Çocuklu kadın bekar adam..

Yine alakasız bi yerden girmek istiyorum 😂

Herkes çocuklu kadına ve erkeğe farklı davranılıyor demiş de
Benim ailem hiç evlenmemiş halimle veya boşanıp çocuksuz olan halimle asla çocuklu biriyle evlenmeme sıcak bakmaz
Kiminki sıcak bakarsa herkes kendi ailesinin zihniyetini sorgulasın bence 🙄

Çocuklu adam çocuksuz kadınla rahat evlenir veya çocuklu kadın çocuksuz adamla asla evlenemez gibi bi toplum algısı yok bence
Aksine toplumumuz çocuksuzla çocuklu birinin evlenmesini denk görmüyor genel olarak

Cocuklu adamla evlenecegimi söylesem annem bayginlik gecirirdi 😂 babamı bilmiyorum ama bir 10 yaş yaşlanirlardi herhalde uzuntuden. Cunku mutsuz olacagimi bilirlerdi.
Ailesi sorun etmeyecek olanlari da yadirgamiyorum acikcasi az da olsa varlar, az da olsa bekar olup cocuklu kadin/erkekle evlenen yuruten var ama yuruten var diye kolay oldugu anlamina gelmiyor. Genele vurursak boyke evlilikler cidden zor bence.

Cocuklu adamla evlenecegimi söylesem annem bayginlik gecirirdi 😂 babamı bilmiyorum ama bir 10 yaş yaşlanirlardi herhalde uzuntuden. Cunku mutsuz olacagimi bilirlerdi.
Ailesi sorun ermeyecek olanlari da yadirgamiyorum acikcasi yine de az da olsa varlar, az da olsa bekar olup cocuklu kadin/erkekle evlenen yuruten var ama yuruten var diye kolay oldugu anlamina gelmiyor. Genele vurursak boyke evlilikler cidden zor bence.
Benimkiler de asla sıcak bakmaz
Benim de bunu önlerine getirmem için kaç tel saçımın beyazlaması gerekir valla sıkıntıdan konuyu açamam 🙄

Burayı okuyunca şaşırdım ben de
Sanki çocuksuz kadınların çocuklu erkeklerle evlenmesi toplum tarafından müthiş destekleniyor da sorun çocuklu kadınla çocuksuz erkek evliliğinde çıkıyormuş gibi anlatılmış
Neyse 2 ettik seninle beraber 😂

Ben aldatılmıştım hemde ne aldatılmak. Konumuzdan alakasız ama ben boşandığımda bi kesim ee aldatıldıysa onunda hatası vardır kesin dedi ve biliyorum ki bugün burada dahi anasın sen rahat bir şeyler yaşayamazsın vurgusu yapanlarda dahil boşanmasaydım da “ aciz kadın adam aldattı boşanamadı bak “ diyeceklerdi. Hep diyorlar bir şeyler hep..
Hatalar evet 2 taraflidir, birseyin eksikligini hissetmese aldatmazdi herhlde.. ama belkide hobisidir yani nerden bileceksin. Evliligin yolunda gidiyor sandigin an yaptiysa bunu buyuk sorun, ama zaten bittiyse evliliginiz aldatilmak sasirtmamistir seni..

Aynen o dedigin gibi bosanmasan ezik bosansan birseye hakkin yok
Kafasinda insanlar var. Duzgun bir insan ciktiginda karsina ve yuregi
Olan(!) bu iliskiyi
Yurutebilecek biri.. tabiiki sende beraber olacaksin belki evleneceksin.. cocugun var diye rahibe mi
Oluyorsun? Insan belli yastan sonra birini istiyor yaninda, kimse yalniz kalmayi hak etmez

Benim de bunu önlerine getirmem için kaç tel saçımın beyazlaması gerekir valla sıkıntıdan konuyu açamam 🙄

Sanki çocuksuz kadınların çocuklu erkeklerle evlenmesi toplum tarafından müthiş destekleniyor da sorun çocuklu kadınla çocuksuz erkek evliliğinde çıkıyormuş gibi anlatılmış

Hiç kadin erkek olarak bakmiyorum ben. Cocugum yoksa ve adamin cocugu varsa velayeti annesinde bile olsa ve annesiyle yasayan bir cocuk olsa dahi olmazdi yani tercih etmezdim.

