- Konu Sahibi papatyam_83
Evet masallah kitap alışkanlığını edindiPeki okul zamani geri dönüyor mu kitaplara?
Çok kitabı var defalarca okuduğu oluyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet masallah kitap alışkanlığını edindiPeki okul zamani geri dönüyor mu kitaplara?
Sizi anlıyorum boş geçirsin istemiyorsunuz ben de istemiyorum tatil bile birşeyler öğrenmek için bir fırsat ancak bu yıl çok üzerine düşemedim küçük de kardeşimiz var. Inşallah telafi edeceğizTelefon tablet olmaması süper...iste kafama takılıyor elimde degil...peki kışın geri dönüyor mu kitaplarina
Cocugunuz var mi? siz nasil yapıyorsunuz ve sonucları nasil ? Ciddu soruyorum sonuçta hatanın neresinden dönülse kârdır....her anne cocugu hakkında yanlışa düşer bizim annelerimiz de düşmüştür illa ki11 yaşındaki çocuğa bu yaptiginiz çok yanlış.
Bu şekilde aglatmaniza şaşırdım.
Bırakın kasilmadan, gözetim aslında olmadan bir tatil geçirsin.
Inanin okumadigim kadar kitap okudum alışsın görsün diye...hep kendi seçtiği kitaplar zaten sevmeyince yarım kalıyor hic bitir illa demiyorum bi sonrakini seç bosver diyorum belkibu tutum da yanlış ama sevdiğini okusun diye....genelde 11 12 yasa uygun sevim ak behic ak..babam annem deli gibi kitap okur. biz küçükken de ta bebeklikten itibaren okumuslar.
üç kardeşiz aramızda doğru düzgün kitap okuyan yok. ben çok secerim kitap. her kitabi okuyamam. ağır kitapları daha çok severim ve bölünmeden okumak isterim. vaktim yok ona o yüzden okumuyorum ben de.
belki kızınız da kendi tarzına uygun kitap bulamamıştır. cezbetmiyodur. tutunamayanlar kitabini 16 yaşında okumuştum ben ve ondan sonra daha da çok kitap secer oldum
ne tarz kitaplar evdekiler
Kendi haline bırakın derken tabi tablet-telefon da kısıtlı olmalıki aklına başka şeyler de gelsin.yoksa akşama kadar telefonla takılırlar.Iste sanırım yöntemim mi yaklaşımım mı kötü çözemiyorum ....cocuklari da temelli bırakınca devamli telefona e tablete eğilimli oluyorlar...biraz degisik birsey için gaz vermezsen aksama kadar video izleyecekler....ipin ucunu kaçırmak da istemiyorum
Ha tv olayı evet bizde de yok....yerlerde kitaplar ya vallaha ben hadi okuyalim birlikte demeden kendi almıyor...buna içerleniyorum....haftada 1 bitirecegiz hadi bu hafta ne bitircen kizim diyince 2.haftaya kalıyor muhakkak o kitapBen çocukları asla zorlamam arkadaşında dediği gibi örnek oluyorum onlara kendim elime kitap alıp koltuğa uzanıyorum hoop 10 ve 8 yaşındaki iki oğlumda aynısı yapıyorlar. Șuan bir haftalığına babaannesindeler o da çok kitap okur yine beraber okuyorlarmis. Bizimkiler mesela pek TV izlemez çünkü bizde izlemiyoruz. Ayda bir kitap almaya çıkarız ailecek, bitirdigimiz kitapları herkes kendi rafina kütüphanemize yerleștirir, çocuklar gururla sunar kaç kitap okuduklarını tavsiye ederim ișe yarıyor canım.
Inanin okumadigim kadar kitap okudum alışsın görsün diye...hep kendi seçtiği kitaplar zaten sevmeyince yarım kalıyor hic bitir illa demiyorum bi sonrakini seç bosver diyorum belkibu tutum da yanlış ama sevdiğini okusun diye....genelde 11 12 yasa uygun sevim ak behic ak..
