- 20 Haziran 2019
- 348
- 103
- 53
- 36
- Konu Sahibi Araftaki35
-
Herkesin yapıcı tüm yorumlarina her zaman her alanda ihtiyacım olur ama kırıcı empati yapmadan konuşmak yerine yardi isteyen birine incitmeden de yorum yapılabilir.Ben söyleyeceklerimi söyledim,herkes de söyleyebilir. Hayat sizin,istediğiniz gibi yaşamak elinizde. Benim elimde boşanan kadınların da erkeklerin de istatistikleri var yıllara yayılmış şekilde hem de. Gönüllü projelerde çalıştığım için. Tecrübelere ihtiyacınız yoksa mesele yok,boşuna anlatmayalım.
Tabiki boşanmış erkek profilini sizden daha iyi bilemiyorumdur sizde belki benim bildiğim çoğu şeyi deneyimlememis ve bilmiyor olabilirsiniz bu sizin kafa yapınızı mı gösterir?Erkek arkadaşınızın eski eşi ile ilgili söylediklerini inanın her 10 boşanmış erkekten 9 tanesi söyler. Ve palavradır. Buna inandığınız için çok şaşırdım,yaşınız benden küçük evet ama sanki bir 15 yaş daha küçük gibi duruyorsunuz fikirlerinizle. Bunun nesine alındınız? Hakaret değil ki bu. Kafa yapısı 33 gibi değilsiniz,hepsi bu.
Zekama yorum yapabilirsiniz,ben böyle şeylere alınmam. Biri bana bir şey anlatıyorsa onun en az yarısının doğru olma ihtimalini göz önünde bulundururum. Benim de anlamadığım konular olabilir,hiç kafamın basmadığı bir şey de olabilir. Bunlarla ilgili beni istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz.Herkesin yapıcı tüm yorumlarina her zaman her alanda ihtiyacım olur ama kırıcı empati yapmadan konuşmak yerine yardi isteyen birine incitmeden de yorum yapılabilir.
Gönüllü olarak projelerde çalıştıysanız bunlari sizin daha iyi biliyor olmanız gerekiyor diye düşünüyorum.
Ben de size iki mesajla zekaniza yorum yapsam siz bunu doğru bulurmuydunuz kimin ne şartlarda ne yaşadığını bilemiyorsak yardımcı olmayıp sadece aşağıya çekeceksek hiç yorumlamamak bazen daha iyidir.
Yorumum size özel değil ama insanlar konu açıldı ve kendi bakış açısına uymadı diye sanki illa bi yorum yazmak zorundaymış gibi karşısındaki yardima ihtiyacı olan biri degil de düşmanıymış gibi tavırlar sergiliyor.
Erkek arkadaşım boşanmalarını evliliklerini kendi penceresinden anlattı her insan oğlu gibi..Kadının muhatabı çocuğunun babası. Kadınla tanışmaktan beklentiniz nedir ?
Erkek arkadaşım boşanmalarını evliliklerini kendi penceresinden anlattı her insan oğlu gibi..
Ve bende eski eşinin penceresinden görünen manzarayı merak ediyorum ve tabi ileride çocuk arada kalmasin onunda içi rahat olsun diye de tanışmak sohbet etmek isterim kendisi de isterse.
Çoğu üye mesajları okursanız sadece erkek arkadaşımı dinlediğim ona inandığım yönünde değişik yorumlar yaptı ben de buradan tecrübeli üyelerden fikir alarak neden olmasın tanışilabilir diye düşünüyorum sizin fikrinizi önerinizi merak ettimKadın size, biten evliliğini ve evlilik hayatını mı anlatsın istiyorsunuz ?
Konu sahibinin sevgilisinin her şeyine çocuğu için koştuğu eski karısı hakkındaki söylemlerini doğal bulmadım. Madem lafını edeceksin, yapma, tavır koy. Çocuğum için motivasyonu da bi yere kadar. Çocuğu için yapıyorsa bu kadar gözüne gelmemeli halbuki. Oturmuş sevgilisine yakınıyor, kadını doldurup duruyor. Çok sevimsiz. Evlenene kadar ailesini b.klayıp evlendikten sonra tek laf ettirmeyen adamlar, evet bunlar onlar. Ömür yerler ya.Mesela ben bunu savunuyorum bu konuda kesinlikle haklısınız. Her şeyden önce boşanmış bir anne olsam ve eski eşimin hayatında biri olsa ve benim çocuğum da bu kişiyle vakit geçiriyor olsa ben eski eş olarak da bu kadını tanımak isterim bir merhabam olsun beni bir görsün isterim içini de rahatlatırım gerekirse çünkü hayatımdaki kişinin eski eşi bana bu şekilde yaklaştı benim içim rahat bu sebepten dolayı ve ben de böyle bir eski eş olurdum Allah yaşatmasın tabii ki her çocuk anne babayla büyümeyi hak eder ancak keşke herkes gerçekten medeni olsa burada en önemlisi zaten çocuğun psikolojisi .. Ve ben de konu sahibinin mutlaka erkek arkadaşının eski eşi ile tanışması taraftarıyım bir bahaneyle bile tanışılabilir çocukla vakit geçiriyorsa kadına ulaşıp bir art niyetim yok çocuğunuz benimle vakit geçiriyor bir anne olarak sizin içinizi rahatlatmak istedim diyerek bile konuya girilebilir yapıcı bir şekilde kadınla çok iyi konuşarak neticede hepimiz kadınız burada bir kadın dayanışması da olmalı bana kalırsa ben bir kadınla düşman olmak istemem hiçbir zaman bu hayatındaki kişinin eski sevgilisi ya da eski hiç fark etmez ki kıskanç bir yapım var normalde
Kadını tanımıyorsunuz bile daha. Kötüye kullanır mı kullanmaz mı bilmiyorsunuz. Zaten habersiz gitmeyin. Sevgilinize tatlı tatlı baskı yapın. Tepki verirse sıkıntı olduğundan şüphe edebilirsiniz.Daha önce bir üye de yazmış gidin konuşun diye ama bu daha yanlış olmaz mı gizli iş çevirmek güvensizliğe sebep olabilir yada eski eş bu durumu kötüye kullanabilir.
