Çocuklu adamla evlili

İşte benim sorunumda bu. Alışmışlar birde babaanne baba karışmamış şimdi zorlarına gidiyor. Çocukları sıkmakla ilgisi yok bunun. Ama bişey dediğim zaman çocuğumu sıkıyosun oluyo diken üstündeyim evde. Yuvamı yıkmayım idare edeyim diyorum ama içten içe tükeniyorum.

sen bu şartlar altında kend çocuğunuda dünyaya getiremezsin böyle bir ortamda yeni gelenede yazık olur. valla çok üzüldüm durumuna...

önce eşinle konuş. sonra oturup çocuklarla da birlikte konuşun beraber.. belki öz anneniz değilim ama ablanız olarak görün beni deyin. hadi evimize hep birlikte kurallar koyalım diye isteklerini dinleyin çocukların. önce. sonra siz isteklerinizii sıralayın. dediklerinizi yaparlarsa ödül koyun. sevdiği yemekler sevdiği aktiviteler onlara ödül olsun. önce ödül usulüyle başlayın. sonra yapmamaları gereken şey yaparlarsa ceza usulünü gündeme getirin. mesela tv yasaklama bir gün boyunca.. böyle böyle öğrenecekler. zira hayat acımasız ve kurallar şart. şimdiden böyle olurlarsa yarın öbürgün babaları olmadığında zor günler yaşayabilirler..

annelerı ıle kalma ve haftanın bırkaç gunu sıze gelme durumları yok mu acaba?
benımde esımın ıkıncı evlılıgı ısın ıcıne cocuk gırdıgınde daha bır hassas oluyorlar erkekler , sızde haklı bıle olsanız esınız ızın vermedıgı muddetce yanlıs ve hataları karsısında onları uyaramıyorsunuz yada bırseylerın ucundan tutmaları ıcın laf soyleyemıyorsunuz , ben de buna benzer seyşer yasadım ama esımın oglu haftanın bellı gunlerı bızde gerı kalan zamanda annesı ıle kalıyor ,zaten velayetı annede oyle anlaşmıslar bosanırken..
bızımkı usludur , sadece yemek secme-yatak yorgan toplamama-ustunden cıkanı katlamama gıbı tıpık hareketlerı var , her cocukta olabılecek, yemedıgınde tamam kalk denmesınden yuz bulup yemek secıyor ama abur cuburla karnını doyuruyor, yatak ve ust bas olayında hep laısmıs bırının arkasını toplamasını ondan yapmıyor.
ama bıze gelınce ben kıbarca ustunden cıkanı katlamasını, sabahları yatagını ılk ıs yatagın toplanması gerektıgını soyluyorum bazen bırlıkte yapıyoruz, hem annenede evde yardımcı olursun buyudun artık ogren dıyorum ve yapıyor..
kucukken o da babayla uyurdu , ama artık uyumuyor babası bazen yanına gıttıgınde kendı ıstemıyor...
ergenlıge gırıyor yavas yavas, artık cocuk olmaktan cıkıyor...
sızde kıbarca uyarın cocukları, esınızle paylasın sıkıntınızı , çözülemeyecek durumda ıse bosanmayı dusunun bence..

Konuştum ama anlamıyor. Bırak temizlik yapma hiçbişeyde söyleme diyor. Birgün küçüğü temizlik kovasına iletken yakaladım meğer oraya işermiş ve ben onla evi silmişim düşünün artık

Yooook artıkkk
Valla yazık etmişsin kendine.
Bırak bırak ayrıl bu adamdan. Ne kocandan ne çocuklarından sana hayır gelmez.

vay arkadaş amma ağladın ya adamın 2 çocuğu olduğunu biliyorsun evlenmeseydin o zaman. benimde üvey annem var allah bin türlü belasını versin 5 çocukluydu babam evlendi ben onları istemiyorum dedi. annem ben 8 yaşındayken öldü. 2 yıl boyunca hergün dayak yedim ev temizletildim. bunların hepsi babamın gözleri önünde oldu adam gıkını çıkartmadı. babamda ayrı şerefsizdi. kocanızıda tebrik ediyorum Allah herkese böyle baba nasip etsin inşallah.

