• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarının arası 12 yaş olanlar yardım

12 sene neden hiçbir sorumluluk üstlenmesini sağlamadınız? Yavaş yavaş size yardım etmesini sağlayın (kendi bakımıyla ilgili). Onun için kolay değildir eminim. Her şeyin altında ezilirseniz iki çocuğunuz da zor durumda kalaır. Bunaldığınız yerde yardım istemelisiniz

Böyle şeyleri okuyunca kendime çok üzülüyorum. Ben o yaşta benden 2 yaş küçük engelli kardeşimle ilgileniyordum ona bakıyordum. Bir de tam o yaşta da bebek kardeşim vardı ikisine birden baktığım da oluyordu. Bırakın ayağıma bir şeyler beklemeyi...
12 yaşında çocuk KENDİ sorumluluklarını gayet alabilir. Yemek yapamaz ama sofrayı kurmaya yardım edebilir. Odasında yemek isterse kendi tepsisini hazırlayabilir. Dolabını düzenleyebilir ki siz de yardım edebilirsiniz. Ben sizin çok yumuşak yüzlü olduğunuzu düşünüyorum.

Sizinle aynı durumdayım oglunuz kardeşi olmadığı için üzülüyor mu. Kardeş düşünceniz varmı. Ben bu pandemi sürecinde oğluma çok büyük haksızlık yaptığımı düşünüp azap çektim. Neredeyse her gün oynayacak hiç arkadaşim yok diye ağladı. ve benimle kavga etmeye başladı
Artık Üstünü örtse de çok üzülüyor Kardeşi olmadığı İçin. Kesinlikle karantinada daha fazla etkilendi. Arkadaşlarının evlerinde, videolarda bile kardeşler vardı giren çıkan, oğlumda yok. Çok yalnız kaldı.

biz hep ilgileniyoruz ama çocuk kendi yaş döneminde, kendisi gibi gülüp eğlenecek, hatta sırf keyiften kavga edebilecek birlerini aradı.

daha 5-6 yaşlarından beri bu eksiklik hep var bizde. Tatile gittiğimizde bile hem eğleniyor, biraz da eğleniyor numarası yapıyordu. Çünkü tek başına oyun oynamak bir yere kadar eğlenceli. Yanında kuzenleri, arkadaşları olduğunda çok daha keyifli her şey. En büyük eğlencelerinden biri, üç kardeş olan kuzenlerine gitmek.

bazı tek çocuklar evet, kendileri olmaktan çok mutlu olduklarını söylüyorlar ama bizde kesinlikle böyle olmadı.

çok çocuklu arkadaşlarımı da devamlı gözlemledim ben. Kesinlikle onlardan daha fazla emek verdim. Onlar da çocukların ayrı bir oyun zamanı var, birbirlerine yetiyor. Anne de buna dahil oluyor. Biz de hem anne babalık görevleri, bir yandan oyun eğlendirme saatleri

babası çık bahçeye dolaş diyor, oğlum tek ne yapayım ben bahçede diyor, arkadaşı gelmezse çıkmak istemiyor.

Yakın arkadaşıyla küstüler, ağladı, çok üzüldü. Benim kardeşim yok, bir oynadığım o vardı, o da gitti artık diyor. Kendi hobilerine göre bir zaman oluşturdu.

bazen babamın annesi babası öldüğünde kardeşleri varmış yanında, ben siz ölünce kendim mi kalacağım diyor. Bu bir çocuğun aklına gelmemesi gereken bir şey.

biz bu konunun üstünü kapattık biraz. Peygamberimizden pek çok ünlü kişinin de tek kardeş olduğunu ama çok güzel arkadaşları ve hayatları olduğunu anlatıyordum sorduğunda.

evde biraz şımarmasına izin veriyorum. Çocukça davranmaya da ihtiyacı var sonuçta, bize göre yersiz olsa da. Günlük dışarı çıkartmaya çalışıyorum devamlı. Açılması İçin. Çünkü okul varken gün boyunca sosyalleşiyordu. Karantinada o bitti tamamen.

