Bende bosandiktan sonra hayatima giren kisiyle yasayarak anladim denklik meselesiniBu konuya dün de yorum yazmıştım ama konu almış basını gitmis :)
Aslında konuyu açan arkadaşın serzenisini ben anlıyorum boşandığım ilk zamanlar ben de aynı şeyi hissetmiştim ne yani bu dağ ayısı yüzünden ömrüm artık yalnız mı geçecek ya da illa ki çocuklu birini mi bulmalıyım demiştim ama sonradan düşününce gerçekten denklik çok önemli
Sadece burda bir kitle var çocuksuzsa evlenme kız çocuğun varsa evlenme çocuğun varsa evlenme vs vs aşırı bir önyargıyla yaklaşıyorlar e arkadaşım ikinci evliliğini çocuklarıyla yapıp çok mutlu olan insanlar da vardık görmedik mi ? Ayrıca cocuk olmayınca da hersey güllük gülistanlık mı gidiyor birton sorun oluyor hayatlarında
Yani demem o ki iki insan bir arada olmak istedikten sonra yoldur gidilir sorundur asılır yeter ki o temel iyi atılmış olsun
Çok haklısın tonriko.Ama insan büyük konuşmamalı.Kimse boşanmak için evlenmez.Evlenirken o insanla bir ömür geçireceğim diye hayal kurarsın.Bazen olmayınca olmaz ve biter.Cunku bekar birini sadece erkekler hak ediyor, burda yorumlar bile oyle..
Bunlar beni cok mutlu ediyorBende bosandiktan sonra hayatima giren kisiyle yasayarak anladim denklik meselesini
Bekardi, ben cocuklu. Annesi istemedi diye kendisidd istemedi. Aradan 3 4 yil gecti annesiyle konusma firsati bulmustum. "kizim benim oglum kendi sorumlulugunu alamiyor hem senin hemde cocugununkini hic alamaz, ben sen ve oglumdan cok o cocuga uzulurum vebali boynuma kalir hakkini helal et" demisti.
Bu arada 2.ci evliligimi yaptim, kizim vardi esiminde kizi vardi aralarinda 1 yas bile yok. Simdi bi kizimiz daha oldu, cok sukur cokta mutluyum.
Aynen, kimsenin hayati garanti degil.. aci olan su: kadinlari ezmeye calisan hor goren yine kadinlar. Yoksa erkek boyle bir sorumluluk altina girmek istemiyorsa istemiyordur yani, bunu kimse cok gormezÇok haklısın tonriko.Ama insan büyük konuşmamalı.Kimse boşanmak için evlenmez.Evlenirken o insanla bir ömür geçireceğim diye hayal kurarsın.Bazen olmayınca olmaz ve biter.
Ben,hayatımı kolaylaştıran insana ömrümü adarim.Gerisi teferruattır benim için.
Evet cocuguna adamali.. sonra buyuyunce cocuklar, cocuklarinin basina kakmali.. ben sizin icin evlenmedim bile nelere katlandim bla bla. Cunku alisikFarkli sehirlerdeyiz zaten, istesek de sık gorusebilecek sartlarimiz yok. Hayatimda cok yer tutan insanlar degiller. Baska bir yorumda da yazdim. Cevrenin ne dusundugunden etkilenecekse bastan bilsin konu sahibi diye yazdim ben.
Kendisi dedigim esim.
Bastan beri onun böyle bir dusuncesi olmadi. Cocugumu hic bir zaman sorgulamadi.
Fikirleri ayniydi dediklerim suan cocugumu bir sorun olarak goren cevre. En bastan beri tutumlari bu. Cunku kafa yapisi bu. Genc ve hic evlenmemis birini denk goruyorlar erkeklere.( bu arada baya bir de yas farkimiz var) Kadin ise ilk evliligi bittiyse hayatini cocuguna adayip kendini hep ikinci plana atmali.
Bu denklige rağmen söylenen şeyler fesatlık, kıskançlık,ortalığı karıştırmaktan başka bir şey değil.Cocuklu adamı da mı yerlere göklere sığdıramiyorlarIkimizin de cocugu var ama yadirganan sadece benim cocugum.
Neden cocuklu bir kadinlaymis, hic evlenmemis biriyle olabilirmis.
Diyeceklerim bu kadar.
Eğer iki insan bir birini seviyorsa, aklı selim yaştalarsa ve karşı tarafın tüm şartlarını biliyorsa başkalarına laf düşmez.Selaaaaam güzeller güzeli sevgili kk kadınları
Uzun zaman sonra buraya konu açtıracak bir takım sorulara sahibim.