kocan baştan olan anlaşmaya uymamış,sen o şartlarda evlenmışsın,belki böle dese kabul etmeyecektınçocuklar mukemmel bile olsa ben bakmazdım,bır dk durmam,bir dk...o adamda da hayır yok

A
Anneleri ile kalma imkanları yok adam unutmalarını istiyor. Aldatma girmiş işin içine yüzlerini göstermez artık. Sanırım benim daha sabırlı olup beklemem gerekiyor. Yada kestirip atmam. Her iki durumdada zor bir karar. Bilmiyorum Umarım hakkımda hayırlısı olur

Eşinizle konuştunuz mu ne diyor acaba? Anlaşılmayacak birşey yok. Sizi anne olarak görmeselerde bir abla gibi sevmeli saygı göstermelilier. Düzen öğrenmeleri sizden çok onlar için önemli. Bu yaşa gelmiş çocuklar eşyalarını bir asker gibi düzenli toplayamaz belki, yataklarını jilet gibi yapamaz ama bir düzene de alışmaları lazım. Kovaya da işenmez yani... Bazı hareketlerini yaşlarına verip görmezden gelmeniz şart. Zaten sizi kabullenememişler belli ki. Ama babalarının da yetkiyi size vermesi laızm. Size güvenmiyor sanırım. Eğer öyleyse yürütmenin bir anlamı kalmamış bence. Hizmetçi niyetine evlenmiş sizinle..

Umarım hakkımda hayırlısı olur. Eşimle son bir kez daha konuşacağım. Önerileriniz ve anlayışınız için teşekkür ederim.

Beklemek? Ne için? Sizin gereken şekilde konuşmanız ve bu konuşma sonucu karar vermeniz lazım. Adam sizi hiç yerine koyuyor çocukların gözünde. Babaları gereken imajı çizerse çocuklar ister istemez zaten. Ama çocukların gözünde bir otorite olamayışınızın sebebi eşiniz...

bu durumda sız onlara annelık yapıyorsunuz, ve sureklı aynı evde aynı hayatı paylasıyorsanız herkes kendı pıslıgını toplamalı, ev ıslerınde esınızde -cocuklarda sıze yardımcı olmalı ve karsılıklı saygı olmalı, herkes duracagı yerı bılmelı...
yoksa uzulen, ezılen sız olursunuz..
burda iş eşinizde bitiyor, birde alışma süreci var belliki çocuklara fazla yüz verilmiş ve şımarmışlar , küçük hala babasıyla uyuyorsa bu sizi kabullenemediği anlamına gelir.
eşinizin dengeyi kurması ve size de bir raddeye kadar insiyatif vermesi gerekir çocukların terbiyesi ve evdeki iş bölümü hakkında...
en azından yataklarını toplasalar, kırlı temızı bılseler, sofraya yardım etseler, kendi odalarını toplasalar bu bile yeter size..

İyi olmuş sana haketmişsin yaşadıklarını baban benim çocuklarımı istemeyeni bende istemem deyip resti çekebilirdi. Ama kadının koynu rahat gelmiş. Sen söylemişsin işte baban adam değilmiş. Kusura bakma kimse senin bokunu temizlemek zorunda değil. Elin karısına hiç bahane bulma. Yapacaksın.

Adam çok yoğun çalışıyor eve geç geliyor maalesef onunda zamanı yok ki. Çoğu zamanda çocukla uyuyakalıyor.

Üslubunuz hiç hoş değil konu sahibi. Empati yapamıyorsunuz insanlar konunuza yorum yaparken geçmişte yaşadıkları geliyor gözlerinin önüne ve burada paylaşıyorlar. Sizde kusura bakmayın ama tam bir üvey anne yapısı var.

Seni hizmetçi diye mi almış bu adam
Senin evine getiriyorsa çocuklara söz söylemeye hakkın var ne öyle aman bişey deme sıkma çocuklarımı
Size dış kapının mandalı muamelesi yapıyorsa bırak bu adamı bence
Sen bütün gün pişir yıka topla aman oğullarım sıkılmasın olmaz öyle
Boşan kafan rahat olur, kendi babaları baksın toplasın yemeğini yapsın
Daha ergenliği vs var

K

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…