Ne kadar baskalariAsla boşamaz. İnsta da en iyi koca pozu kesiyorben olsam kocam böyle olsa kimseye anlatmam. Ama geçen küfür ettim. Oğullarına verdiği harçlığa karışıyor ve çok buluyormuş. O gün sövdüm bir daha beni aramıyor
Bu tarz toplumlar toplanıp yok olsa ne kadar güzel olur.Toplum evlenmemiş 30 yaş üstü kadına da vebalı gozuyle bakıyor
Toplum evlenmiş halen çocuk doğurmamis kadına da vebalı gözüyle bakiyor
Bu tarz toplumlar toplanıp yok olsa ne kadar güzel olur.
Doğru söze ne demeliToplum evlenmemiş 30 yaş üstü kadına da vebalı gozuyle bakıyor
Toplum evlenmiş halen çocuk doğurmamis kadına da vebalı gözüyle bakiyor
empati yoksunluğuma nasıl kanaat getirdiniz bilmiyorum ama yukarı da belirtmiştim evlenmeye niyetim yok neden hem çocuğumu hem kendimi hem karşımdakini böyle zor bir duruma sokayım ki öyle bir durum söz konusu değil evet tercihi o yönde olabilir o zaman o yöne yönelsin bunda sorun yok sadece bana bunu kimse bu şekilde hissettirmek zorunda değil anlatmak istediğim çok farklı aslında ben hala yanlış bir evliliği bitirdiğim birde çocuğa anne olduğum için kendimi kusurlu göremiyorum ben illa bekar biri olsun demedim, karşılaştığım insanlardan böyle tepkiler alıyorum dedim ki ben çocuğumu da biten evliliğimi de saklamam umarım anlatabilmişimdir ya bu kez. ben belki olaya farklı da bakıyorumdur olabilir bakış açısı tamamen.Siz bekar olsaydınız evlenmiş boşanmış, çocuğu olan bi adama alıcı gözüyle bakacak mıydınız?? Siz de bekar bi insanla evlenmek isteyecektiniz doğal olarak, Aynı şey karşı taraf ve ailesi için de geçerli, bunun vebayla hiç alakası yok, bazı insanları hiç anlayamıyorum empati yeteneği sıfır, adam size aşık olur gözü hiç bişey görmez o ayrı ama seçme şansını kendi gibi bekar bi bayandan yana kullanmak isteyebilir, bu en doğal hakkı değil mi?
Hala aynı şeyi yazıyorsunuz, kimse size kusurlu, sorunlu demedi burada. Ne haddimize.başa çıkması zor bir durum diyoruz. Bu zor durumu kabullenecek gözükaralık kolay kolay kimsede olmaz. Bunun cinsiyetide yok, kadın-erkek her iki cins içinde çocuklu biriyle birlikte olmak çok zor.empati yoksunluğuma nasıl kanaat getirdiniz bilmiyorum ama yukarı da belirtmiştim evlenmeye niyetim yok neden hem çocuğumu hem kendimi hem karşımdakini böyle zor bir duruma sokayım ki öyle bir durum söz konusu değil evet tercihi o yönde olabilir o zaman o yöne yönelsin bunda sorun yok sadece bana bunu kimse bu şekilde hissettirmek zorunda değil anlatmak istediğim çok farklı aslında ben hala yanlış bir evliliği bitirdiğim birde çocuğa anne olduğum için kendimi kusurlu göremiyorum ben illa bekar biri olsun demedim, karşılaştığım insanlardan böyle tepkiler alıyorum dedim ki ben çocuğumu da biten evliliğimi de saklamam umarım anlatabilmişimdir ya bu kez. ben belki olaya farklı da bakıyorumdur olabilir bakış açısı tamamen.