Her tarz genelde
Hava sıcak inanın ben bile ders çalışamıyorum. Birde çocuk olduğu için yaz ayları tam oyun oynamak isteyeceği zamanlar. Siz yönlendirmeden ders çalışmaması normal. Nasıl önüne geçilir pek fikrim yok açıkçası. Kendim için teşvik amaçlı yorumları okuyacağım :)11 yasında kızım....HADI şu kitapı okuyalim hadi şu konuyu biraz tekrar et kızım demeden kendi kendine yapmıyor....başarılı ödevlerini zamanında güzelce yapan bir çocuk...ama ben gaz vermedikçe haydi annem kitap okuma yapalim haydi biraz ingilizce çalışalım demeden kendi kendine koyulmuyor....gecen beni atlata atlata aksam okuyacagim dedi dedi aksam oldu hala yok tamam ueter çıldırdım ne var ne yok posetledim odasında kitapların hepsini attim...ağlıyor nasil...cok seviyorsaydin ben demeden alırdın eline dedim... sizin çocuklar 11-12 yaşlarda olanlar kendi kendine aliyor mu eline kitap![]()
Ah keşke okullarda yeteri kadar ingilizce kitap okuma vs öğrenebilseler de yazın da kitapsiz 3ay gecirseler...ben yazın kitapsiz geçirmeye karşıyım kim nederse desin kitaplari yaz kış diye ayırmamalıyız...insanin hayatinda herzaman olmali bence...kışın kitap yazin özgürlük bence çocukları yakan bubir ogretmen olarak soyluyorum bi rahat birakin şu cocuklari ya.adi ustunde tatil ya yok kitap oku yok ingilizce calis yok kursa gitsin.neden zorla cocuklari gelistirmeye calisiyorlar anlamiyorum.cocugun ilgisi yetenegi varsa kendisi ister ama illaki cocuk biseyler yapacak.butun yil boyunca yeterince yoruluyorlar birakin bari tatilde istediklerini yapsinlar.
Bu konuyu düşüneyim ...hep.onerilen kitaplari alıyoruz sarmıyor mu acabakimi polisiye sever kimi fantastik kimi macera..
bizim evde ansiklopediler vardi mesela. kitap okumaktansa onlari alir sayfa sayfa bakar okurdum. ilgimi ceken bisey olursa arastirirdim.
yani kızınız yazari ya da türü begenmiyo olabilir. bence kitapta zevk meselesi. nasil kimi insan çok yemek secer kimi hic secmez öyle bisey bence bu da.
yabanci yazarlari bi araştırın isterseniz. bence yetersiz yerli yazarlar genelde. benim oğlum 20 aylık 0-2 yasta çok eksik yerli kitap. yabanci tercih ediyorum.
temel eserlerin cocuk versiyonları var belki onları okur. belki olgun bi yapısı vardir 12 yaş kitap seviyesi okumak eziyet gibi geliyodur
Ödül puan dagitsan mesela 5 puana yüzmeye gitmek ne bileyim istediği şeyleri öyle yapsanHa tv olayı evet bizde de yok....yerlerde kitaplar ya vallaha ben hadi okuyalim birlikte demeden kendi almıyor...buna içerleniyorum....haftada 1 bitirecegiz hadi bu hafta ne bitircen kizim diyince 2.haftaya kalıyor muhakkak o kitap
Kütüphane üyeliğiniz var mı? Götürün kızınız seçsin,sarmazsa değiştirsin,okusun getirip başkasını alsın.Benimkiler kendi seciyor,2 yaşlarindan beri üyeler. Bir de öyle deneyin derim. Belki farklı bölümlerden seçip beğenecek.Bu konuyu düşüneyim ...hep.onerilen kitaplari alıyoruz sarmıyor mu acaba
Okuldan çizelge vermisler guyya hergun 90dk iki ders tekrarı ona uysak zaten süper olcak...yaz tatilinde kitap açmak bu kadar kötüyse niye o çizelgeyi verdilerHava sıcak inanın ben bile ders çalışamıyorum. Birde çocuk olduğu için yaz ayları tam oyun oynamak isteyeceği zamanlar. Siz yönlendirmeden ders çalışmaması normal. Nasıl önüne geçilir pek fikrim yok açıkçası. Kendim için teşvik amaçlı yorumları okuyacağım :)
Süper ne güzel....peki nasil gelişti bu durumEvet masallah kitap alışkanlığını edindi
Çok kitabı var defalarca okuduğu oluyor