• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukların derdi hiç bitmeyecek galiba

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Herhalde bu konular bin kere acildı, bin kere konusuldu. Konu ozel okul, devlet okulu.

Ortaokulda kesın ozele verırım dıyordum, ama gıt gıde ne yapacagımı bılemez hal alıyorum. Gorduklerım, duyduklarım benı korkutuyor.

4.sınıf bu sene benım oglan, seneye ortaokul kısmet olursa. Cevremızde gonderebılecegım butceye uygun 3 okul var. Ortalama fıyat soyluyorum 15 ıle 19 arası yıllık fıyatları. Yanı oyle koklu okullar degıller, 3, 4 veya 5 subelı okullar bunlar.

Ben bu sene oglumun ozel dersı ıcın haftada 2 gun 9 ayda 8000,8500 gıbı bısey odemıs oluyorum. Ayrıca ıngılızce ye gıdıyor yıllık 2000 lıra,buna devam edecek ozelde olsa, devlette olsa.

Devlet okuluna gore, ozel okullar daha kolay yazılı soruları sorup, sısırme sonuclar verıyor dıyolar. Bunu deneyım eden, pesıne dusen var mı? Mesela benım oglumun ortalaması 93,destege ıhtıyacı var ama ozel okul 98 yaparsa bunu derım kı ha cocugum ıyı, destek olmam daha sonra lise sınavlarında cakılı kalırsa? Yanı bana gercegı gostermezler ise, o zaman bundan cıkarım ne olacak benım.

Devlet okulları kalabalık, ogretmenler ne kadar yetiyorsa o kadar, cocuk bılgıyı almak ıcın hep mücadele etmek zorunda, yanında konusanla, arkada kavga edenle, ısrarla derste kalmalı kafası... Ne kadar mumkun olursa artık...

Yoksa devlet okuluna verıp, ekstra dershaneye mı gonderılmelı cocuğu. Yoksa ozele gonderıp, devlet okulunda okuyan çocuklardan daha sısırme sonuclarla mı devam etmelı? Bu nasıl kontrol edılır, ben yarın bır okulla gorusecegım. Yanıma 4 sınıf 1.donem yazılılarını aldım, sınıf ortalaması e okulda mevcut, onlarda bana sınıf ortamlarını, yazılı sorularını gosterır mı dersınız. Ben muhtemelen bu konudan oturu 6, 7 gun banlanacagım. Konumu unutmayın olur mu, buda benım derdım ıste.

Özel okul denemis biri olarak devlet derim özelde cocugunuzun gercekten ortalamasi ne bilemiyosunuz cunku butun sinifin 95 100 oluyo gereksiz bir suru odev veriliyo cocugun lendine ayiracak 1 saati kalmiyo basarili cocuk devlette de gayet guzel okuyo ben gecen yil ozelde olan oglumu devlete aldim hangi derslerde basarisiz daha iyi gorebiliyorum ama calsiyosaniz sabah sizinle gitsin aksam sizinle gelsin istiyosaniz en guvenilir yer okul calisan hanimlar icin ozel okul en ideali ben evdeyim o yuzden sorun olmuyor

Özel okul denemis biri olarak devlet derim özelde cocugunuzun gercekten ortalamasi ne bilemiyosunuz cunku butun sinifin 95 100 oluyo gereksiz bir suru odev veriliyo cocugun lendine ayiracak 1 saati kalmiyo basarili cocuk devlette de gayet guzel okuyo ben gecen yil ozelde olan oglumu devlete aldim hangi derslerde basarisiz daha iyi gorebiliyorum ama calsiyosaniz sabah sizinle gitsin aksam sizinle gelsin istiyosaniz en guvenilir yer okul calisan hanimlar icin ozel okul en ideali ben evdeyim o yuzden sorun olmuyor
Çalışıyorum ama annem ve babam bakıyor, ılgılenıyorlar. Bızım sınıfın ortalaması Türkçe de 75 mesela, benım oglanın 90 buns guvenıyorum neyse o sonucta ama ozelde ortalamalar, sınıf genelınde 90 95 100 olunca da sasırıyorum. Yanı ılla devletten gecen cocuk, daha az kalabalık sınıf daha ılgılı ogretmenlerle basarıyı arttırabılır, ama o benım kı mı nasıl anlayacağım. Devlet okulu sınıf 40 kısılık mesela

Yazılı ile ilgili evet bende öyle şeyler duydum geçmişte . Üniversitesi hazırlıktayken sınıfta birkaç arkadaş vardı onlar sene sonlarında sırf ortalama yükselsin okul puanı yüksek olsun diye hem sınavların şişirme olduğunu hemde kanaat notu olarak öğretmenlerin yüksek notlar verdiklerini söylüyorlardı .

