• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınız yaz tatilinde ne yapıyor

Alıntıladığınız metinde konu sahibi kitap okumaktan bahsetmiş, siz tatilde ödevden bahsediyorsunuz.
Kitap okumak beyni yormaz, çocuğu hırslandırmaz. Kitaplar hayatın bir parçası olmalı. Kitap okumanın tatili, gecesi, gündüzü olmaz.

Konu sahibi önceki mesajlarda sadece kitap okumak diye düzeltti mi? Ben de sadece ilk mesajı okuyarak cevap yazdım ve kitapları alıp atarak çocuğu ağlatması olsun, baskıcı tavrı olsun mesajından ders tekrarı da yaptıran bir anne gibi anladım. Ki ilk cümlesinde hadi şu konuyu tekrar et dediğini de yazmış.

Sadece normal roman okumatmaktan vesaire sıkıntı var ise konusunu çok seveceği bir kitap bulunacak, bir günde bile okur o kitabı.

ne alakası var..
ben öğretmenim ve öğrencilerime ingilizce tekrar edin bilmem ne demem tatilde
eğitim de tatil çok önemli bir olgudur...
beyin kimyası vs bir sürü süreç içeriyor...
ödevlerle tekrarlarla tatil tatil olmaktan çıkıyor...
ben de tatilde hiç ödev yapmadım babam özellikle yaptırmadı...
bütün okullarımı birincilikle bitirdim..
iki üniversiteyi örgün olarak okuyuo aynı anda bitirdim birini birincilik birini derece ile...

karakter gelişimi de önemli...
beynin dinlenmesi de..
gereksiz hırslandırmayın çocuklarınızı..
BAŞARISIZ oluyorlar...

Şu anki LGS sistemi kitap okuma alışkanlığı olmayan öğrencinin başarılı olabileceği bir sistem degil biliyorsunuz. Okuduğunu anlama yetisinin gelişmesi sürekli okuma ile olur.

Belki diğer dersler ya da aktiviteler için evet ama kitap okuma için yaz tatili diye bir sey olmaz diye düşünüyorum

Şu anki LGS sistemi kitap okuma alışkanlığı olmayan öğrencinin başarılı olabileceği bir sistem degil biliyorsunuz. Okuduğunu anlama yetisinin gelişmesi sürekli okuma ile olur.

Belki diğer dersler ya da aktiviteler için evet ama kitap okuma için yaz tatili diye bir sey olmaz diye düşünüyorum

kendinizi de parçalasanız istemeyen çocukta alışkanlık elde ettiremezsiniz...
insan fıtratına aykırı...
ancak örnek olabilirsiniz...
ama hadi okuyalım vs ciddiyim işe yaramıyor...

günlük hayatınızda da çok özen gösterdiğinizi düşünmüyorum. Genelde biz toplum olarak çok yanlış şeylere yükleniyoruz, hayat bunu yaparsak başarılı oluruz yapmazsak olamayız şeklinde ilerlemiyor maalesef. Kitap diye grinin elli tonunu okumanın kimsenin zihnini geliştirdiğini sanmıyorum. Bakın ben çok kitap okuyan biriyim, kitap sitelerine üye olup hayatında kaç kitap okuduğunu takip eden yorumlarını okuyan vs bir insanım. Kütüphanem var ve yazarlarına göre sıralı ve edebiyatım da çok ama çok iyidir. Yalnız bunun bana kattığı neler var hayatımda? Sanırım çok ama çok az. Çokça genel kültür evet ama başka? çok fazla değil. Hatta etrafta "nerd" gözükürsünüz. Bunun türkçe tam bir eş anlamlısı yok. Peki neden yapıyorum, hobim olduğu için.

