• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarımızın Hoş Cümleleri...

Ablamın oğlu;arabada gidiyorlar kırmızı ışıkta durduklarında yanlarındaki dolmuşu görüyor.
-Anne bu ne?
-Dolmuş oğlum
-Ama dolmamış (dolmuşun içinde sadece 2 kişi var)

Yine ablamın oğlu bir su bardağının içindeki suyu halıya boşaltıyor
Ablam;
-Ne yaptın oğlum,niye suyu döküyosunnnnn?
-Halının çiçeklerini suluyorum anne !!! :))

Aklıma gelirse yazarım yine kızlar.

Son düzenleme:
konu güzel gerçekten benım oglumda 20 aylık henüz 2-3 kelıme soyluyor komık durumlarımız oluyor bızımde ama tam anlamıyla konusmaya baslarsa bende yazarım buraya ınsallah:1:

Biz ilk zamanları kaçırdık, kızımızın söylediklerini yazmak biraz geç aklımıza geldi. Tavsiye ederim, sonra okuması da çok keyif veriyor...

Kızlar imkanı olan notlarını tutsun bunların, baksanıza ne kadar güzel şeyler söylüyor çocuklar, yüzümde hep tebessümle okuyorum ben, eminim büyüdüklerinde okumak onlara da keyif verecektir. :nazar:

2,5 yaşındaki yeğenimle diyaloğumuz:
-Annen ne pişirdi sana tatlım?
-hayır o benim annem!
-tamam senin annen
-Hayır beniiiimmm!!!

-Kızım artık size baktığım yeter.Ben işe başlıyorum.Baban işten izin alıp, size bakacak.
- Olmaz..
- Olur kızım, hem de güzel olur.
- Olmaz işte, olmaz diyorum...
-Neden?
-Onda düz var.
-Ne düz kızım?
- Memeleri...
-Olsun, baban kardeşine ben gelene kadar yemek verir, sonra ben emziririm.
- eyse anne, bu konuyu daha sonra konuşuruz... :44:

kardeşim küçükken annem kardeşimden bir şey istemişti şimdi hatırlamyorum. kardeşim yapınca annem:
-merci boku
kardeşim:
-dendin oooo:1::1:

Kızlar imkanı olan notlarını tutsun bunların, baksanıza ne kadar güzel şeyler söylüyor çocuklar, yüzümde hep tebessümle okuyorum ben, eminim büyüdüklerinde okumak onlara da keyif verecektir. :nazar:
ben oğlumun söylediği kelimeleri hep yazdım :16:ama komik konuşma diyaloglarını yazmamıştım:19:
keşke yazsaymışım:5:neyse ben de kızımınkini yazayım bari
ilerde beni yazmamışın onunkini yazmışın diye kıskançlık olur mu acep:44:
Ablamın oğlu;arabada gidiyorlar kırmızı ışıkta durduklarında yanlarındaki dolmuşu görüyor.
-Anne bu ne?
-Dolmuş oğlum
-Ama dolmamış (dolmuşun içinde sadece 2 kişi var)

Yine ablamın oğlu bir su bardağının içindeki suyu halıya boşaltıyor
Ablam;
-Ne yaptın oğlum,niye suyu döküyosunnnnn?
-Halının çiçeklerini suluyorum anne !!! :))

Aklıma gelirse yazarım yine kızlar.

ay koptum buna:60::60::60::60::60::60::60::60:

ben oğlumun söylediği kelimeleri hep yazdım :16:ama komik konuşma diyaloglarını yazmamıştım:19:
keşke yazsaymışım:5:neyse ben de kızımınkini yazayım bari
ilerde beni yazmamışın onunkini yazmışın diye kıskançlık olur mu acep:44:

ay koptum buna:60::60::60::60::60::60::60::60:

Yaz sen yaz... " Akıl edemedim senin zanında oğlum." diye duygusallaşırsın, kıyamaz sana...