Birde bizim okul bu donem sozlu notlarını da, yapılacak sozlu sınavı ıle verıyorlar. Sınıfta hıc kımseye yazılısının ustunde veya es deger notlar verılmedı ılk donem sozlulerde. Misal 94 olan sınava 90,84 olan sınava 80 verdıler.

Çalışıyorum ama annem ve babam bakıyor, ılgılenıyorlar. Bızım sınıfın ortalaması Türkçe de 75 mesela, benım oglanın 90 buns guvenıyorum neyse o sonucta ama ozelde ortalamalar, sınıf genelınde 90 95 100 olunca da sasırıyorum. Yanı ılla devletten gecen cocuk, daha az kalabalık sınıf daha ılgılı ogretmenlerle basarıyı arttırabılır, ama o benım kı mı nasıl anlayacağım. Devlet okulu sınıf 40 kısılık mesela
Valla bende sizin gibi dusunup gonderdim sinifta 8 kisilerdi birebir ozel etutleri vardi benik oglumun matematik disinda sorunu yoktu zaten onu da cozemediler zaten karnede 90 soru sorsan bostu bu yil 40 kisilik sinifta ama sinifini ogretmenlerini seviyo ve matematik dersini de anliyo ogrrtmenim coo guzel anlatiyo anne yapamazsam tenefuste soruyorum diyo sonuc olarak cocugunjz dersleriyle ilgili alakaliysa 50 kisilik siniftada okur iki sene once boyle dusunmuyodum ama gercegi bu kafanizi hic karistirmayin liseye geldiginde ozel.okul dusunebilirsiniz direk sinava hazirlayan liseler var ama orta okulda bence devlet en iyisi ama tabi siz cocugunuzu daha iyi tanirsiniz karar verecek olan sizsiniz

Cocugumun ozel bır durumu var buarada, ram dan randevu aldık test yapılacak, ustun zeka daha once belırlendı sımdı yenıden bakılıp raporlanacak, ve benım dikkat eksıgı suphemde var eger eksıklık cıkarsa agır veya hafıf duzey nasıl yonlendırırler bılmıyorum ama ozel okul daha sakın, daha yardımcı olur gıbıme gelıyor. Dıkkat eksıklıgı benım suphem buarada maalesef devlet okulu ogretmenı hıc suphelenmıyor. Umarım benım kuruntumdurda, 50 kısılık sınıfta da okuyabilir kısmı banada mantıklı gelır ardacinar ardacinar

Yazılı ile ilgili evet bende öyle şeyler duydum geçmişte . Üniversitesi hazırlıktayken sınıfta birkaç arkadaş vardı onlar sene sonlarında sırf ortalama yükselsin okul puanı yüksek olsun diye hem sınavların şişirme olduğunu hemde kanaat notu olarak öğretmenlerin yüksek notlar verdiklerini söylüyorlardı .
Sen kaç girişilsin ki?

Oglum ilkokulda 2 farkli ozel okula gitti , ortaokulda da 1.donem yine farkli bir ozel okula gitti
Ucunde de notlar sisirilmiyordu , tam tersi cok zorlayiciydi dersler de sinavlar da
Bu not sisiren ozel okullar hangileri bende merak ediyorum cidden
Bu arada ben turkiyede her daim iyi bir ozel okul derim her acidan

Herhalde bu konular bin kere acildı, bin kere konusuldu. Konu ozel okul, devlet okulu.

Ortaokulda kesın ozele verırım dıyordum, ama gıt gıde ne yapacagımı bılemez hal alıyorum. Gorduklerım, duyduklarım benı korkutuyor.

4.sınıf bu sene benım oglan, seneye ortaokul kısmet olursa. Cevremızde gonderebılecegım butceye uygun 3 okul var. Ortalama fıyat soyluyorum 15 ıle 19 arası yıllık fıyatları. Yanı oyle koklu okullar degıller, 3, 4 veya 5 subelı okullar bunlar.

Ben bu sene oglumun ozel dersı ıcın haftada 2 gun 9 ayda 8000,8500 gıbı bısey odemıs oluyorum. Ayrıca ıngılızce ye gıdıyor yıllık 2000 lıra,buna devam edecek ozelde olsa, devlette olsa.

