• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu adamla evlili

E bastan bile bile lades demissiniz siz evlenirken cocuklar sizinle kalmayacak diye konussaniz bile adamin 2 cocugu var ilerde bizimle yasamalari gerekirse yapabilirmiyim diye tartman kendini sorgulaman lazimdi olan olmus simdiye donersek gercek su ki adam zaten sana yardimci degil cocuklara karsida seninle agiz birligi yapmiyor ustune bide sana uvey anne muamelesi yapiyor yani babalari firsat veriyor cocuklara..onlar ne sayar ne degisir sen yiprandiginla kalirsin aci ama gercek bu bence

Üslubunuz hiç hoş değil konu sahibi. Empati yapamıyorsunuz insanlar konunuza yorum yaparken geçmişte yaşadıkları geliyor gözlerinin önüne ve burada paylaşıyorlar. Sizde kusura bakmayın ama tam bir üvey anne yapısı var.
Beddua okuyan empati kuramayan yorum yapmasın. Zaten yeterince gerginim. Üvey anne olduğumu psikolojik destek gördüğümü belirttim zaten. Kimse sapla samanı karıştırmasın.yazdığımında söylediğiminde arkasındayım. Öz annesi cam sildiriyo severek yapıo bizzat şahidim. Bu imece yardımlaşmadır. Ama adı üvey işte. Başlıyo bedduaya. Sanki mecbur pisliğini temizlemeye. Ben onu bile istemiyorum kendi kirlisini atsın sepete diyorum. Okumadan girişmiş burda sayfama. Lütfen yazmayın!

Benimde var bitane boyle.
cocuklara bisey dersin kizar.cocuklarin yaninda onlarda daha beterini yapar.tamam nasil biliyosan oyle olsun dersin karismaz hicbisye.bu seferde niyetin oyleymis firsat bekliyomussun der.oturursun guzel guxel konusursun .ben sana bisey demiyorum sen istedigin gibi egit der.iki gun sonra en basiti ellerinizi yikayin desen cocuklar aglayinca.baba hemen niye bukadar ustlerine dusuyosun.birak buyuyunce ogreninler diye bi yapisi var.her seyi terbiyeden ahlaka temizlige

Altalarina yapmalarina bile ilerde kendileri ogrenir.sihirli bi deynek degecegini dusunuyo.cocuklarin yaslari kucuk degil.
anneleroyle gorusturmedikleri icin bu adamlar vicdanlarini bu sekilde rahatlattiklarimi dusunuyolar.bu kiside kandirdi sen anne olcaksin ben sabah ise gitcem aksama kadar sen ilgilencik iyiyi dogruyu senden ogrencek derken simdi bi kase corba yediremiyosun.

Ilerde kimse demiyecek baba bu sekilde ogretti.anne napti sabahtan aksama kadarn hicmi bisey ogretemedi.vsvsvs .Onun icin imkan varsa ayrilmak.

sana annelik değil hizmetçilik yaptırıyorlar ne demek of bile demeden sabah akşam onların hizmetini göreceksin, eşin yanında bile yatmıyor resmen onun karısı değilsin bedava evinde kaldığın bi hizmetçisisin. ayrıl bi görsün gününü sen olmayınca nası dönecek orası.

Beddua okuyan empati kuramayan yorum yapmasın. Zaten yeterince gerginim. Üvey anne olduğumu psikolojik destek gördüğümü belirttim zaten. Kimse sapla samanı karıştırmasın.yazdığımında söylediğiminde arkasındayım. Öz annesi cam sildiriyo severek yapıo bizzat şahidim. Bu imece yardımlaşmadır. Ama adı üvey işte. Başlıyo bedduaya. Sanki mecbur pisliğini temizlemeye. Ben onu bile istemiyorum kendi kirlisini atsın sepete diyorum. Okumadan girişmiş burda sayfama. Lütfen yazmayın!

Evet kimsenin pisliğini temizlemeye mecbur değilsiniz, ama evli ve iki çocuklu bir adamla evlenirken tüm bunları düşünmüş olmanız gerekirdi. Babaannede kalır mantığı nasıl bir mantıktır. Öz anne bırakıp gitmiş zaten ona diyecek çok şey varda demek istemiyorum. Ama anne bırakıp gitti diye baba da mı bıraksın. Sonuçta bu çocuklar eşinizin çocuklarıydı ve bakmakla yükümlü olanda babaanne değil eşinizdi bunu biliyor olmalıydınız. Sonuca bu şekilde gidemezsiniz, belli ki çocuklarda düzgün psikolojide değiller. Önce sizi benimsemeliler sonrası zaten gelecektir. Bu arada bu son yorumumdu emrettiğiniz üzere bir daha yazmam.

