• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınız yaz tatilinde ne yapıyor

Cocugunuz var mi? siz nasil yapıyorsunuz ve sonucları nasil ? Ciddu soruyorum sonuçta hatanın neresinden dönülse kârdır....her anne cocugu hakkında yanlışa düşer bizim annelerimiz de düşmüştür illa ki

Haftanın bir günü serbest günümüz , istedikleri gibi saatlerini kullanıyorlar uykuya kadar tablet ve TV toplam 3 saati geçmemek kaydıyla ki bazen esnek bırakıyorum sonuçta adı serbest gün.

Kreş yaşından beri her gün ingilizce kelime çalışıyoruz. Haftalık limitimiz 10 , yazıp , resmini yapıp banyoya koridora anıyoruz.

Hafta boyunca birbirimize soruyoruz, eğlenceli ve akılda kalıcı oluyor.

Satranç oynamayı çok seviyoruz ve muhakkak zaman ayırıyoruz gün içinde.

Akşamları yürüyüş ve hiç aksatmadigimiz ziyaretimiz var .

Uyumadan öncede kitap okuyoruz eğer o gün dışarıya cikmadiysak.

Bazen çok yorgun oluyorum okumuş gibi yapıyorum tabi , ve saniyorum onlarda :))
Birbirimize hiç caktirmadik.

Şu an izindeyim tabi daha dolu dolu geçiyor.

Bazı günlerde sadece park ve evde pinekleme günü yapıyoruz.

Kuralcı bir anneyim ama esnek davrandığım zaman çok fazla.

Sınav zamanları , maratonlari hep olacak.

Yaz tatilini biraz daha serbest gecirmelerinden yanayım tabi kontrollü.

Internet geliyor aklıma kontrol denildiğinde.

Zorla yaptırarak hiçbir sey elde edemezsiniz. Tüm tatilini nasıl eğlenceli bir şekilde geçirir bence bunu planlayın. Ben çok üzülüyorum yarış atı muamelesi gören çocuklara

Süper ne güzel....peki nasil gelişti bu durum
Küçüklükten beri kitap okuruz birlikte
öyle öyle alıştı ben zorlamadım
Bi de sakin yapısı olan bir çocuk kosayim spor yapayım gibi dertleri yok malesef
Sürekli kitap okusun minik lego loynasın etkinlik yapsin sureklu boyle

Siz kendiniz kitap okuyor musunuz? eşiniz okuyor mu?
Çocuklar ne görürlerse onu yapıyorlar... Yaş itibariyle de ebeveynlerden birini rol model alabilecek bir yaşta.
Ben akademisyenim, elimde etrafımda sürekli kitaplar var. Kızım da bunu görerek büyüdüğü için 2,5 yaşında olmasına rağmen gün içinde sürekli raflarına gider, kitaplarını indirir kendi kendine bakar, okuma numarası yapar, bana, babasına, bakıcısına sürekli kitap okutur, avmlerde dolaşırken kitapçı görünce girer, cafede oturuyorsak kitap-dergi karıştırır mama sandalyesinde. umarım böyle devam eder. sizin de kızınıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmanızın yolu sizin de boş zamanlarınızda kitap okuyarak ona örnek olmanız bence. ne okuyacağına da kendisi karar vermeli bu yaş grubunda.

Zorla yaptırarak hiçbir sey elde edemezsiniz. Tüm tatilini nasıl eğlenceli bir şekilde geçirir bence bunu planlayın. Ben çok üzülüyorum yarış atı muamelesi gören çocuklara
Dedigim gibi eglence üzerine yaptıklarımızı yazmadim danışmak istediğim mesele kitap okuma sadece yarış atı degil benim gözümde onda sıkıntı yok kendi gelecegi ve bilgisi artsin diye tüm çabam...yazin 1saat kitap okumayı önermeyen eğitimci yoktur bu yarış atı yapmaz cocugu bence

Küçüklükten beri kitap okuruz birlikte
öyle öyle alıştı ben zorlamadım
Bi de sakin yapısı olan bir çocuk kosayim spor yapayım gibi dertleri yok malesef
Sürekli kitap okusun minik lego loynasın etkinlik yapsin sureklu boyle
Doğasında var demek ki ne guzel....şanslısınız

