 metre uzakta. Yani biz gideriz diye korkmuyor, hatta markette falan kendi geziyor. Ama tanımadığı biri onunla iletişime girmeyecek
Tepkisizlesmis de olabilir. Yani gidiyorsunuz veya gitmiyorsunuz önemini yitirmiş de olabilir. Çocuğunuzu görmeden sizi görmeden tabii bunlar sadece varsayım. Fikir uretiyoruz sadece. Sizinle birebir ilişkisi ne durumda yabancılara tavrı yası gereği cok önemli değil. Tabii yabancı derken hic görmediği biri mi arada bir gördüğü komşuya tavrı mi? Yanlış anlamayın yardımcı olmak icin yazıyorum bende herkes gibi. Ama çocuğa karşı yorumlarinizdan çıkardığım kadarıyla cok olumsuzsunuz. Sanki 3 yasindaki bebek degil gorumcenizden bahseder gibisiniz gibi geldi. Biraz daha olumlu taraflarına odaklanin kötü yönleri gormezden gelmeye çalışın. Cok üstüne gitmeniz de yanlış sonuçlar doğurabilir.

Evden çıkınca anlamıyor dediniz googleda aratinca ilk çıkan sonuç. .

Eklentiler

• Screenshot_2023-01-06-01-18-58.png
    Screenshot_2023-01-06-01-18-58.png
    107,5 KB · Görüntüleme: 60
Tabii bu sadece bir fikir. Siz en doğrusu icin bir psikiyatr ile görüşün. Çocuğunuzu ve sizi görmeden hiçbir yorum sizi doğru yola götürmez.

Kızınız bu zamana kadar hep sadece anne ve babayla mı iletişimde oldu.
Aile ilişkileriniz nasıl, çocuk etrafınızdan kimseyi görmedi mi bu zamana kadar.
Bebekken yürüyüşler yapmaz mıydınız mesela, sanki hiç insanları görmemiş bunca zaman ve korkuyor gibi.
Ya sürekli sizlerle iletişimde olduğu için , başkalarıyla iletişim kuramıyor, ya yabancı birisinden ciddi korkmuş , ya bunca zaman fazla korumacıydınız.
Evet yapısal kaynaklı kendine has özelliklerinden kaynaklı durumlarda yaşanıyor olabilir ama altında illa ki anne , baba kaynaklı farketmediğiniz bir yanlışlık olabilir.

İlk sayfada yazmis olmaliyim. Verilen tum cozum yollarina ot tikar kendisi.

Sevgisiz bir adamla evliligini mukemmel diye yorumlar, cocugu maddi ve manevi yuk olarak gorur.

He bir de gelmis gecmis en zor cocuktur kendisi. Elleriyle yavrucagi ne hale getirdigini zerre sorgulamaz.

Tam bir koca koylu.
Eski konuları hatırlayan biri olarak katılıyorum , bu konuyu da onların ışığında okuyunca çocuga çok üzüldum sadece çünkü konu sahibi asla problemin kendinden kaynaklandığını göremeyecek ve belki de ömrü boyunca çocuğu suçlayacak kapasitede...Konu başlığı da yorumlari da hep çocuğu suçlayıcı nitelikte...Oysa çocuk normal çocuk işte... 3 yaşındaki her çocuk gibi normal tepkiler veriyor, ailesindeki duygu ve davranışları aynaliyor ama sürekli etiketlenip suçlandigi için durum gittikçe kronikleşiyor... Bu arada oyun terapisi ve psikiyatristlere bir yılda 50 bin harcadık demişsiniz ya....hiç inanmadım...Zira sizin eşiniz epey pintiydi, para çikmasin diye tatile ,gezmeye gitmeyen, bakıcıyı masraf gören, mutfak alışverişinde bile kuruşun hesabını yapan adam size böyle bir butçe ayırmaz gibi geliyor bana....

Aradım. Sanıyorum uğraşmak istemedi .Şu an boş Randevu yok dedi.ben size döneceğim dedi.
Sizin tavsiye ve önerilere kapalı oldugunuzu farketmiş olabilir mi? Zira müşteriye "çocukta sıkıntı yok ama siz bir acaipsiniz...O yüzden benim yapabileceğim birşey yok. Gelmeyin." demek pek uygun kaçmaz sektörde....

