Çocuklugum. Annem.

Amabenene

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2017
84
62
34
Merhaba arkadaslar. Konu tam olarak su ki inanilmaz özgüvensizim. Inanilmaz ezik ve safım. Bunda cocuklugumdan aklimda kalan 4 seyin payı var. 1. Annem 2. Ogretmenlerim 3. Arkadaslarim. 4. Fakirlik. 5 kardesiz Kendi kendimize buyumusuz diyebilirim. Hoş, hangi biriyle ilgilensin ki annem! Ayni zamanda cok fakirdik. Bi keresinde hic unutmam dondurma almisti abim 4e bolup hepimize paylastirmisti. Ondan once hic dondurma yedigimi hatirlamiyorum. Muz mesela asla girmezdi evimize. Okulda yardim yapilir fakir cocuklarin isimleri olurya ben hep o listedeydim. Aidat istenirdi yillik ben hep veremeyen ve ogretmen tarafindan ismi okunan neden veremedigi sorgulanan cocuktum. Annem hep okula gelip ogretmenime ne kadar fakir oldugumuzu anlatirdi. (Bunu yapmak yerine daha az cocuk yapsaymis keske) kardesimle oyun oynarken kavga ederdik kardesim aglardi annem konuyu bile dinlemeden beni döverdi. Defalarcaaa tekrarlandi bu. Beni bi dinle belki ben hakliyim derdim. 8 9 yasindayim dusunun. Hep beni dovdu. Dovdu derken oyle travmatik darbeler degil. Ellerime kollarima vurdugunu hatirliyorum. Yere yatirip tekme tokat degilde unutulmuyo iste. Annem inanilmaz baskici bir kadindi illaaa onun dedigi olacakti aksi soz konusu bile degildi. ki hala daha evlendim cocugum oldu hala bana evime karisir eger dedigini yapmazsam bagirip cagirir. Tek fark su ki bekarken hakaret ve kufur ederdi. Ornek vereyim lise 2deyim arkadasimla disari cikmak istiyorum annem izin vermemis. Sonra arkadasim annemi ikna ederiz belki die evimizie gelmisti. Kiz kapiyi caldi annem acti. Bakti arkadasim beni disari cagriyor kizim suratina kapiyi kapatti direk. Demediki bi dinleyeyim en azindan iznim oladigini izah edeyim kizim uzulmesin arkadasina rencide olmasin demedi. Bu ne demek biliyor musunuz. Ben bu hareketi yaptiktan sonra sen benden nefret edeceksin ama bu benim umrumda degil demek. Boyle dik basli bi kadindi. Ceyizimde nisan bohcasinda esime kemer cuzdan seti marka almak istedim diye duymadigim hakaret kalmadi. Neymis gereksizmis pazardan alirmis. Kizimin gururu bu ele gune cikacaz demedi. Arkadasimla gizli gizli almistim kemer setini hic unutmam. Bohcada gormesin diye kac takla atmistim. Gorurse bitirirdi beni hakaret psikolojik siddet... ilkokulda hocam bunun bi sikintisi var demis olacakki rehberlik servisinden cagirilmistim. Hoca soruyor sorun ne. Ben demistim evde kardesimle kavga ediyoruz annem bana kiziyor. Sonra bu ogretmen bunu anneme anlatiyor. Annem benim yuzumden rehberlige gitmis oha ben nerde hata yaptim diyecegine tabiri caizse agzima etmisti. Nasil ele gune ailemi kötulermisim. Cehalete bakar misiniz.

