Çocukların internetten şiddet içerikli videolar izlemesi

Yok canim bizimkisinin gezme anlayisi gunlere goturmek yada magaza magaza dolastirmak

Normal birşey izlerken bile abuk subuk reklamlar giriyor kontrollü bir şekilde çocukların eline vermek gerek artık ben artık direkt TV den açıyorum en azından ne izlediğini görüyorum çocuklar için you tube gerçekten tehlikeli nasıl önlem alınır bilemiyorum Maşa ile Koca ayı izlerken bile tuhaf bir reklam çıkabiliyor ne alaka diyorum artık

Eğer bir gün evlenip çocuğum olursa belli bir yaşına kadar eline telefon/tablet gibi şeyler vermem.
Bu konuda dikkat edilmesi gerekiyor çünkü onlar yetişkin değil daha çocuk o çocukların yanında izlediğimiz film/dizilere bile dikkat etmemiz gerekiyor.

En güzeli o. Biz eve TV almamistik. İki yaşına kadar da hiç birşey izlemedi. Sonra ben ise başladım. TV de almıştık artik Kayınvalidem öyle yemek yedirmeyi öğretti birşey diyemedim şimdi olsa derdim. Ama.bir yaştan sonra bizim verip vermememiz den ziyade çevreden izliyorlar.

Çevremde var maalesef şiddet içerikli yayınlar izleyen çocuk elinden telefonu alıyoruz tv yi kapatıyoruz bu şekilde baş ediyoruz biz

Ben sınıf öğretmeniyim geçen yıl 4.sinif okutuyordum benim sınıfımda da böyle şeyler oldu.Rehber öğretmenimiz ile görüştük 10 yaşlarında on ergenlik döneminde oluyorlarmis,aşırı merak uyaniyornus bu konularda.Rehber ogrt velilere şunu önerdi:Soru sorarlarsa merakını uygun şekilde giderin, sorularına cevabı kendileri aramasınlar vs

Instagramda terapist.mom var onu takip edin ve bu derdinizi paylaşın derim

Herkes kendi çocuğundan sorumlu.
Siz uyarınızi yapmış konusmussunuz.
Internet hem dost hem düşman. Faydalı içerik de çok zararlı içerikte.
Sizin izin veridiginizden fazlasına bakmamali.
Önce bunu öğretin.
Trt diyanet çocuk kanalı var internette değerler eğitimi veren.
O tür şeyler izlettirip bilinçaltıni temizleyebilirsiniz.
Ama izlettirmeden Önce siz izleyin ki sizin izlediklerinizi ve onayladiklarinizi izlemiş olur.

Eline tlf verme tv izlettirme desek de teknoloji çağındayız tamamen uzaklaştırmak cok zor.

Bunu yapabilmek için o çocuklarla birebir ilgilenmek şart. Çocuklar tek başına oyun oynamayı bir yerden sonra istemiyorlar. Bizim de ev içinde yapmamız gereken yemek bulaşık çamaşır gibi işlerimiz olduğunda mecbur kalabiliyoruz.

Bağımlı olmasın . Sınırı olsun.
Onaylı olanlardan başka bir şeye bakmasın.
Benim aklıma gelenler bunlar. Umarım çözersiniz sorununuzu.

Diğer yorumları bende okuyacağım gerçekten önemli bir konu bu. Değinmeniz çok güzel olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…