Çocuklarının arası 12 yaş olanlar yardım

Şimdi ben de 11 yaşında bir tek çocuk annesi olarak biraz anlayabiliyorum kızınızı. Tekliğe alışmak başka bir şey. Tek olmayı bırakıp, anneni ve hayatı paylaşmayı öğrenmek başka bir şey.

farklı psikolojiler yani. Küçükken Kardeşiyle büyümüş birinin bunu anlayabileceğini düşünemiyorum. Çünkü ben de kardeşlerimle büyüdüğüm için, oğlumun durumunda olmadığımı biliyorum.

ne kadar büyük olsa da, acemilik çekecektir, siz de öyle. Sonuçta tam bir yetişkin hayatından, sıfırdan bebekliğe döndünüz. Kızınızda kıskançlık olacaktır. Biraz hırçınlaşacaktır.

oğlum erken ergenlik dönemlerinde, bir atar giderde. Ben daha çok erkek çocuklarında oluyor sanıyordum ama kızlarda da yaşanıyor demek ki bu durum.

çok kardeşli olanlar kardeşleriyle çok da kavga ettiklerini hatırlarlar. Anne de gelir kavgayı bitirir filan. Bizde kardeş olmayınca, çocuktaki o karşı çıkma ve kavga etme isteği anneye yöneliyor. Annenin rolü biraz karışıyor. Çocuk o kavgayı anneyle yapıyor.

çözüm olarak ne olur profesyonel gözle söyleyemem ama ancak sevgiyle çözebileceğinizi düşünüyorum. Eşiniz bebekle ilgilenirken, kızınızla ayrı zaman geçirin. Annesinin yalnızca kardeşine ayrılmış olduğunu düşünüp uzaklaşmasın.

pedagoglaron kardeş kıskançlığıyla ilgili videolarını izleyip yöntem geliştirmeye çalışın. En azından bir nebze anlayın psikolojisini. Ergenlikle ilgili videolar da izleyin ki, bebek bakımıyla beraber diğer bir gündeminiz de evinizde artık erken ergenlik döneminde olan bir kızınız. Onun da ihtiyaç ve istekleri

Ona küçük görevler berin kardeşiyle ilgili. Onu da sürecin bir parçası haline getirin. ve o sırada siz de işlerinizi yapıp, kızınıza ayrı zaman ayırabilin. Yatırırken ona kitap okumak gibi.

kardeşi şu anda çok küçük olduğu için bağ kuramayabilir hemen ama 8-9 aylık oyun bebeği olmaya başladığında çok da sevmeye başlayacaktır. Biraz zaman tanıyın.

eşiniz de yardımcı oldun size bu süreçte. Hem kızınız, hem bebekle ilgili. Biz de benle kavga etse de, babanın sözünü dinliyor. Bu da babanın bir otorite, annenin şımarılacak alan olarak görülmesi. Annesine şımarsın biraz da çocuk ama şımarabileceği alanla saygısızlığı ayırt etmeyi de öğrenecekler.

çok büyütmeyin lütfen gözünüzde. Üçünüze de biraz zaman tanıyın. Alışacaksınız. Üzülmeyin. Siz de biliyorsunuz ki, bebeğin ilk ayları en zor zamanları.

Çok Sevdiğinizi hissettirin. Bir müddet sonra o da çok keyif alacaktır yardımcı olmaktan. Hiç kavga edilmeyen ama hiç de sevilmeyen ilişkiler ve. Ama sevgiyi verdiğinizde, en büyük kavgalardan sonra yine can ciğer kuzu sarması olabiliyoruz.

Bu arada, kızınızı yormamak için, bebeğin her türlü ihtiyacıyla siz karşılamaya çalışırsanız, kızınız kendini dışlanmış hisseder, ikiniz arasındaki ilişkiden. Kızınızın da kardeşiyle ilgili görevler yüklenmesi, yalnızca sevmek icin kucağına almaması kızınızın psikolojisinin de faydasına, o ne kadar başta isyanlar yaşayacak olsa da.

hem de bu sene olması iyi olmuş bence kardeşinin. Bir sene sonra sınav senesinde olsaydı, daha yorucu olurdu.

10 yaşındaydım, evin yataklarini toplar,sofra toplar iş yapardim.Okula gidince onlugume kadar kendim giyinirdim.Anneme yük olmayayim zaten küçük kardeşim var derdim.
Yanliş anlamayin,sorumluluk hiç vermediniz mi kiziniza? biraz sizdemi suç sanki.
Şuan 3 yaşında kizim var 2 yasindan bu yana sorumluluk veriyorum.
3 yasinda ama sabah kalkinca sofra kurma islemini birlikte yapariz.bezi ekmegi gorurmek onun gorevi.
o götürmeden baslamayiz sofra kurmaya.ogrendi artik.
Yerleri girgirlamak onun gorevi.
Camasir asarken o verir ben asarim.sabirla tek vermesini bekliyorum.
Bulasik makinasi yerlestirirkende oyle.

