Çocuklu kadın bekar adam..

Ben de sizi çok alıngan gördüm. Yorumların hepsi çok mantıklı ve gerçekçi. Kimse size artık sevemezsiniz, sevgililik hayatınız bitti demeye çalışmıyor. Sadece çocuksuz birinin çocuklu birine karşı değil evlenmek sevgili bile olurken dikkatli yaklaşacağını ve bunun çok normal olduğunu söylüyor.

Sevgililikten kastımız ailenin ve arkadaşların haberi olduğu, haftada birkaç gün buluşulan bir ilişkiden bahsediliyor. Böyle bir ilişkide de bir tarafın çocuklu olması karşı tarafa göre sorun. Çok da güzel yazılmış, aniden bir yere gidilemez, gece çocuk bırakılamaz, ödevi olur gibi. Sizin de sevgililik kapsamınız böyle belli ki ailesine uygun değil demişsiniz.

Evlenmek, boşanmak sorun değil de çocuk yeni ilişki için gerçekten sorun. Sizin için kendi çocuğunuz sorun değil yanlış anlıyorsunuz, karşı taraf için sorun. Gereksiz sorumluluk çünkü. Siz iyi ki sizi aldatan eşinizden boşanmışsınız burada kimse size kötü yapmışsın demez. Hatta boşanmadan açsaydınız boşan derdik zaten. Ama maalesef çocuğunuz olduğu için yeni ilişki çocuksuz kadınlara göre daha zor sizin için ama zaten bunu biliyorsunuzdur. Çocuk yaparken 40 kere düşünüyoruz ve hayatımızın artık geri dönülemeyecek şekilde değiştiğini biliyoruz sonuçta. Eşten bağımsız olarak değişiyor. Benm de inşallah bir çocuğum olacak. Her şey insanlar için. Yarın öbür gün eşimle ayrılsak (ister boşanarak, ister vefatla) benim de artık flört etmemin çok zor olduğunun bilincindeyim. Tabiri caizse unumu eledim :p sizin gibi zaten ben istemem çocuğum nedeniyle başka adam ama yıllar geçer flört edeyim desem karşı taraf için büyük sorun olduğunu bilirim.

Arkadaşlarrrr arkadaşlar konu neden evililiğe vardı bilmiyorum tekrar izah ediyorum öyle bir niyetim yok geçin elin adamını ben kendi evladımı düşünüp böyle bir yola çıkmam babalık nedir bilmeyen belli ki bunu hissedemeyecek olan bir insanla neden evladımı yan yana getireyim bu birincisi, ikincisi şunu belirtmek istiyorum, ben eşimden beni aldattığı için boşanmıştım üstelik bunu hamileyken anlayıp çocuğum yeni doğduğu bir zaman diliminde ortaya çıkmıştı, sizce ben oturup şunu mu yapmalıydım “ ya beni bir çocukla kim napsın ben oturayım bir ömür evladımın babasından sevgi dileneyim “ deseydim o zaman boşanmadın tü kaka mı derdi bu toplum bana ? Sizler de farkında olmadan yadırgadığınızın farkında mısınız bilemem, ben kimseye hadi benim çocuğumu kabullensin demiyorum, üstelik boşanmış ve çocuğuna sahip çıkan seven bakımını üstlenen kadınların “ sorunlu “ olarak görülmesini de tabi ki doğru bulmuyorum. Şimdi boşandım, birde çocuğum var diye kimseyi sevmemeli miyim, kimse beni sevmez mi demeliyim ? Bu genellemeyi şunun için yapıyorum yukarı da bir arkadaş şey demiş “ çocuklu adam boşansa bile çocuk kadın da kalıyor, o da hayatına bakıyor “ yanlış yazmadıysam bunun gibi bir şey. Yani boşanmış çocuklu bir insanın bile beni istemeyeceğini mi çıkarmalıyım buradan, benim hayatıma o kadar rahat bakamayacağımı mı ? Yapmayın kızlar, ben kendimi iyi hissetmek için çok uzun zaman harcadım böyle kalıplaşmış aslında bilmeden bir çoğumuzun içinde aklında yatan şeylere de kapılıp kendimi üzmeyi düşünmüyorum, bu demek değildir ki bana toz pembe hayaller kurdurun, öyle bir dünya yok beklentim bu değil, hemcinsiz aynı durumda olabilirdik ne düşünürdünüz kısmına hiç girmeyeceğim bile :)
Hepinizi etikletleyemedim kusura bakmayın hepsini okudum ama teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.
Şurdan sıradan başlayayım 😂

