Çocuklarımın okul çıkışı bakılma problemi

Saatleriniz sıkıntılı bu sebeple yarım gün bakıcı bulmanızı öneririm.
4de gelir 8-9 ne zaman gelirseniz o saatte gider. Öğrenci konusuda mantıklı, ihtiyaç sahibi bir ögrenci için iyi olur ama bilemedim,benim içime sinmezdi sanırım. Onunda sınavları olacak,erkek arkadaşı olabilir bu sıkıntı olabilir,yeterince ilgilenemeyebilir. En makulu çocuk bakımindan anlayan müsait bir bakıcı diyorum ben bu sebeple.

Gelemeyeceğim gün o gün geç saatte belli oluyor.
Bu durumda o kişiye atla taksiye, git çocuklarımı okuldan al demem gerekiyor.
Senin işin nedir acaba :-/ bi de kamu diyorsun. Yani çocukları tanıdık bile olsa bırakma elalem ile. Ya bağırsa bile annane gibisi var mı. İşin gerçekten tuhaf? Kamu işi nasıl son dk belli oluyor da o gece gelemiyorsun meral ettim...

Tamam buldum.

üniversite öğrencilerinin belirli giriş çıkış saatleri yok. bu yüzden fikir güzel olsa da işlevsel olmayabilir. örneğin öğrencinin p.tesi dersi 16.00da biter ama cuma 17.30 da biter. aldığı derse göre değişir. vize ve finaller çok önemli değil çünkü hepi topu iki hafta vize final olur o da illa çocukların çıkış saatine gelecek diye birşey yok. buarada çocuklarınız kaç yaşında? okula giden çocuklar kendi başlarına evde duramazlar mı? belki sandvwich fila hazırlayıp bıraksanız kendi başlarının çaresine bakabilirler. site içinde mi oturuyorsunuz? eğer öyleyse apartman görevlinize para teklif edip eşinin sizin eve çıkmasını filan rica etseniz bence daha iyi olur. bir de öğrencinin yaz tatili ve sömestrı var onları da hesaba katmak lazım.

Çıkıyorum. Dediğim gibi Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Ama mesela bu anneannenin çocuklara krep yapma sahnesi bile dünyalara bedel. :)

Evet bekar bir bakıcı daha iyi olacak gibi
Ev sorumluluğu olmayan, kendi çocukları olmayan.

eskiden komşuluk vardı, ben de annem yokken gelirdim eve 6 yaşından itibaren. karşı komşumuza güvenirdik o ilgilenirdi benimle gerektiğinde. keşke öyle bir komşu bulabilseniz, güvenilir tanıdık.
kamuda çalıştığım halde bizde de olabiliyor son dakika golleri, hadi bakalım bu gece mesaiye kalıyoruz oluyor. eşim de aynı şekilde sorun yaşıyor. aile büyüklerinin uzak olması sıkıntı. anne olmaz diyorsunuz ama keşke aynı şehirde olsanız bir kaç saat için en iyisi anneannedir.

kamuda korkunç yöneticilerle çalıştım ama çocuğa bakacak kimse yok diyince akan sular dururdu. mesaiye kalmazdım. işinize anlam veremedim.

açıkçası her üniversite öğrencisine güven yok. eve erkek arkadaşını getirebilir. kızlarınız makyajına,giyimine özenebilir. telefonu elinden düşürmeyebilir.

ben olsam tercihim ''anneanne'' olurdu.

Merhabalar öncelikle,
Yazınızı okumaya başlayınca o kadar yardım etmek istedimki size.
Çalışıyorum şuanda çalışmasam inanın para da almayıp gelir size destek olmak için bakardım bebişlerinize.
Ankaradaymışsınız sanırım. Allahım yardımcınız olsun.Gönlünüze göre bi üniv. bi kız bulursunuz bebişlerinize bakacak inş.

Kamu ama merkezdeyim. Bakan bir yazı istiyor kalıyoruz. Yurtdışından bir anket geliyor, başka bakanlıktan görüş isteniyor, yazı son gün geliyor, o gün bitmesi gereken işler oluyor vs.
Gece gelememek başka konu, o şehir dışı toplantı olacağı zaman.
Geç biten işte akşam 22'de çıktık mesela.