Kitap okumak insana bir şey katmaz tabi ki denemez ancak hayatın tek amacı bu değil.
Kitap okumak ancak araştırma/ incelemeyse acayip yararlıdır geri kalanı insanın iç dünyasını geliştirir.
Hayata kitap gibi dar bir alandan bakmayın diye diyorum.
Lütfen yaz okullarını da bir düşünün.
günlük hayatınızda da çok özen gösterdiğinizi düşünmüyorum. Genelde biz toplum olarak çok yanlış şeylere yükleniyoruz, hayat bunu yaparsak başarılı oluruz yapmazsak olamayız şeklinde ilerlemiyor maalesef. Kitap diye grinin elli tonunu okumanın kimsenin zihnini geliştirdiğini sanmıyorum. Bakın ben çok kitap okuyan biriyim, kitap sitelerine üye olup hayatında kaç kitap okuduğunu takip eden yorumlarını okuyan vs bir insanım. Kütüphanem var ve yazarlarına göre sıralı ve edebiyatım da çok ama çok iyidir. Yalnız bunun bana kattığı neler var hayatımda? Sanırım çok ama çok az. Çokça genel kültür evet ama başka? çok fazla değil. Hatta etrafta "nerd" gözükürsünüz. Bunun türkçe tam bir eş anlamlısı yok. Peki neden yapıyorum, hobim olduğu için.

Kitap okumak insana bir şey katmaz tabi ki denemez ancak hayatın tek amacı bu değil.
Kitap okumak ancak araştırma/ incelemeyse acayip yararlıdır geri kalanı insanın iç dünyasını geliştirir.
Hayata kitap gibi dar bir alandan bakmayın diye diyorum.
Lütfen yaz okullarını da bir düşünün.
1 dk lik bir yazışma ve 38 yıllık ömrümde yaptığım beni ve kızımı uzen bir davranış icin sizlerle yaptığım bir paylasim sonucunda benim günlük yaşamım hakkinda yorum yapabilecek kadar üstün yetenekli bir şahıssinız önünüzde saygıyla eğiliyorum ...

Konu sahibi önceki mesajlarda sadece kitap okumak diye düzeltti mi? Ben de sadece ilk mesajı okuyarak cevap yazdım ve kitapları alıp atarak çocuğu ağlatması olsun, baskıcı tavrı olsun mesajından ders tekrarı da yaptıran bir anne gibi anladım. Ki ilk cümlesinde hadi şu konuyu tekrar et dediğini de yazmış.

Sadece normal roman okumatmaktan vesaire sıkıntı var ise konusunu çok seveceği bir kitap bulunacak, bir günde bile okur o kitabı.
Düzeltmedi. Benim yazdıklarım, alıntıladığım üye ve konu sahibinden onun alıntıladığı mesaja bakarsanız daha anlaşılır olacak.
Başka bir mesajımda da kitap alışkanlığı üzerinde yazmıştım zaten.
Ders tekrarı konusunda bir şey diyemeyeceğim, çok tecrübem yok çocuğum küçük olduğu için ama 3 ay çocuğun hiç tekrar yapmamasını doğru bulmuyorum. 36 yaşındayım, benim tatillerde üzerinden geçtiğim faaliyet kitaplarım olurdu. Sadece konu sahibinin yöntemi yumuşatılabilir ki tavsiye verenlerin yöntemlerini deneyeceğini de yazdı.

Alıntıladığınız metinde konu sahibi kitap okumaktan bahsetmiş, siz tatilde ödevden bahsediyorsunuz.
Kitap okumak beyni yormaz, çocuğu hırslandırmaz. Kitaplar hayatın bir parçası olmalı. Kitap okumanın tatili, gecesi, gündüzü olmaz.
sadece kitaptan bahsetmiyor...
ingilizce de çalışalım diyorum diyor...
demek ki ödev de yapsın istiyor...
ayrıca istemiyorsa kitap okumak zorla mı okutacak...
daha da ters tepecek aksine...
bana kimse kitap oku demedi...
ama okuyorum..
kardeşime kitap okuma alışkanlığı edinsin diye telkinler verildi kesseniz kitap okumaz...
nefret eder...
çocuğun karakteri önemli..
kimisine oku dersin okur kimi oku denmesinden tiksinir daha da soğur..

sadece kitaptan bahsetmiyor...
ingilizce de çalışalım diyorum diyor...
demek ki ödev de yapsın istiyor...
ayrıca istemiyorsa kitap okumak zorla mı okutacak...
daha da ters tepecek aksine...
bana kimse kitap oku demedi...
ama okuyorum..
kardeşime kitap okuma alışkanlığı edinsin diye telkinler verildi kesseniz kitap okumaz...
nefret eder...
çocuğun karakteri önemli..
kimisine oku dersin okur kimi oku denmesinden tiksinir daha da soğur..
Alıntıladığınız metinde sadece kitap okumaktan bahsediyor ve tatilde de okunmalı diyor, siz de ne alaka deyip ders tekrarından girmişsiniz konuya.