( okuyabildiklerimi beğendim arkadaşlar çoğunu göremedim böyle gözüne çarpan yanlış anlaşılmaları düzeltmeye çalışıyorum seçmiyorum yani kusura bakmayın çalışan bir bayanım )
Ben neden anlatamıyorum ya ailesiyle neden tanışmak isteyim yapı olarak anlattığına göre dar görüşlüler ben genelleme olarak bunu söylemiştim. Ayrıca çocuğum var diye bir ilişki kuramaz mıyım doğru mu anlıyorum sizi onun sorumlulukları var diye sevgilimle çat diye plan yapamam tüm sorun bumu yani ?Bir de evlilik düşünmüyorum demişsiniz. Ama cevapların bir kısmı halen doğruluğunu sürdürüyor.
Ben mesela saat dörtte işten çıkmış oluyorum. Eve istediğim vakitte gelebiliyorum. Hadi şunu yapalım dense, hemen uyabiliyorum programa. Çünkü sorumluluğum yok. Şu an sevgilim yok ama olsa programımızı aksatacak bir durumum yok.
Sizin öyle mi peki? Çocuğun yemeği, okula gidiyorsa dersi, ödevi, e çocuk bu hastalanır falan... Yani bir sürü olasılık var.
Siz bir de ailesiyle falan da tanışmak istiyorsunuz galiba. Aileler de dahil olunca, sevgilinizin de ailenizle ve çocuğunuzla bir ilişki kurması söz konusu olacak. Bunu çat diye kabul edebilecek mi? Ben hiç anaç biri değilim mesela, durduk yere sevgilimin çocuğuyla zorlama bir ilişki kurmak istemem. E bir de burası Türkiye. Aileler dahil olunca ortalama bir ailede işin nereye gideceği belli oluyor. Hiç inkara gerek yok, direkt baskı olmasa bile, alttan alttan işlemeye başlarlar.
Tam olarak kim sizi kusurlu gördü bu yüzden? Okurken o kısmı kaçırdım galiba.ben hala yanlış bir evliliği bitirdiğim birde çocuğa anne olduğum için kendimi kusurlu göremiyorum
Kimse, ben dahil sinirinizi bozmaya yönelik cevaplar yazmıyor. Bize göre olan neyse kendi bakış açımızla bakıp onu yazıyoruz, öncelikle onu belirteyim.Ben neden anlatamıyorum ya ailesiyle neden tanışmak isteyim yapı olarak anlattığına göre dar görüşlüler ben genelleme olarak bunu söylemiştim. Ayrıca çocuğum var diye bir ilişki kuramaz mıyım doğru mu anlıyorum sizi onun sorumlulukları var diye sevgilimle çat diye plan yapamam tüm sorun bumu yani ?
Hiç bu açıdan düşünmemiştim ama çok haklısınız. Ben çocuklu bir erkekle asla evlenmeyi bırak flört de etmezdim ya. Sonuçta karşıdakinin sorumluluğu çok çok farklı ki bu sorumluluk çocuklu kadınlar için daha daha çok sorumluluk ister... Birde çocuğun psikolojisini düşünürsek o da istemeyebilir yani annesinin hayatında birini...Kimse, ben dahil sinirinizi bozmaya yönelik cevaplar yazmıyor. Bize göre olan neyse kendi bakış açımızla bakıp onu yazıyoruz, öncelikle onu belirteyim.
Ne düşündüğümü yazmışım zaten, daha isyan eder gibi tekrar tekrar soruyorsunuz. Yazmışım işte, ekstra sorumluluk istemiyorum diye. Diğerleri de yazmış işte mevzunun daha özgür hareket edebilmek olduğunu. Böyle düşünmüşüz, sizin özelinizde değil, genel olarak böyle olduğunu düşünüyorum.
Şimdi hafta sonu plan yapsak, hazırlansam, özensem. Çat diye o gün geldiğinde "Aşkım, X hasta da biraz, planı ertelesek." dese bunu olgunlukla karşılayıp mutlu mutlu hayatıma devam edemem. O gün tamam derim belki ama zamanla kısıtlanmalar, ekilmeler vs. devam eder. Bundan eminim çünkü kendim de çocuk oldum. Bir de öğretmenim, bir sürü çocuk görüyorum. Çocuğun ne demek olduğunu iyi biliyorum.