• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınız yaz tatilinde ne yapıyor

Ben diyorum evet kitap okumanın zamanı olmaz.

Ergen dediginiz kesimle 13 senedir bilfiil beraberim. Annesi kitap oku dedi diye kavga cikaranina hiç rastlamadim. Agresiflesmek özellikle o dönemde hormonal bir durum zaten. Eger çocuğun yapısında varsa kitap oku desen de gözünün üstünde kaşın var desende agresiflesir zaten.

Ben genel olarak anlayamıyorum yaz tatilinde bir annenin çocuğuna kitap oku demesinden daha doğal ne olabilir.
Okumaktan ne zarar gelir insana.
Okuyarak kalkınacak insanlık.
Bu işler böyle baslar adım adım.
Babam bana klasikleri alip getirdiğinde 12 yaşındaydım. Haftada 1 kitap bitirmem gerekiyordu ve ben ilk başlarda zorlansam da sonrasında alıştım gayet de güzel okudum ve bugun diyorum ki Allah razi olsun babamdan iyi ki okutmuş o kitapları. Hayata bakış açımın şekillenmesinde en buyuk katki ona aittir

Ben hangi mesajımda ''kitap oku demeyin çocuğunuza'' yazmışım ? Bu şekilde mi denir ? Kitapları atarak mı çocuğu kitaplara özendiriyorsunuz siz ? Ya da ağlatarak ? Ne güzel,her istediğimizi çocuklarımıza böyle aşılayalım,üzerek ya da sinirlendirerek.O çocuğun okuyacağı kitap türünü seçmesi bile zaman alabilir bu yaşlarda,çocuğa seçenek sunmak yerine ''Neden ingilizce çalışmıyorsun ??? Kitap oku !!! Okumuyorsun atıyorum o zaman bu kitapları !! '' demek çok daha mantıklı bir seçenek siz de haklısınız.Eminim işe yarar,çocuk kitap kurdu olur iki güne.

Yav basta kitap okumak olmak.uzere ufakufak tekrarlar yabancı dil nankör....dil kitap okumak okulla kısitlanmamali bence

Zorla dil öğrenmez,ezberler.Çocuğa iki aile dizisi falan açın,ilgisini uyandırın.Ondan sonra başlarsınız dil nankör demeye.Robot gibi mi konuşturacaksınız çocuğu ne yapacaksınız ?

Yav ben sıktığımı soylemedim ki ...deli gibi gezip tozuyoruz da ben çalışıyorum zaten başında degilim devamli...başında mürebbiye gibi elimde degnekle duruyor gibi bi izlenim verdim🙂kitap okumanin bence yazı kışı olmamali zaten en büyük eksikligimiz bu iken yaz tatilinde birakalim kitap okumasın bence yanlış bir düşünce...ha ben yöntemini bulamamış olabilirim sıkıntım o işte
İşte bunlar hep okumamaktan. Yazdığınız iki satırdan hayatınızı çözmüş gibi konuşmalar... Aslında tüm yazdıklarınızı okusalar daha anlamlı olacak her şey. Dediğiniz gibi önemli olan yöntemi bulmak.

11 yasında kızım....HADI şu kitapı okuyalim hadi şu konuyu biraz tekrar et kızım demeden kendi kendine yapmıyor....başarılı ödevlerini zamanında güzelce yapan bir çocuk...ama ben gaz vermedikçe haydi annem kitap okuma yapalim haydi biraz ingilizce çalışalım demeden kendi kendine koyulmuyor....gecen beni atlata atlata aksam okuyacagim dedi dedi aksam oldu hala yok tamam ueter çıldırdım ne var ne yok posetledim odasında kitapların hepsini attim...ağlıyor nasil...cok seviyorsaydin ben demeden alırdın eline dedim... sizin çocuklar 11-12 yaşlarda olanlar kendi kendine aliyor mu eline kitap 😔
Cok tepki vermişsin zorla güzellik olur mu cocuk herseyden tiksinir ve bu davranısınla hatırlayacak seni öfke kontrol ü yapmalısın...Bırak calısmasın psikoloji daha önemli...sen de eline bi kitap al o da alsın..sen eline tlf alıyorsan o da tv bakmak isteyecektir..

