• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarının arası 12 yaş olanlar yardım

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Merhaba yeni anne oldum ilk kızım 12 yaşında ve ben adapte olmaya çalışıyorum.ama olamıyorum.büyük kızım tek çocuk el bebek Gül bebek büyüdü bu yaşa kadar.Şimdi tepetaklak olduk.hala ayağına bekliyor herşeyi,kucağımda devamlı minik bir bebek,hiç bir şeyden memnun olmayan büyük kızım.Ve kendini unutan ben.Bitecek mi bu günler çok zorlanıyorum,hiç bir şeye yetişemiyorum büyüğüne haksızlık ettiğimi düşünüyorum onunla vakit geçiremiyorum.Zaten ergenliğe girdiğinden beri çok değişti artık hiç anlaşamıyoruz.Bir yandan dünya tatlısı ama bir o kadar da zor bir bebek.İki arada bir derede herkesin gönlünü yapmaya uğraşıyorum ama sonuç tabiki koca bir sıfır.3 ayda çok yaşlandım.benim durumumda olan ya da daha önce yaşamış olan var mı yardım istiyorum,fikir istiyorum.Allahın gücüne gitmesin çok şükrediyorum ikisi de sağlıklı ama ben ikisi arasında denge kuramıyorum.Biri çok büyük diğeri çok küçük.Büyüğüne kızdım bağırdım bugün,şu anda çok vicdan azabı çekiyorum çünkü o da çocuk .belki şu anda bana ihtiyacı çok fazla,ama ben ya uykusuzum,ya bebek emziriyorum,ya alt değiştiriyorum.Küçüğe zaten kızamıyorum çünkü devamlı gözümün içine bakıyor.İki arada bir derede kaldım,kendimi unuttum.hem mental açıdan hem bedenen çok yorgunum.Eşim yardım etmeye çalışıyor elinden geldiğince ama tüm gün işte.allahtan pandemi var çok fazla gelen giden olmuyor çünkü ne temizlik ne yemek zar zor yetiştiriyoruz eşimle.büyük kızım odasından çıkmıyor hiç neredeyse zaten canlı dersleri var sürekli.Çok mutsuzum.

Sağlıkla büyütün

Muhtemelen bebek olmasaydı da kızınız böyle olacaktı

Okulsuzluk zor zaten ergenlik başa bela

Ona özel zaman ayırın yanı bebeksiz günde yarım saat kahve molası bebek ağlasa da baba baksın vs baba ile de bir paylaşım zamanı yaratılabilirse çok iyi olur

Bebeğiniz biraz büyüyüp uykuları düzene girerse erken yatarsa belki daha kolay toparlarsınız

O yas araligi cocugum yok.
Ben 14 yasinda iken kucuk erkek kardesim dunyaya geldi. Obur kardeslerim 9 ve 11 Yaslarinda idi.
Belki de tek cocuk olmadigimiz icin zorluk olmadi ne Anneme ne bizlere?
Kiziniz kucuk degil. Sorumluluk verin isterseniz biraz

Merhaba yeni anne oldum ilk kızım 12 yaşında ve ben adapte olmaya çalışıyorum.ama olamıyorum.büyük kızım tek çocuk el bebek Gül bebek büyüdü bu yaşa kadar.Şimdi tepetaklak olduk.hala ayağına bekliyor herşeyi,kucağımda devamlı minik bir bebek,hiç bir şeyden memnun olmayan büyük kızım.Ve kendini unutan ben.Bitecek mi bu günler çok zorlanıyorum,hiç bir şeye yetişemiyorum büyüğüne haksızlık ettiğimi düşünüyorum onunla vakit geçiremiyorum.Zaten ergenliğe girdiğinden beri çok değişti artık hiç anlaşamıyoruz.Bir yandan dünya tatlısı ama bir o kadar da zor bir bebek.İki arada bir derede herkesin gönlünü yapmaya uğraşıyorum ama sonuç tabiki koca bir sıfır.3 ayda çok yaşlandım.benim durumumda olan ya da daha önce yaşamış olan var mı yardım istiyorum,fikir istiyorum.Allahın gücüne gitmesin çok şükrediyorum ikisi de sağlıklı ama ben ikisi arasında denge kuramıyorum.Biri çok büyük diğeri çok küçük.Büyüğüne kızdım bağırdım bugün,şu anda çok vicdan azabı çekiyorum çünkü o da çocuk .belki şu anda bana ihtiyacı çok fazla,ama ben ya uykusuzum,ya bebek emziriyorum,ya alt değiştiriyorum.Küçüğe zaten kızamıyorum çünkü devamlı gözümün içine bakıyor.İki arada bir derede kaldım,kendimi unuttum.hem mental açıdan hem bedenen çok yorgunum.Eşim yardım etmeye çalışıyor elinden geldiğince ama tüm gün işte.allahtan pandemi var çok fazla gelen giden olmuyor çünkü ne temizlik ne yemek zar zor yetiştiriyoruz eşimle.büyük kızım odasından çıkmıyor hiç neredeyse zaten canlı dersleri var sürekli.Çok mutsuzum.
Kizinizi cok simartmissiniz ne demek 12 yasinda kıza hizmet eden anne biz o yasta kardeslerimize bakardik siz sorumluluk verinki anlasin buyudugunu 12 yas ergenlikle çocukluk arasinda olan zaman zor gecer tabi ama ayagina herseyi goturmen ona fayda vermicek