Yine alakasız bi yerden girmek istiyorum 😂

Herkes çocuklu kadına ve erkeğe farklı davranılıyor demiş de
Benim ailem hiç evlenmemiş halimle veya boşanıp çocuksuz olan halimle asla çocuklu biriyle evlenmeme sıcak bakmaz
Kiminki sıcak bakarsa herkes kendi ailesinin zihniyetini sorgulasın bence 🙄

Çocuklu adam çocuksuz kadınla rahat evlenir veya çocuklu kadın çocuksuz adamla asla evlenemez gibi bi toplum algısı yok bence
Aksine toplumumuz çocuksuzla çocuklu birinin evlenmesini denk görmüyor genel olarak
Geyiklinin cocugu varmis
Kocasininda ona bile
Kulp
Takmislar.. buna ne dersin canim?

Vebalilikla ne alakasi var bunun? Cocugu olmayan, o duyguyu bilmeyen biri bekar hayatindan birden bire çocuklu bir evlilige başlayacak kolay mi yani bu?
Yapanlar var ama bu kolay olduğu anlamina gelmiyor. Ben asikta olsam işi evlilige kadar goturmezdim. İnsanlarin cekinmesi çook normal. Sorumluluk, sorun demek bu...
Yaşım genç, cocuksuz ve bekar halimle tutup boşanmiş coluklu cocuklu bir adamla evlenmezdim ben de olsam.
Ben çocuklu ve çocukları yanında bir adamla evli biri olarak soyluyorum hiç kolay değil.Sadece boşanmış olsa bire bir basina daha kolay olur.Cocuk kaç yaşında acaba?Küçükse daha kolay . Gerçi arkasını toplamak anneye düşer orası iyi .Siz de calisiyormusun konu sahibi.Ondan babalık beklemeden sadece abilik beklemelisiniz.

Geyiklinin cocugu varmis
Kocasininda ona bile
Kulp
Takmislar.. buna ne dersin canim?
Kendimi iyi anlatamadım galiba
Toplumda kimse laf etmez diye bi şey iddia etmiyorum zaten
Bunu iddia edebilecek cesarette biri var mıdır onu da sanmam
Ama bir kişinin laf etmesi herkesin edeceği anlamına gelmiyor ki

Tabi yine tüm toplum adına konuşamam
Ama benim çevremden gördüğüm erkek kadın fark etmeden çocuklu insanla çocuksuz insanı denk görmedikleri
Kadın ve çocuksuz biri olarak benim ailem veya tanıdığım çoğu kişi çocuklu biriyle evlenmek istesem en baştan çok normal karşılamazlardı
Burada çocuklu erkek-çocuksuz kadın evliliği toplumda normal gibi anlatılmış ona şaşırdım o yüzden
Benim çevremde değil çünkü asla

Burda bi konu vardi.. kadin kocasinin eski sevgilisine (-ki eski
Sevgisili yuz vermemis
Kocasi
Yazmis durmus)

Artık demisti o
Kadin icin.. halbuki kendiside bir artık(!) olma
Adayiydi ama iste..
Ay onu biliyorum. Kendini keser de boşanmaz o kadın. 😂 Artık (!) olur maazallah sonra.

