Çocuklu kadın bekar adam..

nun sorumlulukları var diye sevgilimle çat diye plan yapamam tüm sorun bumu yani ?
Bu tek sorun değil ama önemli bir sorun değil mi? Çat diye plan yapmayı geçtim, öncesinde de plan yapmak zor olmaz mı? Çalışan insanlarsınız, muhtemelen akşamları görüşmeniz gerekir. Ya da hafta sonları. Çocuğu bırakacak güvenilir bir yeriniz var mı? Anneniz vs. Bir sorun çıkar, çocuk uyudu mu hasta mı ödevini yaptı mı, gündeminiz bunlar olduğunda karşı tarafa ne kadar cazip gelebilir ki bu durum?

Ayrıca çocuğum var diye bir ilişki kuramaz mıyım doğru mu anlıyorum sizi onun sorumlulukları var diye sevgilimle çat diye plan yapamam tüm sorun bumu yani ?
Çocuğunuz var diye ilişki kuramazsınız diyen yok size
Tabi ki kurabilirsiniz
Ama çocuğu olmayan biri sizi tercih etmezse buna çok da şaşırmamak gerekir
Yukaruda bir sürü kişi bir sürü sebep yazdı tercih etmeme sebebiyle ilgili
Çocuğunuz varken çat diye plan yapabiliyor musunuz gerçekten?
Yine yukarıdaki bi arkadaşın bahsettiği giBi herkes planının kendi çocuğu olmayan bir çocuk sebebiyle ertelenmesinden hoşlanmayabilir

Çok büyük bi aşk ilişkisi olur
Karşı taraf her şeye tamam dedikten sonra istediğinizi yapabilirsiniz
Kimse sadece çocuk sahibisiniz diye aslaa çocuksuz biriyle olamazsınız demiyor yani

Yine sadece çocuklu kadın olduğunuz için değil çocuklu erkek de olsanız çocuksuz biri tarafından tercih edilmeme ihtimaliniz yüksek

Empati yapmadığınızı düşünüyorum evet, kendinizi karşı tarafın yerine koysaydınız buraya bu konuyu açmazdınız bile, kimse size sorunlu vs demedi, aksine herkes neden evlenmemiş bekar bi insanın boşanmış çocuklu biriyle beraber olmak istemeyebileceğini açıkladı, kimse bunu bana hissettiremez demişsiniz, öyleyse siz de buna izin vermeyin, bekar insanlarla bu tarz etkileşimler içine girmeyin çünkü bu iki cins için de geçerli, bekar bi erkek çocuklu kadınla ilişki içine girmek istemeyebilir, tam tersi de geçerli, çocuksuz bekar bi kadın da çocuklu bi erkekle ilişki istemeyebilir çünkü şartların eşit olmadığı ilişkiler baştan tökezleyerek başlar

Ben neden anlatamıyorum ya ailesiyle neden tanışmak isteyim yapı olarak anlattığına göre dar görüşlüler ben genelleme olarak bunu söylemiştim. Ayrıca çocuğum var diye bir ilişki kuramaz mıyım doğru mu anlıyorum sizi onun sorumlulukları var diye sevgilimle çat diye plan yapamam tüm sorun bumu yani ?
Ben sizi anladım, siz bu beyfendiden epey hoşlanmışsınız, çekimser kalması da haliyle canınızı sıkıyor. Biz de bunun sırf çocuğunuz var diye toplumun sizin hakkınızdaki fikirlerinden kaynaklanmadığını söylüyoruz. Sizin kafanızda şu var, adam sizi çok istiyor, çocuğunuza da sizin hassasiyetinizle yaklaşacak, ama bu toplum yok mu bu toplum, bu büyük aşka engel oluyor. Öyle birşey olmadığını anlatıyoruz size işte, ama hassas yere değmişiz anlaşılan.

anlattıklarınıza göre sorumluluklarım olduğu için karşı tarafa tüm odağımı veremem ve kimse bunu tercih etmez peki o zaman hanımlar ne yapmalıyım mesela ölene kadar yalnız mı kalmalıyım 😂

Tabi ki hayır, sizinle aynı şartlara sahip insanlarla çok sağlıklı ilişkiler kurabilirsiniz, o insan sizi anlar, yarın bi gün yaşadıklarınızı size kullanmaya kalkmaz, peki elinizi vicdanınıza koyun cevap verin, siz bekar olsaydınız çocuklu boşanmış, çocuğu kendisiyle yaşayan bi erkekle beraber olmak ister miydiniz, bekar erkeklerle çocuklu erkekler sizin için aynı kefede mi olacaktı öncelik açısından?