Eski konuları hatırlayan biri olarak katılıyorum , bu konuyu da onların ışığında okuyunca çocuga çok üzüldum sadece çünkü konu sahibi asla problemin kendinden kaynaklandığını göremeyecek ve belki de ömrü boyunca çocuğu suçlayacak kapasitede...Konu başlığı da yorumlari da hep çocuğu suçlayıcı nitelikte...Oysa çocuk normal çocuk işte... 3 yaşındaki her çocuk gibi normal tepkiler veriyor, ailesindeki duygu ve davranışları aynaliyor ama sürekli etiketlenip suçlandigi için durum gittikçe kronikleşiyor... Bu arada oyun terapisi ve psikiyatristlere bir yılda 50 bin harcadık demişsiniz ya....hiç inanmadım...Zira sizin eşiniz epey pintiydi, para çikmasin diye tatile ,gezmeye gitmeyen, bakıcıyı masraf gören, mutfak alışverişinde bile kuruşun hesabını yapan adam size böyle bir butçe ayırmaz gibi geliyor bana....

Bana da nedense dedigi rakami harcamistir gibi geliyor. El kadar bebegi uyutamadiklari icin kosu bandi almislardi. :KK70:

Aman kocasi rahat uyusun, aglama sesi duymasin diye o yollara da basvurmustur. Instamom ebeveynleri gibi olacaklarini sandilar herhalde.

Bana da nedense dedigi rakami harcamistir gibi geliyor. El kadar bebegi uyutamadiklari icin kosu bandi almislardi. :KK70:

Aman kocasi rahat uyusun, aglama sesi duymasin diye o yollara da basvurmustur. Instamom ebeveynleri gibi olacaklarini sandilar herhalde.
Hgfdsdf bı de o vardı değil mi...Doğrudur ya, belki harcamıştır....Aslinda kötü bir kadın değil, bazı konularda çok dürust, elinden geleni de yaptığını da düşünüyorum ama çocuga etiket yapiştirmaktan ve suclamaktan önce kendine verdiği deger ve travmalariyla ilgili çok ciddi ve uzun bir terapiye ihtiyacı oldugunu bir türlü anlamak istemiyor...Çocuk da bu arada göz göre gore harcanıyor maalesef....

Yani öyle şeyleri problem gibi anlatıyorsunuz ki çocuk ne yapsa size batıyormuş gibi hissediyorum bir noktada...Bacım tabii ki 3 yaşındaki çocuk yabancı mekanda rahat hareket edemez, tabii ki orada senden isteyecek oyuncağı, markette höt diye üstune gelen yetişkinden elbette rahatsız olacak....Ben bile bu yaşta sizin bu çocuktan tam olarak ne istediğinizi , problemin ne olduğunu anlamıyorum şunlari okuyunca, o sabi hergün sizinle yaşamak zorunda, hergün bakislarinizla sözcuklerinizle anlamsızca suclaniyor, başkalarıyla onun hakkında suçlayıcı konuşmalarınızı duyuyor, sürekli bir sorun aradığınızı, tahammülsüz olduğunuzu, istenmediğini biliyor ama nerde hata yaptığını bilmiyor....Ağlamayip ne yapsın? Ben çocukla empati kurunca bile aglayasim geldi, o garibim az bile ağliyor....

Sız Google dan baktığınız bılgiye ben uzmanlardan.Yanı oyun terapisinde vs verim alamadık ama teshısleri Google amcaya gore daha guvenılırdır sanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farkındaysanız geceleri aktifim. Cunkü aglıyor. 3 yaş gece uzun aglamaz diyenler ıcın söylüyorum. Saat 3 te birden uyandı.Annee dedı. Efendim dedim aglamaya basladı. Biraz sorunca ne oldu neden aglıyorsun siddetini artırdı. Yarım saat. Su anda sakinlessin diye temiz hava alıyoruz.

Yani öyle şeyleri problem gibi anlatıyorsunuz ki çocuk ne yapsa size batıyormuş gibi hissediyorum bir noktada...Bacım tabii ki 3 yaşındaki çocuk yabancı mekanda rahat hareket edemez, tabii ki orada senden isteyecek oyuncağı, markette höt diye üstune gelen yetişkinden elbette rahatsız olacak....Ben bile bu yaşta sizin bu çocuktan tam olarak ne istediğinizi , problemin ne olduğunu anlamıyorum şunlari okuyunca, o sabi hergün sizinle yaşamak zorunda, hergün bakislarinizla sözcuklerinizle anlamsızca suclaniyor, başkalarıyla onun hakkında suçlayıcı konuşmalarınızı duyuyor, sürekli bir sorun aradığınızı, tahammülsüz olduğunuzu, istenmediğini biliyor ama nerde hata yaptığını bilmiyor....Ağlamayip ne yapsın? Ben çocukla empati kurunca bile aglayasim geldi, o garibim az bile ağliyor....
Cocuk bunların hıcbirini yasamıyor. Enn cok off kızım, hadi kızım diyoruzdur. Zaten yaramazlıgı falan yok. Aglaması ıcınde en fazla askım aglama, yoruluyorsun yada kusuyorsun diyorum.