Arkadaşlar yıllar önce evliliğimi bitirdim, bu evlilikten bir evladım var, kendimi iyi hissettiğim bir dönemde yeni bir ilişki istedim sanırım, oldu sayılmaz ama birisi var, kalbimin ritmini bozan. Bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Sorun şuuu kiii kendisi bekar hiç evlenmemiş genç sayılacak bir yaşta, aile yapısının beni kabul etmeye müsait olmadığını biliyorum, kendisininde benimle bir ilişkiye cesareti olmadığını seziyorum, dolayısıyla hayatta bazı şeyleri deneyimlemiş bir kadın olarak “ ya amaan üzülmeme değmez “ mantığındayım. Yani ben bu adı olmayan ilişkiyi ileri taşımam taşımamasına da sizlere sorum şu ;
Neden toplumda çocuklu ve boşanmış bir bayana böyle sanki vebalıymış gözüyle bakılıyor, ben bununla her tanıştığım insan da karşılaşacak mıyım ? bana bunu ne olur izah edin
Bu örneği daha önce de vermiştim.Onlardan olmayanlar da vardır diyorsunuz
Bacim iyi ornekler tabiiki var..ama senin karsidaki herif boyle birseye baslamak istemiyormus. Yani kimseyi zorlayamazsin, kaldi ki bekar cocuksuz olsan bile kimseyi benle evlen sevgili ol diye zorlanmaz. Karsidaki seni butun zorluklara ragmen istiyorsa zaten kimseyi dinlemez emin ol. Bu olmadi diye omrun boyu bekar kalacak degilsin tabii hele ki evlilik istiyorsan. Yanlis evlilikten sonra helede bir sevgi acligi varsa hemen sevmek sevilmek istiyorsun, anliyorum.. ama dogru insan aramadiginda karsina cikar benceOnlardan olmayanlar da vardır diyorsunuz
Ben bekar biriii diye tutturmuş olmama rağmen yorumların böyle olması da tuhafsanacak kadar üzücü bir durum. Açık açık “ ben çat diye plan yaparım sevgilimle sen yapamazsın sorumluluğun var “ demek ne bileyim eee yani nolmuş bu beni farklı katagoriye koyuyorsa koysun. Hatta adamın çocuklu olmasının tolere edilebileceğinin kadının olmasının edilmeyeceğinin çünkü “ ana” olduğumun işte böyle durumlarla karşılaşmak istemiyorsam çocuğu babaya vermem gerektiğini felan okudum, herkesin fikrine saygım var da empati yap sen ister miydin çocuklu birini deyip ötekileştirirken keşke insanlarda yapsa o empatiyi. Çok saçma ya.Cunku bekar birini sadece erkekler hak ediyor, burda yorumlar bile oyle..
Bende son cümlenizi anlatmaya çalıştım karşıda ki insan babalığını yerine getirmiyorsa ben sırf konforlu bir ilişki yaşayacağım diye çocuğu babaya mı atacağım, yapmam gereken anneliği yapıyorum diye çocuklu kadın çocuklu adamla bile olmaz lafını duymam peki trajikomik gülsem yanlış anlarsınız ya :)O ne ya?Bekar biri hakedilen bir şey mi? Çok mu harika bişey bu bekar biri, hakedilebiliyor? Çocuklu biri kendi gibi çocuklu biri ile olmalı, çocuksuz birini haketmediğinden değil, denklik açısından. Çocuğu olmayan çocuğu olanı anlamaz, hele erkeklerde ciddi empati kıtlığı var. Bekarı erkekler hakeder sadece diye bir şey okumadım, malesef bir takım gerçeklerden bahsedilmiş, mesela birçok erkeğin eşinden boşanırken çocuğu da boşadığını, böylece ilişkilerinde daha konforlu ve avantajlı olabildiğini anlatmışlar.
Aslında ben bu adam konusunda ısrarcı değildim ilerletmem de dedim sonra konu farklı bir yere evrildi işte neden yadırgandığımızı sormuştum ben çeşitli cevaplar geldi bir çoğunu bende haklı buluyorum ama şu var ki karşıdakinin konumu sıfatı ne olduğu değişse bile kadının ki aynı kalıyor niye diyordum ki ben tamda bunu boşuna söylediğimi anladım böyle bir toplumun insanlarıyız ne bekliyorduk kiBacim iyi ornekler tabiiki var..ama senin karsidaki herif boyle birseye baslamak istemiyormus. Yani kimseyi zorlayamazsin, kaldi ki bekar cocuksuz olsan bile kimseyi benle evlen sevgili ol diye zorlanmaz. Karsidaki seni butun zorluklara ragmen istiyorsa zaten kimseyi dinlemez emin ol. Bu olmadi diye omrun boyu bekar kalacak degilsin tabii hele ki evlilik istiyorsan. Yanlis evlilikten sonra helede bir sevgi acligi varsa hemen sevmek sevilmek istiyorsun, anliyorum.. ama dogru insan aramadiginda karsina cikar bence