benim sağlık sıkıntılarından dolayı olmadı. Çok ara vermiştim 2. Ye. İstediğimde de olmadı. Ama tüp bebek yapacağım. Çünkü kaç yaşına gelirse gelsin, bir kardeşi olduğunda çok da sevinecek eminim.

her şeyin hayırlısı fikrini aşıladım ona. Bir arkadaşımın 11 yıl çocuğu olmadı, 11 yıldan sonra engelli bir bebeği oldu. Çok zor bir imtihanı var. Elhamdülillah sağlıklı çocuklar bizimkiler. Biz üç kişilik kocaman bir aileyiz diyoruz ve üçlü bir hayat kurduk, beraber gezdiğimiz, film izlediğimiz, ders çalıştığımız.

tavsiyem sağlık engeliniz yoksa, bir kardeş düşünün. Kavga da etse, huysuzluk da yapsa, başta yabancılık da çekse, çok da sevecektir kardeşini.

Merhaba yeni anne oldum ilk kızım 12 yaşında ve ben adapte olmaya çalışıyorum.ama olamıyorum.büyük kızım tek çocuk el bebek Gül bebek büyüdü bu yaşa kadar.Şimdi tepetaklak olduk.hala ayağına bekliyor herşeyi,kucağımda devamlı minik bir bebek,hiç bir şeyden memnun olmayan büyük kızım.Ve kendini unutan ben.Bitecek mi bu günler çok zorlanıyorum,hiç bir şeye yetişemiyorum büyüğüne haksızlık ettiğimi düşünüyorum onunla vakit geçiremiyorum.Zaten ergenliğe girdiğinden beri çok değişti artık hiç anlaşamıyoruz.Bir yandan dünya tatlısı ama bir o kadar da zor bir bebek.İki arada bir derede herkesin gönlünü yapmaya uğraşıyorum ama sonuç tabiki koca bir sıfır.3 ayda çok yaşlandım.benim durumumda olan ya da daha önce yaşamış olan var mı yardım istiyorum,fikir istiyorum.Allahın gücüne gitmesin çok şükrediyorum ikisi de sağlıklı ama ben ikisi arasında denge kuramıyorum.Biri çok büyük diğeri çok küçük.Büyüğüne kızdım bağırdım bugün,şu anda çok vicdan azabı çekiyorum çünkü o da çocuk .belki şu anda bana ihtiyacı çok fazla,ama ben ya uykusuzum,ya bebek emziriyorum,ya alt değiştiriyorum.Küçüğe zaten kızamıyorum çünkü devamlı gözümün içine bakıyor.İki arada bir derede kaldım,kendimi unuttum.hem mental açıdan hem bedenen çok yorgunum.Eşim yardım etmeye çalışıyor elinden geldiğince ama tüm gün işte.allahtan pandemi var çok fazla gelen giden olmuyor çünkü ne temizlik ne yemek zar zor yetiştiriyoruz eşimle.büyük kızım odasından çıkmıyor hiç neredeyse zaten canlı dersleri var sürekli.Çok mutsuzum.
Biri 3 biri 5 yaşında olsa anlarım da, aralarında 12 yaş var ve hiç zorlanmamalısınız aslında hatta kızınız size yardımcı bile olmalı.. Elbette iki evladınıza da aynı sevgiyi verip aynı ilgiyi göstermelisiniz, ama büyük olanı keşke çok şımartmasaydınız. Nasıl alışırsa öyle gidiyor çünkü, hatırlıyorum da ben 9 yaşımdayken yeri gelirdi kardeşimi ayağımda sallayarak uyuturdum..

Normal bir zamanda değiliz. Büyük normal şartlarda olsak, okula gidecek, arkadaşları ile enerjisini atıp eve gelecekti. Bütün gün evde annesi ve bir bebekle evde sıkılıyordur.