Selaaaaam güzeller güzeli sevgili kk kadınları ❤️
Uzun zaman sonra buraya konu açtıracak bir takım sorulara sahibim.
Arkadaşlar yıllar önce evliliğimi bitirdim, bu evlilikten bir evladım var, kendimi iyi hissettiğim bir dönemde yeni bir ilişki istedim sanırım, oldu sayılmaz ama birisi var, kalbimin ritmini bozan. Bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Sorun şuuu kiii kendisi bekar hiç evlenmemiş genç sayılacak bir yaşta, aile yapısının beni kabul etmeye müsait olmadığını biliyorum, kendisininde benimle bir ilişkiye cesareti olmadığını seziyorum, dolayısıyla hayatta bazı şeyleri deneyimlemiş bir kadın olarak “ ya amaan üzülmeme değmez “ mantığındayım. Yani ben bu adı olmayan ilişkiyi ileri taşımam taşımamasına da sizlere sorum şu ;
Neden toplumda çocuklu ve boşanmış bir bayana böyle sanki vebalıymış gözüyle bakılıyor, ben bununla her tanıştığım insan da karşılaşacak mıyım ? bana bunu ne olur izah edin 😂
Size hak veriyorum .. niyeti yoksa uzaklas üzülmeyin.

anlattıklarınıza göre sorumluluklarım olduğu için karşı tarafa tüm odağımı veremem ve kimse bunu tercih etmez peki o zaman hanımlar ne yapmalıyım mesela ölene kadar yalnız mı kalmalıyım 😂
Ya ahahah napalım şimdi onu anlamadım, adamla gidip konuşalım bari.

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Çocuklu olmanızla sorun yaşamayan çocuksuz erkeklerle birlikte olabilirsiniz
Çocuklu olan erkeklerle birlikte olabilirsiniz
Sanırım bu şartlar altında sadece şu anki görüştüğünüz kişiyle birlikte olmayacaksınız
Çünkü çocuk sahibi olmanızı sorun ediyor
Toplumdan kaynaklı değil yani
Görüştüğünüz kişinin tercihinden kaynaklı

Hiç bu açıdan düşünmemiştim ama çok haklısınız. Ben çocuklu bir erkekle asla evlenmeyi bırak flört de etmezdim ya. Sonuçta karşıdakinin sorumluluğu çok çok farklı ki bu sorumluluk çocuklu kadınlar için daha daha çok sorumluluk ister... Birde çocuğun psikolojisini düşünürsek o da istemeyebilir yani annesinin hayatında birini...
İstemeyebilir tabi, bu da bir olasılık. Hatta oldukça güçlü bir olasılık. Her çocuk olgun bakamıyor bu mevzuya.

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Çocuklu olmanızla sorun yaşamayan çocuksuz erkeklerle birlikte olabilirsiniz
Çocuklu olan erkeklerle birlikte olabilirsiniz
Sanırım bu şartlar altında sadece şu anki görüştüğünüz kişiyle birlikte olmayacaksınız
Çünkü çocuk sahibi olmanızı sorun ediyor
Toplumdan kaynaklı değil yani
Görüştüğünüz kişinin tercihinden kaynaklı
Adamla bu konular konuşulmamış hatta sevgili bile değiller... Sadece konu sahibi benden hoşlandığını hissediyorum ama çocuğu engel gibi mı görüyor acaba diyor sanırım. Onu nerden anladım anlamadım. Ama adamın ailesi kesinlikle istemezmiş... Amaaan benimde aklim karıştı🤔

Ya hu sevgili ütopyalı, biz size anlatamıyoruz bence. Pasif agresif bir tavrınız var, gülümseyerek esprili bir dille cevaplıyorsunuz güya ama alt mesaj çok farklı. Sanki biz diyoruz bu adamlara, çocuklu kadınlarla ilişki kurmayın diye. Ya da çocuğu sanki size zorla biz yaptırmışız gibi. :deli:
Bunun kadını erkeği yok diyoruz. Genel olarak bakıyoruz olaya zaten. Ayrıca yalnız kalın demiyor kimse. Ya bunu sorun etmeyecek milyonda bir erkeği bulacaksınız ya da kendinize denk olan birilerini düşüneceksiniz. Başka ne yapılabilir ki?