Suan sadece bagirip cagiriyo. Hakaret edemedigi icin ise hincindan agliyo. Ve ben o aglarken asla onu teselli bile etmek istemiyorum ona acimiyorum bile. Mesela gecen gun deforme olan bi kiyafetimi attim diye bagirip cagirip oturup agladi. Neymis bu sekilde ev köy sahibi olamazmisim. Eskisi olmayanin yenisi olmazmis. Allah korkum yokmus. Israf ediyrmusum. Saydi saydi sonra oturdu agladi. Ulan evlenmisim colugum cocugum olmus bi karisma be kadim bi sal beni yaa. (Cocuguma bakiyor calisiyorum) Anneme sizin farkli dusunebileceginizi kanitlayamazsiniz. Herkes annem gibi dusunmek zorundadir. Empati yetenegi ve anlayis kabiliyeti sifir bi kadindir. Asla sevgi gormedim ve sevmeyi ogrenemedim. Hani hep dislanan fakir cocuklar vardirya ailesinin bile deger vernedigi resmen sokakta buyuyen cocuklar tam olarak o cocuktum ben. Amcamlara giderdik amcam bana hep bagirirdi. Kardesime kizardi. Kuzenlerim evlerinde yaramazlik yaptigim gerekcesiyle bana bagirirdi. Dusunuyorumda onlara hak veriyorum. Bir cocuga bi kere kizarsan annesi höt lan bi daha bu eve gelmem benim cocuguma bagiramazsin dese bi daha kizabilirler miydi. Hayir. Ee boyle bisey diyen yok. Ulan ailesinin deger vermedigi cocuga kim ne yapmaz. Anneme hala derim gozunuzun onunde defalarca bagirdilar bize amcamin evine niye gidiyordunuz. Eee cocuktunuz ne var kzm onda... aslinda uzluyor ve sacmaliyor.

Okul hayatima gelelim okulumun ilk gunu sira arkadasimin bana baski uyguladigini kizip bagirdigini hatirliyorum. Aslinda bu belkide her cocugun basina gelmistir neden unutamiyirum bilmiyorum. Sonra diyorumki benmi abartiyorum. Ilkokul hayatim boyunca 4 5 ogretmen degisikligi olmustu sinifimda hepsindennnn tokat yedim yada bagirdilar yada kulagimi cektiler yada tek ayak ustu cezasi yedim. Diyeceksiniz yaramaziydin. Hayir. Din ogretmenim sabah namazinin farzini bilemedim diye tokat atmisti hiiiiiccc unutmam. Bir psikopat hocam vardi ilkokul 4 deyiz. Herrrr ders bolme yaptirirdi. Ve her ders yapamazdim ve kulagimi cekip tartaklayip tojat atardi size diyimki bir gun icinde en az 10 kere. 20yi 5 e bolme soruyorsa 4u yazmisim mesela eee devam et durmasana diye vururdu. Ve en acisida su ki. Bunlari suan anneme anlattgim zaman neden bana soylemedin ben kizardim hocana diyor. Dusununki 4 sinifa gidiyorum hocam tarafindan defalarca dayak yiyorum ve aileme anlatmiyorum. Burdan suan sunu cikariyorumki o yasimda anneme guvenmemisim. Bu olayi cozecegine inanmamisimki anlatmamisim. Ne aci. Bu olaylarin etkileri bende kendini gostermeye basladigindan olsa gerekki Arkadaslarim tarafindanda defalarca dislandigimi hatirliyorum. Demekki ne kadar ezik duruyirsam. Bide ogretmen bile dovuyo biz bunu nasil sevelimki diyorlardir muhtemelen.

Simdi nasil biri miyim? Mesela doktor sirasinda biri benim onume gecsin asla pardon ama sira bendeydi diyemem. Mesela biri bana bagirsin cevap veremem. Mesela asla insan iliskilerinde catisma yonetemiyorum. Hemen uzlasmaya gidiyorum ama kendimi ezdirerek. Is hayatim boyunca hakkimi savunamadim. Okul hayatim boyunca savunamadim. Tedavi olmayi cok cok isrerdim ama malesef maddi gucum el vermedi hic hep borc harc yuvarlanip gidiyoz. Bide ilac verir kesin. Emziriyorum icemem.

