- 19 Mayıs 2020
- 46.463
- 207.921
Şebeke çekmiyor çalıştığım yerdeahaha sakin kız :)
Bu üç oldu
Herkes kendince bir cevap yazdı ve evet haklılar.Hanımefendi bana illa bekar adam yazdığım ya da sadece bekar adamların mı bu gözle bakacağını sorduğum söylediğim tek nokta gösterir misiniz burada da söylediler çocuklu kadının çocuklu adamla bile olamayacağını benim sorgum bunaydı neden olmasındı neden böyle bakılıyordu dedim :)
Siz boşverin teyzeleri, onların işi gücü yok zaten, herşeye bakıyor onlar. Toplum toplum dediğinizin 3 günlük hafızası var, 4.gün adınızı unuturlar. İsteyen adamın önünde onu doğuran bile duramaz. Siz bana şeyi deyin, bir gün çocuklu bir adamı sevme ihtimaliniz olur mu?Tabi ki demk olmak gerekiyor sizce ben yanlış bir evlilik yapmış biri olarak göze almaz mıyım denklik unsurunu, aslında beni anlamışsınız benim söylediklerim genelde yol da ki teyze bile okulda ki veli dahi boşandığımı söyleyince yadırgayan gözlerler bakıyorlar bu sadece erkeklere mahsus değil ve sadece bekar erkekleri sorguladığım bir durum değildi
Yaa size kalpten iyi dileklerimi sunuyorum, umarım hep çok mutlu olursunuz güzel ailenizde...Farkli sehirlerdeyiz zaten, istesek de sık gorusebilecek sartlarimiz yok. Hayatimda cok yer tutan insanlar degiller. Baska bir yorumda da yazdim. Cevrenin ne dusundugunden etkilenecekse bastan bilsin konu sahibi diye yazdim ben.
Kendisi dedigim esim.
Bastan beri onun böyle bir dusuncesi olmadi. Cocugumu hic bir zaman sorgulamadi.
Fikirleri ayniydi dediklerim suan cocugumu bir sorun olarak goren cevre. En bastan beri tutumlari bu. Cunku kafa yapisi bu. Genc ve hic evlenmemis birini denk goruyorlar erkeklere.( bu arada baya bir de yas farkimiz var) Kadin ise ilk evliligi bittiyse hayatini cocuguna adayip kendini hep ikinci plana atmali.
Ayy sizi alkışlıyorum gerçekten kalpten teşekkür ederim net olarak anlamışsınızAynen, kimsenin hayati garanti degil.. aci olan su: kadinlari ezmeye calisan hor goren yine kadinlar. Yoksa erkek boyle bir sorumluluk altina girmek istemiyorsa istemiyordur yani, bunu kimse cok gormez
Tabii ki be eğer ileride bir gün evlilik düşünürsem tercihim bu yönde olur çünkü benim çocuğum babasından zaten noksan bir yerden o vasfı görmesini isterim bunu da ancak bilen bir adam verebilir diye düşünüyorum bu arada bunu görmediğim birine de çocuğuma baba ol demem diyemem bunu yüklemem görürsem olur yaniSiz boşverin teyzeleri, onların işi gücü yok zaten, herşeye bakıyor onlar. Toplum toplum dediğinizin 3 günlük hafızası var, 4.gün adınızı unuturlar. İsteyen adamın önünde onu doğuran bile duramaz. Siz bana şeyi deyin, bir gün çocuklu bir adamı sevme ihtimaliniz olur mu?
Bunu genellikle erkek anaları yapıyor.Prens oğullarına boşanmış,çocuklu bir kadını layık görmüyorlar.Bilmiyorlar ki o kadın evliliği boyunca nelerle savaştı.Belki siddet gördü belki aldatildi belki de hiç rızası olmadan evlendirildi.Ya da bunların hiç biri olmadı.Araya ölüm girdi.Eşini kaybetti.Bunlari bilmeden önyargili davranmak hiç doğru değil.Aynen, kimsenin hayati garanti degil.. aci olan su: kadinlari ezmeye calisan hor goren yine kadinlar. Yoksa erkek boyle bir sorumluluk altina girmek istemiyorsa istemiyordur yani, bunu kimse cok gormez
Herkese ayrı ayrı teşekkür etmek isterdim sizi cevaplayarak edeyim.Bunu genellikle erkek anaları yapıyor.Prens oğullarına boşanmış,çocuklu bir kadını layık görmüyorlar.Bilmiyorlar ki o kadın evliliği boyunca nelerle savaştı.Belki siddet gördü belki aldatildi belki de hiç rızası olmadan evlendirildi.Ya da bunların hiç biri olmadı.Araya ölüm girdi.Eşini kaybetti.Bunlari bilmeden önyargili davranmak hiç doğru değil.