Ha
E bastan bile bile lades demissiniz siz evlenirken cocuklar sizinle kalmayacak diye konussaniz bile adamin 2 cocugu var ilerde bizimle yasamalari gerekirse yapabilirmiyim diye tartman kendini sorgulaman lazimdi olan olmus simdiye donersek gercek su ki adam zaten sana yardimci degil cocuklara karsida seninle agiz birligi yapmiyor ustune bide sana uvey anne muamelesi yapiyor yani babalari firsat veriyor cocuklara..onlar ne sayar ne degisir sen yiprandiginla kalirsin aci ama gercek bu bence
hayır evlenmeden önce konuşsaydı asla evlenmezdim inanın. Herşeyi detaylarıyla konuştum. Çalışıyorum yapamam o sabrı gösteremem dedim. Hatta 6 ay ayrıldık sonra ağlayarak geldi ne yaptıysam geri çeviremedim. Yalvardım istemiyorum dedim. Tüm bunlara rağmen çocukları getirmek istediğinde bende istedim başarılarına ortak olurum iyi birer bireyler yetiştiririz omuz omuza dedim. Ama şunu anladım ki 5 yaşına kadar almışlar alacaklarını bundan sonra değiştiremem. Ancak yardımcı olabilirim işte böyle temİzlikti ütüydü falan. Ayrıca sadece benimle değil halalarıylada kavga ediyo babası. Görümcem bu konuda bana hak veriyor. Çocukları yanlış yetiştiriyorsun diyor eşime. Çünkü oda benimle aynı fikirde ve yeri geliyor çocuklara sırf bı yüzden çok kızoyor. Örneğin yere çöp atma var küçükte ne yaptıysak başedemedik. Kayınvalidem artık tahammül edemiyor dövüyor. Ben elinden alıyorum. Ben asla dayak yanlısı değilim. Ama kural koymadan başıboş davranılmasıda beni tedirgin ediyor. Hem şimdi hem gelecekte.

vay arkadaş amma ağladın ya adamın 2 çocuğu olduğunu biliyorsun evlenmeseydin o zaman. benimde üvey annem var allah bin türlü belasını versin 5 çocukluydu babam evlendi ben onları istemiyorum dedi. annem ben 8 yaşındayken öldü. 2 yıl boyunca hergün dayak yedim ev temizletildim. bunların hepsi babamın gözleri önünde oldu adam gıkını çıkartmadı. babamda ayrı şerefsizdi. kocanızıda tebrik ediyorum Allah herkese böyle baba nasip etsin inşallah.

çok üzüldüm sizin yaşadıklarınıza da artık neye üzüleceğimi şaşırdım anasız çocuğa nasıl kıyıyorlar üstelik baba ses etmiyor.inşaAllah şu an çok iyi durumdasınızdır çok mutlusunuzdur

Evet kimsenin pisliğini temizlemeye mecbur değilsiniz, ama evli ve iki çocuklu bir adamla evlenirken tüm bunları düşünmüş olmanız gerekirdi. Babaannede kalır mantığı nasıl bir mantıktır. Öz anne bırakıp gitmiş zaten ona diyecek çok şey varda demek istemiyorum. Ama anne bırakıp gitti diye baba da mı bıraksın. Sonuçta bu çocuklar eşinizin çocuklarıydı ve bakmakla yükümlü olanda babaanne değil eşinizdi bunu biliyor olmalıydınız. Sonuca bu şekilde gidemezsiniz, belli ki çocuklarda düzgün psikolojide değiller. Önce sizi benimsemeliler sonrası zaten gelecektir. Bu arada bu son yorumumdu emrettiğiniz üzere bir daha lütfen kusura bakmayın. Gerçekten çok zor günler geçiriyorum bir yandan iş stresi bir yandan ev bunaldım. Ben sadece kuralsız yaşama sıkıntısından bahsettim. Örneğin bir çocuk gece 2 de yatmaması gerekir. Ama bizim evde böyle kuralları baba koymuyor ben koymak istediğimde sıkıyorum oluyor. Çocuklar boşluktan faydalanırlar. Böyle okul başarılarıda düşük baba zaten ilgilenemiyor. Kendimi sorumluda hissediyorum onlara karşı. Yoksa tutarım gündelikçi otururum çerezimi yerim Tv karşısında sma sorumluluk ağır badıyır. Belkşde çok otokontrollü olduğum için bu duruma geldim. Rahat olsam sıkmasam kendimi olmazdı bu durumlar. Belki de görev olarsk görüyorumdur hatadır. Duyarlı olumsuz eleştirilere açığım. Zaten sayfaya girme amacımda bu; yanlışlarımı görmek. Lütfen kusura bakmayın.