Bunun gibi birçok şey.
Ona sorumluluk vererek kendinin bi birey olduğunu,işe yaradiğini,ona ihtiyacimiz olduğunu hatirlatiyorum.Ve yasitlarina göre daha bilinçli olduğunu goruyorum.
Şimdi birde kardeş bekliyoruz.Kiyafetlerini birlikte utuledik
dolaba birlikte yerlestirdik.
şimdiden soyluyorum,şapkasini sen akacaksin,bezini islak mendilini sen getireceksin.
Gibi gibi..
Doğu gorevi yaptiğim donemde bir komşumun kizi sizin kizinizin yasindayken kardesi oldu.
Kiz annesine yardim ediyordu.kardeşini uyutur,ilgilenirdi.
Kapinin onune indirip hava aladirirdi.
komsumda ayni sekilde buyutmus.
nasil toparlarsiniz bilmiyorum ama bir pedegog yardimi alsaniz bence işe yarayabilir.bu şekilde daha çok yipranacak gibisiniz

Şimdi arkadaşlar biz böyle değildik aman pedagog vs sözleri ile gelmiş de ben olağan buldum

Biz öyle değildik şimdiki ortam farklı

Bir de 2-3 yaşında sorumluluk veriyoruz ile ergen farklı keşke o 2-3 yaşındaki ben de büyükler gibi işler yapıyorum hevesinde kalsalar

Mesela yemek konusunda görev verin ben 10 yaşındaki oğluma pişirtiyorum yemeği

Yani tavuk alıp tepsiye koyup fırına atabilir

Ya da sebze yemeği yapabilir destekle

Online okulun öğle arası yok mu bizimki 40 dakika sadece

O nedenle son teneffüste fırına koyup öğle arasında yiyebilirsiniz siz de o da bebek de kucakta durur gerekirse

Ya da burada menü yazmayalım ama bir tarhana çorbası bir makarna bir börek yapabilir

Geçen ben de mutfakta idim böreği sen yap dedim gayet de güzel oldu

Yani onun kendi yaptığını yemesi de zevkli olur

Bir de acıktığını bilmez vs yok, hayat saatli yani hepimiz için sabah 8 de kalkılıp 8.30 da kahvaltı, online ders, öğle arası, online ders, ikindi kahvaltısı, online ders ve akşam da belirli bir saatte yemek

Gerekirse dışarıdan alınır, gerekirse dünden kalan yenilir ama düzenli beslenmek her ikinize de gerekli

Bir de kızınız herhangi bir şey yapıp babadan takdir alırsa mutlu olur

Size pratik tavsiyem de fırın hayatınızın temelinde olsun

Atın fırına kurun alarmı unutun

Piştiği anda da hemen yenir bir de maddi durum yerinde ise et alın atın düdüklüye adı oldu haşlama pişer kendi kendine

Pilav mesela 20 dakika sürmez yani biraz da kısa sürede yemek pişirmeye vs çözüm lazım

Son söz bebek büyüyecek ve bu günleri hatırlamayacak ama kızınız hatırlayacak ona mutlaka anne kız zamanı ayırın

Kardeşimle aramda 12 sene var. Ben de kızınız gibiydim annem yedirirdi bile azcik hasta olsam. Ama kardeşim dogduktan sonra tabiri caizse bana atar giderdi. Altini değiştirirdim. Annemin sagdigi sutleri icirirdim gazını cikarirdim uyuturdum banyo yaptirirdim sabahtan aksama gelmedigi olurdu. Bence kiziniza sorumluluk vermelisiniz. Ben hic sikayet etmedim çünkü kardesim olsun istiodum cok. Sizde durum nasil?

Normal bir zamanda değiliz. Büyük normal şartlarda olsak, okula gidecek, arkadaşları ile enerjisini atıp eve gelecekti. Bütün gün evde annesi ve bir bebekle evde sıkılıyordur.

Küçükten çok büyükle ilgilenmeniz gerekiyor. Sorumluluk öyle bir anda öğrenilen bir şey değil, yavaş yavaş öğrenecek zamanla.