Ben aslında bunu erkek arkadaşımdan bekliyorum onun bizi tanıştırıp hem benim hem de çocuğunu geçici de olsa emanet edecek kadını tanıması adına eski eşin içini rahatlatmak adına.
Hele hele "paragöz". Boşandığı adamdan bunu duymayan kadın var mıdır acaba?Ben söyleyeceklerimi söyledim,herkes de söyleyebilir. Hayat sizin,istediğiniz gibi yaşamak elinizde. Benim elimde boşanan kadınların da erkeklerin de istatistikleri var yıllara yayılmış şekilde hem de. Gönüllü projelerde çalıştığım için. Tecrübelere ihtiyacınız yoksa mesele yok,boşuna anlatmayalım.
Aynen öyle burası hos değil kadını kadına düsman ediyor farkında olmadan doldurarak aslındaKonu sahibinin sevgilisinin her şeyine çocuğu için koştuğu eski karısı hakkındaki söylemlerini doğal bulmadım. Madem lafını edeceksin, yapma, tavır koy. Çocuğum için motivasyonu da bi yere kadar. Çocuğu için yapıyorsa bu kadar gözüne gelmemeli halbuki. Oturmuş sevgilisine yakınıyor, kadını doldurup duruyor. Çok sevimsiz. Evlenene kadar ailesini b.klayıp evlendikten sonra tek laf ettirmeyen adamlar, evet bunlar onlar. Ömür yerler ya.
Yapma etmeMerhaba uzun zamandır forumda paylaşım yapmıyor sadece ara ara girip konulara yorumlara bakıp kendi sorularıma cevao bulmaya çalışıyordum sonra buraya yazmamın daha doğru olduğuna karar verdim.
3 buçuk yıl önce evden ayrılmış zorlu süreçten sonra 2 buçuk yıl önce ilk eşimden alkol sebebiyle boşanmıştım. Şuan hayatımda biri var ama buraya konu açmamın sebebi ise bir oğlunun olması ve oğluna çok düşkün olup haftada 3 4 kez annesinden alması bu sebeplede sürekli annesiyle iletişimde olması garip bir şekilde annesi istediği zaman hiç çekinmeden erkek arkadaşımı arayip mesaj atabiliyorher ne kadar çocuk için de olsa bu durum beni çok düşündürüyor.
Kıskançlık bi tarafa sancılı çok yıpratıcı bir evlilikten sonra ileri de onunla evlilik anlamında neler yaşarım ne gibi sorunlar beni bekliyor bunlardan korkuyorum.
Bunun dışında çalışkan dürüst ilgili olması beni hala ondan vazgeçememe sebep olanlar.
Burda deneyimli olan ikinci evliliğinde veya ilk evliliğinde çocuklu biriyle evlenenler tecrübelerini paylaşırsa belki ben de sorularıma az da olsa cevap bulabilirim
Bir de ruh sağlığı bozuk derlerHele hele "paragöz". Boşandığı adamdan bunu duymayan kadın var mıdır acaba?
Yapma etme
Huzur lazım
Sürekli huzursuz olmak istiyorsan evlen
Yapma etme
Huzur lazım
Sürekli huzursuz olmak istiyorsan evlen
Yorumunuz yol gösterici teşekkür ederimBen eski eşin, eski eşinin sevgilisine ya da nişanlısına açıklama yapmasını çok da anlamlamdiramiyorum. neden kendini ispatlama çabasına girsin ki? "bizim aramızda bir şey yok biz çocuk için konuşuruz konuşursak da " diye? Yani o adam da kadının yeni sevgilisine ya da nişanlısına biz görüşüyoruz arada ama çocuk için mi diyecek? Kadından gelen icazete göre mi iliski belirlenmeli bilemedim pek . Anlasamamis ayrılmışlar. Bebek kucucukken olan ayrılıklar hep şüphelidir ya da yıllar geçtikten sonra olanlar. İkinci kez evlenip çok mutlu olanlar da vardır. Mutsuz olanlar da. Tıpkı ilk kez evlenenler gibi.
Çok tatlısınızSize uygun şarkı geldi aklıma
Acılara yürüyor korkmuyorum ..
Vallahi çocuk evliliğe düşen bir bomba çocuk sziin de değil . Tam yakinlastiniz taaak bozulacak . Tatile gideceksiniz ona göre düzen . Hayatınızda vereceğiniz her alanda sizinle hiçbir münasebeti bulunmayan bu çocugu hesaba katmaniz gerekecek. Üstelik siz üvey annesiniz ne yaparsanız yapın kimseye yaranamayacaksiniz.Çok tatlısınız
Merak etmeyin iyice ölçüp tartmadan o topa girmem ama tabi neresinden bakarsak bakalım çocuk olması zaten zor olan evlilik kurumunu kat ve kat zorlaştırır o kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?