Tanıyı kendiniz mi koydunuz?

Sız Google dan baktığınız bılgiye ben uzmanlardan.Yanı oyun terapisinde vs verim alamadık ama teshısleri Google amcaya gore daha guvenılırdır sanıyorum.

Oyun terapisti dediğiniz kişilerin eğitimi ne merak ediyorum. Mesela benim de oyun terapisti sertifikam var. Eğitim fakültesi mezunuyum çalışırken lazım olur diye aldım. Ama gidipte oyun terapistiyim diye gezmiyorum.( Ama kızımda çok işe yaramıştı.)

Instagram da bile uyduruk bir sertifika alıp işe başlayan birisi size yardımcı olamaz. Hele sizin gittiğiniz oyun alanı gibi bir yerse muhtemelen psikoloji yada pdr bitirmemiş, alakasız bir bölümden mezun olmuş ama online bir sertifika almış bile olabilir. Sizin çocuğunuz ile ilgili problemi çözebilmek için önce sizin ve eşinizin iyi bir psikolok/psikiyatrist bulmanız, tavırları değiştirmeniz lazım. Çocuğu da iyi bir terapist bulursanız çabuk yol alırsınız.

Kuzenin oğluda terapiye başladı. İlk seansta sadece ağladı çocuk. Ama beş altı seansta gözle görülür gelişme var. Önceden gitmediği için çok pişman.

Hgfdsdf bı de o vardı değil mi...Doğrudur ya, belki harcamıştır....Aslinda kötü bir kadın değil, bazı konularda çok dürust, elinden geleni de yaptığını da düşünüyorum ama çocuga etiket yapiştirmaktan ve suclamaktan önce kendine verdiği deger ve travmalariyla ilgili çok ciddi ve uzun bir terapiye ihtiyacı oldugunu bir türlü anlamak istemiyor...Çocuk da bu arada göz göre gore harcanıyor maalesef....
Bebeğe çok üzüldüm ya 50 bini karı koca kendilerine harcadalardı sorun çözülürdü gibime geliyor kocası tam bir 🐄 çünkü

Oyun terapisti dediğiniz kişilerin eğitimi ne merak ediyorum. Mesela benim de oyun terapisti sertifikam var. Eğitim fakültesi mezunuyum çalışırken lazım olur diye aldım. Ama gidipte oyun terapistiyim diye gezmiyorum.( Ama kızımda çok işe yaramıştı.)

Instagram da bile uyduruk bir sertifika alıp işe başlayan birisi size yardımcı olamaz. Hele sizin gittiğiniz oyun alanı gibi bir yerse muhtemelen psikoloji yada pdr bitirmemiş, alakasız bir bölümden mezun olmuş ama online bir sertifika almış bile olabilir. Sizin çocuğunuz ile ilgili problemi çözebilmek için önce sizin ve eşinizin iyi bir psikolok/psikiyatrist bulmanız, tavırları değiştirmeniz lazım. Çocuğu da iyi bir terapist bulursanız çabuk yol alırsınız.

Kuzenin oğluda terapiye başladı. İlk seansta sadece ağladı çocuk. Ama beş altı seansta gözle görülür gelişme var. Önceden gitmediği için çok pişman.
Pdr mezunu,yüksek lisans yapmış zaten şehirde 3 tane oyun terapisi yapan yer var.ikisine gittik.digeri eğitim için iki yıllığına yurtdisina gitmiş.

Farkındaysanız geceleri aktifim. Cunkü aglıyor. 3 yaş gece uzun aglamaz diyenler ıcın söylüyorum. Saat 3 te birden uyandı.Annee dedı. Efendim dedim aglamaya basladı. Biraz sorunca ne oldu neden aglıyorsun siddetini artırdı. Yarım saat. Su anda sakinlessin diye temiz hava alıyoruz.

Geceleri aktifseniz KK takılacağınıza çocuğunuzla ilgilenin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X