Kuzenim,liseden beri bir kızla flört ediyordu.Senelerce ilişkileri sürdü.Ardindan nisanlandilar.Düğün hazırlıkları başlamışken aniden ayrıldılar.Kuzenim bir kaç yıl sonra boşanmış,9 yaşında kızı olan bir kadınla evlendi.Ve çokta mutlular.Kizi da onlarla beraber yaşıyor.Kuzenimi de çok seviyor.Şimdi 2.ye çocuk bekliyorlar.O masumun duasını almak bile yeter insana.Kuzenim hep şey derdi.Ben annem gibi bir kadınla evlenmek istiyorum.Huyu,suyu anneme benzeyen bir kadınla.Öyle bir kadını buldu ve evlendi.
Daha dun mugede kadin diger kadina senin kocan seni seni terketti benimkisi etmedi diye nispet yapiyordu.. ama yaptigi pislikleri kocasi ogrenince canli yayinda kadina: bosadim bosadim bosadim dedi.. yani Hic birseyin garantisi yok olene kadar bizde kalacaginin garantisi yok.Ayy sizi alkışlıyorum gerçekten kalpten teşekkür ederim net olarak anlamışsınız
Karşı çıktığım buydu neden bunu birbirimize yapıyoruz, bugün bekar olan kadının yarın benimki gibi maalesef kötü bir evlilik yaşamayacağı bilinmez bir durumken “ sen ötekisin “ tavrı hoş değilkisaca ataerkil toplum ve ne yazik ki biz kadinlarda bu dusunce yapisina destek veriyoruz
E o zaman sıkıntınız ne? Tamam, o beyefendiden hoşlanmış olabilirsiniz, evlilik düşünmemiş de olabilirsiniz, ama bir nedenle istememiş, adım atmamış. Toplum da nerden çıktı, adamın çekimser kalması ile alakası ne, ailesinin fikirleri neden önemli madem evlilik olmayacak? İsteyen adam kendini doğuranı bile dinlemez, toplum da kim? Aynı toplumda erkeklerin konforunu da unutmayınız, istesinler yeter.Tabii ki be eğer ileride bir gün evlilik düşünürsem tercihim bu yönde olur çünkü benim çocuğum babasından zaten noksan bir yerden o vasfı görmesini isterim bunu da ancak bilen bir adam verebilir diye düşünüyorum bu arada bunu görmediğim birine de çocuğuma baba ol demem diyemem bunu yüklemem görürsem olur yani
Erkekler genelde anneyi ariyolar evlencekleri insanda o dogru..bazi seylerde nasipBunu genellikle erkek anaları yapıyor.Prens oğullarına boşanmış,çocuklu bir kadını layık görmüyorlar.Bilmiyorlar ki o kadın evliliği boyunca nelerle savaştı.Belki siddet gördü belki aldatildi belki de hiç rızası olmadan evlendirildi.Ya da bunların hiç biri olmadı.Araya ölüm girdi.Eşini kaybetti.Bunlari bilmeden önyargili davranmak hiç doğru değil.
Kuzenim,liseden beri bir kızla flört ediyordu.Senelerce ilişkileri sürdü.Ardindan nisanlandilar.Düğün hazırlıkları başlamışken aniden ayrıldılar.Kuzenim bir kaç yıl sonra boşanmış,9 yaşında kızı olan bir kadınla evlendi.Ve çokta mutlular.Kizi da onlarla beraber yaşıyor.Kuzenimi de çok seviyor.Şimdi 2.ye çocuk bekliyorlar.O masumun duasını almak bile yeter insana.Kuzenim hep şey derdi.Ben annem gibi bir kadınla evlenmek istiyorum.Huyu,suyu anneme benzeyen bir kadınla.Öyle bir kadını buldu ve evlendi.
Ah ne kadar tatlısınız mümkün olsa da kocaman sarılsam size, tamamen bu, bu kadar. Derin bir nefes aldım sayenizde, bir gün olursa ikinci tercihim bende inanıyorum daha bilinçli olacakDaha dun mugede kadin diger kadina senin kocan seni seni terketti benimkisi etmedi diye nispet yapiyordu.. ama yaptigi pislikleri kocasi ogrenince canli yayinda kadina: bosadim bosadim bosadim dedi.. yani Hic birseyin garantisi yok olene kadar bizde kalacaginin garantisi yok.
