Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ay kızlar bütün sayfaları okudum gül gül öldüm,harikasınız vallahi.beni çocukluğumun o saf,pembe günlerine döndürdünüz kaydirigubbakcemile5 ben de bir anımı anlatayım.ilkokuldayım.annem markete alışverişe gidecek,kardeşimle beni tembihleyip gitti.sular kesik vanayı kapadım,musluklara sakın dokunmayın,hatta tuvalete bile girseniz ben gelene kadar bekleyin dedi gitti.sen misin musluklara dokunmayın diyenlmaz: kadın sanki içimizi okumuş:1shok: annemin evden çıkmasıyla kardeşim tutturdu abla tuvalet diye.kardeşimin boyu klozete oturmaya yetmiyor.ben çok sıkıştı diye can havliyle kucakla onu oturt tuvalete.neyse bu bitirdi tuvaletini tutturdu musluğu aç temizlenicem diye.malum temizlik:kedi: neyse ben tabi annemin tembihini unutmuşum çoktaaan.açtım musluğu su yok:1shok:allah allah lavabonun da musluğunu açtım yine tık yok.hızımı alamadım sifonun musluğunu da kökledim ben tabi son sürat laelaelaelaelae o anda borularda garip bir ses vee foşzemuszemus açtığım tüm musluklardan aynı anda deli gibi müthiş tazyikle su gelmeye başladı:lepi: tabi sulardan biri de klozete kurulmuş olan kardeşime geliyor alttan :gitme: o da ayaklar yere değemiyor malum boy henüz bir karış,atlayamadı da klozetten aşağıya o şokla başladı su eşliğinde ağlamaya senağlama lavabo o tazyikle dolmuş taşıyor,sifon akmaya başladı,nasıl olduysa küvet de dolmaya başladı.banyonun içinde tam bir afet yaşanıyorkafamçokkarıştı ben o panikle hangisine koşayım şaşırdım ve bir dizide gördüğüm bir sahneden esinlenerek başladım komşular imdat diye bağırmaya:bbo:annem eve gelip bizi bulduğunda kardeşim klozete oturmuş alttan kendisine doğru müthiş bir su akışıyla zırıl zırıl ağlıyor,ben ortalıkta koşuşup bu arada da hiçbir musluğu kapatamayıp garip bir şekilde komşular imdat diye bas bas bağrıyorum,küvetten lavabodan sifondan da deli gibi sular taşiyordudelikafadulden annem ilk şoku atlattıktan sonra önce bizi kurtardı sonra da bir temiz dövdü tabi kaydirigubbakcemile hala hatırladıkça kardeşimle gülme krizlerine gireriz ama anlayamadığımız şey vana kapalıydı da musluklardan o sular o tazyikle nasıl oldu da bizim banyoyu gölete çevirdikafamçokkarıştı hala çözemedik CADIARZU
bir tane daha yazayım.anneannem bize çok yakın oturuyordu.annem ona benimle bir şeyler yolladı.anneannem de sepeti salladı aşağıya bana da içinde kardeşinle sana elma var al eve götür dedi.kadıncağız ne bilsin o elmalardan bir facia çıkacak neyse ben aldım elmaları eve döndüm.annem odada ütü yapıyor.elmaları görünce bana git mutfakta yıka tabağa koy getir dedi.ben gittim mutfağa o zamanlar boy daha musluğa yetişmiyor tabi sandalye çekip de yıkıycam.