Sizinle aynı durumdayım oglunuz kardeşi olmadığı için üzülüyor mu. Kardeş düşünceniz varmı. Ben bu pandemi sürecinde oğluma çok büyük haksızlık yaptığımı düşünüp azap çektim. Neredeyse her gün oynayacak hiç arkadaşim yok diye ağladı. ve benimle kavga etmeye başladı

Kizim 10bucuk yasinda 5bucuk aylik bebegim var
Bende cok zorlandim baslarda
Derslerinde eskisi gibi yardimci olmadim, oyle eskisi gibi her anne diyisinde o an yaninda olamadim
Biraz Anneme gonderdim daha beter oldu
Hic unutmuyorum bebegim 2 aylikken sevmiyorum bu bebegi demisti, herkes onla ilgileniyo ona bakiyo onu seviyo, birde benim kizim babasiyla gorusmuyo hic dogru durust baba sevgisi gormedi
Suan yeni yeni toparlanmaya basladi hatta bebegin altini degistirince kendi cok buyuk hissediyo
Bizde 2 avantaj vardi, okullar acik okula gidip gelmesi. Yazin dogdu bebek ozaman okul yoktu eylulde acildi
2.avantajda haftasonlari esimin kizi bize geliyo ayni yasitlar, evde kuduruyolar malum disariya cikip gezemiyoruz.
Insallah zamanla duzelir hersey

12 yaşında çocuk muhakeme ve hayat tecrübesi hariç her şeyi yapabilir.
Yapmalı demiyorum ama yapabilir.

Ayağına servis etmenize gerek yok.
benim 6 yaşındaki oglum, havuç soyacağı ile elma soyup kendi alabiliyorsa, sizinki de yapar, merak etmeyin.

ergenlik zor derseniz onu anlarım.
Hele şimdi çocuklar arkadaşlarından uzak, okuldan uzak, iyice bunaldılar.
konuşarak çözmeye bakın.
Seni anlıyorum, arkadaşlarını özlemen, bu donemde öfkeli hissetmen yada karışık duygularının olması normal, diye konusun.
sorumluluk verin.
Odasını toplasın, kıyafetlerini kirliye ayırsın. Arada mutfakta size yardımcı olsun.
meyve demişsiniz mesela, meyve tabağını o hazırlasın birlikte yiyin.
Narı bir kaç parçaya bölün ayıklasın, mandalina soysun, elma dilimlesin.
Arlada sevdiği müziği açsın
Evde sabahtan akşama kadar telefon, ders derken farklı şeylere ihtiyaç duyuyordur.
Ne seveceğini bulmak için denemeli.
siz de denemesine teşvik etmelisiniz

ben ve kardeşim. aramız 13 yaş. Ben de tek çocuktum öncesinde. Ama o dönem annemin bu kadar umrunda falan olduğumu sanmıyorum. Kardeşimin doğduğu gün küçük anne oldum ben. Annem çok sinirli bir kadına dönüştü çok zorlandı. Babamla problemleri vardı pişman oldu zaten. Antidepresanlar kullanmaya sürekli uyumaya başladı. Ben de o üzülmesin diye hep yardım ediyordum ama görmüyordu bile.
Kardeşim büyüdükçe bebek arabasına koyup koyup çıkarıp gezdirmeye başladım. Annem yatsın uyusun diye. Ayy düşünebiliyor musun çocuğa çocuk emanet ediyorlarmış. Şu an imkansız bir şey.
Benim annem babam ben 15 yaşımdayken tatile gidip bizi evde tek bile bıraktılar çünkü annemin sinirleri bozuktu. Babanem yakında oturuyordu gündüz ona gidiyorduk ahahh. Ay allahım. O zaman normal geliyordu şimdi anlattıkça sinirlendim
Neyse benim bu konu ile ilgili tecrübem çocuk gözünden olacak.
Şimdiye kadar el bebek gül bebek sorumluluk aldırmadan büyüttüğünüz biricik kızınıza bir anda sorumluluk yüklemeye çalışmayın lütfen. Tavırlarınızı değiştirmeyin. Kardeşi oldu diye artık haytının değiştiği sizin değiştiğiniz hissine kapılmasın. Evet bir değişiklik var ama bu onu olumsuz anlamda etkilememeli. Tabi ki kendi işini kendi görmeyi öğrenmeli ama biraz daha yavaş yavaş. Yani ona şunu demeyin bak kardeşin oldu artık odanı kendin topla. Odasını kendi toplamalı ama kardeşi oldu diye değil. Zaten ergenlik de var. İşiniz zor lütfen dengeyi güzel kurun. O da daha çocuk.

ay ben de. Parka götürdüğümde kardeşimi kadınlar tuhaf tuhaf bakıyordu. Sen kaç yaşındasın nasıl bakıyorsun sen daha çocuksun. Benim kardeşim annem markete kadar gitti. Gelcek şimdi. Klasik yalanımdı. Bigün metroya bindik yalnız başımıza. Kadın beni polise vercekti benim çocuğum sandı yine.