İşte bunlar hep okumamaktan. Yazdığınız iki satırdan hayatınızı çözmüş gibi konuşmalar... Aslında tüm yazdıklarınızı okusalar daha anlamlı olacak her şey. Dediğiniz gibi önemli olan yöntemi bulmak.

bir kere başlıkla içerik bile birbiriyle örtüşmüyor.
yazın çocuklarınız ne yapıyor başlığı ile başlayıp başlayıp, kitap nasıl okutabilirim diye devam ediyor, içerikte zaten yazın ne yapalım diye en ufak bir soru bile yok! İçerikle başlık alakasız zaten.
Sinir krizleri geçirdiğini söyleyen kendisi kimse bu konuda bir varsayımda bulunamaz, kendisi demiş. E bu normal diyen olacağını da sanmıyorum. Açıkçası kendisinin buna çok takıldığını da düşünmüyorum çünkü sayfalar içerisinde bu yüzden başarısız oluyor çocuklar diyor, yani bir yerde pişman ama içten içe haklı olduğunu da düşünüyor yani zorlama devam edecek ama bunun tekniği krizler geçirmek tabi ki değil.

Yaz okulu bence güzel bir fikir belediyelerin var ücretsiz tabi ki ona cevap gelmedi çünkü tek istenilen kitap okutmak olduğu için.

Hayat bir bütün daha geniş açıdan bakmak lazım, kitap okumasını istiyorsak ufak ufak okumuyorsa başka şeylere yönelterek... Ben çok fazla aktivitesi olan bir çocukluk geçirdiğimden, gitar-org-çok az keman çalarım -daha doğrusu aldım da beceremedim bi türlü :)-, iyi yüzerim, çok da kitap okurum. Ama bunların hepsini aynı anda yapmadım tabi ki. Yeğenim oldu, yakın oturduğumuzdan hep istedim ki gitar çalsın benden daha da iyi olsun. Kitap okusun diye bir sürü kitap verdik. Annem havuza götürdüğünde hadi stil yüzelim diye bir iki zorladı.
Hiç kitap okumadı, bir kere bile o gitarı almadı eline ama şimdi lisanslı yüzücü.
Yani bilemezsiniz ki kimin neye yetenekli olduğunu...
Bu yüzden başarılı insan çıkmıyor bizde, sırf kitap okumamaktan değil yani.

Ben diyorum evet kitap okumanın zamanı olmaz.

Ergen dediginiz kesimle 13 senedir bilfiil beraberim. Annesi kitap oku dedi diye kavga cikaranina hiç rastlamadim. Agresiflesmek özellikle o dönemde hormonal bir durum zaten. Eger çocuğun yapısında varsa kitap oku desen de gözünün üstünde kaşın var desende agresiflesir zaten.

Ben genel olarak anlayamıyorum yaz tatilinde bir annenin çocuğuna kitap oku demesinden daha doğal ne olabilir.
Okumaktan ne zarar gelir insana.
Okuyarak kalkınacak insanlık.
Bu işler böyle baslar adım adım.
Babam bana klasikleri alip getirdiğinde 12 yaşındaydım. Haftada 1 kitap bitirmem gerekiyordu ve ben ilk başlarda zorlansam da sonrasında alıştım gayet de güzel okudum ve bugun diyorum ki Allah razi olsun babamdan iyi ki okutmuş o kitapları. Hayata bakış açımın şekillenmesinde en buyuk katki ona aittir
Ya inanın yorumunuz işime geldiği için demiyorum ama gercekten duygularima tercüman oldunuz birkac arkadaş gibi.....bir annenin çocuğunun kitap okumasını bilgilerini tazelemesini istemesinde ne zarar var....tatilse tatil zaten gezip tozmasi oyunu havuzu yapıyor zaten....ahhh sadece sinirlenip kalbini kırdım kabul ediyorum

