Çocuklarımın okul çıkışı bakılma problemi

Büyük olan tek olsa kalabilir ama küçüğü ile birlikte olmaz.
Hem küçük kardeşine annelik yap demek gibi olur
Hem ikisi bir arada kuduruyorlar

En büyük korkum yalnızken başlarına bir şey gelirse vicdan azabı duymak.
En fazla ayda 1000 tl daha fazla harcamış olacağım, o da en fazla bir kaç sene. Sonra zaten kalabilirler tek.

üniv. de çocuk gelişimi okuyan arkadaşım vardı, bakıyorlar
ama birisinin kesinlikle size tavsiye etmesi lazım
yurtlar da en erken gece 11,00 ancak cemaat yurtlarında 10,00 genel olarak gece giriş 12,00 dir.
matematik-fizik öğrencileri bakmaz evet zekidirler ama çocuk bakmak az para onlar saat başı ücretle öğrencilere ders veriyor
bakıcıya göre daha uygun ücret ayrıca burs kredi kesilmesin diye sigortada istemezler,
ders saatleri üniversitede içindeki bölümlere göre değişir. hiçbir bölüm birbirine benzemez hiçbir üniversite giriş çıkışı birbirine benzemez...
yanlız sınav zamanına denk gelirse ne olur mutlaka konuşun

Okul açılınca çalışmak üzere ama şimdiden fikir hazırlığına başladım. Eğer kesin kararımı verirsem yaz döneminde bulmak istiyorum, dediğiniz gibi. Eylül'de anlaşmış olacağım yani mecburen, hem servis kaydı için, hem onun ders programı için.

GelenKutusu Annem işe başladığında ben 8 kızkardeşim 5 yaşındaydı. Okuldan çıkıp eve gelir annemin sabahtan hazırladığı yemekleri yerdik,termosa koyduğu çayı içerdik hatta sokağa çıkıp oynardık akşama kadar. Önce Allah'a sonra mahalledeki kadınlara emanettik yani bir nevi. Yanlış hatırlamıyorsan senin kızlarında bu yaştalar, yapabileceklerine güveniyorsan ver servise eve gelsinler.Tabiki bizim çocukluğumuzdaki kadar tekin değil sokağa çıksınlar oynasınlar asla demem ama evde kendilerini idare edebilirler. Hem daha özgüvenli olurlar emin ol

Herhangi bir yer çıkarmadım, önceki sayfalarda yazılı.
Sonuçta anne dediğiniz kişi benim çocuklarımın karakterinin şekillenmesinde rol oynuyor.
Anne olması mükemmel olduğu anlamına gelmiyor. Takıntılı anne de var, saplantılı anne de var, cimri anne de var, yalancı anne de.

Annemle çocuk yetiştirme yöntemlerimiz konusunda uyuşmazlıklarımız var, ben bir çocuğun zekasının oyunla gelişeceğine inanıyorum, annemse çocuklarıma halıdaki oyuncaklarını toplamadıkları için bağırıyor. Annem de olsa hiç kimsenin çocuklarıma bağırmasını istemiyorum, hele ki benim aksine inandığım bir konuda. Çocuklarımın odalarından içeri bakınca her yerin oyuncak olması, onlarla oynadıklarını görmek beni mutlu ediyor. Benim annelik tarzım bu.

Anneme muhtaç olabilirim tabi, şu anda bile sevgisine muhtacım, o benim annem. Boşanma dönemimde en büyük destekçim odur.

Tek sorun benim iş saatimin uzadığı zamanlar olsa sizin yönteme cesaret edebilirdim belki.
Ama gece evde olmayacağım zamanlar olacak.

Ayrıca çocuklarımı güveneceğim birine emanet edip sinemada yetişkin filmi izlemeyi çok özledim.

Bence komşulardan mahalleden ev hanımı birileri olsa daha iyi... Üniversite öğrencisinin işi belli olmaz... Daha olgun birileri olsa iyi olur.

Apartman görevlisinin hanımı da bir ihtimal aslında.
Yolda kaldım, trafik çoktu problemi olmaz.