Siz kendiniz kitap okuyor musunuz? eşiniz okuyor mu?
Çocuklar ne görürlerse onu yapıyorlar... Yaş itibariyle de ebeveynlerden birini rol model alabilecek bir yaşta.
Ben akademisyenim, elimde etrafımda sürekli kitaplar var. Kızım da bunu görerek büyüdüğü için 2,5 yaşında olmasına rağmen gün içinde sürekli raflarına gider, kitaplarını indirir kendi kendine bakar, okuma numarası yapar, bana, babasına, bakıcısına sürekli kitap okutur, avmlerde dolaşırken kitapçı görünce girer, cafede oturuyorsak kitap-dergi karıştırır mama sandalyesinde. umarım böyle devam eder. sizin de kızınıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmanızın yolu sizin de boş zamanlarınızda kitap okuyarak ona örnek olmanız bence. ne okuyacağına da kendisi karar vermeli bu yaş grubunda.
Inanin elimde hep kitap babası da işte eh onda yok ama ben alışkanlık kazansin diye devamli okuyorum akşamları yarım saat de olsa

Ya posetlere doldurdum koridorda attım sanıyor simdilik...😔
Yani ben üniversite öğrenciyim onu çok iyi anlıyorum. Zor bir bölüm okuyorum tüm sene o kadar yoruluyoruz ki. Okul bittiğinden beri kendimi uykudan alamıyorum. Bir yandan bir şeyler yapayım kendimi geliştireyim diyorum ama yok. Kendime gelemiyorum ki sıcaklar da bir taraftan. Bence biraz rahat bırakın ne istiyorsa yapsın dinlensin. Zaten okul zamanı çok yoruluyordur.

Bu konuyu düşüneyim ...hep.onerilen kitaplari alıyoruz sarmıyor mu acaba

beni sarmazdi şahsen :D okulda zorunlu okutulan kitapları okumazdim genelde. evde seçtiğim kitapları okurdum.

bide kitap okumak kadar biseyler yazmak da ufkunu açabilir. isterseniz yazmaya yonlendirin. küçük öyküler yazabilir.

hayao miyazakinin filmlerini izleyebilirsiniz birlikte. bakış açısı değişebilir. ona farklı bı seçenek sunmuş olabilirsiniz.

kitap okuma konusunda bence zorlamayin. ters tepki yapıp hiç okumayabilir. eline kitabi alinca afakanlar basabilir.

O yaştaki çocuğun her gün eğitim amaçlı kitap okuması gerektiğini kim söylüyor?
Tatil hanımefendi tatil..

Bravo çocuğun kalbini çok güzel kırmışsınız.
Siz dediniz kitap okumadı -pardon ders çalışmadı- egonuz zedelendi ve onun özel eşyalarını çöpe attınız.

Vallahi bravo. Bu kadar beceriksiz ebeveyn olabilmeyi nasıl başarıyorsunuz hayret doğrusu?? :işsiz:

Ben okumayı öğrendiğimden beri kitap okumayı çok severim. Hatta ailemin çok fazla okuyor bütün parasını kitaplara veriyor diye hayıflandığı zamanlar olmuştur. Ama ben bile 11 yaşında tatilde her gün okuduğumu sanmıyorum. Kitap okumak önceden ayarlanarak yapılacak bir şeymiş gibi gelmiyor bana. Bir gün 2 saat okurum, başka bir gün 5 saat, öbürsü gün belki hiç okumam. Her gün bir saat yürüyüşe çıkayım değil ki bu. Zorlarsanız en fazla her gün 1 saat elinde kitapla oturmasını sağlarsınız. Gerçekten sevmesi, okumak istemesi, zevk alması için doğru bir tutum değil. Ceza yerine ödül yöntemini benimsemeye çalışın. Ceza vermeniz gerekiyorsa bile geri döndürülemez cezalar vermeyin eşyaları atmak, kesmek vs gibi. Bunlar çocuğunuzda derin yaralar bırakabilir. Öncesinde bir defa uyarın eğer davranış devam ederse dediğinizi yapın ve bir süre elinden alın veya kaldırın. Çocuğum yok henüz anne değilim ama önerilerim bu şekilde. Umarım faydalı olur sizin için.