üşendim etrafıma bakınıp alternatif aramaya başladım CADIARZU o arada da kafamdan bin türlü şey geçiyor.yıkadım diye içeriye götürüp aslında yıkamasam mı:kedi: o arada tezgahın üzerindeki yeşil su şişesi gözüme takıldı kaydirigubbakcemile2 baktım içinde de su.işte dedim şu suyu dökeyim elmaların üzerine de temizlensinler:lepi: yanlız şişe musluktan daha da geride ama ben bir defa takmışım artık o şişeye süprizzzzz hiç üşenmeden aldım sandalyeyi çıktım tepesine şişeyi aldım lavaboda bir güzel yıkadım elmaları.o sırada kardeşim yanıma geldi beni izliyor.ben elmaları tabağa da koydum verdim kardeşimin eline içeri götür diye.ben de biraz sonra girdim içeri.annem ütüyü bitirdi aldı elmaları kesicek bir baktı elmalara kim yıkadı bunları dedi daha soru sitilinden anladım bir şeyler var bu sorunun altında:gitme: hemen kardeşim yıkadı dedim ve daha ben lafımı bitirmeden annem ya allah dedi kardeşim dayağı yedi.çekyatın üzerinde barbi bebek duruyordu annem onu tüm yaratıcılığı ile kendine silah yapıp kardeşimi barbi bebekle dövdü:bbo: ben tabi izledikçe yırttım diye seviniyorumkaydirigubbakcemile5 annem hem dövüyor hem de kloraklı suyla elma mı yıkanır,ben sana o suya dokunma demedim mi diyor kardeşime:1shok:meğerse ben anneanneme gittiğimde annem o şişeye kloraklı su yapmış lavabolara falan dökmek için kardeşime de tembihlemişCADIARZU tabi ben suçu saf kardeşime atınca bile bile yaptı diye iyi bir dayakyedi sositososito insan ablam yıkadı üzerime attı diye itiraz eder di mi? yok benim saf kardeşim yedi dayağı oturdukafamçokkarıştı
ay heveslendim bende hiç unutmadığım bi anımı yazayım. 12-13 yaşlarındayım. bisiklete olan merakım aşikar o zamanlar... hiç üzerinden inmiyorum desem yeridir. neyse gene bir gün caddenin kenarında bisiklete biniyom.bir ailede caddenin kenarında yürüyo.bende bakkalda ilgimi çeken birşey gördüm oraya doğru bakıyom ama bisikletle seyir halindeyim.kafamı çevirmemle yolda yürüyen kadının bacaklarının arasından tekerleği sokmam bir oldu...kadıncağızın son sözü hıııh oldu beton gibi kaldı kadın:bbo:. yanındada kocası varmış meğer. kafasını yavaşca arkaya çevirdi ve bana'' aha dayağı hakettin'' dedilmaz: ben topuk tabii... dururmuyum orada....ucuz atlatmıştım valla
Bi cocukken mustakil evde oturuyodukl evimizin bahcesi vardi ve bide erik agaci erikler cicek acar buyur ve kipkirmizi tatli bi erik olur ama biz o zamana kadar bekleyebilirmiyiz hic daha minicikken yesil yesil yemek isteriz tabi dedem buna cok kizar ve bize yedirtmez neyse biz gizli gizli kardesimle agaca cikariz yeriz bigun kardesim ben yokken cikmis erik yiyomus dedem gelmis buda hemen iki buklum ol hic kipirdaman agac dalinda bekliyomus oyle dedem gormemis tabi bunu yapraklarin arasinda ee birazda yaslilik neyse agacin uzerine cikan boceklere bakip soylenmis biraz cesmeyi acip hortumla boceklere su tutuyomus agaca cikmasinlar diye tabi bi guzel kardesimde islanmis sesini de cikarmayo garip dedem eve gitmis inmis bizimki agactan sirilsiklam
keşke elimizde imkan olsada dönebilsek çocukluğumuza... o kadar çok özledimki çamurdan oyuncak yapmayı. annemden gizlice evden patetes çalmayı(etraftan topladığımız kağıt parçalarıyla patates közlemeye çalışırdık tabi daha çok közlenmemiş patates olurdu ama o bile çook tatlı olurdu)leblebici deden leblebi almak için topumu patlatmayı daha o kadar çok özlemim varki ogünlere.....yaaa ben çok özledim o günleri