Derlerya cocuklarin ozguveni zedelenmemeli. Benimkini zedelemekle kalmamislar. Balyozla ezmisler. Bir de derlerya anneni anne olunca anlarsin. Ben anne olunca annemden dahada sogudum.. Annemle ilgili bir tane guzel anım yok cocuklugumda. Sevdigini, öptugunu, bana birsey anlattigini hatirlamiyorum. Babamin sirtina bindigimi hatirliyorum mesela. Essek olurdu oynatirdi bizi ve babamdan tokat bile yemedim. Annem ise Sadece dur sus otur yapma yada dayak... suan karisiyor olmasina ragmen inilmaz düskundur bana. Bir sorunum olsun benden once cozmeye calisir. Mesela evde yag bitmis olsun. Bi bakarim ertesi gun elinde yagla gelir. Yiyecegini icecegini evinden alir bana getirir yada babama aldirir. Bi bakarim buzlukta tavuk var kiyma var. Cocugumun bezini bi kere bile ben almadim annem alir getirir. Kiyafet alir torununa. Bi bakarim cekmecede 100 tl var. Lazim olur dursun der. Bi derdim olsun oda Sabahlara kadar uyuyamaz. Torununa deli divane aşık cokk seviyor, ilk torunu, tedaviyle hamile kaldim, cok bekledi bi torunu olsun diye cok dualar etti, sevgisini gosteriyor oturup oyun oynuyor ve ben sizi hic boyle sevmedim diyor. Bazen diyorum torununu sevdiginin yarisi kadar bize sevgini gosterseydin. Kizim biz cahildik haklisin diyor. Bir de o yoklugun icinde okutmus bizi. Okumamiz icin cok destek oldu. Universiteyi kazanmam icin bilezigini satip ozel hoca tuttu. Babasi onu hic okula gondermemis okul konusunda cok hassastir.

Aslinda merak ettigim sey su ki. Nice annem gibi anadolu kadinlarin cocuklarina bakiyorum dayakta yemisler gulerek anlatiyolar hatta. gayet oz guvenliler. Acaba diyorum benmi abartiyorum anneme haksizlik ediyorum. Acaba benim bu problemim annem haric diger 3 sebepten mi kaynaklaniyor. Cevabin evet olmasini cok cook isterdim cunku annemi galiba tam olarak sevemiyorum. Ve bu yuzden surekli kendimi hayin evlat olmakla suclayip uzuluyorum. Annem suan cocuguma bakiyor iliskimiz bekarligimdan hallice inisli cikisli. Hala evime karisir. Cocuguma karisir. Ve bende anneme karsi asla tahammul yok. Direk ofke patlamasi yasayip bagiriyorum bir seyime karistigi zaman. Oda bi daha senin evine gelmek istemiyorum fln diyor agliyor. uzuluyorum.

Size soruyorum annemin cocuklugumun icine edilmis olmasinda payi var mi?

Son düzenleme:
canım herkes olaylardan farklı etkilenebiliyor, annen de çok zorluk çekmiştir eminim o imkansızlıkta o kadar çocuk büyütmek, ama bu senin yaşadıklarını geri çevirmiyor sanki
dışarıdan bir göz olarak bakarsam annen fazla kontrolcü, hatta seninle ilgilenmesi bile senin ihtiyaçlarını kendi halletmesi bu vesileyle de kontrol sağlaması gibi, olumlu gözüküyor ama senin kendi hayatın üzerinde kontrol sahibi olmanı etkiliyor olabilir

Kendinize göre haklı olabilirsiniz hatta bana göre gayet doğru şeyleri yazmışsınız.

Tuhaf bulduğum böyle karakterde bir anneniz varken çocuğunuzu ona nasıl emanet ettiğiniz? Çocuğunuzun yaşı kaç bilmiyorum ama kritik dönemlerindeyse çocuğunuzu da aynı sorunlarla yetiştirmiş olacak. Bence annenizle mesafeli bir ilişkiniz olsun, çocuğunuzu da kreşe verin.

