- 24 Aralık 2015
- 4.073
- 4.602
- 63
- Konu Sahibi GelenKutusu
-
Annesini çağırabilir. Böyle bir seçeneği var. Veya ne bileyim bir kaç yıldır tanıdığı birine emanet etsin çocuklarını, bir komşuya veya kuzene. Ama konu sahibi zaten çalışıyor. Bu gelecek öğrenciyi Nasıl tanıyacak. Bir gün buluşacaklar 10-15 soru soracak ona, beyanına güvenmek zorunda olacak. Tamam pazartesi başla diyecek. Bilmiyorum ben olsam güvenmem bu Zaman da.sizi tanımıyorum.
ama gelen kutusunun hayat tecrübesi çok çok fazla.
kimse hemen güvenemez. çalışan ve eşinden ayrılan bir anne. daha fazla ne yapabilir ki?
Annesini çağırabilir. Böyle bir seçeneği var. Veya ne bileyim bir kaç yıldır tanıdığı birine emanet etsin çocuklarını, bir komşuya veya kuzene. Ama konu sahibi zaten çalışıyor. Bu gelecek öğrenciyi Nasıl tanıyacak. Bir gün buluşacaklar 10-15 soru soracak ona, beyanına güvenmek zorunda olacak. Tamam pazartesi başla diyecek. Bilmiyorum ben olsam güvenmem bu Zaman da.
şu seçenek nasıl; yeni mezun bir öğretmen bulmak..henüz atanmamış oluyorlar ya..ev iş falan yapmaz ama ilgilenebilir çocuklarla..altı üstü bişeyler yedirip ,ders yaptıracak..ankarada seçenek çok olduğunu düşünüyorum.
öğretmen adaylarının kursu ağustos gibi falan başlıyor.Evet bu da olabilir.
Hatta anahtarı versem daha erken gelip sessiz evde ders de çalışabilir, KPSS için.
Ama dershaneye gideceğim derse yine ortada kalırım.
Biraz zorluğa katlansın çocukları için diyorum ben de.ama annesini istememe sebebini de açıklamış
konu sahibi içinde zor olacak o bunlara daha çok kafa yoruyordur.
Annesini çağırabilir. Böyle bir seçeneği var. Veya ne bileyim bir kaç yıldır tanıdığı birine emanet etsin çocuklarını, bir komşuya veya kuzene. Ama konu sahibi zaten çalışıyor. Bu gelecek öğrenciyi Nasıl tanıyacak. Bir gün buluşacaklar 10-15 soru soracak ona, beyanına güvenmek zorunda olacak. Tamam pazartesi başla diyecek. Bilmiyorum ben olsam güvenmem bu Zaman da.
paraya ihtiyacı olan biri öyle kolay kolay dershaneye gidemez ki.ayrıca kaazndığı parayla da gidebilir belki,seçenek bu:)Evet bu da olabilir.
Hatta anahtarı versem daha erken gelip sessiz evde ders de çalışabilir, KPSS için.
Bütün sorularının cevabını bilemicem ama 4 yıl önce ben devlet yurdunda okurken en son girş saati ya 10 ya 11 di. İzin de söyle oluyordu senede haftasonu hariç hafta içi belli gün sayısında iznin var 60 gün gibi bişey. Ve kalması için yurt görevlileri gidene kadar yani en son saat 6 ya kadar gittiği adresi yazıp izin Hakkı'ndan kullanması gerekiyor. 1 günlük izinler genelde ailelere haber veriliyor.ama özel yurtlarda bildiğim kadarıyla 12 girş saati yine haber vermesi gerekiyor yurda ama sanırım devlet kadar değil. Ücret olarak 16-20 saatleri arası 400 tl falan olur bence aylık yani haftalık 100 lira falan gibi bişey. Devlet dairelerinin bazılarında çocuk odası falan oluyor yok sanırım sizde. Aileniz nerde yaşıyor. Ananeye gitse siz işten çıkınca ordan alsanız yada bi başka aile büyüğüBildiğiniz gibi 4 sene önce boşanmış ve şu an 2 kızı ile yaşayan bir kadınım.
Aslında bana göre güzel yürüyen bir sistemimiz var.
Sabah hep beraber evden çıkıyoruz, kızları okula bırakıp işe geliyorum. Okulları tam gün, 16'da bitiyor, 16-18 arası okuldaki etüde kalıyorlar, ben işten 18'te çıkıyorum, okula varmam 18:40 yaklaşık, onlar da lobide diğer bekleyen çocuklarla oynuyorlar, zaten abla-kardeş oldukları için korkmuyorlar. Hatta havalar güzelse bahçede oynuyor oluyorlar, anne neden erken geldin, biraz daha oynayalım, sen otur bekle diyorlar.
Sorun şu ki; bazen iş yerinde işler 18'de bitmiyor. Devlet dairesi olmasına rağmen sarkabiliyor ve biz gece 21-22'ye kadar bile kalabiliyoruz. Geçen hafta işler yoğundu, iki gün işten çıkıp çocukları alıp tekrar işe geri döndüm.