Küçükten çok büyükle ilgilenmeniz gerekiyor. Sorumluluk öyle bir anda öğrenilen bir şey değil, yavaş yavaş öğrenecek zamanla.
Aynen okul olmadığı için devamlı birlikteyiz enerjisini de atamıyor bunalıma girmesinden korkuyorum

Istahi yok demissiniz de herseyi siz yaptiginiz icin simdide sizden bekliyor
Bir zamanlar bizde ergendik ama en azindan bazi seyleri yapiyorduk bence psikolog esliginde sorumluluk verin

Uzun zamandan sonra anne olmakta iyi degilmis demek ki bunuda ogrendik

Hamilelik boyunca anlatmadiniz mi bebek gelecek kardesin olacak sana abla diyecek falan diye belki isinamamistir da
anlattım tabi ama yaşanınca çok fark var.

Benim de 12,9 yaşında iki kızım ve 2 buçuk yaşında oğlum var.kızlarım bana yardım eder.sofrayı kurar kaldırır.yataklarını toplar,ortalıktaki oyuncakları toplar,bazen kardeşiyle ilgilenirler birlikte oyun oynarlar.biz bu şekilde hep beraber idare ediyoruz.ne demek her şeyi ayağına istiyor.hiç öyle şeyler beklemezler benden çünkü yapmam.şimdi ben hata mı yapmışım bilemema ama en azından sorumluluk sahibi olurlar.bide kuzenimin kızı var 16 yaşında benim küçük kızımın yaptıklarını yapmaz.🤷‍♀️

Zaten o yaşlarda hevesli oluyorlar böyle şeylere kızım odasını yatağını dolabını toplar onlarda sıkıntı yok.Sadece iştahsız bir çocuk olduğu için ben yemeğini meyvesini düşünüp önüne koyardım.şu anda yapamıyorum doğal olarak belki de böylesi daha iyi oldu aç kala kala mutfağın yolunu öğrenecek

Şimdiden tek sorun yemek ve meyve mi yani

Eşin yapacak akşamdan

Saati gelince de sesleneceksin ikiniz birlikte sofraya koyup yiyeceksiniz bebek de yanınızda ağlarsa da ağlayacak emecek vs

Öbür yorumumda da yazdım zaten yemek saati belli okulda bunu birinin hatırlatması gerekmiyor keza siz de yemelisiniz

Bebek ağlasa da pişmiş olan çorbanın altı yakılıp ısıtılabilir yemek yerken sohbet edilebilir bebekli hayat tabii ki zor ama günlük basit yaşam aktiviteleri zorunlu

Yani yatak toplanmasa da olur ama yemek yenmeli

İkindi saatinde birer elma da yıkayabilir ne zaman alır ne zahmetlidir hatta ana kız siz ısırır garip sesler çıkarırsınız bebeğe de sen yiyemezsin der takılırsınız

Sonra kızınıza sana elma püresi yapardık diye anlatır şimdi bak ne güzel sen kendine yetiyorsun diye översiniz

12 yaşında siz ağzına koymayacaksınız ki yemeği paylaşım için o yerken sohbet edeceksiniz

Bebek de ya emecek ya uyuyacak ya ağlayacak

Kolik ağlamasına çözüm yok mesela, ne yapsanız susmayacak

o zaman sohbete devam, altı kirli ise abla ile konuşarak alt değişimi ya da emecekse zaten bebek de sever konuşulmasını

Belki kızınız bebek mık dedi diye sözü kesilmesin istiyor belki de dinlenilmek istiyor o araya da mutlaka Başbaşa zaman

Son düzenleme:
Zaten o yaşlarda hevesli oluyorlar böyle şeylere kızım odasını yatağını dolabını toplar onlarda sıkıntı yok.Sadece iştahsız bir çocuk olduğu için ben yemeğini meyvesini düşünüp önüne koyardım.şu anda yapamıyorum doğal olarak belki de böylesi daha iyi oldu aç kala kala mutfağın yolunu öğrenecek
Öğrenir merak etme. Bebek büyüyene kadar biraz zorlanirsin. Sonra bütün aile fertleri uyum sağlar dört kişilik aile durumuna

Nasıl ya? 12 yaşındaki küçük çocuk da bir çocuk sonuçta ilgi beklemesi, ayağına yemek istemesi çok normal. Dengeyi kurmaya çalısın bence ve sakın bağırmayın kardeşiyle arasının iyi olmasını istiyorsanız ilerde. Mesela şimdiki bebeginiz 12 yaşına gelince kızınız 24 olunca yine ona bebek 24 yaşındakine büyük gözüyle bakcaksınız. Hiç adil değiş abla olduğu için çocuğun çocuk olduğunu unutmak.
Bizim aramız yakın ama bir örnek. Ben 23 yaşındayım 20 yaşında kardeşim var annem asla bana sen büyüksün demedi, kardeşim bana vurursa benim de ona vurmamı söyledi. Bebeğini uyutmak için 10 dk isteyip sonra hemen benle her zaman ilgilendi. Böyle olunca ben de kıskançlık olmadı.