Ben okumayı öğrendiğimden beri kitap okumayı çok severim. Hatta ailemin çok fazla okuyor bütün parasını kitaplara veriyor diye hayıflandığı zamanlar olmuştur. Ama ben bile 11 yaşında tatilde her gün okuduğumu sanmıyorum. Kitap okumak önceden ayarlanarak yapılacak bir şeymiş gibi gelmiyor bana. Bir gün 2 saat okurum, başka bir gün 5 saat, öbürsü gün belki hiç okumam. Her gün bir saat yürüyüşe çıkayım değil ki bu. Zorlarsanız en fazla her gün 1 saat elinde kitapla oturmasını sağlarsınız. Gerçekten sevmesi, okumak istemesi, zevk alması için doğru bir tutum değil. Ceza yerine ödül yöntemini benimsemeye çalışın. Ceza vermeniz gerekiyorsa bile geri döndürülemez cezalar vermeyin eşyaları atmak, kesmek vs gibi. Bunlar çocuğunuzda derin yaralar bırakabilir. Öncesinde bir defa uyarın eğer davranış devam ederse dediğinizi yapın ve bir süre elinden alın veya kaldırın. Çocuğum yok henüz anne değilim ama önerilerim bu şekilde. Umarım faydalı olur sizin için.
Hislerime tercüman oldunuz. Ben de böyle düşünüyorum.

Benim oğlumda 10 yaşında kitabı her akşam yatağa girince okuyor benden bu şekilde gördü😉 kitap okumak için ışık aldım yatak başlığına takılanlardan onunda etkisi oldu tabi

9 yasında ortaokula baslayacak, yaz tatılınde sadece kitap okuyor kahvaltıdan once veya sonra her gun 30 sayfa, onun dısında konu tekrarı veya ıng calısmıyor. Benim oglum okul donemı cok yogun hem okul, hem ıng hem bılım merkezi hemde lisanslı futbol oynuyor pestılı cıkıyor munkun oldugunca rahatlasın istiyorum aıckcası bilmiyorum tabi dogru mu ancak test yap desemde zorlama ve kavga ile yapacagından benimde o Tempoya enerjin yok

Şaka gibisiniz. Yaptınız mı bunu gerçekten?
Adı üstünde tatil. Niye ders çalışsın ya? Oldu olacak sırtına semer de vurun. Bi de sinirlenip kitaplarını çöpe atmışsınız. Bence cidden kendinize ya çeki düzen verin beceremiyorsunuz da psikoloğa gidin yoksa siz bu çocukcağızı delirtirsiniz. Bakın psikolojisini bozarsınız incitirsiniz vs değil. Delirtirsiniz. Kafayı yedirirsiniz. Elinizde ruh hastası bi çocuk olur

Ben meraklı bir cocuktum.

Harita incelerdim. Elime geçirirsem gene incelerim. Hobi benim için. Bakarım ve gördüğüm yerleri merak ederim.

Ansiklopedi karistirirdim. Halen daha karıştırırım. Merak ederim çünkü.

Roman okumak en büyük tutkumdu.

Annem elimden alırdı. Çünkü basından kalkamazdim.

Bu bir hobi çünkü. Severek yapmak.

Ama bu seçti nerden geliyor. Onu tespit edemiyorum işte.

Benim hobim neden harita incelemek ?

Bunu bir anlasam. Çocuğuma da bu genleri yükleyeceğim.

Benimki tum gun free.Ne isterse onu yapiyor tablet telefon da serbest (tabiki benim kontrolumde oynuyor) rahat birakin yavrulari...hic okumasa ne olur adi ustunde tatil.Zaten verilen tatil odevlerine kitap okuma odevlerine de gicigim ben.Bunu bir ogretim gorevlisi anne olarak soyluyorum.Bunaltmayin cocuklari.

Back
X