Çocuklarımın okul çıkışı bakılma problemi

Onlara universiteli bir abla bulmak en iyi cozum gibi duruyor
Umarim istedigin gibi biri cikar karsina
Bende yatili bir ogrenci almayi dusunuyorum
Hem aksam disarda oldugumda cocuklarimla ilgilenebilir
Tek sorun guvenilir birini bulmak

Burası yeterince sakin :eek:
Geldiğim yer daha kötüydü. Nöbet usulü, hafta sonları ve geceleri, bayramlarda çalışma vardı.

Buradan memnunum. Hafta sonum bana ait. Geceleri evdeyim. Bayramlarda tatilim.

bizim kurum da sakin, ben de merkezdeyim ama mecliscte bütçe görüşmesi vs olur herkes kalır, nereye gitseniz olabilecek işler.son dakikada sunum olur toplantı olur. haftasonu bile çalıştım, kurumun bir sınavı vardı gözetmenlik yapacaksınız dediler. bekar erkekleri ankaraya, küçük çocuklu emziren kadınları şehir dışına yazmışlar,bir dünya uğraştık zor bela ankarada görevlendirildik. anneanne babanne olmasa napıcaktım ben haftasonu? çok zor sizi iyi anlıyorum.

2 hafta sonra okul kapanıyor
2 hafta için mi arıyorsunuz yaz tatili Nasıl olacak anlamadım
Tavsiye edebileceğim bir ünv öğrencisi var dün itibariyle Okulu bitti

Büyükşehir'de 2 çocukla yaşam mücadelesi bence takdir edilesi bir durum
Evliyim 2 çocukta bende var ve sizin muzdarip olduğunuz konulardan inanın bizde muzdarip biçimde yaşamaya çalışıyoruz
İnşallah gönlünüze göre olur
Büyükler malesef küçük çocuğu kayırıp küçüğe torpil yapıyorlar yapma dediğimiz yapılıyor Oyüzden evdeki gerginlik eksik olmuyor ve bende istemiyorum şuan anneanne babanne
Ünv öğrencisinin de hem avantajı hem dezavantajı var bence vize final haftaları idare edilebilir eğer gelecek kişi sorumluluk sahibi ise
Allah yardımcınız olsun

2 hafta sonra okul kapanıyor
2 hafta için mi arıyorsunuz yaz tatili Nasıl olacak anlamadım
Tavsiye edebileceğim bir ünv öğrencisi var dün itibariyle Okulu bitti

Önümüzdeki Eylül başlayan dönem için şimdiden planlama yapmam gerekti de :KK53:
Biraz obsesifim bu plan-program konularında

Bence kafana gore birini bulursan cok super olur.
Ders cikis saatleri belki okuldan okula degisir ama benim zamanimda 17de biten dersim olabiliyordu ama hergun degil, ders programima goreydi.

Evlere temizlige giden uni ogrencisi tanidigim var, bu senin onerdigin iş ogrenci olan biri icin cok guzel bir imkan. İnsallah temiz durust birini bulursun da ikiniz icin de faydali olur =)
Fiyat olarak da servis maliyeti de olacakmiş, aylik 500 tl civari olabilir? Cunku calisma saati az.

Mesela 2 veya 3. Sinif ogrencisi olabilir cunku 1. Sinifin hem yasi da daha kucuk hem de okuldaki ve Ankara'daki tecrubesi az oldugu icin eli ayagina dolasabilir. Ankara'daki uni.leri de dusununce şöyle duzgun biri cikar diye dusunuyorum.

Fikir çok güzel.
Ama mühendislik mimarlık gibi bölümleri tercih etmenizi önermem.
Devamlı proje, uzun saatler lab dersleri, mutlaka bir pürüz çıkar.
Edebiyat veya eğitim fakültesi öğrencileri çok daha iyi seçenekler.
Ama ücreti sizde geçireceği ortalama saate göre belirleyin bence.

GelenKutusu GelenKutusu çocukların okulu ve eviniz hangi semtlerde acaba? Benim bir yeğenim var da Ankara'da. Yaşı biraz küçük ama çok güzel ablalık yapar, gayet de aklı başında bir kızdır. Annesi de bir bakanlıkta temizlik elemanı olarak çalışıyor, referans ya da soruşturmanızı kurum üzerinden de yapabilirsiniz

Dediğinize oyun ablası deniyor. Bir dönem yapmıştım :)

Bence gayet iyi bir fikir.
Sadece ihtiyacınız olan akşamlar çağıracağınız için günlük harçlık vermiş olacaksınız bir nevi.

Belki yurt sorunu olmayan biri olur, ailesinin yanında üniv okuyan biri olur.

Bu durumda sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyorum.