Cok tepki vermişsin zorla güzellik olur mu cocuk herseyden tiksinir ve bu davranısınla hatırlayacak seni öfke kontrol ü yapmalısın...Bırak calısmasın psikoloji daha önemli...sen de eline bi kitap al o da alsın..sen eline tlf alıyorsan o da tv bakmak isteyecektir..
Yok işte ben oku diyerek kendim telefonla ugrasan tiplerden degilim orda allahtan sıkıntımız yok

bir kere başlıkla içerik bile birbiriyle örtüşmüyor.
yazın çocuklarınız ne yapıyor başlığı ile başlayıp başlayıp, kitap nasıl okutabilirim diye devam ediyor, içerikte zaten yazın ne yapalım diye en ufak bir soru bile yok! İçerikle başlık alakasız zaten.
Sinir krizleri geçirdiğini söyleyen kendisi kimse bu konuda bir varsayımda bulunamaz, kendisi demiş. E bu normal diyen olacağını da sanmıyorum. Açıkçası kendisinin buna çok takıldığını da düşünmüyorum çünkü sayfalar içerisinde bu yüzden başarısız oluyor çocuklar diyor, yani bir yerde pişman ama içten içe haklı olduğunu da düşünüyor yani zorlama devam edecek ama bunun tekniği krizler geçirmek tabi ki değil.

Yaz okulu bence güzel bir fikir belediyelerin var ücretsiz tabi ki ona cevap gelmedi çünkü tek istenilen kitap okutmak olduğu için.

Hayat bir bütün daha geniş açıdan bakmak lazım, kitap okumasını istiyorsak ufak ufak okumuyorsa başka şeylere yönelterek... Ben çok fazla aktivitesi olan bir çocukluk geçirdiğimden, gitar-org-çok az keman çalarım -daha doğrusu aldım da beceremedim bi türlü :)-, iyi yüzerim, çok da kitap okurum. Ama bunların hepsini aynı anda yapmadım tabi ki. Yeğenim oldu, yakın oturduğumuzdan hep istedim ki gitar çalsın benden daha da iyi olsun. Kitap okusun diye bir sürü kitap verdik. Annem havuza götürdüğünde hadi stil yüzelim diye bir iki zorladı.
Hiç kitap okumadı, bir kere bile o gitarı almadı eline ama şimdi lisanslı yüzücü.
Yani bilemezsiniz ki kimin neye yetenekli olduğunu...
Bu yüzden başarılı insan çıkmıyor bizde, sırf kitap okumamaktan değil yani.
Iki yazdır yaz okuluna yolladim ....bu yaz spora gittigi için istemedi ben de tamam dedim....konu başlığında çocuklarınızın ne yapıyor olduğunu merak ettim konuda da yaptığım hatayi yazdim....cok mu ters

Bende bir öğretmen olarak yanlış buldum yaz sıcağında çocuk nasıl okusun yazsın çalışsın daha eğitsel oyunlara yoneltebilirsiniz yaz kış ders usaniyor nefret ediyor çocuk okuldan.. çok güzel oyunlar var onlardan alın eğlenceli harita oyunları var hangi şehir nerede gibi böyle şeyler kişisel gelişimi açısından daha önemli bırakın çocuk yaparak-yasayarak ogrensin...

Çocuğunuzda baskı kurmuşsunuz. Ortam oluşturun. Siz de kitabınızı elinize alın. Çok değil yarım saat okuma yapın birlikte. Zaten çok fazla odaklanamıyor çocuklar. Sonrasında birlikte başka etkinlikler yapabilirsiniz.