Anlaşılmayacak bir şey yok. Bir yanda idealler diğer yanda da acı gerçekler var.Bende son cümlenizi anlatmaya çalıştım karşıda ki insan babalığını yerine getirmiyorsa ben sırf konforlu bir ilişki yaşayacağım diye çocuğu babaya mı atacağım, yapmam gereken anneliği yapıyorum diye çocuklu kadın çocuklu adamla bile olmaz lafını duymam peki trajikomik gülsem yanlış anlarsınız ya :)
Anlaşılmayacak bir şey yok. Bir yanda idealler diğer yanda da acı gerçekler var.Bende son cümlenizi anlatmaya çalıştım karşıda ki insan babalığını yerine getirmiyorsa ben sırf konforlu bir ilişki yaşayacağım diye çocuğu babaya mı atacağım, yapmam gereken anneliği yapıyorum diye çocuklu kadın çocuklu adamla bile olmaz lafını duymam peki trajikomik gülsem yanlış anlarsınız ya :)
Yorumlarin cogu hakli elestiri..yani cocuksuz biriyle cocuklu biri asla bir degil ama bu demek degilki cocuklular bitkisel hayata girsin. KarsidakiBen bekar biriii diye tutturmuş olmama rağmen yorumların böyle olması da tuhafsanacak kadar üzücü bir durum. Açık açık “ ben çat diye plan yaparım sevgilimle sen yapamazsın sorumluluğun var “ demek ne bileyim eee yani nolmuş bu beni farklı katagoriye koyuyorsa koysun. Hatta adamın çocuklu olmasının tolere edilebileceğinin kadının olmasının edilmeyeceğinin çünkü “ ana” olduğumun işte böyle durumlarla karşılaşmak istemiyorsam çocuğu babaya vermem gerektiğini felan okudum, herkesin fikrine saygım var da empati yap sen ister miydin çocuklu birini deyip ötekileştirirken keşke insanlarda yapsa o empatiyi. Çok saçma ya.
Hanımefendi bana illa bekar adam yazdığım ya da sadece bekar adamların mı bu gözle bakacağını sorduğum söylediğim tek nokta gösterir misiniz burada da söylediler çocuklu kadının çocuklu adamla bile olamayacağını benim sorgum bunaydı neden olmasındı neden böyle bakılıyordu dedim :)Kuzum konu sahibinin hoşlandığı adam kendisi bu ilişkiye girmek istememiş..demek ki kafasında ölçüp biçmiş ve yürütemeyeceğine kanaat etmiş.Konu sahibi arkadaş da "hep böyle mi olacak..evlenmemiş adamla çocuklu bir kadın hep yadırganacak mı?!" diyor ama belli olmaz 3 çocuğu olan bir adama ben de aşık olabilirim demiyor ! Sen kendin kalbinin atacağı adamı seçerken mantığını kullanıyorken bunu karşındaki insan yapınca bağnazlık /dar kafalılık olarak yorumlamak da çok anlamlı değil.
ahaha sakin kız :)Anlaşılmayacak bir şey yok. Bir yanda idealler diğer yanda da acı gerçekler var.
Bu geri kafali bagnaz kafa yapimizdan kaynaklaniyor. Cunku ogullarina kimseyi layik gormuyolar..ama ogullari bosansa kiz alirim kiz diyen bir kafa yapisi..kisaca ataerkil toplum ve ne yazik ki biz kadinlarda bu dusunce yapisina destek veriyoruzAslında ben bu adam konusunda ısrarcı değildim ilerletmem de dedim sonra konu farklı bir yere evrildi işte neden yadırgandığımızı sormuştum ben çeşitli cevaplar geldi bir çoğunu bende haklı buluyorum ama şu var ki karşıdakinin konumu sıfatı ne olduğu değişse bile kadının ki aynı kalıyor niye diyordum ki ben tamda bunu boşuna söylediğimi anladım böyle bir toplumun insanlarıyız ne bekliyorduk ki
Tabi ki demk olmak gerekiyor sizce ben yanlış bir evlilik yapmış biri olarak göze almaz mıyım denklik unsurunu, aslında beni anlamışsınız benim söylediklerim genelde yol da ki teyze bile okulda ki veli dahi boşandığımı söyleyince yadırgayan gözlerler bakıyorlar bu sadece erkeklere mahsus değil ve sadece bekar erkekleri sorguladığım bir durum değildiBu konuya dün de yorum yazmıştım ama konu almış basını gitmis :)
Aslında konuyu açan arkadaşın serzenisini ben anlıyorum boşandığım ilk zamanlar ben de aynı şeyi hissetmiştim ne yani bu dağ ayısı yüzünden ömrüm artık yalnız mı geçecek ya da illa ki çocuklu birini mi bulmalıyım demiştim ama sonradan düşününce gerçekten denklik çok önemli
Sadece burda bir kitle var çocuksuzsa evlenme kız çocuğun varsa evlenme çocuğun varsa evlenme vs vs aşırı bir önyargıyla yaklaşıyorlar e arkadaşım ikinci evliliğini çocuklarıyla yapıp çok mutlu olan insanlar da vardık görmedik mi ? Ayrıca cocuk olmayınca da hersey güllük gülistanlık mı gidiyor birton sorun oluyor hayatlarında
Yani demem o ki iki insan bir arada olmak istedikten sonra yoldur gidilir sorundur asılır yeter ki o temel iyi atılmış olsun