Cünkü ona sevgisini gösteriyor. Sadece fiziksel ihtiyaclarini karsilasa sizin gibi dusunurdum. Cok haklisiniz. Ancak torununa tamm bir sevgi pıtırcigi. Ve hep derki ben sizi hic boyle sevmedim.

Evet, toplum icinde konusamam. Karsimdakinin benden daha ustun oldugunu dusunurum hep.
ben bu problemimi yenmek için psikiyatriste gittim zamanında, ilaç kullandım, normalde beden dersinde takla atacak olsak mideme ağrılar girerdi, şimdi insanlara utanmadan konuşma yapabiliyorum, belki mesafelisiniz ama bizimki de bir rahatsızlık neticede, kolu bacağı kırılınca aman tedavi ettirmeyeyim demiyoruz, ilaç olmasa bile psikolog yardımı düşünebilirsiniz, bulunduğunuz şehirde hastanelerde psikokog varsa

Devlet hastanelerinde genelde psikiyatr oluyor. Psikolog oluyormu bilmiyordum. Arastiracagim. Sizin adiniza cok sevindim. Demekki duzeltilebilir bir durum

Devlet hastanelerinde genelde psikiyatr oluyor. Psikolog oluyormu bilmiyordum. Arastiracagim. Sizin adiniza cok sevindim. Demekki duzeltilebilir bir durum
psikolog da olabiliyor muhakkak bakın bi, hem de nasıl düzeliyor ben eski halime bakıyorum bir de yeni halime şaşıyorum, üniversiteye gidip ailemden ayrılcam diye millet sevinir ben ağlamaktan helak olmuştum, sonra tedavi olduktan sonra kendi başıma yurtdışına gittim, daha sonra gene ailemden çok uzak bi şehirde çalıştım, inanın hiçbiri imkansız değil

Devlet hastanesinde mi tedavi oldunuz. Kac seans surdu acaba. Duzelmenize vesile olan sey tam olarak neydi? Konusmalari mi? Yoksa uyguladigi farkli teknikler mi vardi?

Devlet hastanesinde mi tedavi oldunuz. Kac seans surdu acaba. Duzelmenize vesile olan sey tam olarak neydi? Konusmalari mi? Yoksa uyguladigi farkli teknikler mi vardi?
ben psikiyatriye gittim sadece, ilaç kullandım, ve sadece bir kez gittim o psikiyatra, daha sonrasında başka doktorlara ilaç yazdırdım sadece, ilk birkaç haftadan sonra yavaş yavaş etkisini gösterdi, şimdi bırakmama rağmen eskiye dönmedim çünkü özgüvenin yerine geliyor yapabildiklerini görüyorsun
ama psikologlarda uyguladıkları teknikler işe yarıyor, merakım olduğundan çok okudum, mesela sana sorduğu sorular ve senin cevapların sayesinde kendinde daha önceden farkına varmadığın şeyleri görüyorsun o vesileyle değişiyorsun, zamanında annem götürmüştü psikiyatra sonra da rahatsızlığım geçti diye gitmedim ama o da çok etkili diye biliyorum

Cünkü ona sevgisini gösteriyor. Sadece fiziksel ihtiyaclarini karsilasa sizin gibi dusunurdum. Cok haklisiniz. Ancak torununa tamm bir sevgi pıtırcigi. Ve hep derki ben sizi hic boyle sevmedim.
Anladım, sizinle yeteri kadar ilgilenmemiş o zaman. Psikoloğa gitseniz yada gittiyseniz o bellki fikir verir size, annenizle mesafeli olsanız onu görmedikçe belki bu kadar etkilenmezsiniz. Çocuğunuzu da eşiniz bırakıp almaya çalışsın siz pek karşı karşıya gelmeyin yada. Doktorunuz daha iyi yardımcı olur diye düşünüyorum.

aslında ben de bir şekilde bu göbek bağının kopması gerektiğini düşünüyorum, esip gürleyerek yüzleşerek olmak zorunda da değil, ufak ufak el atabileceği işleri anlatmayarak, o aramadıkça aramayarak el altından

