• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarının arası 12 yaş olanlar yardım

hahahah ya yerim ben onu. ❤️❤️😂
Ben de çok geriliyordum utanıyordum ya bi daha parka götürmicem diye ağlıyordum. Yine dayanamayıp götürüyordum 😂
Beni de çok güldürüyorlar sağolsunlar.
Ünzile derler bana diyor :)
Ben onun hissettiği şeyi anladım. Bırakmıyorum dışarıda tek başlarına.
Çünkü tüm dünya benim kızıma bakıp kusur arıyor :)

Beni de çok güldürüyorlar sağolsunlar.
Ünzile derler bana diyor :)
Ben onun hissettiği şeyi anladım. Bırakmıyorum dışarıda tek başlarına.
Çünkü tüm dünya benim kızıma bakıp kusur arıyor :)

maşallah zeki kızmış ünzileyi bile bilirmiş ya 😂😂😂 fazla zekanın zararlarınıgörüyor 😂

Konu sahibi bir güzel haber daha vereyim.
1.5 2 yaşından sonra ablası ona birşeyler öğretebilir. Etkinlik yaptırır, kitap okur,sayı sayma taşıtlar nesneler vs öğretir kendi de seviyorsa öğretmeyi.
Eve salıncak kaydırak vs alırsınız onlarda eğlendirebilir. Onlar vakit geçirirken siz işlerinizi halledersiniz, bi kahve içer iki satır birşey okursunuz.
Ben bu akşam kesme yapıştırma için masa kurdum baktım abla yapıyor, ufaklık kurabiye yiyor :))

Merhaba yeni anne oldum ilk kızım 12 yaşında ve ben adapte olmaya çalışıyorum.ama olamıyorum.büyük kızım tek çocuk el bebek Gül bebek büyüdü bu yaşa kadar.Şimdi tepetaklak olduk.hala ayağına bekliyor herşeyi,kucağımda devamlı minik bir bebek,hiç bir şeyden memnun olmayan büyük kızım.Ve kendini unutan ben.Bitecek mi bu günler çok zorlanıyorum,hiç bir şeye yetişemiyorum büyüğüne haksızlık ettiğimi düşünüyorum onunla vakit geçiremiyorum.Zaten ergenliğe girdiğinden beri çok değişti artık hiç anlaşamıyoruz.Bir yandan dünya tatlısı ama bir o kadar da zor bir bebek.İki arada bir derede herkesin gönlünü yapmaya uğraşıyorum ama sonuç tabiki koca bir sıfır.3 ayda çok yaşlandım.benim durumumda olan ya da daha önce yaşamış olan var mı yardım istiyorum,fikir istiyorum.Allahın gücüne gitmesin çok şükrediyorum ikisi de sağlıklı ama ben ikisi arasında denge kuramıyorum.Biri çok büyük diğeri çok küçük.Büyüğüne kızdım bağırdım bugün,şu anda çok vicdan azabı çekiyorum çünkü o da çocuk .belki şu anda bana ihtiyacı çok fazla,ama ben ya uykusuzum,ya bebek emziriyorum,ya alt değiştiriyorum.Küçüğe zaten kızamıyorum çünkü devamlı gözümün içine bakıyor.İki arada bir derede kaldım,kendimi unuttum.hem mental açıdan hem bedenen çok yorgunum.Eşim yardım etmeye çalışıyor elinden geldiğince ama tüm gün işte.allahtan pandemi var çok fazla gelen giden olmuyor çünkü ne temizlik ne yemek zar zor yetiştiriyoruz eşimle.büyük kızım odasından çıkmıyor hiç neredeyse zaten canlı dersleri var sürekli.Çok mutsuzum.
Alıştırdığınız için her şeyi ayağına bekliyor.Şimdi yapmazsanız birden neye uğradığını şaşıracak doğal olarak.Ergenlik zor bir süreç.Empati yapıp onu anlamaya çalışın yoksa aranız ileri dönük bi şekilde bozulabilir.Küçügü büyüğü yok ikisine de sinirli davranmamaya çalışın.