dolmuş muhabbeti bizde de şöyle benim oğlum daha 6 aylık konuşma yiğenimle oluyo.
Annem : hadi şurdan bi dolmuşa binelim
yiğenim: kendini yerlere atyo ben dolmuşa binmem boşa binerimmmm :)

rahmetli büyükbabamla ben küçükken aramızda geçen diyalog:
-(büyükbabamın yüzündeki beni göstererek)büyükbaba bu ne?
-ben yavrum
-hımm sen
-hayır ben yavrum
-tamam büyükbaba sen
-hayır kızım onun adı ben
-anladım ya sen işteeeeeeeeeeeeeee:)))))))

kızım 3,5 yaşındayken tv izliyoruz
-anne çıktı senin beyazın
-aa evet çıkmış benim yakışıklım
-hayır anne babam daha yakışıklı
-olurmu kızım baksana babandan daha güzel
-madem beyaz güzel babamla niye evlendin o zaman...:S:S:S

Kızıma "Haydi yatağa..." deyince kızıyor.Ben de değişik taktikler deniyorum.Bir diyaloğumuz:
- Ayyyy, benim çok uykum geldi, yatıyorum.Sen ne alemdesin Sena?
Kızgın bir ses tonuyla: "Uyku aleminde değilim anne..."

anne süpriz yumurta aldınmı?(3 yaşında oğlum)
unuttum oğlum
senin unuttum diyen dillerini yerim

babasıyla yıkanıyor oğlumm eşime sırtınıda kesele diorum
kesmeyin beniiiiiiiii diye bağırıyor:)))

oğluma küstük bize vuruyor diye
...çokmu üzdüm seni
...evet
...sende hiçbişiden hoşlanmıyosun

4,5 yaşında oğlum benim anneaneme bir şey dedi anneannem de anlamayınca 'neyse nine unut gitsin dedi':1: bir de başarabilirsin dostum lafını çok kullanır.bir şeyi düşürse kırsa 'sen de onu oraya koymasaydın' der.hazır cevap şimdikiler.ah şu zamane veletleri :) daha çok var da aklıma geldikçe yazarım..

bnm kardeşimde 3-4 yaşında flndı heralde onun bi eşyasını almıştım bna kızarak koştu anneme elimdekini göstererek "anneee çekiştirsene" demişti..hala dalga geçiyorum o cümlesiyle..

bide bi tane sırt çantası vardı ayıcıklı anneme gidip "anne domuzuma koy domuzuma" diye omuzunu göstererek yine gülmemize sebep olmuştu..

ama en bombası hiç unutmuyorum yazlıkta sahilde gezerken bi pastaneye girdik bişiler alcaz kardeşimde şu beyaz bezeler varya ağızda dağılan onlara bayılırdı..onları görünce annemin eteğine yapışıp zıplamaya başladı..annem sordu "ne istiyosun kızım?" kardeşimden gelen cevap "puşt istiyorum anne puşt al puştt"..onu nerden ne şekilde duymuş öğrenmiş onu geçtim bezelerle nasıl bağdaştırmış hiç anlayamadık..pastanecinin bakışlarını anlatmak bile istemiyorum..

şimdi film izliyor babasıyla' hayatımda hiç böyle bişey görmedim' diyor.4,5 yıllık hayatında:1: bu aralar hayatımda hiç bu kadar mutlu olmadım gibi hayatımdayla başlayan cümleler kurmaya başladı....

benim henüz çocuğum yok ama yüzümde kocaman bir gülümsemeyle okudum hepsini Rabbim çocuklarınızı sizlere bağışlasın ailelerinizle birlikte hep mutlu olun inşallah tüm isteyenlerede Rabbim çocuk nasip etsinki bizde burada komik şeyler paylaşıp sizleri güldürelim :))

teyzemin torunu çok küçükken hiç bi yere gitmek istemezdim. hemen babası beni bakıcı ilan ederdi. herkesin içinde kardeşime abi bana abiye derdi. hayri hayriye gibi aman yareppimm:31:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back