Büyük kızınıza haksızlık ettiğinizi düşünmeyin bence. Ona haksızlık etmiyorsunuz. Onunda yanınıza alıp bebekle birlikte ilgilenebilirsiniz. Gerçekten bana çok enteresan geldi çünkü küçük çocuğu varken ikinci bebekte zorlananlar oluyor ki gerçekten o şekilde zor olur çünkü ikisi de anneye tam bağımlı oluyor.. Ama sizin durumunuz farklı artık 12 yaşında bir kız çocuğundan bahsediyorsunuz. Bu yaşında size bu kadar bağımlıysa bir yerlerde hata yapmışsınız demektir. Çünkü her tek çocuk bu şekilde yetişmiyor. Ama bi taraftan sizi de anlıyorum sonuçta sizin evladınız.. Aman yaa ne bileyim ne diyeyim Allah size güç versin ama en azından vicdan yapmayın kızınızın artık büyüme zamanı geldi.. Aslında geçmiş ama hiç olmazsa şimdi biraz büyüsün ona abla olduğunu hissettirin kardeşiyle ilgilensin falan.. Şuan hamileyim Benim henüz hiç çocuğum yok bana tabi konuşması kolaydır🙈 ama ne bileyim bende fikrimi belirttim..

Buyuk kizinizi bazi seyleri kendisi yapmasi konusunda yureklendirin...

Sürpriz bebek olmuş sanırım.
Aksi halde kızınızı bu yaşına kadar daha çok kendi işini kendi görecek şekilde yetistirirdiniz sanırım.

Aslında tam size yardımcı olacak güzel bir yaşta.
Sizin yükünüzü biraz alsa, memnuniyetsizlik yerine ablalık etse eminim sizin de ona ayıracak daha pozitif zamanlarınız olur.

Bu şekilde anlatıp destek isteyin bence.

o yasta temizlige hem yardim edip hem kardeslerime bakiyordum.... bi rahat kafayla kizlarla bulustugumu hatirlamiyorum
Aynen
Ki annem yanlis ameliyat dolayi 2 sene boyunca surekli hastaneye kaldirildi orda kaldi.
Babam sehirdisi calisirdi.
Kardeslerime ben bakiyordum. Yemek, temizligi birlikte yapardik.
Birde minicik bebek vardi. Okulda devamsizligim coktu bu sebep den

Aslında büyük kızınızı fazla nazlayarak büyütmüşsünüz sanırım şuan ilgilenmeniz gereken bi çocuk daha olduğu için gözünüze batıyor.
Tamam size yardımını geçtim de 12 yaşındaki çocuğun kendi ihtiyaçlarının bir çoğunu karşılaması lazım. Bebeğiniz olmasa bile bu durum uzun vadede sorun çıkartabilecek bir durum

Yani kızım herşeyi ayağına bekler derken yeme içme konusunda demiştim.yoksa tabiki kendi işini kendi görür ama iştahsız bir çocuk olduğu için ben önüne mesela meyvesini soyup verirdim,acıktığını yemek yeme vakti geldiğini belirtirdim.Tabi şimdi bebekle zor geliyor yeri geliyor ben aç oluyorum zaten.o zamanda çok sinirleniyorum dolap dolu açıp yemiyor diye.benden bekliyor diye.Bunun dışında kendi işini kendi görür.Eskiden yardım da ederdi ama şu an ergenlik bunalımında isteksiz her konuda.yorum yapanlara teşekkürler biraz olsun vicdanım rahatladı.

12 yıl boyunca sadece ilgiyi kendi üzerine toplayan bir çocuk simdi anne babasının ilgisini sevgisini paylaşmak zorunda kaldi.
Onun yerine geçin ve düşünün kabullenmek sanıldığı kadar kolay değil.
Siz ona eski anılarınızı anlatın.
Sen de bir zamanlar bu kadardin diye başlayan hikayeler anlatın.
Sonra onun da büyüyeceğini falan...

İşbirliği içinde olun. Birlikte bakımını ustlenin kucugun.
Büyük olana küçüğü sevdirecek sorumluluklar verin aralarındaki bağı güçlenmiş olur.
Ben ikinizi seviyorum demeyin.
Büyük kızınıza daima seni çok seviyorum deyin. Çünkü özel olduğunu bilmeli.