Evlilik konusunda sizi tanımadığımız, nasıl biri olduğunuzu bilmediğimiz için ne yazdıysanız ona göre yorum yapıyoruz. Evlenmeyecek olduktan sonra ailelerin hayatınızın içinde olduğu bi ilişki istemezsiniz diye düşünmüştüm ben mesela. İnsan evliyken yeri geliyor kocasının ailesini çekemiyor. Sevgilimin ailesiyle muhattap olmak hiç istemezdim 😂 Aile eklenince evlenilecek diye düşündüm yani

Boşanmanız konusunda olması gereken duruşu sergilemişsiniz bence. İlla başımızda bi kocayla durmamız şartmış gibi aldatılsam da ya kocasız kalırsam korkusuyla yine kocanızla kalsanız asıl o zaman yargılardım şahsen.

Çocuklu kadın olarak sorunlu muamelesi görmüyorsunuz. Siz konuya sadece o bakış açısından bakıyorsunuz şu an. Bekar kadın olsam çocuklu erkek de tercih etmezdim. Çocuklu olanın cinsiyeti önemli değil yani. Bir tarafın çocuğunun olup diğer tarafın olmaması. Bunu hiç sorun etmeyecek biriyle de olabilirsiniz. İnsanlar tek tip değil sonuçta. Ama tercih edilmemesini anlayabilirim.

Arkadaşlarrrr arkadaşlar konu neden evililiğe vardı bilmiyorum tekrar izah ediyorum öyle bir niyetim yok geçin elin adamını ben kendi evladımı düşünüp böyle bir yola çıkmam babalık nedir bilmeyen belli ki bunu hissedemeyecek olan bir insanla neden evladımı yan yana getireyim bu birincisi, ikincisi şunu belirtmek istiyorum, ben eşimden beni aldattığı için boşanmıştım üstelik bunu hamileyken anlayıp çocuğum yeni doğduğu bir zaman diliminde ortaya çıkmıştı, sizce ben oturup şunu mu yapmalıydım “ ya beni bir çocukla kim napsın ben oturayım bir ömür evladımın babasından sevgi dileneyim “ deseydim o zaman boşanmadın tü kaka mı derdi bu toplum bana ? Sizler de farkında olmadan yadırgadığınızın farkında mısınız bilemem, ben kimseye hadi benim çocuğumu kabullensin demiyorum, üstelik boşanmış ve çocuğuna sahip çıkan seven bakımını üstlenen kadınların “ sorunlu “ olarak görülmesini de tabi ki doğru bulmuyorum. Şimdi boşandım, birde çocuğum var diye kimseyi sevmemeli miyim, kimse beni sevmez mi demeliyim ? Bu genellemeyi şunun için yapıyorum yukarı da bir arkadaş şey demiş “ çocuklu adam boşansa bile çocuk kadın da kalıyor, o da hayatına bakıyor “ yanlış yazmadıysam bunun gibi bir şey. Yani boşanmış çocuklu bir insanın bile beni istemeyeceğini mi çıkarmalıyım buradan, benim hayatıma o kadar rahat bakamayacağımı mı ? Yapmayın kızlar, ben kendimi iyi hissetmek için çok uzun zaman harcadım böyle kalıplaşmış aslında bilmeden bir çoğumuzun içinde aklında yatan şeylere de kapılıp kendimi üzmeyi düşünmüyorum, bu demek değildir ki bana toz pembe hayaller kurdurun, öyle bir dünya yok beklentim bu değil, hemcinsiz aynı durumda olabilirdik ne düşünürdünüz kısmına hiç girmeyeceğim bile :)
Hepinizi etikletleyemedim kusura bakmayın hepsini okudum ama teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.
Adamın ailesinin boşanmış çocuklu bir kadın hakkında katı fikirleri olduğunu belirttiniz, evlilik ordan aklımıza geldi. Gezip tozmak için ailelerin fikri alınmaz, siz değilseniz de adam evlilik düşünüyor, sonu evlilik olmayacak bir ilişkiye girmek istememiş.

Eski eşiniz ile boşanmış olmanız hayatınızı bitirmiyor, yine sevebilir sevilebilirsiniz. Biz eski eşinizle nasıl boşandığınızı bile bilmiyorduk, şimdi bu bilgi bir değişiklik yapmadı fikrimizde.