Siz oturup biraz çocuk psikolojisi kitapları okuyun bence. Bi gün kitap okumadı diye kaldırmak nedir kitapları. Ayrıca çocuklar görerek öğrenir kitap oku diyeceğinize alın elinize kitabınızı eşinizle siz okuma saatinize başlayın elbet kızınıza da yerleşecek zamanla bu alışkanlık. Cahil cahil iş yapmayın allahaşkına ağrı girdi başıma ya

Annem de benim kitaplarımı dağınıklık yüzünden uyardı uyardı en sonunda doldurdu poşete cidden attı 11 yaşlarındayken. Öyle travma felan da geçirmedim bazı arkadaşlar çok abartmış delirtirsin çocuğu filan diye. Konu sahibi ben aşırı okuyan bir çocuktum yaz kış demezdim ama tatilde asla ama asla ders çalışmadım çalışmam da o gerçekten zalimlik. Ders ders zamanlarında kalsın. Ama zevkine kitap okuma alışkanlığı konusunda haklısınız bunun yazı kışı olmaz. Ben de birkaç arkadaş gibi kızınıza seçtiğiniz kitapları aşırı sıkıcı buldum. Eğer kız kız bir çocuksa İpek Ongun deneyin ilgisini çekebilir. Ya da fantastik filmler izlesin beğenirse romanlarını alın. Japonların kız çocukları için romantik çizgi romanları var. Çizgi romandan korkmayın okuma alışkanlığı getirir

Bir öğretmen olarak tutumunuzu çok yanlış buluyorum. Yaz tatili sonuçta. Her gün kitap okumasına, hele de zorla bunu yapmasına hiç gerek yok. Siz her gün okuyor musunuz kitap? Çocuklar bizleri taklit eder. Eğer çok istiyorsanıZ akşamları ailecek 1-2 saat kitap okuma saati yapın etkinlik gibi. Mısır patlatın vs... inanın çocugunuz kitap okumaya daha istekli olacaktır.❤❤❤
kesinlikle katılıyorum bende bir öğretmenim ve bu çocuklar sene içerisinde yeterince yoruluyorlar artık uzaklaşmak istiyorlar siz alıp kitapları atarak çöpe basarak ona iyi bişey yapmıyorsunuz ona sanki daha çok kitap okumaması yönünde kışkırtıyorsunuz tutumunuz yanlış

11 yasında kızım....HADI şu kitapı okuyalim hadi şu konuyu biraz tekrar et kızım demeden kendi kendine yapmıyor....başarılı ödevlerini zamanında güzelce yapan bir çocuk...ama ben gaz vermedikçe haydi annem kitap okuma yapalim haydi biraz ingilizce çalışalım demeden kendi kendine koyulmuyor....gecen beni atlata atlata aksam okuyacagim dedi dedi aksam oldu hala yok tamam ueter çıldırdım ne var ne yok posetledim odasında kitapların hepsini attim...ağlıyor nasil...cok seviyorsaydin ben demeden alırdın eline dedim... sizin çocuklar 11-12 yaşlarda olanlar kendi kendine aliyor mu eline kitap 😔

Tatilde çok üstlerine gitmeyi sevmiyorum. Ama yeni eğitim ve sınav sistemi nedeniyle hocaların uyarısıyla kitap okumalarını teklif ediyorum. Kitap okumayı sevimli gösterecek konuşmalar yapıyorum, beğendiği kitapları alıyorum, kendimde okuyup örnek olmaya çalışıyorum. Bunlarda çare olmazsa konsol oyunlarını yada zevk aldıkları başka şeyleri süre olarak kısıtlama cezası ile teşvik etmeye çalışıyorum. Yada tam tersi yeterli düzeyde sorumluluklarını yerine getirdiklerinde ceza yöntemlerimi ödüle çeviriyorum.
Ama eşyalarını toplayıp atmanız çok hunharca olmuş. Tam tersine çocuğu daha çok soğutursunuz. Çünkü direkt problem haline getirmişsiniz.

Back
X