Evet keşke evi yakın olsa idi. O zaman daha iyi olurdu, hem çocuklar anneanne sevgisi tadarlardı, hem benim hayatımın sınırları belli olurdu.

valla anneanne tercihinizi ben çok iyi anlıyorum,
benim de bazı durumlarda babamı çağırdığım oluyor bakım için,
benim oğlum daha çok küçük olmasına rağmen tüm düzeni bozuluyor ve babam geri döndüğünde bir enkaz bırakıyor bana,
yine de buna şükür diyorum,
çünkü başka seçeneğim olmamış oluyor.

bence öğrenci fikriniz çok uygun, sonuçta bakıcı abla olacak sadece ve zorunlu durumlarda bekçilik yapacak gibi düşünüyorsunuz.
Tüm gün çocuklarınızı emanet etmiyorsunuz, eve birini davet etse vs başka istenmeyen bir durum olsa kızlarınız anlatacak yaşlardalar, kızlarınızı da bu konuda tembirlerseniz bir şey olmaz.

Maasinda bi degisiklik olmayacaksa ankarada ama daha sakin bi kuruma geçiş yap :-/ olur mu ki

Bu pozitif ayrımcılık bazılarına haksızlık oluyor.
Çocuğu olan çok kişi var. Gerçi onların kocaları da var ama neyse.

Üniversite öğrencisi bile olsa eve misafir getirmek yasak, kız ya da erkek. Başta konuşulur bu zaten. Getirse bile kızlar mutlaka söylerler bana.

Maasinda bi degisiklik olmayacaksa ankarada ama daha sakin bi kuruma geçiş yap :-/ olur mu ki

Burası yeterince sakin
Geldiğim yer daha kötüydü. Nöbet usulü, hafta sonları ve geceleri, bayramlarda çalışma vardı.

Buradan memnunum. Hafta sonum bana ait. Geceleri evdeyim. Bayramlarda tatilim.

Unisbul'a ilan verebilirsin. :)
Konuşursunuz haftada birkaç gün böyle bir durumum olabiliyor diye. Mesela yabancı dili iyi bilen birini tutun, çocuklarla ing alıştırma yapsın oyunlar oynasın. Çocuklar etütten çıkıyor bunalırlar dersen bilemiyorum tabii. :)

kimi üni öğrencileri çok boş ders programlarıyla okuyor. Haftada 2-3 gün boş günü olan bile var. Bizim stajyerlerden biri öyleydi mesela. Sabahtan dersi oluyordu akşamüzeri geliyordu. Günde 1-2 dersleri oluyor 2 saatten. eğer oturduğunuz yere yakın üni varsa birilerinden ilan asmasını bile rica edebilirsiniz.

Valla bu devirde oyel cocuklarini emanet edebilecek akli basinda mantikli vede ahlaki duzgun bir genc nasil tanimadan bulacaksin bilmiyorum ama, bir etrafa sormalisin belki bir tanidigin akrabasi orda okuyorsa ancak birazcik guvenebilirsin bence.
Simdiki gecnler valla biz gibi degiller, hayat gorusleri cok farkli insallah anlasabileceginzi bir kiz bulursunuz. Ben ogrenciyken her hafta sonu bir tanidigin akrabasinin kizine ders vermeye odevlerine yardim etmeye giderdim ama onlar beni yegenlerinin sinif arkadasi olarak bilip guvendiler bende sinif arkadasimin akrabasi. Cok iyi insanlardi herkes birbirinden memnun kalmisti o zaman. insallah sizde kafaniza gore birini bulursunuz.

yani bir fikir ancak bu kadar mantıklı olurdu
yarım gün iş arayan birsürü öğrenci vardır. tabi güvenirlilik de sorun oluyordur çoğu öğrenciye.
sanırım 400-450 lira iş görür. yurtlar genel gece 23 e kadar açık oluyor. izin yazdırıp dışarıda kalabilir öğrenciler.
çocuklar için ve sizin içinde çok mantıklı.
yalnız referansı olan bir öğrenci bulun. bir oğlu olan anne olarak diyorum, bütün çocuklar kıymetli ama kız olunca sanki daha iyi düşünmek gerekli. tabi erkek çocukta da bu geçerli de ne bileyim iyi araştırın öğrenciyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…