Geçenlerde bir konu açılmıştı. Kadının 3 çocuğu var biri eski eşimden. Değer 2 si şu anki eşinden. İlk çocuktan dolayı çok sorun yaşıyorlardı hatta konu sahibi diğer 2 çocuğu için eşimin çocukları falan yazmıştı , hatta ilk çocuğa adamın babası vurmuş falan. bu tarz durumlar o kadar çok ki. Tabi ki bir ilişkiniz olabilir en doğal hakkınız. Önemli olan ise karşınızdaki kişinin görüşleri bence bu toplum baskısı vs. değil tamamen bakış açısı.

Çünkü erkek boşanıp çocuğu kadının üzerine atıyor babalığı da bosuyor bir daha evleneceği zaman da hiç evlenmemiş bekar bir adam gibi yine öyle bir kadınla evleniyor.Kadina da niyeti ciddi adam çocuğu var olmaz sorumluluk istemiyorum diyor ki hakkı da var.Herkesin gülü kendine kokar.Ha ben de boşanmış bir kadın olarak böyle biriyle evlilik aşamasına geldim farklı bir sebepten olmadı ama olsaydı da ailesi bunu sorun edecekti ve biz huzursuz olacaktık sinyalleri vermislerdi

Bu durumu sorun etmeyen erkek ve erkek ailesi çok az.
Eğer hoşlandığınız kişi ve ailesi bu durumu sorun etmeyecekse ala, edecekse mualla.
Ben çocuklu her iki bireyin evliliklerini daha olumlu buluyorum nedense

Bizim çevrede bir kadını adam çocukla bosadi .
Kadının anlattigina göre bir sebeb yok.
Çünkü kadın eşinin ailesi ile hala görüşüyor.
Sadece biraz uzaklasalim devam ederiz demişler.
Adam soğudum daha istemiyorum diyor.
Adam o sırada işyerinde boşanmış çocuklu kadınla flört ediyormuş.
Sonra kadına ayrılalım diyor.
Kadın çocuğu ile baba evine dönüyor.
Adam tak bu boşanmış çocuklu kadınla evleniyor.
Adam haftasonlari da kendi çocuğunu alıp eve götürüyormus ilk eşi çocukdan duymus başka kadınla ilişkisi olduğunu.
Orada bir çocuk var anne benim arkadaşım demiş.
Güya kadının çalışmadığını ailesi ile samimi olmadığını bahane etmiş.
Şimdi o evlendiği kadınla da sorun yaşıyormuş.
İlk esinden çocuğu da sürekli babasını arayıp beni al gotur o çocukla ne işin var?
Senin çocuğun benim diyormuş.
Oğlum gelemem şuan isim var deyince benden önemli ne işin var diyormuş,?
Çocuk her türlü sorun oluyor işte.
Çocuk öncelik istiyor her iliskide.

Vebalilikla ne alakasi var bunun? Cocugu olmayan, o duyguyu bilmeyen biri bekar hayatindan birden bire çocuklu bir evlilige başlayacak kolay mi yani bu?
Yapanlar var ama bu kolay olduğu anlamina gelmiyor. Ben asikta olsam işi evlilige kadar goturmezdim. İnsanlarin cekinmesi çook normal. Sorumluluk, sorun demek bu...
Yaşım genç, cocuksuz ve bekar halimle tutup boşanmiş coluklu cocuklu bir adamla evlenmezdim ben de olsam.
💞

Anlamaya asla niyetiniz yok değil mi?
Bu kadar güzel ve açıklayıcı mesajdan sonra "kimseyle ilişkim olamaz ölene kadar yalnız mı kalacağım " diyorsunuz. Bi de gözlerinden yaşlar gelen gülme emojisi koyuyorsunuz. Yani hesapça çok doğru anladınız da bi de küçümseyip gülüyorsunuz.

Kesinlikle empati yeteneğiniz yok. Hiç-bir şeyi tersine çevirmeye çalışmıyorsunuz. Olaylara kendi pencerenizden değil de daha geniş bir pencereden bakamıyorsunuz. Daha doğrusu bakmaya çalışmıyorsunuz.

Anlamaya ,orta yolu bulmaya niyetiniz yok. Boşanmış ve çocuklu olmak sizi o kadar yaralamış ki, her denileni bu açıdan alıp bi de atar yapıyorsunuz.

Her şeyden önce bu tavirlariniz sebebiyle sağlıklı bir ilişki kurmaniz çok zor. Bekar biriyle ilişkiniz olsa, adam gözüm ağrıdı dese "çocuğuma bakmaktan mi gözün ağrıdı" diye alınganlık yapacaksınız.

Ben 32 yaşındayım. 4 senelik evliyim. Çocuğum yok. Çünkü ciddi bir sorumluluk ve hayatımı tamamen bağlayacak bir canlıyı dünyaya getirmeye şu an hazır değilim
Cesaretim yok.

