- 19 Kasım 2013
- 18.667
- 33.658
- 798
- Konu Sahibi GelenKutusu
-
Senin işin nedir acaba :-/ bi de kamu diyorsun. Yani çocukları tanıdık bile olsa bırakma elalem ile. Ya bağırsa bile annane gibisi var mı. İşin gerçekten tuhaf? Kamu işi nasıl son dk belli oluyor da o gece gelemiyorsun meral ettim...Gelemeyeceğim gün o gün geç saatte belli oluyor.
Bu durumda o kişiye atla taksiye, git çocuklarımı okuldan al demem gerekiyor.
Tamam buldum.Annemin evi İstanbul'da. Babamla boşandılar, babam İzmir'de yeni eşiyle yaşıyor.
Açıkçası ben annemi evimde tam gün istemiyorum. Çünkü o olmazsa ben yapamazmışım gibi bir düşüncesi var (bunu psikolog görüşmelerinde sonradan ortaya çıkardık). Ayrıca çocuklarımın düzeninde bana destek değil, köstek oluyor. Nutellalı ekmek sadece pazar günleri yenecek dediğim halde bir bakıyorum çarşamba günü krep yapmış, üstünde nutella. Beni dinlemiyor, ben çocuklar karşısında kötü oluyorum.
Ayrıca büyük kızımla inatlaşıyorlar, evde gerginlik oluyor.
Gel desem gelecek, dünden razı. Ben istemiyorum.
üniversite öğrencilerinin belirli giriş çıkış saatleri yok. bu yüzden fikir güzel olsa da işlevsel olmayabilir. örneğin öğrencinin p.tesi dersi 16.00da biter ama cuma 17.30 da biter. aldığı derse göre değişir. vize ve finaller çok önemli değil çünkü hepi topu iki hafta vize final olur o da illa çocukların çıkış saatine gelecek diye birşey yok. buarada çocuklarınız kaç yaşında? okula giden çocuklar kendi başlarına evde duramazlar mı? belki sandvwich fila hazırlayıp bıraksanız kendi başlarının çaresine bakabilirler. site içinde mi oturuyorsunuz? eğer öyleyse apartman görevlinize para teklif edip eşinin sizin eve çıkmasını filan rica etseniz bence daha iyi olur. bir de öğrencinin yaz tatili ve sömestrı var onları da hesaba katmak lazım.Evet ama çocuklar 16:10 gibi evde olurlar. 17'de ders bitmesi bana uymaz.
Bir de dersler dönem dönem değişiyor sanırım.
İlk dönem uyar da ikinci dönem uymaz derse başkasını bulmam gerekebilir.
Peki kışın saat 20'de hava kararmış olacak, geri kaldığı yere dönmesi sorun olur mu?
Saatleriniz sıkıntılı bu sebeple yarım gün bakıcı bulmanızı öneririm.
4de gelir 8-9 ne zaman gelirseniz o saatte gider. Öğrenci konusuda mantıklı, ihtiyaç sahibi bir ögrenci için iyi olur ama bilemedim,benim içime sinmezdi sanırım. Onunda sınavları olacak,erkek arkadaşı olabilir bu sıkıntı olabilir,yeterince ilgilenemeyebilir. En makulu çocuk bakımindan anlayan müsait bir bakıcı diyorum ben bu sebeple.
Merhabalar öncelikle,Bildiğiniz gibi 4 sene önce boşanmış ve şu an 2 kızı ile yaşayan bir kadınım.
Aslında bana göre güzel yürüyen bir sistemimiz var.
Sabah hep beraber evden çıkıyoruz, kızları okula bırakıp işe geliyorum. Okulları tam gün, 16'da bitiyor, 16-18 arası okuldaki etüde kalıyorlar, ben işten 18'te çıkıyorum, okula varmam 18:40 yaklaşık, onlar da lobide diğer bekleyen çocuklarla oynuyorlar, zaten abla-kardeş oldukları için korkmuyorlar. Hatta havalar güzelse bahçede oynuyor oluyorlar, anne neden erken geldin, biraz daha oynayalım, sen otur bekle diyorlar.
Sorun şu ki; bazen iş yerinde işler 18'de bitmiyor. Devlet dairesi olmasına rağmen sarkabiliyor ve biz gece 21-22'ye kadar bile kalabiliyoruz. Geçen hafta işler yoğundu, iki gün işten çıkıp çocukları alıp tekrar işe geri döndüm.
Hem bana sıkıntılı, hem çocuklara haksızlık gibi geliyor.
Sabah evden beraber çıkıp akşam beraber girdiğimiz için tam gün bakıcı tutmak bana çok gereksiz şu anda. Eve yardımcı tutayım desem her gün için o da gereksiz. Zaten evde yokuz, ev kirlenmiyor.
