• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukların internetten şiddet içerikli videolar izlemesi

Hakkını yiyemem annem geçen yıllarda haftada bir gün oğluma bakardı. Ve o gün tiyatro, müze, sinema, çocuk konseri, piknik vs mutlaka etkinlikle gecirirdi. Hiç olmazsa evde etkinlik bulurdu çok güzel vakit gecirirlerdi. Ama sürekliliği halinde tabiki onlar için de mümkün değil. Belli bir yaştan sonra ses, gürültü zor geliyor belki de..
Yok canim bizimkisinin gezme anlayisi gunlere goturmek yada magaza magaza dolastirmak

Normal birşey izlerken bile abuk subuk reklamlar giriyor kontrollü bir şekilde çocukların eline vermek gerek artık ben artık direkt TV den açıyorum en azından ne izlediğini görüyorum çocuklar için you tube gerçekten tehlikeli nasıl önlem alınır bilemiyorum Maşa ile Koca ayı izlerken bile tuhaf bir reklam çıkabiliyor ne alaka diyorum artık

Eğer bir gün evlenip çocuğum olursa belli bir yaşına kadar eline telefon/tablet gibi şeyler vermem.
Bu konuda dikkat edilmesi gerekiyor çünkü onlar yetişkin değil daha çocuk o çocukların yanında izlediğimiz film/dizilere bile dikkat etmemiz gerekiyor.

Eğer bir gün evlenip çocuğum olursa belli bir yaşına kadar eline telefon/tablet gibi şeyler vermem.
Bu konuda dikkat edilmesi gerekiyor çünkü onlar yetişkin değil daha çocuk o çocukların yanında izlediğimiz film/dizilere bile dikkat etmemiz gerekiyor.
En güzeli o. Biz eve TV almamistik. İki yaşına kadar da hiç birşey izlemedi. Sonra ben ise başladım. TV de almıştık artik Kayınvalidem öyle yemek yedirmeyi öğretti :( birşey diyemedim şimdi olsa derdim. Ama.bir yaştan sonra bizim verip vermememiz den ziyade çevreden izliyorlar. :(

Merhabalar
Son bir aydır ciddi anlamda sıkıntı yaşadığım bir konu var.

Korona olduğu için uzun süredir kimselerle görüşmüyorduk. Ama geçen ay babamı kaybettik malesef ve o zamandan beri de üç kuzenimle annemin yanında kalma ve şu anda da taşınacağı için bu tarz işlerden dolayı bir araya geliyoruz. (Elimizden geldiğince başka kimselerle görüşmeden tedbirimizi almaya çalışıyoruz. Evde de tedbirli davranıyoruz. Konunun amacı bu kısım değil saptirilmazsa sevinirim. Bu konuda bilinçli ailelerdeniz taziye evi vs de yapmadık)

Mesele şöyle ki çocuklarımizin hepsi malum uzaktan eğitim süreci için de ve ellerine telefon, tablet, bilgisayar çok geçiyor. Şunu farkettim ki,10 yaş ve üstü olan çocuklarda inanılmaz bir YouTube fenomenlerini izleme, onlar gibi davranma ve ara ara da çok özür dileyerek gayri ahlaki, yaşlarına asla uygun olmayan tavirlarda videolar çektiklerine denk geldik. Biraz da iğrenç söylemleri olan.