Şimdi ben şöyle düşünüyorum iki yetişkin birey sorumluluklarını alabilecekleri her şeyi yapabilir başkalarına zarar vermemek koşuluyla
Öncelikle çocuğum varmış gibi olaya bakıyorum oğlumun ya da kızımın birlikte olacağı insanın bir evlenip evlenmemesi umrumda olmaz ama çocuğu olup olmaması umrumda olur ha bana fikir sorulmadıkça hiçbir şey demem iki yetişkinler

Neden derseniz çocuklu bir hayat zor yani özellikle başkasının çocuğuyla daha zor zira mesela sevgilimin çocuğu bana ters gelecek bir şey yaptı uyaramam dahi ay ne der acaba sevgilim yanlış anlat mı vs vs diye

Bir de her ne kadar başkasının çocuğu da olsa illaki karşı tarafda ucundan sorumluluk alıyor ben kendim bu açıdan çocuklu bir insanı tercih etmezdim
Ayrıca bazı şeyler çocuğa göre de ayarlanacak falan

Beni gererdi
Ha ailelere gelince sadece ya yapabilir misin bak böyle böyle sorumlulukları var bu işin diye konuşulur oğlum ya da kızım bana anne ben çok seviyorum her şeyini yaparım vs derse sen bilirsin derim
Ama aile olarak sonuçları konusunda sorumluluk almam

Vebalı ağır olmuş ya sadece çocuk aşırı farklı bir olay

bu konuda hangi yorumda boşanmış kadına yönelik olumsuz bir imada bulunuldu, ben mi kaçırdım anlamadım. herkes aslında kadının tarafından baktı, daha sağlam adımlar atılması gerekir dendi.

hepimiz bosanabiliriz, eşimizi kaybedebiliriz, şartlarımiza göre evlenir ya da evlenmeyiz. mesela kendim için konuşayım üç çocuğum var, eşimle ayrılmak durumunda kalsam tekrar evlilik yapma ihtimalim düşer, tükürürüm topluma, ben kendimi ve çocuklarımı düşündüğüm için ertelerim evlilik durumumu. ki tekrar evlenirsem asıl zorluğu ben çekerim. 3 tane çocuk, biri bebek, biri ergen, biri ilkokul çağında. bu denkleme nasil birini daha ekleyeyim? 34 bedene niye giremiyorum demek kadar saçma benim şartlarımda.

siz bu konuda benim muhtemel sartlarimdan daha şanslısınız, tek çocuğunuz var. insallah gönlünüze, yaşantınızda uygun biriyle mutlu bir hayat kurarsınız.

Ben çocuklu ve çocukları yanında bir adamla evli biri olarak soyluyorum hiç kolay değil.Sadece boşanmış olsa bire bir basina daha kolay olur.Cocuk kaç yaşında acaba?Küçükse daha kolay . Gerçi arkasını toplamak anneye düşer orası iyi .Siz de calisiyormusun konu sahibi.Ondan babalık beklemeden sadece abilik beklemelisiniz.
Çocuğum küçük evet çalışıyorum tek başıma güzel bir mücadelem var, olabilir tabi babalık değilde abilik olur ne olursa artık tabi bu ileride

Bir de aile yapısından tırsıp kaçak oynayan adamdan bir şey olmaz
Net olmalı bir insan ilişki flört düzeyinde kalacaksa da net olmalı
İleriye taşınacaksa da net olmalı

Vallahi saçma sapan durum mesela şu aile yapısı kabul etmez diye başlamadığını seziyorum olayı kocaman adam bu konuda açık olacak

Bu arada ne gibi zorluklarınız oldu

tabi ki zor beni de say 3

Sizinle bu konuyu daha önce de konuşmuştuk belki hatırlarsınız adınıza çok sevindim dilerim mutluluğunuz daim olur
Ben de bundan sonra adımlarımı çok emin atacağım ama bazen burdaki yorumları okuyunca çocuklu insanların yeni bir iliskiye başlamaması gibi bir çıkarım oluyor hadi iliskisi olsa da asla evlenmemeli e ben bu saatten sonra gezip tozup takılmak istemiyırum ki sonucu olsun istiyorum ciddi bir insanla kızım var diye ne yapmalıyım bütün ömür yalnız mı olmalıyım ?
Kbakmayin inanin hatirlayamadim
Benim bu aralar hafizam balik gibi malum bebekle ugrasmakdan 🤭

Oncelikle ne istediginizi kafaniza yer edin o istediginizden vazgecmeyin.

