iki çocuk arası yaş farkı kaç olmalı

Benimkilerin arasi 3 yas, ben cok memnunum iyi ki 3 yas olmus diyorum, oglum kizima hem abilik hem arkadaslik yapiyor.

Çevreden duyduklarimi ölçerek yazıyorum sanırım en ideal 2,5 -3 yaş bu başlarda zor olsa da büyüdükten sonra kolaylık sağlıyor çünkü ikisi bir arada büyümüş elden çıkmış oluyor . Ama arası 5-6 yas olup memnun olanda var tabi bu tamamen çocuğun yapısı ailenin yapısı vede annenin kişiliği ile alakalı sanırım 😊 Sabir sınırları yüksek olan erken yapsın düşük olan geç yapsın bence ya :KK53:

S sekerzadem sizin zaten cocuk 4yasina gelmis.hamile kalmasi dogmasi derken zaten aradaki yas farki 5-6-7-8 vesaire olacak.kardeslerin birbiriyle iyi anlasmasinin tek kriteri yas degil.yas farki az olup didisebilir de kanki de olabilir.yas farki cok olup iletisimsiz de olabilir buyuduklerinde cok iyi iki kardes de olabilirler.her turlusunun ornegini bulursunuz cevrenizde.allah saglikli bir bebek nasip etsin insallah size.

Bence en guzel Zaman'ları çok ideal 5 en gec derim. Sizin içinde çocuklar içinde 4 iyi.

Bnmkinin arası 3.5 yaş olacak çok da mutluyum :)

bekarligimdan beri pespese iki tane dogurmazsam dogurmam ikinciyi diyordum. cok zor bir hamilelik ve zor bir cocuk olmasina ragmen 1 yasindan itibaren cok istedim ama kismet olmadi. simdi oglum 27 aylik, bu saatten sonra cocuk yaomaya cesaret edemiyorum.

yakin araliklarla cocuk dogurmak bakimi cok zor olsa bile kesinlikle beli bir zaman sonra artiya donuyor.

ablamin bir ve iki numara arasinda 5 yas var. o kadar zorlandi ki, birine mama yap birine beslenme hazira birine oyun oynat birine ders calistir birini okula gotur birini parka gotur... kucuk serpilip okul cagina gelene kadar 10 yil kizcagiz hayatini bir taraf etti.

hep soyler ikisi de kucuk olsaydi bir mama yapar ikisine de verirdim ikisine bir beslenme hazirlardim birlikte oynarlarsi birlikte parka goturur okula gotururdum birlikte ders calistirirdim....

yorumları okumadım ama benim fikrim yaşın kaç olması gerektiği kişiye ve diğer çocuğun piskoljisiyle alakalı kendinizi ve çocuğunuzu hazır hissediyorsanız ozaman olmalı diye düşünüyorum

İlki zor bir çocuksa ikinci için yaş farkının4-5 olması ideal bence. Kolaysa 3.Ayrıca ne olursa olsun planlı bir gebelikse 1. Sınıfa başlanan zamanda doğum yapılmamalı :KK70:

Tecrübeli annelerden yardım bekliyorum.4 yaşında bir kızım var eşim 2. Çocuğu devamlı istiyordu ben kızım biraz daha büyüsün diye bekledim.Simdi de diyorum ki keske 1-2 yaşındayken 2.yi de yapsaydık ikisi birlikte buyurdu sizin çocuklarınızın arasında kac yaş fark var şu anda kızım yemegini kendi yiyebiliyor tuvalet eğitimi de tamam ki zaten annem de kv. De zorlandigim veya yardima ihtiyacim oldugu zaman yanimdalar maddi açıdan biraz zorlanicagiz ama 1-2 yıl içinde rahatlariz zaten bu zamanda da kızım okula başlar off keşke eşimi dinleseydim de kızım küçüken olsaydi sizin çocuklarınızın arasında kaç yaş fark var zorlukları neler nasıl başa cikiyorsunuz??
Benim 3 cocugum var 3 nünde arasinda 3 yas var ve iyi ki diyorum. Kendinizi ve kizinizi hazir hissediyorsaniz kiziniz suan 4 yasinda 2. Dogana kadar 5 olur. Belki böylesi sizin icin iyi olur

4 yaş ideal.ondan öncesi bence ilk çocuk için kötü özellikle 1-2 yaş felaket.olan hep ilk çocuğa oluyor hemen abi abla oluyorlar daha kendileri bebek.çevremde çok var üzülüyorum böyle olanlara.siz şimdi yapsanız bence gayet iyi bir zaman.fazlada açılmasın arası bu seferde aralarında pek paylaşım olmuyor.

ben hep 4 yaş düşünmüştüm Allah nasip ederse tam 4 yaş olacak araları

kv. De zorlandigim veya yardima ihtiyacim oldugu zaman yanimdalar maddi açıdan biraz zorlanicagiz ama 1-2 yıl içinde rahatlariz
Maddi açıdan zorlanacak iseniz neden ikinci çocuk?
Bende bunu anlamıyorum. Kızı belki kreşten, oyuncaktan bir sürü şeyden mahrum kalacak ise neden bir çocuk daha ister ki insan?
Anlamıyorum:KK43:

Son düzenleme:
Sizin yasiniza, enerjinize bagli bence. Ilk cocuk biraz kendini kurtarinca yapmak mantikli. Benimkilerin arasi 3 yas olacak zor olacagini dusunuyorum. Biri daha tuvalet egitiminde, kendi kendine yemek yiyemeyen bir cocuk olacak.
Ama insani en cok zorlayan sey uykusuzluk

X