Buradaki üniversite öğrencilerinin yaşadığı maddi zorlukları okuyunca çağrışım yaptı. Acaba diyorum, üniversite öğrencisi biriyle anlaşsak, çocukları evde karşılasa (bu durumda çocuklar akşam servisle saat 16'da eve gelecekler ve bana 2 çocuk için 450-500 TL servis parasına malolacak) ders saatleri uyar mı? Ben üniversiteden mezun olalı çoooookkkkkk zaman geçtiGündüz (örgün mü deniyordu buna) okula gidenler saat 16'da çıkmış olur mu? En son ders genelde kaçta bitiyor olur?
Ben saat 16-20 arası diye anlaşmak istesem, o saatten sonra çıkıp kaldığı öğrenci evine/yurda dönebilir mi? Devlet yurtlarının en geç giriş saati diye bir şey var mı? Eğer birbirimize ısınırsak bazen gece de kalması gerekirse ve o da bunu kabul ederse, yurtta kalıyor olması sorun olabilir mi? Yurda gitmezse suç olur mu?
Kaç lira vermem uygun olur?
Sadece çocuklara kapıyı açıp hazır olan yemeği ısıtıp beraber yemeleri ve sonra da çocukları derslerini yapmaları için yönlendirmesi gerekecek. Salondaki masaya üçü birden kitaplarının yayıp hep beraber herkes kendi dersine de çalışabilir.
Ankara'da yaşıyorum, çocukların babası bu gibi zor durumlarda ASLA yardımcı olmaz. Bir defasında aramıştım, alabilir mi diye okuldan. İşim var demişti. Biraz da benden boşandığın için zorluk çek, burnun sürtsün, pişman ol inşallah düşüncesi ile yapıyor bunu, çocuklarına zararı oluyor ama onun için bu önemli değil, neyse bu başka bir konu zaten. Şu anda zaten sanırım İstanbul'da bir sevgilisi var, 2 ay oldu Ankara'ya gelmedi. Ankara'da işi ve evi olmasına rağmen.
Bir iki defa çok çok zor durumda kaldığımda sınıf arkadaşının annesine (hafta sonları da görüşürüz bazen) rica etmiştim, sizin eve götürseniz, ben sizden alsam diye. Ama bu da sık sık uygulanabilecek bir yöntem değil. O da boşanmış anne, iki defa da ben onun kızını almıştım.
Şimdi iş gereği diğer illere 1 gecelik gitmemiz gerekecek. Uzun dönem yurt dışı toplantılar için annemi çağırıyordum. Ama 1 gece için gel, sonra git demek de olmaz. Annemi kullanmış gibi olurum. Geldiği zaman da çok karışıyor, istemeden ve farkında olmadan, düzenimi kurdum, evde düzenimi bozacak bir unsur istemiyorum.
Açıkçası, ne yapayım bilmiyorum. Bu öğrenci abla fikri işe yarar mı? Sınavım var, bugün gelemiyorum derse, ortada kalır mıyım? Ertesi hafta hastayım gelemiyorum deme ihtimali var. Hastaysa zorla getirtecek halim yok, zaten insafsızlık olur.
Ya da başka önerisi olan var mı?
Senin işin nedir acaba :-/ bi de kamu diyorsun. Yani çocukları tanıdık bile olsa bırakma elalem ile. Ya bağırsa bile annane gibisi var mı. İşin gerçekten tuhaf? Kamu işi nasıl son dk belli oluyor da o gece gelemiyorsun meral ettim...
eskiden komşuluk vardı, ben de annem yokken gelirdim eve 6 yaşından itibaren. karşı komşumuza güvenirdik o ilgilenirdi benimle gerektiğinde. keşke öyle bir komşu bulabilseniz, güvenilir tanıdık.
kamuda çalıştığım halde bizde de olabiliyor son dakika golleri, hadi bakalım bu gece mesaiye kalıyoruz oluyor. eşim de aynı şekilde sorun yaşıyor. aile büyüklerinin uzak olması sıkıntı. anne olmaz diyorsunuz ama keşke aynı şehirde olsanız bir kaç saat için en iyisi anneannedir.
Maasinda bi degisiklik olmayacaksa ankarada ama daha sakin bi kuruma geçiş yap :-/ olur mu kiKamu ama merkezdeyim. Bakan bir yazı istiyor kalıyoruz. Yurtdışından bir anket geliyor, başka bakanlıktan görüş isteniyor, yazı son gün geliyor, o gün bitmesi gereken işler oluyor vs.
Gece gelememek başka konu, o şehir dışı toplantı olacağı zaman.
Geç biten işte akşam 22'de çıktık mesela.
kamuda korkunç yöneticilerle çalıştım ama çocuğa bakacak kimse yok diyince akan sular dururdu. mesaiye kalmazdım. işinize anlam veremedim.
açıkçası her üniversite öğrencisine güven yok. eve erkek arkadaşını getirebilir. kızlarınız makyajına,giyimine özenebilir. telefonu elinden düşürmeyebilir.
ben olsam tercihim ''anneanne'' olurdu.