Benim de kardesimle aramda 12 yil var..
Evet bir bebek heyecani beni de sarmisti o donem..
Ama ergenligin psikolojisi ile yalniz da hissettim kendimi..
Sevilmedigimi vs..
Zor bir durumdu..
Allah yardimciniz olsun.
Kiziniza cok daha hassas olun bu dönem

Diğer çocuktan önce büyüğü bu duruma keşke hazırlasaydınız. 12 yaşındaki çocuk o kadar da küçük değil. Kendi ihtiyaçlarını yerine getirmeli anneye bu kadar bağımlı olmamalı. Çok fazla şımartmışsınız. Yavaş yavaş sorumluluklar verip hayata hazırlayın

Zamanın değiştiğinin en büyük kanıtı oldu sizin yazınız. Benimle ablam arasında 11 yaş var ve annemden çok annelik yapmıştır bana. Daha 1 yaşındayken annem koynuna koymuş ve ilgilenmemiş benimle. İşine, gücüne bakmış. Hasta olduğumda bile ablam beklerdi baş ucumda. Halada bazen derim benim 2 annem var diye. Şimdi bile anneler nasıl çocuklarının sesinden, yüzünden anlar herşeyini. Ablam bana öyledir.
Acaba annem gibi sizde biraz çekilip sorumluluk mu yüklerseniz büyük kızınıza? 12 yaşına kadar ilginizi göstermişsiniz zaten.

sanırım bizim gibi 80ler jenerasyonu herkesin başına bu gelmiş. :)

Büyük oğlum beş yaşında küçük bir yaşında. Bakın beş yaşındaki oğluma sorumluluk veriyorum ben. Hemde küçüklüğünden beri. Daha yeni yürürken sofraya kendi plastik tabağını catalini taşıyarak başladı bu. Ben evi supururken eline bez verip hadi su aynayı sil dedim. Çamaşır aşarken kendi boyunda olan tele kendi aştı topladı. Şimdi odasını toplamak yatağını toplamak onun vazifesi. Tabiki ben el atıyorum. Ama o topladığı kadar topluyor . Sonra ona çaktırmadan arkasından ben el atıyorum. Aslında kardeş olması iyi olmuş. Artk sorumluk almayı öğrenir. Yoksa hiç bı iş bilmeyen bı prenses olarak evlendiğinde çok sıkıntı çeker. En azından kendi sorumlulukları ni almali. Yemek yedikten sonra tabağını mutfağa götürsün. Odasını toplasın. Dolabını düzeltsin. Vicdan azabı çekme. Ben çok üzülüyorum. Küçük çok yaramaz bizim. Büyüğün kitaplarini yırtıyor. Legolari çok küçük parçalar ağzına atıyo diye büyük oğlum odasına kapatıyor kendini. Çünkü küçük rahat vermiyo. Bebek uyuyunca hemen büyük oğlanın odasına gidiyorum ders ve aktivite yapıyoruz. Babası her gece uyumadan kitap okuyor. Hayatı paylaşmak lazım. Bunu çocuk yaşta ogrenmezse hiç öğrenemez.

Mutlaka eşinizden daha çok ilgi istemelisiniz.Büyük kızınız ise kendi ihtiyaçlarını kendi gidereceği yaşa gelmiş.Burada yorumdakiler kızınızla iş yükünü paylaşın ama bu doğru olmaz.Sonuçta 12 yaş demek henüz daha çocuk demek.Kızınız çocukluğunu yaşamalı, bebeğe baktırmak, ve işlerinde yardım beklemek doğru değil.Ama dediğim gibi kendi ihtiyaçlarını karşılamalı, kendi yemeğeni kendi koymalı, kirli bulaşıklarını makineye koyabilmeli, yatağını toplayabilmeli.Bunun dışında mutlaka büyük kızınıza sevildiğini hissetirin ki yalnızlık çekmesin.

Şu an nasılsınız kardeşinizle?ilerde kapanıyor mu yaş farkı?benim kızımda boşluğa düştü bu yüzden ben onun hem annesi hem arkadaşıydım.Şimdi beni paylaşmak zorunda kaldı.ve ben hiç bir şeye yetişemeyince sinirli anne moduna düştüm

Evet o daha çocuk 12 yaşında da olsa.Bütün işi ona yıkmam yanlış olur zaten sınav stresi sardı onun yüzünün gülmesi benim için çok önemli.

Zaten o yaşlarda hevesli oluyorlar böyle şeylere kızım odasını yatağını dolabını toplar onlarda sıkıntı yok.Sadece iştahsız bir çocuk olduğu için ben yemeğini meyvesini düşünüp önüne koyardım.şu anda yapamıyorum doğal olarak belki de böylesi daha iyi oldu aç kala kala mutfağın yolunu öğrenecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…