Çocuk bizimle yaşamayacak diyen adama inanana köprü satabilirim :)
Ne demek çocuk baba evinde yaşamayacak canı istediğinde?
Babanız evleniyor diye ömrü boyunca babaevi kavramı bitecek mi yazık değil mi çocuklara
Eşinden boşanınca babaevine dönüyor kadınlar 30-40 yaşlarında bile bu kapı kapanmamalı.
En fazla şu şartı koyar mantıklı bir kadın;
Babasının evi gelmesin diyemem, ama lütfen benden hizmet beklemeyin, ben tabiki sofraya bi tabak daha koyarım,ama sizin çocuğunuzun tüm bakımı ebeveynlerinde olacak çünkü bile isteye o çocuğu siz dünyaya getirdiniz.
Gerçi mantıklı bi çocuksuz kadın çocuklu adamla evlenmez de o ayrı bir konu :)
Baba evi kavramı baba evleniyor diye bitmez, baba evlenicek diye eski eş tarafından silah haline getirilen ve oradan oraya hırsla pinpon topu gibi atılmaktan psikolojisi bozuk çocuklar yüzünden biter. Ben hiçbir çocuğun anne evi, annesinin yanı varken baba ve yeni eşle (bir yabancı) mutlu olacağını düşünmüyorum. Ama yaşı küçükse sorulmuyor bile, gitmek ister misin diye. Olay güç mücadelesine dönüyor. Çocuğun kabullenmesine hem destekleyici olmayıp hem de nefret unsuru yaratırsanız çocuk da o evde haliyle uyumsuz olur. Benim arkadaşlarım bile 40 yaşında babasının yeni evliliğini kabul edemiyor, çocuklardan çok büyük şeyler bekleniyor. Evet anne ölüm kalım meselesi dışında, babanın evliliğine temelli göndermemeli. Çocuğuna önem veriyorsa yapmaz zaten. Çocuğa kendi yeğenlerine, çocuğuna söylediğin lafı söylesen çocuk yanlış anlar. Oradaki kadın da kendi evini, hayatını diken üstünde yaşamak zorunda değil. Baba yokken zamanlarında çocuğun sorumluluğunu almak zorunda değil, babayı da her an başında dikemezsiniz. Bir şey başına gelse siz sorumlu olursunuz. Ben asla girişmem böyle bir şeye.
Boşanmış anneler, boşandıktan sonra "iyi bir anne" ise kendi hırslarını, duygularını bir kenara bırakıp çocukla baba ilişkisini, ve babanın evleneceği kişiyi desteklemeli, onunla iyi ilişki kurmalı, çocuğu oraya yollarken "bu çok normal, oraya gittiğinde onlara da saygı duyacaksın"diye sınırları çizmeli. Ancak o durumda çocuğun o yeni ailede bir yeri olur. Anne sürekli kriz geçirip, ah vah ediyorsa, hırstan çocuğu alet ettiyse, babaya lanet okuyorsa,duymaz denilen çocuk akrabalardan, aileden olumsuz konuşmalar duyuyorsa orası o cocuk için uygun değildir.
Ek olarak, boşanmış ailelerde "orası babasının evi" kavramını yüklemek çok sağlıksızdır. Baba orada bir kadınla evli, farklı bir birey var, o birey de ona göre hareket edecek, saygı duyması sağlanacak. Burada erkek anneleri de haber vermeden bile gelip aylarca kalıyor "oğlumun evi" diye. Bunun bundan farkı yok. Zaten bu şekilde travmalı çocuklar, güya anne tarafından dolduruluyor, burada okuyoruz oğlan babasının eşine "sen hizmetçisin" diyor. Sanki orası babanın evi, o kadın bir hiç, sana kural koyamaz, ağzını açamaz deyince çocuk cok sağlıklı yetişiyormuş gibi.
En büyük zararı anneler veriyor bazı konularda. Bir kadın anne olduysa kendi hırslarından önde tutmalı çocuğu. Gerekirse mutlu olmalı "en azından eski eşim evlendi, çocuk düzenli bir aile ortamına gidip gelecek diye" Yeni eş de cocuklara zarar vericek, kriminal bir tip değilse yeni eşin sabrı zorlanmamalı. Olay çocuğun mu yeni karın mı noktasına getirilmemeli. Dediğim gibi baba yasal olarak nafaka öder geçer, hem evlenip hem yeni düzen kurup üzerine bir de eski eşin hırslarıyla olaylarıyla her hafta olay yaşayacak kadar sabırlı bir erkek profili görmedim ben.