Bizim
Kadinlarimz genel
Olarak kendiyle degil kocisiyle ovunur.. kocasindan bosanmis birini gorunce: potansiyel erkek avcisi gozuyle bakar ya da acir durumuna.. cunku
O hic gelemez o duruma.. Allah buyuktur sen takma bol bol dua et.. genelde 2. Evlilikler daha bilincli yapiliyor ve daha mutlu oluyorlar.. ilkinde cok cekmis oluyolar cunku..yasin kac cocuklarin kac yasinda bilmiyorum ama..Allah herkese bir nasip vermistir
Burda bi konu vardi.. kadin kocasinin eski sevgilisine (-ki eskiKarşı çıktığım buydu neden bunu birbirimize yapıyoruz, bugün bekar olan kadının yarın benimki gibi maalesef kötü bir evlilik yaşamayacağı bilinmez bir durumken “ sen ötekisin “ tavrı hoş değil
Dediğim gibi bu karşılaştığım ilk tepki değildi yorumları mutlaka okumuşsunuzdur hanımlardan da aşağı yukarı aynı tepkiyi alınca konu uzadı benim derdim de şuydu tamamen “ çocuğuma seve seve gönüllü olarak annelik yaptığım için karşıda ki insan kim olursa olsun ötekileştirilmek istemiyorum “ başta ki anlattıklarıma sadece bekar adamı yazmasaydım bence daha net anlaşılırdım, bekar adam kısmını yoksa bende anlıyorum hakta verebilirim o benim sadece şuan ki yaşadığıma dair örneğimdiE o zaman sıkıntınız ne? Tamam, o beyefendiden hoşlanmış olabilirsiniz, evlilik düşünmemiş de olabilirsiniz, ama bir nedenle istememiş, adım atmamış. Toplum da nerden çıktı, adamın çekimser kalması ile alakası ne, ailesinin fikirleri neden önemli madem evlilik olmayacak? İsteyen adam kendini doğuranı bile dinlemez, toplum da kim? Aynı toplumda erkeklerin konforunu da unutmayınız, istesinler yeter.
Sizinle bu konuyu daha önce de konuşmuştuk belki hatırlarsınız adınıza çok sevindim dilerim mutluluğunuz daim olurBende bosandiktan sonra hayatima giren kisiyle yasayarak anladim denklik meselesini
Bekardi, ben cocuklu. Annesi istemedi diye kendisidd istemedi. Aradan 3 4 yil gecti annesiyle konusma firsati bulmustum. "kizim benim oglum kendi sorumlulugunu alamiyor hem senin hemde cocugununkini hic alamaz, ben sen ve oglumdan cok o cocuga uzulurum vebali boynuma kalir hakkini helal et" demisti.
Bu arada 2.ci evliligimi yaptim, kizim vardi esiminde kizi vardi aralarinda 1 yas bile yok. Simdi bi kizimiz daha oldu, cok sukur cokta mutluyum.
Huzursuz ol, evde birbirini bogazla bicak cek ama yeterki bosanma..mutlu mesut gibi gozukup cocuklarin babasindan ayrilma yeterki..Ah ne kadar tatlısınız mümkün olsa da kocaman sarılsam size, tamamen bu, bu kadar. Derin bir nefes aldım sayenizde, bir gün olursa ikinci tercihim bende inanıyorum daha bilinçli olacak
Gönlünüzce olur umarım, bence bu konumda insanların daha mutlu olacaklarını düşünüyorum çünkü ister istemez ikinci kez denerken daha sağlam adımlar atıyor olacaksınızSizinle bu konuyu daha önce de konuşmuştuk belki hatırlarsınız adınıza çok sevindim dilerim mutluluğunuz daim olur
Ben de bundan sonra adımlarımı çok emin atacağım ama bazen burdaki yorumları okuyunca çocuklu insanların yeni bir iliskiye başlamaması gibi bir çıkarım oluyor hadi iliskisi olsa da asla evlenmemeli e ben bu saatten sonra gezip tozup takılmak istemiyırum ki sonucu olsun istiyorum ciddi bir insanla kızım var diye ne yapmalıyım bütün ömür yalnız mı olmalıyım ?
Ben aldatılmıştım hemde ne aldatılmak. Konumuzdan alakasız ama ben boşandığımda bi kesim ee aldatıldıysa onunda hatası vardır kesin dedi ve biliyorum ki bugün burada dahi anasın sen rahat bir şeyler yaşayamazsın vurgusu yapanlarda dahil boşanmasaydım da “ aciz kadın adam aldattı boşanamadı bak “ diyeceklerdi. Hep diyorlar bir şeyler hep..Huzursuz ol, evde birbirini bogazla bicak cek ama yeterki bosanma..mutlu mesut gibi gozukup cocuklarin babasindan ayrilma yeterki..
Bana gore bosanan kadinlar daha guclu cunku sisteme bas kaldiriyolar, haksizliga tahammul etmiyorlar duzeni bozuyolar. Onca lafa karsi gelip dedikoduyu goze aliyolar. Tabii bosanamayan ya da sartlari uygun olmayanlari tenzih ederim.
Evet bence 2. Evlilikler daha bilincli
Oluyor.. ayrica daha cok kiymet biliyorsun ama cizgilerin belli oluyor.. cocugunun babasini bosayan kadin zaten gucludur, o kadar cok seyi yutmaz ve hatasinda bosar digerinide
Tabii yine istisnalar vardir ama hem tecrubelidir hemde kendi kiymetini daha cok bilir.