Kardeşimle aramda 13 yas fark var..3 kardeşiz en büyük benim haliyle bi anne kadar bakmisimdir kardeşlerime..siz büyük kızınıza hic sorumluluk vermediniz mi bu yaşına kadar eger öyleyse suan o kendisini sudan çıkmış balığa benzetiyodur..ayni sizin durumunuzda olan bi komsum var büyük kızı suan cok zorlanıyor 10 yaşında ki çocuk bardaktan su içmesini bile bilmiyordu annesi içeriyordu suyunu yemeğini annesini yediriyordu gören de kızı engelli felan sanar ama normal bi birey ama ailesi bunu bir türlü anlayamamis olacakki bebek gibi davranigorlardi simdi kardeşi olunca kız bildiğiniz kendisini kimsesiz kalmış gibi hissediyor ben bile cok net anladım ne psikoloji de olduğunu..

Açılın benim o
İki çocuğumun arası tam 12.5 yıl
Büyük kız benim de.
Sizi yoran büyük değil aslında onca yıl sonra aynı şeyleri tekrar yaşıyor olmanız.
Arada verin ayağında sallasın, beşiğinde sallasın. Bezini getirsin üstünü getirsin. Biraz yardım isteyin. Yapabileceği şeyler.
Şuan bebek çok küçük. O da siz de alışacaksınız.
Bizim artımız hiç kıskanmadı, çok sevdi.
Ne çocuklar var 14 15 yaşında hala kıskançlık eden, kardeşini benimseyemeyen.
Seni de böyle büyüttük hatta sen tektin daha çok ilgilendik deyin arada aklına bişey gelmesin. Zamanla alışıp bir düzen oturtacaksınız.
Benim küçük 3 yaşında kız 15 oldu. Uyutup bırakıyorum bazen uyanık bırakıyorum öyle kolaylıyorki işimi.
Küçüğü heryere sürüklemek zorunda kalmıyorum. Bana da nefes alacak zaman kalıyor. Geçici bi süreç emin olun.
Benim de büyüğü herşeyi ayağına isterdi çünkü tekti ve ben öyle alıştırmıştım. Birden yapmamazlık olmaz o da afallar. Yabaş yavaş iki kere yapın bir kere ondan isteyin. Ama hep konuşun. Zor ama geçici bir dönem olduğunu sizin de yorulduğunuzu bilsin.
Bir de size tavsiyem besin takviyesi vitamin mineral eksik etmeyin. Dr a danışın. Çok faydası olur.
Babadan da akşamları haftasonu destek alın.

Açılın benim o
Büyük kız benim de.
Sizi yoran büyük değil aslında onca yıl sonra aynı şeyleri tekrar yaşıyor olmanız.
Arada verin ayağında sallasın, beşiğinde sallasın. Bezini getirsin üstünü getirsin. Biraz yardım isteyin. Yapabileceği şeyler.
Seni de böyle büyüttük hatta sen tektin daha çok ilgilendik deyin arada aklına bişey gelmesin. Zamanla alışıp bir düzen oturtacaksınız.
Benim küçük 3 yaşında kız 15 oldu. Uyutup bırakıyorum bazen uyanık bırakıyorum öyle kolaylıyorki işimi.
Küçüğü heryere sürüklemek zorunda kalmıyorum. Bana da nefes alacak zaman kalıyor. Geçici bi süreç emin olun.
Benim de büyüğü herşeyi ayağına isterdi çünkü tekti ve ben öyle alıştırmıştım. Birden yapmamazlık olmaz o da afallar. Yabaş yavaş iki kere yapın bir kere ondan isteyin. Ama hep konuşun. Zor ama geçici bir dönem olduğunu sizin de yorulduğunuzu bilsin.
Bir de size tavsiyem besin takviyesi vitamin mineral eksik etmeyin. Dr a danışın. Çok faydası olur.
Hay Allah razı olsun biraz olsun içim rahatladı.Vitamin mineral çocuğa mı bana mı önerdiniz onu anlamadım.Bir de siz kaç yaşındasınız bazen de yaştan dolayı böyle olduğumu düşündüm.benim de ikisinin arası 12,5 yaş.