Ben de Ankara'dayım çoğu gece de yalnızım yakın olsak ben yardımcı olurum diyecektim ama muhtemelen siz merkezdesiniz :)

Birini bulmanız için bir site önerebilirim bu arada isterseniz.

Böyle bir internet sitesi görmüştüm Google reklamlarında. Randevulu şekilde kaç saat ve hangi günler istiyorsan ayarlıyorsun önceden. Öğrenciler çalışıyor yine. Eğer istediğin kişi o gün ve saatte dolursa başka birini seçme imkanın var en azından, ortada kalma durumu olmaz...

Bir de sınav haftası vs sorun olmaması açısından üniversiteye hazırlanan birini ayarlayabilirsiniz, sonuçlar 1/2 ay sonra açıklanacak gerçi...

Bildiğiniz gibi 4 sene önce boşanmış ve şu an 2 kızı ile yaşayan bir kadınım.
Aslında bana göre güzel yürüyen bir sistemimiz var.

Sabah hep beraber evden çıkıyoruz, kızları okula bırakıp işe geliyorum. Okulları tam gün, 16'da bitiyor, 16-18 arası okuldaki etüde kalıyorlar, ben işten 18'te çıkıyorum, okula varmam 18:40 yaklaşık, onlar da lobide diğer bekleyen çocuklarla oynuyorlar, zaten abla-kardeş oldukları için korkmuyorlar. Hatta havalar güzelse bahçede oynuyor oluyorlar, anne neden erken geldin, biraz daha oynayalım, sen otur bekle diyorlar.

Sorun şu ki; bazen iş yerinde işler 18'de bitmiyor. Devlet dairesi olmasına rağmen sarkabiliyor ve biz gece 21-22'ye kadar bile kalabiliyoruz. Geçen hafta işler yoğundu, iki gün işten çıkıp çocukları alıp tekrar işe geri döndüm.

Hem bana sıkıntılı, hem çocuklara haksızlık gibi geliyor.

Sabah evden beraber çıkıp akşam beraber girdiğimiz için tam gün bakıcı tutmak bana çok gereksiz şu anda. Eve yardımcı tutayım desem her gün için o da gereksiz. Zaten evde yokuz, ev kirlenmiyor.

Buradaki üniversite öğrencilerinin yaşadığı maddi zorlukları okuyunca çağrışım yaptı. Acaba diyorum, üniversite öğrencisi biriyle anlaşsak, çocukları evde karşılasa (bu durumda çocuklar akşam servisle saat 16'da eve gelecekler ve bana 2 çocuk için 450-500 TL servis parasına malolacak) ders saatleri uyar mı? Ben üniversiteden mezun olalı çoooookkkkkk zaman geçti :-) Gündüz (örgün mü deniyordu buna) okula gidenler saat 16'da çıkmış olur mu? En son ders genelde kaçta bitiyor olur?

Ben saat 16-20 arası diye anlaşmak istesem, o saatten sonra çıkıp kaldığı öğrenci evine/yurda dönebilir mi? Devlet yurtlarının en geç giriş saati diye bir şey var mı? Eğer birbirimize ısınırsak bazen gece de kalması gerekirse ve o da bunu kabul ederse, yurtta kalıyor olması sorun olabilir mi? Yurda gitmezse suç olur mu?

Kaç lira vermem uygun olur?

Sadece çocuklara kapıyı açıp hazır olan yemeği ısıtıp beraber yemeleri ve sonra da çocukları derslerini yapmaları için yönlendirmesi gerekecek. Salondaki masaya üçü birden kitaplarının yayıp hep beraber herkes kendi dersine de çalışabilir.

Ankara'da yaşıyorum, çocukların babası bu gibi zor durumlarda ASLA yardımcı olmaz. Bir defasında aramıştım, alabilir mi diye okuldan. İşim var demişti. Biraz da benden boşandığın için zorluk çek, burnun sürtsün, pişman ol inşallah düşüncesi ile yapıyor bunu, çocuklarına zararı oluyor ama onun için bu önemli değil, neyse bu başka bir konu zaten. Şu anda zaten sanırım İstanbul'da bir sevgilisi var, 2 ay oldu Ankara'ya gelmedi. Ankara'da işi ve evi olmasına rağmen.

Bir iki defa çok çok zor durumda kaldığımda sınıf arkadaşının annesine (hafta sonları da görüşürüz bazen) rica etmiştim, sizin eve götürseniz, ben sizden alsam diye. Ama bu da sık sık uygulanabilecek bir yöntem değil. O da boşanmış anne, iki defa da ben onun kızını almıştım.

Şimdi iş gereği diğer illere 1 gecelik gitmemiz gerekecek. Uzun dönem yurt dışı toplantılar için annemi çağırıyordum. Ama 1 gece için gel, sonra git demek de olmaz. Annemi kullanmış gibi olurum. Geldiği zaman da çok karışıyor, istemeden ve farkında olmadan, düzenimi kurdum, evde düzenimi bozacak bir unsur istemiyorum.