Maasinda bi degisiklik olmayacaksa ankarada ama daha sakin bi kuruma geçiş yap :-/ olur mu ki
Unisbul'a ilan verebilirsin. :)Bildiğiniz gibi 4 sene önce boşanmış ve şu an 2 kızı ile yaşayan bir kadınım.
Sabah hep beraber evden çıkıyoruz, kızları okula bırakıp işe geliyorum. Okulları tam gün, 16'da bitiyor, 16-18 arası okuldaki etüde kalıyorlar, ben işten 18'te çıkıyorum, okula varmam 18:40 yaklaşık, onlar da lobide diğer bekleyen çocuklarla oynuyorlar, zaten abla-kardeş oldukları için korkmuyorlar. Hatta havalar güzelse bahçede oynuyor oluyorlar, anne neden erken geldin, biraz daha oynayalım, sen otur bekle diyorlar.
Sorun şu ki; bazen iş yerinde işler 18'de bitmiyor. Devlet dairesi olmasına rağmen sarkabiliyor ve biz gece 21-22'ye kadar bile kalabiliyoruz. Geçen hafta işler yoğundu, iki gün işten çıkıp çocukları alıp tekrar işe geri döndüm.
Sabah evden beraber çıkıp akşam beraber girdiğimiz için tam gün bakıcı tutmak bana çok gereksiz şu anda. Eve yardımcı tutayım desem her gün için o da gereksiz. Zaten evde yokuz, ev kirlenmiyor.
Buradaki üniversite öğrencilerinin yaşadığı maddi zorlukları okuyunca çağrışım yaptı. Acaba diyorum, üniversite öğrencisi biriyle anlaşsak, çocukları evde karşılasa (bu durumda çocuklar akşam servisle saat 16'da eve gelecekler ve bana 2 çocuk için 450-500 TL servis parasına malolacak) ders saatleri uyar mı? Ben üniversiteden mezun olalı çoooookkkkkk zaman geçtiGündüz (örgün mü deniyordu buna) okula gidenler saat 16'da çıkmış olur mu? En son ders genelde kaçta bitiyor olur?
Ben saat 16-20 arası diye anlaşmak istesem, o saatten sonra çıkıp kaldığı öğrenci evine/yurda dönebilir mi? Devlet yurtlarının en geç giriş saati diye bir şey var mı? Eğer birbirimize ısınırsak bazen gece de kalması gerekirse ve o da bunu kabul ederse, yurtta kalıyor olması sorun olabilir mi? Yurda gitmezse suç olur mu?
Sadece çocuklara kapıyı açıp hazır olan yemeği ısıtıp beraber yemeleri ve sonra da çocukları derslerini yapmaları için yönlendirmesi gerekecek. Salondaki masaya üçü birden kitaplarının yayıp hep beraber herkes kendi dersine de çalışabilir.
Ankara'da yaşıyorum, çocukların babası bu gibi zor durumlarda ASLA yardımcı olmaz. Bir defasında aramıştım, alabilir mi diye okuldan. İşim var demişti. Biraz da benden boşandığın için zorluk çek, burnun sürtsün, pişman ol inşallah düşüncesi ile yapıyor bunu, çocuklarına zararı oluyor ama onun için bu önemli değil, neyse bu başka bir konu zaten. Şu anda zaten sanırım İstanbul'da bir sevgilisi var, 2 ay oldu Ankara'ya gelmedi. Ankara'da işi ve evi olmasına rağmen.
Bir iki defa çok çok zor durumda kaldığımda sınıf arkadaşının annesine (hafta sonları da görüşürüz bazen) rica etmiştim, sizin eve götürseniz, ben sizden alsam diye. Ama bu da sık sık uygulanabilecek bir yöntem değil. O da boşanmış anne, iki defa da ben onun kızını almıştım.
Şimdi iş gereği diğer illere 1 gecelik gitmemiz gerekecek. Uzun dönem yurt dışı toplantılar için annemi çağırıyordum. Ama 1 gece için gel, sonra git demek de olmaz. Annemi kullanmış gibi olurum. Geldiği zaman da çok karışıyor, istemeden ve farkında olmadan, düzenimi kurdum, evde düzenimi bozacak bir unsur istemiyorum.
Açıkçası, ne yapayım bilmiyorum. Bu öğrenci abla fikri işe yarar mı? Sınavım var, bugün gelemiyorum derse, ortada kalır mıyım? Ertesi hafta hastayım gelemiyorum deme ihtimali var. Hastaysa zorla getirtecek halim yok, zaten insafsızlık olur.
Bildiğiniz gibi 4 sene önce boşanmış ve şu an 2 kızı ile yaşayan bir kadınım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?