Boşanmayı düşünmüyor mu?
Çocuklarımı istemeyen adamı boşar üç çocuğumu da alır giderdim.
O da salonda kanepede yapsın tek başına seks. Adi herif.
Bence düşünmüyor. Madem düşünmüyorsun kimseye anlatma bunları diyorum. Çünkü ezik görünüyor. Kocası yakışıklı ve evlenirken herkes nasıl buldun dedi. Sanırım bunlardan dolayı da boşanmıyor.

Çocuklu insan çocuksuz insan evliliği ancak filmlerde tozpembe olur hayat öyle değil maalesef. Hem sizin hem çocuğunuz hem de tecrübesiz bekar erkek için birsuru sorun ortaya çıkıyor. Vebali olarak görülmek gibi tanımlamak çok saçma sadece gerçekçi olmak lazım. Hickimse de bekâr oğlu ya da kızı çocuklu biriyle evlensin istemez. Akşam bir kahve İçelim başbaşa dışarda der en basiti yeni evli bir çift ama siz hiç başbaşa olamayacaksınız eşiniz bir süre sonra bunu sorun edecek. Bu en basiti. Ve üzülen kızınız olacak sonunda. Birsuru konu var burada bunu yaşayanların paylaştığı. Keşke hayat filmlerdeki gibi tozpembe olsa.

Selaaaaam güzeller güzeli sevgili kk kadınları ❤️
Uzun zaman sonra buraya konu açtıracak bir takım sorulara sahibim.
Arkadaşlar yıllar önce evliliğimi bitirdim, bu evlilikten bir evladım var, kendimi iyi hissettiğim bir dönemde yeni bir ilişki istedim sanırım, oldu sayılmaz ama birisi var, kalbimin ritmini bozan. Bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Sorun şuuu kiii kendisi bekar hiç evlenmemiş genç sayılacak bir yaşta, aile yapısının beni kabul etmeye müsait olmadığını biliyorum, kendisininde benimle bir ilişkiye cesareti olmadığını seziyorum, dolayısıyla hayatta bazı şeyleri deneyimlemiş bir kadın olarak “ ya amaan üzülmeme değmez “ mantığındayım. Yani ben bu adı olmayan ilişkiyi ileri taşımam taşımamasına da sizlere sorum şu ;
Neden toplumda çocuklu ve boşanmış bir bayana böyle sanki vebalıymış gözüyle bakılıyor, ben bununla her tanıştığım insan da karşılaşacak mıyım ? bana bunu ne olur izah edin

😂
Adam denginiz değil.
Yaşanmışlıklarınız farklı + çocuğunuz var. Vebalı değilsiniz sorumluluklarınız ağır.

Bahsettiğiniz kişi olgun ve tam bir birey değil, öyle olsa ailesi laf söylemeye bile hak göremez. Böyle insanları bulun. Bence sıkıntı hiç evlenmemiş olmasından çok yaşının genç olması, daha olgun insanlara bakın. Böyle biri sadece kimyasal çekim yaratır evlilik yürütemezsiniz

Beni genel olarak toplum ilgilendirmiyor aslında, kastım farklıydı samimi art niyetsiz bir şeyler yaşamak istediğim kişi bana böyle mi bakacak aaa çocuğu var mı diyecek her karşılaştığım 😂
Bekar biri neden sizin çocuğunuzun sorumluluğunu alsın ki ???? Denk değilsiniz maalesef. Ve evet yüzde 95 bunu yaşarsınız

Bence düşünmüyor. Madem düşünmüyorsun kimseye anlatma bunları diyorum. Çünkü ezik görünüyor. Kocası yakışıklı ve evlenirken herkes nasıl buldun dedi. Sanırım bunlardan dolayı da boşanmıyor.
Yakışıklı mı? 😂 Burda da vardı kocası yakışıklı olan, herif bildiğin eziyet ediyordu, boşanmaya niyeti yoktu hiç kadının. Sonra bi baktık, boşanmış.

Boşanmış çocuklu kadın, bekar adam ilişkilerinde genelde kadının maddi durumu iyi oluyor. Sugar momylik değl bahsettiğim kesinlikle. Evi arabası olan, aylık geliri 10 k üstü olan tarzı..
Eğer erkek işi gücü yerinde olmayan biri ise aile sorun etmiyor.
Erkek de denkse aile yine sorun yapıyor.

benim cevremde bir kac cift var bu sekilde, disaridan gayet mutlu gorunuyorlar,
yani o kadar da olmaz, o kadar da toplumun yadirgadigi bir durum degil.

ama siz de annesiniz,
illa ki cocugumuz icin en iyisini istiyoruz,
yani benim de cocugum kendisinin ilk iliskisinde cocuklu biri ile birlikte olmak istese ister istemez endiselenirim, neticede daha cok zorluk yasayacak.

o yuzden siz de karsi tarafa cok onyargili olmayin, zor ama isteyen yapar neticede.