Hem bana sıkıntılı, hem çocuklara haksızlık gibi geliyor.
Sabah evden beraber çıkıp akşam beraber girdiğimiz için tam gün bakıcı tutmak bana çok gereksiz şu anda. Eve yardımcı tutayım desem her gün için o da gereksiz. Zaten evde yokuz, ev kirlenmiyor.
Buradaki üniversite öğrencilerinin yaşadığı maddi zorlukları okuyunca çağrışım yaptı. Acaba diyorum, üniversite öğrencisi biriyle anlaşsak, çocukları evde karşılasa (bu durumda çocuklar akşam servisle saat 16'da eve gelecekler ve bana 2 çocuk için 450-500 TL servis parasına malolacak) ders saatleri uyar mı? Ben üniversiteden mezun olalı çoooookkkkkk zaman geçtiGündüz (örgün mü deniyordu buna) okula gidenler saat 16'da çıkmış olur mu? En son ders genelde kaçta bitiyor olur?
Ben saat 16-20 arası diye anlaşmak istesem, o saatten sonra çıkıp kaldığı öğrenci evine/yurda dönebilir mi? Devlet yurtlarının en geç giriş saati diye bir şey var mı? Eğer birbirimize ısınırsak bazen gece de kalması gerekirse ve o da bunu kabul ederse, yurtta kalıyor olması sorun olabilir mi? Yurda gitmezse suç olur mu?
Kaç lira vermem uygun olur?
Sadece çocuklara kapıyı açıp hazır olan yemeği ısıtıp beraber yemeleri ve sonra da çocukları derslerini yapmaları için yönlendirmesi gerekecek. Salondaki masaya üçü birden kitaplarının yayıp hep beraber herkes kendi dersine de çalışabilir.
Ankara'da yaşıyorum, çocukların babası bu gibi zor durumlarda ASLA yardımcı olmaz. Bir defasında aramıştım, alabilir mi diye okuldan. İşim var demişti. Biraz da benden boşandığın için zorluk çek, burnun sürtsün, pişman ol inşallah düşüncesi ile yapıyor bunu, çocuklarına zararı oluyor ama onun için bu önemli değil, neyse bu başka bir konu zaten. Şu anda zaten sanırım İstanbul'da bir sevgilisi var, 2 ay oldu Ankara'ya gelmedi. Ankara'da işi ve evi olmasına rağmen.
Bir iki defa çok çok zor durumda kaldığımda sınıf arkadaşının annesine (hafta sonları da görüşürüz bazen) rica etmiştim, sizin eve götürseniz, ben sizden alsam diye. Ama bu da sık sık uygulanabilecek bir yöntem değil. O da boşanmış anne, iki defa da ben onun kızını almıştım.
Şimdi iş gereği diğer illere 1 gecelik gitmemiz gerekecek. Uzun dönem yurt dışı toplantılar için annemi çağırıyordum. Ama 1 gece için gel, sonra git demek de olmaz. Annemi kullanmış gibi olurum. Geldiği zaman da çok karışıyor, istemeden ve farkında olmadan, düzenimi kurdum, evde düzenimi bozacak bir unsur istemiyorum.
Açıkçası, ne yapayım bilmiyorum. Bu öğrenci abla fikri işe yarar mı? Sınavım var, bugün gelemiyorum derse, ortada kalır mıyım? Ertesi hafta hastayım gelemiyorum deme ihtimali var. Hastaysa zorla getirtecek halim yok, zaten insafsızlık olur.
Ya da başka önerisi olan var mı?
bence sen bir ilan ver şartlarını sırala.Evet bu da olabilir.
Harika fikir yabancı birine evin anahtarını vermek.Evet bu da olabilir.
Biraz zorluğa katlansın çocukları için diyorum ben de.
Harika fikir yabancı birine evin anahtarını vermek.
Gelen kişinin yalan söylemediğini nerden bileceksiniz?Bu sadece benim yaşadığım zorluk değil, anlatamadım sanırım.
Mesela benim hayatta en karşı olduğum şey, yalan.
Annem yalan söylemekten çekinmez, çocukların önünde yalan söylemekten de çekinmez.
Ben şimdi çocuklarıma ne kadar "yalan söylemek iyi bir şey değil" desem de dinleyerek değil görerek öğreniyorlar.
Bilmem anlatabildim mi?
sizin gibi negatif birine denk gelmesin yeter..Harika fikir yabancı birine evin anahtarını vermek.
Gelen kişinin yalan söylemediğini nerden bileceksiniz?
ısrarla devam ediyorsun.Gelen kişinin yalan söylemediğini nerden bileceksiniz?
ne kadar negatifsiniz siz böyle...biz de bayılıyorduk çünkü çocuklarımızı bakıcıya falan emanet etmeye..anahtar vermeye..Harika fikir yabancı birine evin anahtarını vermek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?