Devlet okuluna gore, ozel okullar daha kolay yazılı soruları sorup, sısırme sonuclar verıyor dıyolar. Bunu deneyım eden, pesıne dusen var mı? Mesela benım oglumun ortalaması 93,destege ıhtıyacı var ama ozel okul 98 yaparsa bunu derım kı ha cocugum ıyı, destek olmam daha sonra lise sınavlarında cakılı kalırsa? Yanı bana gercegı gostermezler ise, o zaman bundan cıkarım ne olacak benım.

Devlet okulları kalabalık, ogretmenler ne kadar yetiyorsa o kadar, cocuk bılgıyı almak ıcın hep mücadele etmek zorunda, yanında konusanla, arkada kavga edenle, ısrarla derste kalmalı kafası... Ne kadar mumkun olursa artık...

Yoksa devlet okuluna verıp, ekstra dershaneye mı gonderılmelı cocuğu. Yoksa ozele gonderıp, devlet okulunda okuyan çocuklardan daha sısırme sonuclarla mı devam etmelı? Bu nasıl kontrol edılır, ben yarın bır okulla gorusecegım. Yanıma 4 sınıf 1.donem yazılılarını aldım, sınıf ortalaması e okulda mevcut, onlarda bana sınıf ortamlarını, yazılı sorularını gosterır mı dersınız. Ben muhtemelen bu konudan oturu 6, 7 gun banlanacagım. Konumu unutmayın olur mu, buda benım derdım ıste.

Türkiye'de çocuk demek, masraf demek gerçekten..:KK57:
Ben başka bir şey söyleyeceğim.
Oğlunuz burs alamaz mı?
En azından belki yüzde 75 veya yüzde 50 burs alsa sizin için iyi olurdu..

Bence düşündüğünüz okulların burs sınavları var ise bir araştırın bence..:KK66:

Oglum ilkokulda 2 farkli ozel okula gitti , ortaokulda da 1.donem yine farkli bir ozel okula gitti
Ucunde de notlar sisirilmiyordu , tam tersi cok zorlayiciydi dersler de sinavlar da
İyi, koklu okullar bunu yapmaz ama onlarında yıllıgı 40 bın :KK45: oyle mıydı sızınkının fıyatlarıda, bırde evet cocuk kendını gelıstırır tamamda o benım kı mı, bundan emın olamamak bana gore degıl. Bılmem lazım gercek durumunu.

o ciddi yasak.
ama mesela sınav notlarına birşey yapamıyor olsalar da sözlü notu ile takviye yapıyorlar.
türkiyede her şeyin yolu var:))
ne çabuk unuttun:KK70:

Ne kadar basari odakli oldugunu az cok biliyorum.Ozele de gondersen bir sure sonra ek ders aldirmadan rahat etmeyeceyegine bahse girerim.O yuzden maddi durumun el verdigi muddetce ozele gonder.Gerci mantar gibi tureyen ozel okullari dusundukce sosyal aktivite,spor,dil 'in en az ogretim kadar on planda oldugu ozel okullar disinda hepsi benim gozumde çöp.

Ozel okul diyorum. Ama köklü, spor, proje, sanat, muzik vs gelisimlerine de onem veren,
Yogun yabanci dil egitimi veren( anadili ingilizce/almanca vs olan ogretmenler ile), cocugun mutlulugunu, gelisimini, basariyi temel alan, iyi bir insan yetistiren, basarii ogretmenlerle calisan, lise/uni sinalarida basari tablosu parlak bir ozel okul. :)

Türkiye'de çocuk demek, masraf demek gerçekten..:KK57:
Ben başka bir şey söyleyeceğim.
Oğlunuz burs alamaz mı?
En azından belki yüzde 75 veya yüzde 50 burs alsa sizin için iyi olurdu..

Bence düşündüğünüz okulların burs sınavları var ise bir araştırın bence..:KK66:
Bursluk sınavlarına hıc gırmedı neyime guvenıyorsam, tesvıkte kalktı ıstek vakfı olabılırdı mesela o zaman ama ama ıste. Ozel durumundan dolayı bır ozel okuldan burs alabılıyor ama orada biraz aklıma ve yasam dusunce tarzımıza uymayan, gecmıs donemden de turkıye nin basına bela olmus bır grup gıbı grup cıkarsa, otursun evde okumasın dıyorum oraya bulasmıyorum

Back