Açıkçası, ne yapayım bilmiyorum. Bu öğrenci abla fikri işe yarar mı? Sınavım var, bugün gelemiyorum derse, ortada kalır mıyım? Ertesi hafta hastayım gelemiyorum deme ihtimali var. Hastaysa zorla getirtecek halim yok, zaten insafsızlık olur.

Ya da başka önerisi olan var mı?
Benim 3 çocuğum da okula gidiyor. Akşam üzeri 4 gibi Dadimız geliyor. Onları servisten alıyor. Yemeklerini yediriyor. Oynqtiyor. Ders yaptırıp uyutuyor. 750 veriyorum. Geç saate kadar çalışınca böyle kolay oluyor.

Bende sizin gibiyim çalışıyorum bir kızım var 6 yaşında ilkokula başlayacak.s imdi annanesinde kalıyor.hafta sonu geliyor fakat evini bizi özlüyor annem uzak bana semt olarak.1 saat sürüyor evimizin arası.s imdi ilkokula eyluld başlayınca şunu yapmayı dusunuyorum eşimle.o kula öğlenci olacak eşim 11 de gelip hazırlayacak kızım 10 uyaniyor12:20 de derse giriyorlar okula bırakacak.cikis saati 17:20 bende 18:00 evde olucam.babsi eve bırakınca kapıyı ustundn kitliyor.boyle yapacağız.y oksa yarım günlük para vermem benim hiçbir çalışmanın mantığı kalmaz ben biraz mecburiyetten bunu yapıyorum.b irazda başkasını evime sokmaktansa kızım benim uslu 1 saat beklesinn yalnız daha garanti geliyor.bizim plan bu okul açıldığında bunu yapacağız.islerimiz ve kızımın okulu evimize yakın avntajimiz bu

Bazi konularda size katılıyorum.benimde sıkıntim su.bayagi zor buna karar verdik.bir diyoruz eşimle anneme yakinmi otursak ciksak evden.ama bu sefer ilimizin işi çok uzak annemgile.sabah taa 5:30 6:00
Da kalk ise git yol parası ikimizonde servisi yok konuda kiraya ekle bu olucak.hem annem bakacak hem bir bakıcı parası da öyle gitmiş olacak yol parasıyla.a nnem yanıma gelmezse evinizde bırakmaz gel kal desem yalvarsam evine bağlı kadın babm emekli ona bakar bebek gibi hizmeti çok babmn hasta falan değil haaa gayet sağlıklı keyfini yapar.bende bu yüzden çok kişinin kimseye annemde olsa muhtaç olmamak için prayada borç var muhtacim.mecbir kızımı böyle bırakıp gidecek ise yapacak carem başka yolum yok.bizi bir bu yol uygun maalesef deneyip gorecez.iste su var eşim işi yakın arabayla atlar gider.telefon bırakıyor kızımın yanına her yarım saat arıyorum yavrum ne yaptın diye.konusuyom yolluyorum hep.Allhin izniyle bu şekil idare edecek mecburum.su borç bitsin hemn çıkarım isten

Sabah hep beraber evden çıkıyoruz, kızları okula bırakıp işe geliyorum. Okulları tam gün, 16'da bitiyor, 16-18 arası okuldaki etüde kalıyorlar, ben işten 18'te çıkıyorum, okula varmam 18:40 yaklaşık, onlar da lobide diğer bekleyen çocuklarla oynuyorlar, zaten abla-kardeş oldukları için korkmuyorlar. Hatta havalar güzelse bahçede oynuyor oluyorlar, anne neden erken geldin, biraz daha oynayalım, sen otur bekle diyorlar.

Sorun şu ki; bazen iş yerinde işler 18'de bitmiyor. Devlet dairesi olmasına rağmen sarkabiliyor ve biz gece 21-22'ye kadar bile kalabiliyoruz. Geçen hafta işler yoğundu, iki gün işten çıkıp çocukları alıp tekrar işe geri döndüm.

Sabah evden beraber çıkıp akşam beraber girdiğimiz için tam gün bakıcı tutmak bana çok gereksiz şu anda. Eve yardımcı tutayım desem her gün için o da gereksiz. Zaten evde yokuz, ev kirlenmiyor.

Buradaki üniversite öğrencilerinin yaşadığı maddi zorlukları okuyunca çağrışım yaptı. Acaba diyorum, üniversite öğrencisi biriyle anlaşsak, çocukları evde karşılasa (bu durumda çocuklar akşam servisle saat 16'da eve gelecekler ve bana 2 çocuk için 450-500 TL servis parasına malolacak) ders saatleri uyar mı? Ben üniversiteden mezun olalı çoooookkkkkk zaman geçti :-) Gündüz (örgün mü deniyordu buna) okula gidenler saat 16'da çıkmış olur mu? En son ders genelde kaçta bitiyor olur?