Elinizden geldigi kadar harama bulasmadan gorusmeler yapin, zaten baktiniz olmuyo yol verin.
Cok cok dua edin

Ben kafamdaki kriterleri okadar netlestirmistimki a dan z ye hepsi esimde mevcut. Bi teyzemiz var mahalleden copcatan biri. Kadin beni 6 7 kisiyle gorusturdu. Kriterlerimi soyledigimde "ooohoo sende masallah boyle birini nerden bulalim biz sana cok detaycisin" dedi .

Boyle biri yoksa evlenmem napim hayatimi zehir etmektense kizimada kendimede, hic evlenmem dedim. 3 yil sonra Allah karsima esimi cikardi hemde okadar yakinimdaymis ki... Tanistik 1 ay sonra sozlendik 3 ay icinde evlendik...

Ortam cok kotu Allah hayirli insanlar cikarsin karsiniza. Siz isteyin dua edin Allah dogru zamanda size en guzelink verecektir❤️

Kbakmayin inanin hatirlayamadim
Benim bu aralar hafizam balik gibi malum bebekle ugrasmakdan 🤭

Oncelikle ne istediginizi kafaniza yer edin o istediginizden vazgecmeyin.

Elinizden geldigi kadar harama bulasmadan gorusmeler yapin, zaten baktiniz olmuyo yol verin.
Cok cok dua edin

Ben kafamdaki kriterleri okadar netlestirmistimki a dan z ye hepsi esimde mevcut. Bi teyzemiz var mahalleden copcatan biri. Kadin beni 6 7 kisiyle gorusturdu. Kriterlerimi soyledigimde "ooohoo sende masallah boyle birini nerden bulalim biz sana cok detaycisin" dedi .

Boyle biri yoksa evlenmem napim hayatimi zehir etmektense kizimada kendimede, hic evlenmem dedim. 3 yil sonra Allah karsima esimi cikardi hemde okadar yakinimdaymis ki... Tanistik 1 ay sonra sozlendik 3 ay icinde evlendik...

Ortam cok kotu Allah hayirli insanlar cikarsin karsiniza. Siz isteyin dua edin Allah dogru zamanda size en guzelink verecektir❤️
Ne kadar güzel ne gibi detayları düşünmüştünüz özel değilse

Hanımefendi bana illa bekar adam yazdığım ya da sadece bekar adamların mı bu gözle bakacağını sorduğum söylediğim tek nokta gösterir misiniz burada da söylediler çocuklu kadının çocuklu adamla bile olamayacağını benim sorgum bunaydı neden olmasındı neden böyle bakılıyordu dedim :)
Ben sizin açtığınız konudan böyle anladım.Siz dememişsiniz ki boşandığım için toplum baskısı görüyorum diye.Çocuksuz ,yaşı genç sayılabilecek bir adamla ( onun aile hayatına uymayacağı/ilişkiniz kabul görmeyeceği için olduğunu söylüyorsunuz ) başlamadan biten bir ilişkiden bahsetmiş.. bu örnekle de boşanmış ,çocuklu kadına toplumun bakış açısı konusunda vebalı olarak görüldüğü benzetmesi yapmışsınız ve sormuşsunuz "bunu her karşılaştığım adamda yaşayacak miyim?" diye.Siz de evlenmiş boşanmış /çocuğu olan bir adamla deneyimlemediğiniz bir olumsuz yaşantıyı neden genelliyorsunuz ki?

Sizinle bu konuyu daha önce de konuşmuştuk belki hatırlarsınız adınıza çok sevindim dilerim mutluluğunuz daim olur
Ben de bundan sonra adımlarımı çok emin atacağım ama bazen burdaki yorumları okuyunca çocuklu insanların yeni bir iliskiye başlamaması gibi bir çıkarım oluyor hadi iliskisi olsa da asla evlenmemeli e ben bu saatten sonra gezip tozup takılmak istemiyırum ki sonucu olsun istiyorum ciddi bir insanla kızım var diye ne yapmalıyım bütün ömür yalnız mı olmalıyım ?
Yalnız olmayalım,dengimizi tercih edelim sonra istenmeme durumu olmasın

X