Iyi okunursa sizin dediginizin aynısını yazdığımi görür o yaz tatili yaaa bırakın bebeyi diyenler....kitap okumanin günü mevsimi olmaz agziniza sağlık

Kitap okumak, bir dizi izlemek, bir oyun oynamak gibi bir şey değil midir bir yerde? 11 yaşındaki birinin ilgisini çekecek bir kitap alırsın, zaten isteyerek okumaz mı? Hele ki anne baba figürünün elinde kitap oluyor ise? Hiç bir üyenin kitap okumasın vs demek istediğini sanmıyorum. Konu sahibi ders tekrarı yaptırmak istiyormuş he gün ve yine her gün kitap okumaya zorluyormuş. Belki evde ilgisini çeken bir kitap yok ya da başka bir şey daha cazip geldi o anda? İsterse ertesi gün okur? Bu şekilde baskı yapılarak, kızıp ağlatılarak çocuğa alışkanlık kazandırmak mümküm değil. Ancak annesinden korktuğu için okur sonra da belli bir yaştan sonra onu da bırakır.

Tabiki de okumak hayatımızın bir parçası olmalı ancak bence tutum yanlış. Üstelik ergenlik yaşı düştükçe düştü, uzmanlar hep 11 yaş ve civarının kendini yoracağı bir fiziksel aktiviteye gitmesini tavsiye ediyor, ergenliğe girişi biraz ertelemek için hem kafa hem fiziken yorulması için. Yaz ayı bu tür aktivitelere gitmenin zamanıdır. Kitabını da okur, gezer de, spor da yapar.

Iyi okunursa sizin dediginizin aynısını yazdığımi görür o yaz tatili yaaa bırakın bebeyi diyenler....kitap okumanin günü mevsimi olmaz agziniza sağlık

Değil mi ? Çocuğunuzu ağlatmak en mantıklısı,aferin size.Bir de övünerek yazmışsınız,hey Allah'ım ya.
Küçükken çok kitap okurdum.Çünkü içimden gelirdi.Annem sizin yaptığınız gibi bir şey yapsa gıcıklığına o kitabı elime almazdım.Burada ''kitap okumanın zamanı olmaz'' diyenler bu noktayı gözden kaçırıyor.Çocuğunuz bir iki seneye ergen olacak.Bu davranışlarınıza devam ederseniz büyük ihtimalle kavgalarınız çoooooooook olacak.Çocuğunuz da sizden iyice uzaklaşacak.İyi düşünün,kitap okuması mı size kin duyması mı ? Her şeyi yaptırmanın güzel bir yolu var,sizinki iyi bir yol değil.

Zaman bizim cocuklugumuz gibi değil.Hz.Ali "çocukları yasadiginiz zamana göre değil, yaşayacakları zamana göre yetiştirin." demiş.

Teknoloji bilim hızlı ilerliyor, eğitim sistemimiz yetersiz kalıyor.Bu yüzden aile desteği önemli. sorular da okumaya anlamaya yönelik.kitap okuma önemli ama yetmez. kutu oyunları oynanabilirlik,çiçek yetiştirme çilek böğürtlen yetiştirme balkonda.. yapılacak çok iş var Yeter ki çocuklarımıza vakit ayırmayı bilelim:)

Gerçekten 1970leri mi örnek göstereceksiniz bana? Çocuğumun eline her gün kitap almasını istiyorum diyorsunuz. Yok yazın derslerini tekrar etsin, ingilizce çalışsın. Bunları yapmazsa kriz geçirip kişisel eşyalarına müdahale ediyorsunuz. Kusura bakmayın ama benim çocukluğumda annesi sizin gibi bence takıntışı olan birçok arkadaşım vardı ve özellikle şu an bir tanesi çok yakınımdır. Aşırı derecede hırslı, ders konusunda okb yüzünden tedavi gördü ve hala bir sınavda başarılı olamazsa oturup ağlıyor koskoca kız.
Siz çocuğunuzun kendi anlattığınız gibi bir çocuk olmasını istiyor olabilirsiniz. Ama olmuyorsa ve bu durumda siz kriz geçiriyorsanız sen bu çocuğu ruh hastası edersin dediğimde bana çemkirmek yerine sözlerime kulak asın bence.
Ben başarılı olamadı diye tum yil kriz gecirdim demedim ki ....kendimi size anlatamayacagim bana yardimci olabilecek daha düzgün üsluplu insanlarla konuşmayı tercih ederim

