babam balık tutmaya giderken beni hep yanında götütürdü bir gün arabayı yola çektik babamda bena dediki kızım gözün araba da olsun çekerler yoksa dedi. arabamızın önünü kapatacak şekilde tır geldi, bizim araba karşı yolda kaldı ,bende tırın altından arabaya bakıyorum ama yoldan arabalar geçtiği için zannediyorumki bizim araba orada duruyor, babam kızım araba yerindemi duruyor diye soruyor, ben tırın altından bakıyorum yoldan geçen arabalırın tekerleklerini bizim arabanın sanıyorum, sonra tır gitti yol bomboş kaldı, bir baktık araba yok, hemen düştük yollara arabayı çekici nereye çekti diye, bana da yeni palto almışlardı ben paltom paltom diye ağlıyorum babamda bana kızacağı yerde beni teselli ediyor, kızım arabayı bulalım ben sana daha güzelini alırım diye, sonra yolda terliğimde koptu (ayakkabılar arabada) sonra babam balık çantasından iğneyle misina ipini çıkarttı benim terliğimi dikti, arabayı şükür bulduk ben paltoma kavuştum babam da arabasına, ama aklım hala tutuğumuz balıklarda çünkü tuutğumuz balıkları babam o rada balık tutmaya çalışan çocuğa verdi, helali hoş olsun, hemde çocuk bir türlü balık tutamıyordu, babam kovayı dolduruyordu ,bende çocuk tutamıyor diye üzülüyordum