Aynen
Ki annem yanlis ameliyat dolayi 2 sene boyunca surekli hastaneye kaldirildi orda kaldi.
Babam sehirdisi calisirdi.
Kardeslerime ben bakiyordum. Yemek, temizligi birlikte yapardik.
Birde minicik bebek vardi. Okulda devamsizligim coktu bu sebep den

cocuklugum film seridi gibi gözümün önünden gecti. aynen benimde annem sürekli ameliyat olurdu. kardesimi benim cocugum sanarlardi kontrollere ben götürürdüm babamla. cocuk cocuk yapmis demisti hatta bi keresinde doktor...

okuldaki ögretmenler durumu bildiklerinden eve giderdim sinavdan sonra. ey gidi cocuklugum. benden sonrasi birde erkek onlarin bütün yükü bendeydi.

en kücügü dogdugunda annem yine ameliyatda babamda gece calisiyor aman bebege bise olur korkusuyla sabaha kadar uyumamist hem anneme üzülmekten. su an düsünüyorumda annem ne kadar caresizmiski cocuga el kadar bebegi emanet etmis

Istahi yok demissiniz de herseyi siz yaptiginiz icin simdide sizden bekliyor
Bir zamanlar bizde ergendik ama en azindan bazi seyleri yapiyorduk bence psikolog esliginde sorumluluk verin

Uzun zamandan sonra anne olmakta iyi degilmis demek ki bunuda ogrendik

Hamilelik boyunca anlatmadiniz mi bebek gelecek kardesin olacak sana abla diyecek falan diye belki isinamamistir da

cocuklugum film seridi gibi gözümün önünden gecti. aynen benimde annem sürekli ameliyat olurdu. kardesimi benim cocugum sanarlardi kontrollere ben götürürdüm babamla. cocuk cocuk yapmis demisti hatta bi keresinde doktor...

okuldaki ögretmenler durumu bildiklerinden eve giderdim sinavdan sonra. ey gidi cocuklugum. benden sonrasi birde erkek onlarin bütün yükü bendeydi.

en kücügü dogdugunda annem yine ameliyatda babamda gece calisiyor aman bebege bise olur korkusuyla sabaha kadar uyumamist hem anneme üzülmekten. su an düsünüyorumda annem ne kadar caresizmiski cocuga el kadar bebegi emanet etmis
Nerdeyse benzeri seyler yasamisiz.
Ama ben kendim bildim bileli boyle. Babam yine sehirdisinda calisir. Annem ehliyete basladi.
Deli cesareti simdi
Ben 8 yasindayim 2kardesim baya ufak. Kiz olan da bebek daha
Ikisini bana birakir 2saat ben bakardim.
Simdi tabi nasil yaptim cahillik der.
Benim okul 1 sene uzamisti devamsizlik yuzunden.

Bunun cocuklarin yas araligi ile alakasi yok. Kiziniz baya armut pis agzima dus tarzi buyumus anlasilan. Ablamin en buyuk oglu 15 yasinda. En kucukte 3 yasinda. Hic oyle verirsen yerim vermezsen yemem huylari yoktur. Toplam 4 cocugu var ablamin. Buyuk yegen ablam yoksa cocuklari kaldirir, giyindirir, ekmeklerini yapar verir. Erkek cocugu bu da. Kiziniz belki bu donemi atlatirsa, kardesiyla bir bag kurarsa sizin yukunuz hafifler. Ama bunun yas araligi ile alakasi yok. Biz 6 kardestik, ablam ikinci annem gibiydi ve oyle yas araligi da yoktu cok. Kolay gelsin, Allah yardimciniz olsun.

Üzgünüm ama kiziniz da,siz de rahat bi hayata alisiktiniz.O yuzden yasiyorsunuz bu travmayi.Geri dönüşü olmadigina göre adapte olacaksiniz.Benim kizlarimin arasi 7 yas.Kucuk kolikti ,cilginca aglarken büyük okumaya calisirdi 1.sinifti.Anne bana şunu yap demezdi.Şimdi kucuk 1.sinif bakiyorum da,calistirmazsan çalışmıyor.Ya büyük kızım napmisti diyorum.Hatiramda yalniz küçügun aglamasi var.Buyuk kizimi hic calistiramamisim doğru düzgün.Ama sizin kiziniz kritik bir sinif ve yasta degil.Vicdan azaplik bi durumunuz da yok.Yemeklerini kendin hazirlayip ye diyebilirsiniz.Bana destek olursan bugünleri daha kolay atlaticaz,en büyük destegim sensin diyebilirsiniz.Benim buyuk kizim 13 yasinda,ben korona oldum ,bir sabah kalktim kardesiyle bana kahvalti hazirlamis.Kardesinin canli dersini acmaya çalışıyor.Kardes hayatta en büyük destek deyin ona.Allah kolaylik versin.Yas farkinin azligi da, çokluğu da.zor oluyor.

Kizinizi cok simartmissiniz ne demek 12 yasinda kıza hizmet eden anne biz o yasta kardeslerimize bakardik siz sorumluluk verinki anlasin buyudugunu 12 yas ergenlikle çocukluk arasinda olan zaman zor gecer tabi ama ayagina herseyi goturmen ona fayda vermicek
+10000 başka ne denebilir ki

Back