- 23 Eylül 2020
- 333
- 448
- 53
- 36
- Konu Sahibi whispersOFhope
-
Aksine çocuğa çok şey verdiğimi anlatmak istedim aslında. “Hastalıklı düşünceler”i biraz daha açarsanız sevinirim.Once siz iyi olacaksınız ki cocukta iyi olsun, bu hastalikli düşünceler ile üzgünüm ama zaten bir sey veremezsiniz cocuga.
Verdiginizi saniyorsunuz iste.Aksine çocuğa çok şey verdiğimi anlatmak istedim aslında. “Hastalıklı düşünceler”i biraz daha açarsanız sevinirim.
Bir mesajdan bunu anlamayın tabii. Her gün çocuğu ile oyun oynayabilen, ona kitap okuyan, sağlıklı besleyen, onunla eğlenip gülebilen, ona alan açan, sınırlarına saygı duyan, hatta onu çift dilli yetiştirmiş bi anneyim. Bunları yaparken mutsuz değilim, aksine çok mutluyum. Sorun kendi hayatıma dönmemek, orada mutluluğu bulamamak, doyumu sadece çocukla ilgilendikten sonra evin ihtiyaçlarını tamamladıktan sonra bulmam. İnsan kendine nasıl döner? Hangi motivasyon bunu sağlar? Bunun cevabını bulamamam sorun.Verdiginizi saniyorsunuz iste.
Siz mutsuz ve mental olarak sağlıklı degilken, üzgünüm...
Tebrik ediyorum kendilerini. Bunu başarabilen anneler de yazsa buraya keşke.Anne olmayı abartıyoruz bazen. Çevremdekilere bakıyorum. Kaç çocuk büyütüyorlar, kendi hayatlarına da devam ediyorlar.
Ben çalışıyorum, çocuk iki tane ve bunları fazlasıyla ben de yapıyorum. Tam olarak neye zamanınız yok anlayamadım. Sabah iki çeşit yemek yapıp öğleden sonra kızınızı alıp kuaföre gidebilirsiniz pekala, emzikli bebek değil artık.Kızım şu an 4 yaşında. Kreşe gidiyor. 3 yaşında yarım gün gitti sayılır. Çoğu süreç de hastalıkla geçti. 4 yaş daha rahat geçecek diye düşünüyorum. Onu okula ben götürüp getiriyorum, ev ve yemekler ile ben ilgileniyorum.
5 buçuk ay önce kızım dünyaya geldi.. Birkaç gün sonra onun için başladığım puffy battaniyeyi örmeye devam etmek istedim, izin vermediler lohusa hobiyle uğraşmaz dedilerLohusalık geçtikten sonra hemen hobilerime döndüm.. Punch yapıyorum, inci çanta yapmayı deniyorum bu ara gibi.. Kızımın eksiklerini tamamlıyorum, o uyurken, onu ayağımda sallarken bi şeylerle ilgileniyorum.. Bazen yemek yapmıyorum dışarıdan söylüyoruz.. Bazen ev birkaç gün dağınık ve kirli oluyor.. Zaten hobilerimle uğraşmayınca psikolojim etkilendiğinden eşim gelip ‘sen puzzle almıştın ona başlasana, neden punch yapmıyorsun’ falan diyormfkdldl
Bence de. Benim özel gereksinimli çocuğum var özel eğitim alıyor bazen günde 1 bazen 2 saat. dünyaları sigdiriyorum o iki saate.İki buçuk yas arası iki çocuğum var, küçüğü 5 yaşına gelene kadar çalışmadım ama aylarca kuaföre gidemeyecek kadar kendimi salmadım.
Ev işi, yemek dediğimiz şey günün tamamını kaplayacak kadar zaman almıyor, almamalı.
Kızınız yarım günde olsa kreşe gidiyormuş. Onu kreşe bırakıp, gidersiniz kuaföre, bir arkadaşınızla kahvaltıya, spora kendi başınıza sevdiğiniz baska bir seyde olur. Hobiyse yine o süreçte kendinize vakit ayırırsiniz. Her şey dört dörtlük olmak zorunda değil. Kafanızdan silin bunu, çalışıyorsunuz diye kendiniz eve adamak zorunda değilsiniz. Kendi şirketiniz varmış maddi durumunuz belli bir seviyededir diye düşündüm, ayda bir temizlik yardımı da alabilirsiniz. Işleri kolaylaştıracak ev aletleri de iyi oluyor.
Şu mesaja çok katılıyorum. Bence siz ev hanımı olmuşsunuz.Benim anlamadığım ev işi yapıp çocuk bakarken tüm doyumu bu alanlarda hissediyorsanız dönmek istediğiniz şey nedir? Demek ki kariyer ve iş hayatı insanı değilsiniz
Keşke ben de öyle yapsaydım zamanında. Ne çocuğum tükenmiş bir anneye maruz kalırdı ne de benim psikolojim bozulurdu.Şu mesaja çok katılıyorum. Bence siz ev hanımı olmuşsunuz.
Ben çocuktan da önce çalışmayı bıraktım. Tamamen kendi tembelliğimden. Ev biri gelecekse süpürürdüm. Ölmeyecek kadar yemek yapardım. Bazen belki patates kızartır çay demler geçerdim öyle bi tembellik. Bommboş dururdum yürür müzik dinler kitap okurdum. Şimdi 2.5 yaş aşırı yapışık bi kız var bende de. Hele bu ara bahçeye de çıksak kucağımdan inmez çocukların yanına gitmek yerine. O uyanıkken zaten hep ilgilenmek gerekiyo ve bi yandan ev işleri. Ama o uyuyunca bi on dk yarım saat de olsa kahvemi yapar ya kitap okur ya da dikiş dikerim kursa filan gitmedim. Annemin makinesini aldım öylesine debeleniyorum sadece. Bunlar olurken bulaşıklar lavaboda makineye konacak olabilir. Oyuncakların üzerinden zıplayarak geçerek oturup bir kenara en önce sadece kendime vakit ayırırım.
Çabalıyorum gerçekten. Bi de ailelerden uzaktayız ondan bu rahatlık. Çatkapı gelenim olmamasından.Keşke ben de öyle yapsaydım zamanında. Ne çocuğum tükenmiş bir anneye maruz kalırdı ne de benim psikolojim bozulurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?