Toplumun ne dusundugu umrumda degil. Sperm bankasi bile arastirmisligim var. O kadar diyeyim ama onun yerine islerimi yoluna koyunca bir kiz cocugu evlat edinmeye karar verdim.

Yani is sende bitiyor. Yalniz cocuguna nasil bir baba adayi olur , iyi gozlemlemelisin. Bu toplumun dusuncesinden cokkkk daha onemli.

Son düzenleme:
Yaslariniz kac? Senin gonlun var anldigim kadariyla.. karsidaki erkege bagli tamamen! Yurek varsa olur kisaca.. ama yinede tercih etmezsede tuhaf bir durum olmaz

Çok yakın arkadaşım 2 çocukluydu ve boşandı. Sonrasında hiç evlenmemiş ve hatta kendisinden 5 yaş küçük bir adamla evlendi. Kadının maddi durumu adamınkini 3 e falan katlar. Evlenirken arkadaşımı adamın ailesinden kimse istemedi ve düğüne dahi gelmediler. Sonuç ne mi ? Adam benim çocuğum da olacak diye tutturdu bir çocukları daha oldu ve şu an berbat durumdalar. Adam arkadaşımın çocuklarını istemiyor. Ev dar geliyor , çocuğumu rahatça sevemiyorum falan demiş. Hatta salonda sevişmek istiyorum onu bile yapamıyoruz falan diyormuş. Evlenirken aklı neredeydi bilinmez. Şimdi arkadaşım b*ka batmış durumda ve çok mutsuz. Keşke evlenmeseydim hiç diyor.
Yani bana göre de asla olmuyor ve olmayacakta.
Ben baska bir konuda bahsetmistm.. kadinin 2 cocugu varmis 2. Bekar esindende olmus 1 tane.. herif ayrimcilik yapmis cocuklar arasi.. kadin onuda bosamis..yani bu durumda en dogrusu bu zaten. Surekli
Didismeyle nereye kadar gidecek? Kaldi ki herif tam
Bir yavsakmis, evlenirken bunlarin olacagini tahmin etmek icin muneccim olmaya gerek yok.. kaldi
Ki kadinin maddi durumu daha iyiyse defetsin gitsin. Insaniz, hatalar bizim icin..

Bu olaya biraz daha realist yaklaşmakta fayda var. Evlenmiş çocuğu olan insanlara vebalı gibi yaklasiyorlar şeklinde negatif düşünmeyin. Bekar çocuğu olmayan birisinin evlenmiş çocuğu olan birisini anlaması zordur her şeyden önce. Tecrübeler, yaşanmışlıklar paralel ilerlememiştir çünkü. İnsanların yaşadığı hayal kırıklıkları, almak zorunda kaldığı sorumluluklar karakterini büyük ölçüde değiştirir. Sizin geçtiğiniz yollardan geçmemiş birinin sizi ve çocuğunuzun getireceği değişimleri ayni olgunlukla kabullenebilecek karakterde olabilme ihtimali çok yüksek değil. İnsanlar bu yüzden bu ilişki türüne sıcak bakmiyorlar. Bence siz de kalp atışlarinizdan önce karşınızdaki insanın karakterini bu açıdan degerlendirin.

Ben baska bir konuda bahsetmistm.. kadinin 2 cocugu varmis 2. Bekar esindende olmus 1 tane.. herif ayrimcilik yapmis cocuklar arasi.. kadin onuda bosamis..yani bu durumda en dogrusu bu zaten. Surekli
Didismeyle nereye kadar gidecek? Kaldi ki herif tam
Bir yavsakmis, evlenirken bunlarin olacagini tahmin etmek icin muneccim olmaya gerek yok.. kaldi
Ki kadinin maddi durumu daha iyiyse defetsin gitsin. Insaniz, hatalar bizim icin..
Asla boşamaz. İnsta da en iyi koca pozu kesiyor :KK70: ben olsam kocam böyle olsa kimseye anlatmam. Ama geçen küfür ettim. Oğullarına verdiği harçlığa karışıyor ve çok buluyormuş. O gün sövdüm bir daha beni aramıyor :KK70:

X