Baskıcı ailenin çocukları ya pısırık , ezik olur yada cok dikbaş ele avuca sığmaz olur. Annen tanıdığım fakir 5 6 çocuklu kadınlardan hiç-bir farkı yok.Fakirlikten, cok çocuklu olmaktan dolayı çözümü sizleri korkutmakla dovmekle bulmuş. eşeğe gücü yetmeyen palani döver diye bir tabir vardır anadoluda. İşte siz o palansınız maalsef. Okulda olanlara takılma.Inan bende neler yaşadım , sevilmedim. Bunun nedeni cahillik ve sessiz olmamdan kaynaklı. Birine cevap versem digerleride susacaktı belki ama o işte kırılan övgüden yüzünden , sevilme ihtiyacı yüzunden hep susardim. Öğretmenlere gelince her okulda,her sınıfta vardır bu tipler Allah ıslah eylesin onları diyecek cok sözüm varda meslege saygımdan susuyorum. Tavsiyem Annenin her lafını yabana atma sirf karsi cikacagim diye.iyilerini, aklına yatanı al ama her dediğini de yapma, seçimin senin elinde olduğunu hissettir ona. Belli cok pişman olmuş annen ayrica Ilac kullanma hicbir zaman cunku hizli çözüm getiren herşey bağımlılık yapar. Psikologları dinle youtuptan kitap okumaktan cok daha etkili bence. Canten kayayı tavsiye ederim. Adamın sayesinde ufkum açıldı diyebilirim.

Annem çocuğuma bakıyor çalışıyorum dan sonrasını okumadım.
Bu denli.sevgisiz vicdansız bi kadına neden yavrunuzu emanet ediyorsunuz ?
Tamam geçmişi degistiremeyiz ama bile bile geleceğe yönelik hatalar yapmaya devam ediyorsunuz.
Çocuğunuza baktırdığınız kadınla aranıza nasıl sınır koyacaksınız ki ?
Elbette size karışmaya devam eder.

Bir de annenin duygusal yokluğu diye bi kitap var alıp okuyabilirsiniz tavsiye ederim.

Eskiden annelerin birçoğu öyleydi ama. Geçen bir arkadaşımla konuştum annemden çok dayak yerdim demişti. Şimdi hatırladım. Sanırım bu çocuk idare etmeyi bilmemekten kaynaklanıyor. Bana anneniz çok baskıcı ve kontrolcü geldi. Bu onun huyu. Çocuğunuza hakaret edip, onu dövmese bile başka konularda üstüne gitmeyeceğini bilemezsiniz. O yüzden verin kreşe. Kendinizle ilgili olarak ise zaten farkındasınız; psikoloğa ya da psikiyatriye gitmeniz gerekiyor. Devlet hastanelerini araştırın derim.

Annemin payı var mı demissin. Var tabii olmaz mı? Keşke yapmasaydi. Pismandir muhtemelen ama en azından artık evine karismamali. Sana karismamali.

Ablam da senin gibi. Annem dövmüş ufakken hala anlatır hala. Ya tamam geçti gitti. Kadını ağlattı kaç kere. Su an ne yapabilir mesela bu kadın? Anca özür diler dimi? Ama yok yetinmiyor. Takıntı bence bu. Sorunlu yani. Kendisi de beni dövdü mesela küçükken. Annem vurmadı bana ama o vurdu. Ben ağzımı açıp da neden yaptın demedim hiç. Ama kendisi hep bana küsmek için bahane buldu. En sonunda bağlarımi kopardım. Normal değil çünkü. Boğuyor beni artık. Hamile olduğumu bile söylemedim düşün.

İlaç değil ama maddi durumunu ayarlayıp terapi ile tedavi görmen gerek en azından. Çünkü anneni böyle böyle kendinden uzaklaştırirsin. Annem ablamı ne kadar sevse de yanında geriliyor çünkü yine olay çıkaracak diye mesela. Kendine de ona da yazık etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…