İşte benim sorunumda bu. Alışmışlar birde babaanne baba karışmamış şimdi zorlarına gidiyor. Çocukları sıkmakla ilgisi yok bunun. Ama bişey dediğim zaman çocuğumu sıkıyosun oluyo diken üstündeyim evde. Yuvamı yıkmayım idare edeyim diyorum ama içten içe tükeniyorum.iyi de yataklarını toplayabilirler, temizlik kovasına işemeyebilir.. kocaman olmuş çocuk baba benimle yat demez!
oğlum 2 yaşında sofra kurup kaldırıyor :)
yani burda sorun babanın çocuklara hiçbir şey diyemezsin çıkışı.. mesela ben oğluma, kızarım da severim de ceza da veririm ödül de.. bunlar her annenin yapabileceği hatta yapması gerekenler.
yani kendi de doğurmuş olsa tepki verirdi. belki daha fazla tepki verirdi..
İşte benim sorunumda bu. Alışmışlar birde babaanne baba karışmamış şimdi zorlarına gidiyor. Çocukları sıkmakla ilgisi yok bunun. Ama bişey dediğim zaman çocuğumu sıkıyosun oluyo diken üstündeyim evde. Yuvamı yıkmayım idare edeyim diyorum ama içten içe tükeniyorum.
annelerı ıle kalma ve haftanın bırkaç gunu sıze gelme durumları yok mu acaba?Merhaba hanımlar. Çok zor günler geçiriyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim. Eşimin ilk evliliğinden biri 9 biri 13 yaşında iki oğlu var. Çocuklar bizimle yaşıyorlar. Ben çalışıyorum. Evlenmeden önce babaannede kalacaklar diye anlaşmıştık fakat 6 ay sonra eşim çocukları getirdi. Sorun etmedim ama zamanla psikolojim bozuldu. Bir yatağınızı toplayın diyemiyorum eşim çocuklarımı sıkıyorsun deyip kavga ediyor. Küçük olan baba benimle yatmıyorsun deyip olay çıkarıyor. Eşimde çoğu zaman onun yanında yatıp uyuya kalıyor. Eve alışveriş yapıorum kollarım kopuyor ama bir donlarını kirli sepetine attıramıyorun. Wc ye telefonda oyun oynamaya girerler 1 saat çıkmazlar... O kadar dağınıklarki... Daha neler neler... Boşanma kararı aldım. Eşimi sevmeme rağmen yürütemeyeceğim. Soğudum, yoruldum. Çocuk bile yapmadım. Düşüncelerinize ihtiyacım var.
Konuştum ama anlamıyor. Bırak temizlik yapma hiçbişeyde söyleme diyor. Birgün küçüğü temizlik kovasına iletken yakaladım meğer oraya işermiş ve ben onla evi silmişim düşünün artık
Acaba bu nasil bi zihniyettr ki yazdigim yorumda ki ironiyi anlamamissiniz
Anneleri ile kalma imkanları yok adam unutmalarını istiyor. Aldatma girmiş işin içine yüzlerini göstermez artık. Sanırım benim daha sabırlı olup beklemem gerekiyor. Yada kestirip atmam. Her iki durumdada zor bir karar. Bilmiyorum Umarım hakkımda hayırlısı olurannelerı ıle kalma ve haftanın bırkaç gunu sıze gelme durumları yok mu acaba?
benımde esımın ıkıncı evlılıgı ısın ıcıne cocuk gırdıgınde daha bır hassas oluyorlar erkekler , sızde haklı bıle olsanız esınız ızın vermedıgı muddetce yanlıs ve hataları karsısında onları uyaramıyorsunuz yada bırseylerın ucundan tutmaları ıcın laf soyleyemıyorsunuz , ben de buna benzer seyşer yasadım ama esımın oglu haftanın bellı gunlerı bızde gerı kalan zamanda annesı ıle kalıyor ,zaten velayetı annede oyle anlaşmıslar bosanırken..
bızımkı usludur , sadece yemek secme-yatak yorgan toplamama-ustunden cıkanı katlamama gıbı tıpık hareketlerı var , her cocukta olabılecek, yemedıgınde tamam kalk denmesınden yuz bulup yemek secıyor ama abur cuburla karnını doyuruyor, yatak ve ust bas olayında hep laısmıs bırının arkasını toplamasını ondan yapmıyor.
ama bıze gelınce ben kıbarca ustunden cıkanı katlamasını, sabahları yatagını ılk ıs yatagın toplanması gerektıgını soyluyorum bazen bırlıkte yapıyoruz, hem annenede evde yardımcı olursun buyudun artık ogren dıyorum ve yapıyor..
kucukken o da babayla uyurdu , ama artık uyumuyor babası bazen yanına gıttıgınde kendı ıstemıyor...
ergenlıge gırıyor yavas yavas, artık cocuk olmaktan cıkıyor...
sızde kıbarca uyarın cocukları, esınızle paylasın sıkıntınızı , çözülemeyecek durumda ıse bosanmayı dusunun bence..
Umarım hakkımda hayırlısı olur. Eşimle son bir kez daha konuşacağım. Önerileriniz ve anlayışınız için teşekkür ederim.bu tarz evlilikler çok zor oluyordur eminim.
ama bunlara kafaya takarsanız da imkansızlaşır.
bu evlilik devam edecekse belli şartlar sağlanmalı, yoksa da belki boşanmak daha doğrudur:
benin buradan gördüğüm, o şartlar neler olabilir:
- eve düzenli yardımcı çağırılması, 3 kendini toparlayamayan erkek, bu herkesi zorlar, kaldı ki sizin sorumluluğunuzda olmayan 2 çocuk. maddi durum iyi ise sadece temizlik değil yemek vs de yardımcıdan beklenebilir.