Siz çocuk sahibi olmadan önce bunlari düşündünüz mü mesela...Hayır.

Düşünseydiniz biraz daha anlamaya çalışırdınız, bu kadar kadının binbir emekle yazdığı çok doğru çok isabetli şeyleri.

Size o kadar yapıcı ve yardımcı yorumlar yazıldı ki.. anlamaya çalışsaydınız emeklerine saygı duyardınız, 🤣 emojisi ile karşılık vermezdiniz.

Ben kendimi tanıyorum . Kendi çocuğuma tahammül edebilicegimden emin olamazken, sevgilimin ya da eşimin çocuğuna asla olamaz. Büyük sözüme tövbe ama yok çocuk hastalandı, yok çocuk evde tek başına, yok çocuğun karne merasimi var, yok bilmem ne... ardı sonu gelmeyen bir sürü aksilik olacak ve ilk günlerde çok anlayışlı gibi yapsam da sonrasinda kendimi biliyorum çocuğu zıt alırım. Sevgilimi hepten gıcık alırım. Sonum kesin ayrılık. Hic kaçarı yok.

Ha nedir daha relaks yaşayan , daha kafasi rahat biri çocuğu sevgililikte ya da belkinde evlilikte sorun etmeyebilir. Olabilir tabi ki. Amenna . Ama bu insanlar azdır. Film ve dizilerdeki gibi her köşe başında bulunacak insanlar değiller.

Çok yakın bir arkadaşım öğretmen nişan atmış. Biriyle tanıştırmak istediler onu. Adam üniversitede doçent. Boşanmış ama çocuğu yok. Iyi bir adammış ben tanımıyordum da kızı da beğenmiş tanışmak icin gönüllü oldu . Neyse kız dediki ben boşanmış adamla evlenmek istemiyorum.

Bakın buna bazıları bağnazlık diyebilir. Ama hayır. Bu tercihtir. Bizim bu tercihlere isim koyma hakkımız yoktur.

Ben üniversite okumamış biriyle evlenmek istemezdim mesela. Bağnaz mı oluyorum. Hayır. Bu bir tercihtir.

Karşınızdaki adamı beğenmişsiniz. Ama adam uzak duruyor. Sebebini hicbirimiz net olarak bilemiyoruz.
Mesela ben olsam boyum kısa olduğu icin mi uzak duruyor acaba derdim. Benim yaram bu çünkü. Siz çocuğum var diye mi dediniz. Sizin de yaranız bu.

Sebebi bilmediğimiz her şey önce yaramıza dokunur. Aklımıza ilk bu gelir.

Siz de takılmışsınız bekar da bekar... neden çocuğu olan insanlarla bir şeyler yaşama ihtimaline yönelmemekte bu kadar ısrarcısınız? Neden bu yolun daha kolay yürünecegini anlamaya gayret etmiyorsunuz? Sanirim siz de çocuklu adamlarla birliktelik kurma konusunda çekimser kaliyorsunuz.

Kimsenin sizi kusurlu ya da eksik görme durumu yoktu yorumlarda ve siz herkesi bununla suçladınız. Çünkü bunun aksine siz kendiniz inanmiyorsunuz. Biz değil, siz.

Kuzenimin evine eskisi kadar gitmiyorum mesela ben. Çocuğu sebebiyle. Onun çocuğu ona sorun değil çünkü ama bana sorun. Çocuk peşinde koşmaktan ,son ses çizgi film izlemekten iki kelam edememek bence sorun mesela. Kuzenim benim sevgilim de değil kocam da değil. Buna rağmen çocuk ikimiz arasındaki kuzenlik ilişkisini bile etkiledi. Daha az bir araya geliyoruz artık çünkü. Kafamıza eseni yapamıyoruz.

Şair diyor ki; Anlamıyorsa, anlatmayın.

Yine de herkes gibi anlattım. Anlayıp anlamamak sizin tercihiniz.

Anlamazsaniz da bizim için sorun değil. Bizim güzellikle anlatmaya çalıştıklarımızı hayat çoğu zaman acımasızca öğretiyor nasılsa...

Konu sahibi anlamsız bi şekilde şuna kızıyor aslında,
Ben çocuksuz bekar bi kadınla aynı kefede olmalıyım, çocuğum yüzünden dezavantajlı olmamam lazım, bekar bi kadınla aynı şekilde tercih edilmeliyim ama toplum yüzünden edilmiyorum, açıklanıyor tek tek neden aynı kefede olamayacağı, bu kez de diyo ki ömür boyu yalnız mı kalayım?

X