Benim de 6 yaşında bir oğlum var ders dışında bilgisayarda sadece benim iznim ve bilgim dahilinde birşeyler izliyor. Ama hep birlikte oturup birşeyler izledikleri de oluyordu (şimdi bir arada birşeyler izlemelerine izin vermiyoruz.) Oğlumda sanıyorum şiddet içerikli birşeyler de izlemiş. Bir kaç videodan bahsetti. Açıp baktım. İnternet oyunlarının videoları ve gerçekten korkunç. Kanlar içinde bir adam ve korku evi tarzı bir ortam, birbirini vahşice öldüren karakterler, kan, ölüm, vahşet.... Bir izlediğini bir daha unutmuyor çocuklar :KK43: şu an ne yapacağımı şaşırdım. Legosundan satır yapmış beni dograyacakmis. Demin bunu dedi son nokta oldu artık. "Yavrum hiç bir canlıya asla zarar vermemeliyiz. Herkesin canı acır, kimsenin canını yakmamaliyiz hep iyilikler güzellikler yapalım...." Vs vs polyannanin dibi oluyorum. Empati kurabileceği şeyler söylüyorum ama.bir yerden patlak veriyor. :KK43:
Bir de takmış popo da popo. Çıldıracağım. Güzel güzel resim yapıyoruz popo yapmış.
Ben nasıl toparliycam bu çocuğu.
Kuzenimin biriyle bu meseleyi konuştum. En çok izleyen çocuklar dışarıdan çok sessiz sakin duran tipler ama insan izlediklerinden dolayi korkuyor. Ve malesef anneleri çocuklarının ne izlediğinden, internette nasıl vakit geçirdiğinden bıhaber.

Oğlumun peşine çok düşerim. Birlikte izlemeye çalışırım izlediklerini.. ayrı olarak da ne izlediğinde her daim haberdar olmaya çalışırım çocuğa çaktırmadan, onu bunaltmadan, oyunlarla ağzından laf alırım genelde. Ve laf alinca da ustelemem onu kendim düşerim ardına.

Yaşayan var mı bu tarz durumları? Neler yaptınız unutması için? Geçici mıdır? Olurda onun dunyasini anlayamazsın kahrolurum :KK43: çok temiz ve saflar neden kirletiyorlar çocuklarımızı :KK43:
Çevremde var maalesef şiddet içerikli yayınlar izleyen çocuk elinden telefonu alıyoruz tv yi kapatıyoruz bu şekilde baş ediyoruz biz

Merhabalar
Son bir aydır ciddi anlamda sıkıntı yaşadığım bir konu var.

Korona olduğu için uzun süredir kimselerle görüşmüyorduk. Ama geçen ay babamı kaybettik malesef ve o zamandan beri de üç kuzenimle annemin yanında kalma ve şu anda da taşınacağı için bu tarz işlerden dolayı bir araya geliyoruz. (Elimizden geldiğince başka kimselerle görüşmeden tedbirimizi almaya çalışıyoruz. Evde de tedbirli davranıyoruz. Konunun amacı bu kısım değil saptirilmazsa sevinirim. Bu konuda bilinçli ailelerdeniz taziye evi vs de yapmadık)

Mesele şöyle ki çocuklarımizin hepsi malum uzaktan eğitim süreci için de ve ellerine telefon, tablet, bilgisayar çok geçiyor. Şunu farkettim ki,10 yaş ve üstü olan çocuklarda inanılmaz bir YouTube fenomenlerini izleme, onlar gibi davranma ve ara ara da çok özür dileyerek gayri ahlaki, yaşlarına asla uygun olmayan tavirlarda videolar çektiklerine denk geldik. Biraz da iğrenç söylemleri olan.

Benim de 6 yaşında bir oğlum var ders dışında bilgisayarda sadece benim iznim ve bilgim dahilinde birşeyler izliyor. Ama hep birlikte oturup birşeyler izledikleri de oluyordu (şimdi bir arada birşeyler izlemelerine izin vermiyoruz.) Oğlumda sanıyorum şiddet içerikli birşeyler de izlemiş. Bir kaç videodan bahsetti. Açıp baktım. İnternet oyunlarının videoları ve gerçekten korkunç. Kanlar içinde bir adam ve korku evi tarzı bir ortam, birbirini vahşice öldüren karakterler, kan, ölüm, vahşet.... Bir izlediğini bir daha unutmuyor çocuklar :KK43: şu an ne yapacağımı şaşırdım. Legosundan satır yapmış beni dograyacakmis. Demin bunu dedi son nokta oldu artık. "Yavrum hiç bir canlıya asla zarar vermemeliyiz. Herkesin canı acır, kimsenin canını yakmamaliyiz hep iyilikler güzellikler yapalım...." Vs vs polyannanin dibi oluyorum. Empati kurabileceği şeyler söylüyorum ama.bir yerden patlak veriyor. :KK43:
Bir de takmış popo da popo. Çıldıracağım. Güzel güzel resim yapıyoruz popo yapmış.
Ben nasıl toparliycam bu çocuğu.
Kuzenimin biriyle bu meseleyi konuştum. En çok izleyen çocuklar dışarıdan çok sessiz sakin duran tipler ama insan izlediklerinden dolayi korkuyor. Ve malesef anneleri çocuklarının ne izlediğinden, internette nasıl vakit geçirdiğinden bıhaber.