-eşle hiç bir koşulda ayrı yatılmaması, ayrıca 9 yaşındaki çocuğun baba ile yatması zaten hiç bir koşulda önerilmez.
-çocukları eğitmek size hiç bir durumda düşmez, o yüzden sizin de bu tarz fikirlerden vazgeçmeniz.
Beklemek? Ne için? Sizin gereken şekilde konuşmanız ve bu konuşma sonucu karar vermeniz lazım. Adam sizi hiç yerine koyuyor çocukların gözünde. Babaları gereken imajı çizerse çocuklar ister istemez zaten. Ama çocukların gözünde bir otorite olamayışınızın sebebi eşiniz...A
Anneleri ile kalma imkanları yok adam unutmalarını istiyor. Aldatma girmiş işin içine yüzlerini göstermez artık. Sanırım benim daha sabırlı olup beklemem gerekiyor. Yada kestirip atmam. Her iki durumdada zor bir karar. Bilmiyorum Umarım hakkımda hayırlısı olur
bu durumda sız onlara annelık yapıyorsunuz, ve sureklı aynı evde aynı hayatı paylasıyorsanız herkes kendı pıslıgını toplamalı, ev ıslerınde esınızde -cocuklarda sıze yardımcı olmalı ve karsılıklı saygı olmalı, herkes duracagı yerı bılmelı...A
Anneleri ile kalma imkanları yok adam unutmalarını istiyor. Aldatma girmiş işin içine yüzlerini göstermez artık. Sanırım benim daha sabırlı olup beklemem gerekiyor. Yada kestirip atmam. Her iki durumdada zor bir karar. Bilmiyorum Umarım hakkımda hayırlısı olur
İyi olmuş sana haketmişsin yaşadıklarını baban benim çocuklarımı istemeyeni bende istemem deyip resti çekebilirdi. Ama kadının koynu rahat gelmiş. Sen söylemişsin işte baban adam değilmiş. Kusura bakma kimse senin bokunu temizlemek zorunda değil. Elin karısına hiç bahane bulma. Yapacaksın.vay arkadaş amma ağladın ya adamın 2 çocuğu olduğunu biliyorsun evlenmeseydin o zaman. benimde üvey annem var allah bin türlü belasını versin 5 çocukluydu babam evlendi ben onları istemiyorum dedi. annem ben 8 yaşındayken öldü. 2 yıl boyunca hergün dayak yedim ev temizletildim. bunların hepsi babamın gözleri önünde oldu adam gıkını çıkartmadı. babamda ayrı şerefsizdi. kocanızıda tebrik ediyorum Allah herkese böyle baba nasip etsin inşallah.
Adam çok yoğun çalışıyor eve geç geliyor maalesef onunda zamanı yok ki. Çoğu zamanda çocukla uyuyakalıyor.Eşinizle konuştunuz mu ne diyor acaba? Anlaşılmayacak birşey yok. Sizi anne olarak görmeselerde bir abla gibi sevmeli saygı göstermelilier. Düzen öğrenmeleri sizden çok onlar için önemli. Bu yaşa gelmiş çocuklar eşyalarını bir asker gibi düzenli toplayamaz belki, yataklarını jilet gibi yapamaz ama bir düzene de alışmaları lazım. Kovaya da işenmez yani... Bazı hareketlerini yaşlarına verip görmezden gelmeniz şart. Zaten sizi kabullenememişler belli ki. Ama babalarının da yetkiyi size vermesi laızm. Size güvenmiyor sanırım. Eğer öyleyse yürütmenin bir anlamı kalmamış bence. Hizmetçi niyetine evlenmiş sizinle..
İyi olmuş sana haketmişsin yaşadıklarını baban benim çocuklarımı istemeyeni bende istemem deyip resti çekebilirdi. Ama kadının koynu rahat gelmiş. Sen söylemişsin işte baban adam değilmiş. Kusura bakma kimse senin bokunu temizlemek zorunda değil. Elin karısına hiç bahane bulma. Yapacaksın.
neresi ironıymıs kıoglak_kadini yalnız değil, ben de ironik değil ciddi olarak görmüştüm yorumunuzu
aa öyle mii ironi mi yapmıstınızzz anlamamısm malesef ama bu mesajınızdaki çevir kazı yanmasın mesajını gayet iyi anladımAcaba bu nasil bi zihniyettr ki yazdigim yorumda ki ironiyi anlamamissiniz
Eşinizle konuştunuz mu ne diyor acaba? Anlaşılmayacak birşey yok. Sizi anne olarak görmeselerde bir abla gibi sevmeli saygı göstermelilier. Düzen öğrenmeleri sizden çok onlar için önemli. Bu yaşa gelmiş çocuklar eşyalarını bir asker gibi düzenli toplayamaz belki, yataklarını jilet gibi yapamaz ama bir düzene de alışmaları lazım. Kovaya da işenmez yani... Bazı hareketlerini yaşlarına verip görmezden gelmeniz şart. Zaten sizi kabullenememişler belli ki. Ama babalarının da yetkiyi size vermesi laızm. Size güvenmiyor sanırım. Eğer öyleyse yürütmenin bir anlamı kalmamış bence. Hizmetçi niyetine evlenmiş sizinle..[/QUOTE kabullenmeme değil alışmışlar düzensiz yaşamaya. Bende düzen insanıyım. Kendi çocuklarımda olsa 10 dan sonra ayakta tutmam mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?