Şimdiden tek sorun yemek ve meyve mi yani

Eşin yapacak akşamdan

Saati gelince de sesleneceksin ikiniz birlikte sofraya koyup yiyeceksiniz bebek de yanınızda ağlarsa da ağlayacak emecek vs

Öbür yorumumda da yazdım zaten yemek saati belli okulda bunu birinin hatırlatması gerekmiyor keza siz de yemelisiniz

Bebek ağlasa da pişmiş olan çorbanın altı yakılıp ısıtılabilir yemek yerken sohbet edilebilir bebekli hayat tabii ki zor ama günlük basit yaşam aktiviteleri zorunlu

Yani yatak toplanmasa da olur ama yemek yenmeli

İkindi saatinde birer elma da yıkayabilir ne zaman alır ne zahmetlidir hatta ana kız siz ısırır garip sesler çıkarırsınız bebeğe de sen yiyemezsin der takılırsınız

Sonra kızınıza sana elma püresi yapardık diye anlatır şimdi bak ne güzel sen kendine yetiyorsun diye översiniz

12 yaşında siz ağzına koymayacaksınız ki yemeği paylaşım için o yerken sohbet edeceksiniz

Bebek de ya emecek ya uyuyacak ya ağlayacak

Kolik ağlamasına çözüm yok mesela, ne yapsanız susmayacak

o zaman sohbete devam, altı kirli ise abla ile konuşarak alt değişimi ya da emecekse zaten bebek de sever konuşulmasını

Belki kızınız bebek mık dedi diye sözü kesilmesin istiyor belki de dinlenilmek istiyor o araya da mutlaka Başbaşa zaman
Aslında çoğu yaptığımız şeyler ama bunaldığım zamanlar oluyor sürekli evde ikiye bölünme.Teşekkürler yazınız hoşuma gitti.

Sizinle aynı durumdayım oglunuz kardeşi olmadığı için üzülüyor mu. Kardeş düşünceniz varmı. Ben bu pandemi sürecinde oğluma çok büyük haksızlık yaptığımı düşünüp azap çektim. Neredeyse her gün oynayacak hiç arkadaşim yok diye ağladı. ve benimle kavga etmeye başladı

benim kardeşimle aramda 13 yaş var ve kardeşim yokken çok üzülüyordum her gün olsun diye dua ediyordum gerçekten. Şimdi var ama benim çocuğum gibi. 20 yaşında Kocaman delikanlı oldu. Bana çok iyi geliyor sesini duymak bile. Bayağı da haylaz bir şey. Çok seviyorum iyi ki olmuş. Kendiniz de istiyorsanız geç oldu diye düşünmeyin. Kardeş çok güzel bir şey. Siz ve eşiniz çok istemiyorsanız girişmeyin tabi böyle bir maceraya yıllar sonra zor gelecektir tam çocuk büyümüşken ama istiyorsanız çocuğunuz için de çok tatlı bir şey olacak ❤️

Açılın benim o
Büyük kız benim de.

benim kardeşimle aramda 13 yaş var ve kardeşim yokken çok üzülüyordum her gün olsun diye dua ediyordum gerçekten. Şimdi var ama benim çocuğum gibi. 20 yaşında Kocaman delikanlı oldu. Bana çok iyi geliyor sesini duymak bile. Bayağı da haylaz bir şey. Çok seviyorum iyi ki olmuş. Kendiniz de istiyorsanız geç oldu diye düşünmeyin. Kardeş çok güzel bir şey. Siz ve eşiniz çok istemiyorsanız girişmeyin tabi böyle bir maceraya yıllar sonra zor gelecektir tam çocuk büyümüşken ama istiyorsanız çocuğunuz için de çok tatlı bir şey olacak ❤️
Teşekkür ederim bu güzel mesajınız için çok duygulandırdi beni Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah

Hay Allah razı olsun biraz olsun içim rahatladı.Vitamin mineral çocuğa mı bana mı önerdiniz onu anlamadım.Bir de siz kaç yaşındasınız bazen de yaştan dolayı böyle olduğumu düşündüm.benim de ikisinin arası 12,5 yaş.
Cümlemizden inşallah. Vitamini sizin için dedim. Ben ihmal ettim. O dönemden hala hafızama yer eden sırt ağrılarım var :).
Ben ikinciyi 36 yaşımda kucağıma aldım. Şimdi 39 yaşındayım.
Küçük demin ağlıyordu, ablası geldi burnunu sildi şimdi kucak kucağa oturuyorlar. Büyüğü kırmayın ama sizi anlamasını sağlayın küçük yardımlarının bile sizin hayatınızı kolaylaştırdığını hissetsin. En çok onların arasının iyi olması için dikkat edin. Arada kapışacaksınız da kızınızla, bazen sesler yükselecek, sinirleriniz gerilecek çünkü onun da biraz sıkıntılı dönemine denk gelmiş oluyor bu zamanlarınız.
Evde bir lohusa, bir bebek, bir de ergen var. Çok normal. Ama zamanla herşey düzelecek emin olun

Teşekkür ederim bu güzel mesajınız için çok duygulandırdi beni Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah
Benim de aynı zamanda kardeşimle aramda 12 yaş var. Yaş farkı zamanla kapanıyor, çok iyi iki arkadaş olunuyor. Hem evlat hem kardeş gibi oluyor abi abla için. Kardeş kavgası olmadığı için bize hep artı olarak döndü yaş farkı. O yüzden bende çocuklarımın arası biraz uzun olsun istedim. Bizim ikinci dehşet bişey. Çok yordu ama özlemişiz bebeği çok da iyi geldi. Ben öyle peşpeşe çocuk büyütecebilecek biri değilim. Böyle hem iki çocuklu hem de tek tek büyütmüşüm gibi oldu. Aman şunlar bi büyüsün diye gözlerinin içine bakmadım. Hep yavaş büyüseler hiçbirşey kaçırmasam diyorum. Küçük 3 yaşına girecek oh büyüdü az kaldı rahatlayacaksın diyorlar ama ben üzülüyorum.

ay ben de. Parka götürdüğümde kardeşimi kadınlar tuhaf tuhaf bakıyordu. Sen kaç yaşındasın nasıl bakıyorsun sen daha çocuksun. Benim kardeşim annem markete kadar gitti. Gelcek şimdi. Klasik yalanımdı. Bigün metroya bindik yalnız başımıza. Kadın beni polise vercekti benim çocuğum sandı yine.
Çok güldüm buna. Benim kızım da şuracıkta bekleyin birşey alıp geleyim desem ;anne beni dışarda kardeşimle tek bırakma bana çocuk gelin bakışı atıyorlar diyor :) böyle acıyo teyzeler cık cık yapıyolar diyor. Kızım iki dakika bekle birşey olmaz diyorum. Bence onlar sana içinden küfür de ediyordur sen bilirsin diyor. :)

Çok güldüm buna. Benim kızım da şuracıkta bekleyin birşey alıp geleyim desem ;anne beni dışarda kardeşimle tek bırakma bana çocuk gelin bakışı atıyorlar diyor :) böyle acıyo teyzeler cık cık yapıyolar diyor. Kızım iki dakika bekle birşey olmaz diyorum. Bence onlar sana içinden küfür de ediyordur sen bilirsin diyor. :)

hahahah ya yerim ben onu. ❤️❤️😂
Ben de çok geriliyordum utanıyordum ya bi daha parka götürmicem diye ağlıyordum. Yine dayanamayıp götürüyordum 😂

Back