Bence konu tekrari da yapılmalı kitap ta okumalı. Çünkü unutuyorlar işledikleri konuları. Tamam tatil elbette oyun oynayacaklar dışarı tablet hepsi olacak nasıl hadi oyun oyna demiyorsak hadi kitap oku da demek istemiyoruz. Ayrıca bunların hepsine saat dilimi koysak çocuk sıkılmaz bile bütün gün dışarı da saldım çayıra olmamalı bence. Konu sahibi de nasıl hadi demeden kitap okutabilirim diye sizlerden öneri bekliyor. Bende takipteyim:)

Çocuklarım yaz tatilinde ilk 15 gün hiç bir şey demedim tatile girdiklerini kalem kitap defter ödev,uyku saativs haydi demeden diledikleri şekilde değerlendirdiler.
01 temmuz itibarı ile yaz okuluna başlattık 8-9 yaşlarındalar sabah 9 akşam 17 aktivite içerisindeler çoğu fiziksel.
Akşam sınırlı ıpad 15-20 dakika bir o kadar da kitap okurlar genelde ben de okurum o esnada. Bazen de bana okurlar dinlerim.bilmedikleri kelimelerin anlamlarını sorarlar eş zıt anlamlı çalışırız beraber.
Hafta sonu ise okulun yaz etkinlik kitabı var biraz tekrar biraz aktiviteden oluşmakta 1-2 sayfa yaparlar.genelde dışarısı sıcak ve yapacak başka planımız yok ise evde boş oturmamaları adına.
Kolej öğrencileri olduğu için ingilizce ve 2.yabancı dil dersleri var.bazen sinema filmi açarız ilgili dillerde anlamaya çalışırız.
Genel de komşu çocukları 2 kişi onlarla iyi anlaştıkları için biz de ya da onlarda ya da site içerisinde vakit geçirirler

Yav ben sıktığımı soylemedim ki ...deli gibi gezip tozuyoruz da ben çalışıyorum zaten başında degilim devamli...başında mürebbiye gibi elimde degnekle duruyor gibi bi izlenim verdim🙂kitap okumanin bence yazı kışı olmamali zaten en büyük eksikligimiz bu iken yaz tatilinde birakalim kitap okumasın bence yanlış bir düşünce...ha ben yöntemini bulamamış olabilirim sıkıntım o işte
Yaz tatilinde kitap okunur ya da okunmaz tercih meselesi ama izin hareketleriniz çok tuhaf ve sıkıntılı. Lütfen çocuklarınızı böyle tuhaf ve abartılı davranışlarla üzmeyin ve daha saygılı yaklaşın onlar sizin çocuklarınız ama biraz saygı ve mesafeyi hak eden sizden ayrı bireyler.

Inanin okumadigim kadar kitap okudum alışsın görsün diye...hep kendi seçtiği kitaplar zaten sevmeyince yarım kalıyor hic bitir illa demiyorum bi sonrakini seç bosver diyorum belkibu tutum da yanlış ama sevdiğini okusun diye....genelde 11 12 yasa uygun sevim ak behic ak..
Her tarz genelde