Ben saat 16-20 arası diye anlaşmak istesem, o saatten sonra çıkıp kaldığı öğrenci evine/yurda dönebilir mi? Devlet yurtlarının en geç giriş saati diye bir şey var mı? Eğer birbirimize ısınırsak bazen gece de kalması gerekirse ve o da bunu kabul ederse, yurtta kalıyor olması sorun olabilir mi? Yurda gitmezse suç olur mu?

Sadece çocuklara kapıyı açıp hazır olan yemeği ısıtıp beraber yemeleri ve sonra da çocukları derslerini yapmaları için yönlendirmesi gerekecek. Salondaki masaya üçü birden kitaplarının yayıp hep beraber herkes kendi dersine de çalışabilir.

Ankara'da yaşıyorum, çocukların babası bu gibi zor durumlarda ASLA yardımcı olmaz. Bir defasında aramıştım, alabilir mi diye okuldan. İşim var demişti. Biraz da benden boşandığın için zorluk çek, burnun sürtsün, pişman ol inşallah düşüncesi ile yapıyor bunu, çocuklarına zararı oluyor ama onun için bu önemli değil, neyse bu başka bir konu zaten. Şu anda zaten sanırım İstanbul'da bir sevgilisi var, 2 ay oldu Ankara'ya gelmedi. Ankara'da işi ve evi olmasına rağmen.

Bir iki defa çok çok zor durumda kaldığımda sınıf arkadaşının annesine (hafta sonları da görüşürüz bazen) rica etmiştim, sizin eve götürseniz, ben sizden alsam diye. Ama bu da sık sık uygulanabilecek bir yöntem değil. O da boşanmış anne, iki defa da ben onun kızını almıştım.

Şimdi iş gereği diğer illere 1 gecelik gitmemiz gerekecek. Uzun dönem yurt dışı toplantılar için annemi çağırıyordum. Ama 1 gece için gel, sonra git demek de olmaz. Annemi kullanmış gibi olurum. Geldiği zaman da çok karışıyor, istemeden ve farkında olmadan, düzenimi kurdum, evde düzenimi bozacak bir unsur istemiyorum.

Açıkçası, ne yapayım bilmiyorum. Bu öğrenci abla fikri işe yarar mı? Sınavım var, bugün gelemiyorum derse, ortada kalır mıyım? Ertesi hafta hastayım gelemiyorum deme ihtimali var. Hastaysa zorla getirtecek halim yok, zaten insafsızlık olur.

Ne kadar düşünceli, mantıklı , güzel bir annesiniz
Çok takdir ettim sizi:)

Isterseniz pdr okul oncesi yada egitim bilimleri bolumlerden öğrenci olabilir iletisimi daha kolay saglarlar diye dusundum.
Face de ogrenci gruplari var.
... uni alim satim
Yada
... uni is ilanlari gibi gruplardapart time ilan yayinlanabiliyor
Ordan da bakabilirsiniz
Inşallah bulursunuz:KK9:

İstanbul veya Ankaradaydan yardımcı olabilirim
Bana özelden yazar mısın?
Üniversitede okuyup oyun ablalığı yapan çok arkadaşım vardı.
Bölümüm okul öncesi öğretmenliği olduğu için başka bir oyun ablası bulmanıza yardım edebilirim

Canim üniversite öğrencisi biraz sıkıntı. Evde bakıcı olarak değil ama 3 ve 4. Sınıf stajyer olarak aldım. Haftanın belli günleri gelmeleri gerekiyor. Haftada 2 falan. Ama mutlaka hocam çağırdı, ödev var, sunum var. Vize haftası final haftası vs gibi bahaneler ile ya erken çıkmak istiyor ya geç gelmek istiyor. Bir kismina para verdik bir kısmına asgari ücret üzerinden verdik. Farkli şirketlerdeydim çünkü.

Ama yaz tatili için çok iyi bir alternatif olur. Sene baladiginda ise izin vs durumlarının söz konusu olmadığının altını cizmelisin. Ben biraz rahattim galiba.

Evet ama çocuklar 16:10 gibi evde olurlar. 17'de ders bitmesi bana uymaz.
Bir de dersler dönem dönem değişiyor sanırım.
İlk dönem uyar da ikinci dönem uymaz derse başkasını bulmam gerekebilir.

Peki kışın saat 20'de hava kararmış olacak, geri kaldığı yere dönmesi sorun olur mu?

Bildiğim kadarıyla fakültede ikinci öğretim de varsa örgün öğretim 4 e kadar bitiyor.

Sabahcı lise öğrencisi bak bence.

Back