Canim meraba benimde kızım 13 yaşında gecen sene doğum yaptım oglum 1.5 yaşında...rabbim bağışlasın tüm evlatlarımızı...su anki nesil bizden biraz farklı maalesef biz o yaşlarda temizlik yapar annemize herseyde yardım ederdik ama su anki cocuklar hem biraz dağınıklar hemde ergenlik sorunlarını daha açığa vuruyorlar biz daha çekingendik...neyse gelelim konuya vicdan azabı duyacağın bir konu yok öncelikle kızına bir kardeş yaparak cok güzel bir sey yapmışsınız bunu simdi pek anlamasada ilerde sana bunun icin teşekkür edecektir...ona biraz sorumluluk vermen konusunda arkadaslara katılıyorum benim kızım kardeşine bakar altını degiştirir yemeğini yedirir uyutur markete çıkarım ona emanet edip küçük bi anne oldu resmen ona insanlar gıpta ediyorlar bize baktıkça bir yandan ona sorumlulukta veriyorum örneğin ev toplarken yardimda istiyorum bazen biraz söyleniyor ama ben cok yorulduğum için sonra bana kıyamıyo... öylece altından kalkıyorum biseylerin eşimde destek oluyor sagolsun...biraz daha zamana ihtiyacın var bebek biraz büyüsün daha kolay olacak herşey kızınında cok üzerine gitmeneden konuşmaya çalış anlat birbirinize destek olmaniz gerektiğini ona ihtiyacın olduğunu söyle bi sure sonra umarım seni anlayacaktır...ev işleri konusundada yardım alabileceğin annen kayınvaliden fln varsa onlardada destek isyeyebilirsin bu süreçte

Canim meraba benimde kızım 13 yaşında gecen sene doğum yaptım oglum 1.5 yaşında...rabbim bağışlasın tüm evlatlarımızı...su anki nesil bizden biraz farklı maalesef biz o yaşlarda temizlik yapar annemize herseyde yardım ederdik ama su anki cocuklar hem biraz dağınıklar hemde ergenlik sorunlarını daha açığa vuruyorlar biz daha çekingendik...neyse gelelim konuya vicdan azabı duyacağın bir konu yok öncelikle kızına bir kardeş yaparak cok güzel bir sey yapmışsınız bunu simdi pek anlamasada ilerde sana bunun icin teşekkür edecektir...ona biraz sorumluluk vermen konusunda arkadaslara katılıyorum benim kızım kardeşine bakar altını degiştirir yemeğini yedirir uyutur markete çıkarım ona emanet edip küçük bi anne oldu resmen ona insanlar gıpta ediyorlar bize baktıkça bir yandan ona sorumlulukta veriyorum örneğin ev toplarken yardimda istiyorum bazen biraz söyleniyor ama ben cok yorulduğum için sonra bana kıyamıyo... öylece altından kalkıyorum biseylerin eşimde destek oluyor sagolsun...biraz daha zamana ihtiyacın var bebek biraz büyüsün daha kolay olacak herşey kızınında cok üzerine gitmeneden konuşmaya çalış anlat birbirinize destek olmaniz gerektiğini ona ihtiyacın olduğunu söyle bi sure sonra umarım seni anlayacaktır...ev işleri konusundada yardım alabileceğin annen kayınvaliden fln varsa onlardada destek isyeyebilirsin bu süreçte
Çok teşekkür ederim,aynı durumu yaşayanlar olduğunu görmek içime Su serpti inşallah ilerde teşekkür eder kızım.

Benim de aynı zamanda kardeşimle aramda 12 yaş var. Yaş farkı zamanla kapanıyor, çok iyi iki arkadaş olunuyor. Hem evlat hem kardeş gibi oluyor abi abla için. Kardeş kavgası olmadığı için bize hep artı olarak döndü yaş farkı. O yüzden bende çocuklarımın arası biraz uzun olsun istedim. Bizim ikinci dehşet bişey. Çok yordu ama özlemişiz bebeği çok da iyi geldi. Ben öyle peşpeşe çocuk büyütecebilecek biri değilim. Böyle hem iki çocuklu hem de tek tek büyütmüşüm gibi oldu. Aman şunlar bi büyüsün diye gözlerinin içine bakmadım. Hep yavaş büyüseler hiçbirşey kaçırmasam diyorum. Küçük 3 yaşına girecek oh büyüdü az kaldı rahatlayacaksın diyorlar ama ben üzülüyorum.
Aynen ben de arka arkaya yapmaya cesaret edemedim ara olsun istedim belki de biraz abarttım.biz de bebek kokusunu özlemişiz içime çeke çeke o Özlem’i gidermeye çalışıyorum.dediklerinizi dikkate alıcam,Allah evlatlarımızı bağışlasın inşallah.evde bir ergen bir bebek olunca bazen çıldıracak gibi oluyordum

Back