Çocukluğumdan beri okurum, şu an evimin bir odası kütüphane, her şeyden değerlidir benim için kitaplarım. Okumak teşvik edilebilir ama zorlamayla olmaz. Bazen bir iki ay çok az okurum bazen deli gibi gömülür çıkmam kütüphaneden, bu okumaktan uzaklaştığım anlamına gelmez. Haziran ayında doğum gününde yeğenime çocuk klasikleri serisi yaptım, dünyaca ünlü çocuk kitaplarından oluşan 20 kitaplık bir set topladım, deli gibi sevindi, bazen yatmadan önce okuyor bazen gün içerisinde, okul açılana kadar bunları bitireceğim teyze dedi tamam oğlum dedim her kitabı bitirdiğinde bana özetini anlat ama merak ederim dedim, böyle böyle okuyor. Zamanları kendi belirliyor, bazen hiç okumuyor. Zorlarsanız tümden uzaklaşır, bu çağlarda kazanılan her şey önemli çocuklar için, mesela ablam asla okumaz çünkü o yaşlarda babam okusun diye baskı yapardı, hala sevmez kitap okumayı, 48 yaşına geldi.

1 dk lik bir yazışma ve 38 yıllık ömrümde yaptığım beni ve kızımı uzen bir davranış icin sizlerle yaptığım bir paylasim sonucunda benim günlük yaşamım hakkinda yorum yapabilecek kadar üstün yetenekli bir şahıssinız önünüzde saygıyla eğiliyorum ...

kırıcı olmaya çalışmadığım gibi herhangi bir hakaret de ettiğimi sanmıyorum size karşı.
Neden bu kadar ısrarcı olduğunuzu da anlamıyorum.
Peki zorla okutturun o zaman kitapları, eminim kitap okuyan çok mutlu! bir çocuk olur.

Değil mi ? Çocuğunuzu ağlatmak en mantıklısı,aferin size.Bir de övünerek yazmışsınız,hey Allah'ım ya.
Küçükken çok kitap okurdum.Çünkü içimden gelirdi.Annem sizin yaptığınız gibi bir şey yapsa gıcıklığına o kitabı elime almazdım.Burada ''kitap okumanın zamanı olmaz'' diyenler bu noktayı gözden kaçırıyor.Çocuğunuz bir iki seneye ergen olacak.Bu davranışlarınıza devam ederseniz büyük ihtimalle kavgalarınız çoooooooook olacak.Çocuğunuz da sizden iyice uzaklaşacak.İyi düşünün,kitap okuması mı size kin duyması mı ? Her şeyi yaptırmanın güzel bir yolu var,sizinki iyi bir yol değil.

Ben diyorum evet kitap okumanın zamanı olmaz.

Ergen dediginiz kesimle 13 senedir bilfiil beraberim. Annesi kitap oku dedi diye kavga cikaranina hiç rastlamadim. Agresiflesmek özellikle o dönemde hormonal bir durum zaten. Eger çocuğun yapısında varsa kitap oku desen de gözünün üstünde kaşın var desende agresiflesir zaten.

Ben genel olarak anlayamıyorum yaz tatilinde bir annenin çocuğuna kitap oku demesinden daha doğal ne olabilir.
Okumaktan ne zarar gelir insana.
Okuyarak kalkınacak insanlık.
Bu işler böyle baslar adım adım.
Babam bana klasikleri alip getirdiğinde 12 yaşındaydım. Haftada 1 kitap bitirmem gerekiyordu ve ben ilk başlarda zorlansam da sonrasında alıştım gayet de güzel okudum ve bugun diyorum ki Allah razi olsun babamdan iyi ki okutmuş o kitapları. Hayata bakış açımın şekillenmesinde en buyuk katki ona aittir

Ben başarılı olamadı diye tum yil kriz gecirdim demedim ki ....kendimi size anlatamayacagim bana yardimci olabilecek daha düzgün üsluplu insanlarla konuşmayı tercih ederim
başarılı olmadı diye tüm yıl kriz geçirmediniz tabi ama
yaz tatilinde çocuk kitap okumaktan uzaklaştı diye poşetleyip attınız ve çocuğu ağlattınız bu da bir kriz şekli değil midir?

şimdi o çocuk annem kitaplarımı atacak korkusuyla kitap okuyacak farkında mısınız?

okul dönemi boyunca Allah a şükür başarılı olan çocuğunuza neden illa dayatma yapmak istiyorsunuz?

13 yaşında kızım var onun da okul başarısı iyidir yaz geldi geleli 1 kitap okumadı daha
kışın çok okuyor yalnız canı istediğinde okuyor maşallah
hiç zorlamıyorum düşünmüyorum da

Back
X