Oğlumun peşine çok düşerim. Birlikte izlemeye çalışırım izlediklerini.. ayrı olarak da ne izlediğinde her daim haberdar olmaya çalışırım çocuğa çaktırmadan, onu bunaltmadan, oyunlarla ağzından laf alırım genelde. Ve laf alinca da ustelemem onu kendim düşerim ardına.

Yaşayan var mı bu tarz durumları? Neler yaptınız unutması için? Geçici mıdır? Olurda onun dunyasini anlayamazsın kahrolurum :KK43: çok temiz ve saflar neden kirletiyorlar çocuklarımızı :KK43:
Ben sınıf öğretmeniyim geçen yıl 4.sinif okutuyordum benim sınıfımda da böyle şeyler oldu.Rehber öğretmenimiz ile görüştük 10 yaşlarında on ergenlik döneminde oluyorlarmis,aşırı merak uyaniyornus bu konularda.Rehber ogrt velilere şunu önerdi:Soru sorarlarsa merakını uygun şekilde giderin, sorularına cevabı kendileri aramasınlar vs

Keske dediğiniz kadar kolay ve mümkün olsa. Ben sadece artık kendinden büyük o kuzen cocuklariyla bir araya geldiğinde bilerek veriyorum. Yoksa gidip diğer çocukların izlediklerini izlemek istiyor. Ne izlediğini bilemeyecegim birşeydense bildiğim bir durumun içinde olsun istedim..

Bu bir ay içinde babamın vefatı dolayısıyla istediğim oranda da ilgilenemedim haliyle, daha kendimi toparlayabilmis değilim. İkizlere hamileyim, annem kendinde değil vs vs...

Şimdi ne yapacağım bilemiyorum. Endişeleniyorum. Hiç konuşmayıp , görmezden gelip sönmesini mi bekleyeyim, konuşup başka şeyler mi ekleyeyim aklım karman corman oldu
Instagramda terapist.mom var onu takip edin ve bu derdinizi paylaşın derim

Herkes kendi çocuğundan sorumlu.
Siz uyarınızi yapmış konusmussunuz.
Internet hem dost hem düşman. Faydalı içerik de çok zararlı içerikte.
Sizin izin veridiginizden fazlasına bakmamali.
Önce bunu öğretin.
Trt diyanet çocuk kanalı var internette değerler eğitimi veren.
O tür şeyler izlettirip bilinçaltıni temizleyebilirsiniz.
Ama izlettirmeden Önce siz izleyin ki sizin izlediklerinizi ve onayladiklarinizi izlemiş olur.

Eline tlf verme tv izlettirme desek de teknoloji çağındayız tamamen uzaklaştırmak cok zor.

Bunu yapabilmek için o çocuklarla birebir ilgilenmek şart. Çocuklar tek başına oyun oynamayı bir yerden sonra istemiyorlar. Bizim de ev içinde yapmamız gereken yemek bulaşık çamaşır gibi işlerimiz olduğunda mecbur kalabiliyoruz.

Bağımlı olmasın . Sınırı olsun.
Onaylı olanlardan başka bir şeye bakmasın.
Benim aklıma gelenler bunlar. Umarım çözersiniz sorununuzu.

Diğer yorumları bende okuyacağım gerçekten önemli bir konu bu. Değinmeniz çok güzel olmuş.

Back