Lütfen kusura bakmayın. Duyarlı her olumsuz eleştiriye açığım. Bu sayfaya giriş amacımda buydu zaten. Yanlışlarımı görmek değişik bakış açılarını deneyimlemek. Belkide aşırı otokontollüyümdür hata yapıyorumdur. Titiz olmamdan kaynaklanıyordur bu sıkıntılar belkide. Rahat olsam sorun olmaz alırım bir gündelikçi oturayım keyfine bakayım. Kendime görev olarak mı aldım orada mı hata yapıyorum görecek durumda değilim. Bilemiyorum. Kusura bakmayın lütfen. Bir yandan iş bir yandan ev stresi sinirlerimi yıprattı.

Çocuklarla diyalogunuz nasıl? Yani sizi seviyorlar mı siz seviyor musunuz onları? Eğer bu sevgi varsa siz onlara arada sebepsiz yere sarılırsanız aranızdaki bağ kuvvetlenir ve sizi belki anne belki abla gibi benimserler. Ondan sonra zaten sizi üzmek istemeyeceklerinden daha dikkatli olacaklardır. Çocuklara kızamıyorum anne sevgisinden şefkatinden uzak büyümüşler, o duygu eksik çocuklarda baba da şımartınca iş bu noktaya gelmiş. Siz de kucak açmazsanız çocukların ileride bütün hayatlarını etkileyecektir bu. Evet yine söylüyorum mecbur değilsiniz onlara sarılmaya ya da kucak açmaya ama inanın bir şey kaybetmezsiniz aksine çok şey kazanırsınız. Eşinizde aranızdaki diyalogu görünce zamanla vazgeçecektir bu tutumundan. Eşinize de kızamadım nedense çocukların annesizliğini her dediklerini yaparak kapatmaya çalışmış, doğru mu değil tabii ama erkekler bizim kadar ileriyi düşünemiyorlar maalesef.

Çocuklarına düşkün ama sende sonuçta yabancı değilsin ki eşisin ve sana çocukların saygısı olmalı ki aile olabilesiniz bu sorunlar tamamen eşinden kaynaklanıyor :KK43:

İyi olmuş sana haketmişsin yaşadıklarını baban benim çocuklarımı istemeyeni bende istemem deyip resti çekebilirdi. Ama kadının koynu rahat gelmiş. Sen söylemişsin işte baban adam değilmiş. Kusura bakma kimse senin bokunu temizlemek zorunda değil. Elin karısına hiç bahane bulma. Yapacaksın.

işte senin gibi insanlar yüzünden üvey anne oluyorlar.işte sende böyle mutlu olamıyorsun adam seni düşünmek yerine çocuklarını düşünmüş . haklıda bu yazdıklarını okusa emin ol sen onu boşamadan o seni anında boşar. kendi çocuğun olsa ve o çocukların yaptığını yapsa sesiniz çıkmaz. zaten kadın bırak bokumu temizlemeyi kendi bokunu temizliyemiyordu sizin gibi....

Merhaba hanımlar. Çok zor günler geçiriyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim. Eşimin ilk evliliğinden biri 9 biri 13 yaşında iki oğlu var. Çocuklar bizimle yaşıyorlar. Ben çalışıyorum. Evlenmeden önce babaannede kalacaklar diye anlaşmıştık fakat 6 ay sonra eşim çocukları getirdi. Sorun etmedim ama zamanla psikolojim bozuldu. Bir yatağınızı toplayın diyemiyorum eşim çocuklarımı sıkıyorsun deyip kavga ediyor. Küçük olan baba benimle yatmıyorsun deyip olay çıkarıyor. Eşimde çoğu zaman onun yanında yatıp uyuya kalıyor. Eve alışveriş yapıorum kollarım kopuyor ama bir donlarını kirli sepetine attıramıyorun. Wc ye telefonda oyun oynamaya girerler 1 saat çıkmazlar... O kadar dağınıklarki... Daha neler neler... Boşanma kararı aldım. Eşimi sevmeme rağmen yürütemeyeceğim. Soğudum, yoruldum. Çocuk bile yapmadım. Düşüncelerinize ihtiyacım var.
Bence boşan bununla mücadele edemezsin zor yaşlar bunlar öz anneler bile yoruluyor senin çocuğun bile yok ve eşin anlayışsız bence vakit kaybetme