Ama o da çocukları evde yalnız bırakıp ocakta yemek bıraktım diye evine inmeye kalkar mı diye korkuyorum.
Ya da kendi çocuklarına şunların başında durun der mi diye (her ne kadar ben böyle bir şeyi kabul etmeyeceğimi önceden söylemiş olsam da yapabilir)

Komşulardan kimse parayla böyle bir iş yapmaz, gelir seviyesi yüksek bir semtte yaşıyorum. Ancak apartman görevlilerin eşleri olabilir.

komşulardan yardım alamazmısınız en azından eve geçirir yemeklerını koyar ve arada kontrol eder
gerçi buyuk şehirlerde komşular selam vermiyor o ayrı bir konu ama
belki size yardım olacak birileri vardır ,

Anladım canım. Mahallede var mı böyle bir abla,teyze,tanıdık? Yani gelemeyeceğin zamanlar bir telefonla halledebileceğin birileri? Öğrenci de bulabilirsin tabiki o da mantıklı ama o zaman süreklilik gerekecek

komşulardan yardım alamazmısınız en azından eve geçirir yemeklerını koyar ve arada kontrol eder
gerçi buyuk şehirlerde komşular selam vermiyor o ayrı bir konu ama
belki size yardım olacak birileri vardır ,

Komşulardan kimse parayla böyle bir iş yapmaz, gelir seviyesi yüksek bir semtte yaşıyorum. Ancak apartman görevlilerin eşleri olabilir.

Anladım canım. Mahallede var mı böyle bir abla,teyze,tanıdık? Yani gelemeyeceğin zamanlar bir telefonla halledebileceğin birileri? Öğrenci de bulabilirsin tabiki o da mantıklı ama o zaman süreklilik gerekecek

Gelemeyeceğim gün o gün geç saatte belli oluyor.
Bu durumda o kişiye atla taksiye, git çocuklarımı okuldan al demem gerekiyor.

ben de 7 yaşındaydım annem işe başladığında.. öğlen okuldan gelirdim, kendi yemeğimi ısıtır yerdim. çalışan anne de, çalışan anne çocugu olmak da zor bilirim.. şimdi düşünüyorum da kendi çocugumu bırakır mıyım. sanmıyorum..şartlar ne olur bilinmez ama biizim yaşadığımız dönemle şu dönem aynı değil malesef.

bence üniversite öğrencisi gayet mantıklı bi seçenek.. ama ders saatleri fln iyi konuşulmalı. bi de hastalık vs neyse de. vizeler finaller döneminde aksatma olur mu onları da bi araştır..

dediğin gibi apartman görevlisi suistimal edebilir.
komşular olabilirdi ama uygun bir komşu yokmuş.
oturduğun civardan biri olabilir.yakın çevreye ilan bırakabilirsin,esnaflara.
oralardan birilerini de bulabilirsin
illa öğrenci olacak diye bir şart yok.
yeni mezun atanamamışlardan da çok arayan oluyor.
ne bileyim ummadığın şekilde talipliler olacaktır.
ilan ile aramanda sakınca yok.
zira her görüştüğünü tutup eve alacak değilsin ki.
elbette araştıracak referans alacaksın.
bir kaç esnafa ilan bırak,bak dönüş olacaktır

Gelemeyeceğim gün o gün geç saatte belli oluyor.
Bu durumda o kişiye atla taksiye, git çocuklarımı okuldan al demem gerekiyor.
Aslında benim tavsiyem şöyleydi,yani ben olsam öyle yaparım. Kızlarımı servise veririm,ben de akşam normal saatimde evime gelirim. Oldu ki o gün mesaiye kalmam gerekti, önceden konuşup anlaştığım mahallede bize çok yakın oturan birini arayıp kızlarımın yanına gönderirim. Eve gittiğimde de konuştuğumuz ücreti hemen veririm

Hiç bir çıkarmadım diyorsunuz ama ben o annenizin çocuklara krep yaptığı bölümü cidden göremiyorum şu anda. Yanılıyorsam kusura bakmayın. Ama öyle biy şey okuduğuma eminim sanki.
Ben de mi yalancıyım acaba?

Yalancı değil de dikkatsiz diyelim
İlk sayfada 5 numaralı mesajda yazıyor

Bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…