Eşini alıp karşına konuşmayı denedin mi ? Çocuk olsalar bile sana saygı göstereceklerini bilmeleri lazım en azından eşinin bunu onlara söylemesi gerekli. Seni bu durumda bırakmamalı. Eşinle konuşmayı dene bence açık açık ne hissediyorsan söyle.

İyi olmuş sana haketmişsin yaşadıklarını baban benim çocuklarımı istemeyeni bende istemem deyip resti çekebilirdi. Ama kadının koynu rahat gelmiş. Sen söylemişsin işte baban adam değilmiş. Kusura bakma kimse senin bokunu temizlemek zorunda değil. Elin karısına hiç bahane bulma. Yapacaksın.

Ayrıl bacım sen haklı olduğun taraflar var evet ama ikide bir mecbur değilim bakmaya falan demişsin psikolojin de iyi değil, hem sana yazık hem çocuklara

Çocuklarla diyalogunuz nasıl? Yani sizi seviyorlar mı siz seviyor musunuz onları? Eğer bu sevgi varsa siz onlara arada sebepsiz yere sarılırsanız aranızdaki bağ kuvvetlenir ve sizi belki anne belki abla gibi benimserler. Ondan sonra zaten sizi üzmek istemeyeceklerinden daha dikkatli olacaklardır. Çocuklara kızamıyorum anne sevgisinden şefkatinden uzak büyümüşler, o duygu eksik çocuklarda baba da şımartınca iş bu noktaya gelmiş. Siz de kucak açmazsanız çocukların ileride bütün hayatlarını etkileyecektir bu. Evet yine söylüyorum mecbur değilsiniz onlara sarılmaya ya da kucak açmaya ama inanın bir şey kaybetmezsiniz aksine çok şey kazanırsınız. Eşinizde aranızdaki diyalogu görünce zamanla vazgeçecektir bu tutumundan. Eşinize de kızamadım nedense çocukların annesizliğini her dediklerini yaparak kapatmaya çalışmış, doğru mu değil tabii ama erkekler bizim kadar ileriyi düşünemiyorlar maalesef.

Aramızdaki ilişki iyi başlarda daha iyiyidi. Ne desem yapıyorlardı. Ama babanın şimdi çok çalışıyor olmasından ilgilenememesinden bu boşluğu kullanıyorlar. Babada bunu kabul ediyo ama bişey yapamıyor. Baba dışında kimseyide dinlemiyorlar. Bilgisayar oyunundan kaldırmıyorlarki başını iletişimimiz bile bu yüzden yok. Nar ayıklıyorum onlar için odalarına götürüyorum yüzüme bakmıyorlar bilgisayar oyunundan. Kitap okutamıyorum. Ne kadarda sevgiyle sabırla yaklaşsam bi yerde tükeniyorum. Kendi kendime konuşuyorum boşuna. Kendi çocuğumlada aynı şeyi yaşayacağım biliyorum. Ama en azından kendi çocuğum olsa inanın o bilgisayarı Kitap okutmadan açtırmam yüzünü ama baba işten gelince rahat bırak deyince iş bitiyor. Hayır kitabını okuyacak yoksa pc yok diyemiyorum. Görümcemde bana destek veriyo bu konuda. Karşısına geçip kaç kere konuştuk yanlış yetiştiriyorsun bari bize karışma diye. Kadın yazın aldı çocukları sağolsun onunlada kavga etti. Kadın edebiyat öğretmeni akıllı cahilde değil. Benim sıkıntım çocuklar değil eşimle zaten. Adam kural koydurmuyor ucu boş ödül ve cezalar başıboşluk alışmışlar. Ben anladım zaten ya bwn ayak uyduracağum bu hayata yada bırakıp gideceğim.

Bence eşinize açık açık psikolojinizin bozulduğunu, çocuklarıyla daha çok ilgilenmediği takdirde boşanacağınızı söyleyin. Size de kızamıyorum çocuklara da. Belli ki iki taraf da sıkıntı yaşıyor. Ama bunu eşiniz çözebilir siz değil

Back