Cocuklarda zeka testi

Bızde kullandık bunlardan, 2 sene cocugun her gun aynı sayfa sayısı kadar yapması gerekiyor azı olamaz ama cogu olabılır. Suanfa dgs dısında baska bısey kullanıyoruz bunu gıttıgı bılım sanattan verdıler her aksam 2 sayfa yapıyor cocuk anca bu sekılde fayda saglıyor
çok haklısın işin sırrı üstün zeka değil orta veya az üstü zeka artı düzenli çalışma ve faydalı uygun kaynaklar kullanma da .özel okula gerek duymadım ben ilkokulda.para biriktirip direkt yurtiçi ya da yurdışı iyi bir unıversitede eğitim aldırmayı düşünüyorum kazanamazsa hedefini.mesela tıp gibi

Çocuk psikiyatrisi polikliniğine giderseniz sizi doğru şekilde yönlendireceklerdir. Buradaki yorumlara bakarak üzülüp/sevinmeyin kendinizi yıpratmayın boşuna :)

Bulunduğunuz ilde eğitim araştırma hastanesi varsa orada bulabilirsiniz çocuk psikiyatrisi polikliniğini. Psikologlara pedogoglara hiç gitmeyin bence.

çok haklısın işin sırrı üstün zeka değil orta veya az üstü zeka artı düzenli çalışma ve faydalı uygun kaynaklar kullanma da .özel okula gerek duymadım ben ilkokulda.para biriktirip direkt yurtiçi ya da yurdışı iyi bir unıversitede eğitim aldırmayı düşünüyorum kazanamazsa hedefini.mesela tıp gibi
Sızınkl kac yasında? Benım kı bu sene 4.sınıfı bıtırecek ben yıne devlette devam etmeyi dusunuyorum ama bu cocukların en buyuk eksısı bunlar cok soru soruyor, bılırısn gecıstıremezsın ders sırasında anlatılan bıseyı de dıger cocuklar gıbı kabul edıp gecemıyorlar ozel okulda daha mı destekleyıcı olur bılemıyorum. Sızın kı bılsemlı mı? Bızım kı yıne devlet kurumunda ama ozel bır sırket uzerıınden alıyor bu egıtımı orada sınava gırdı ıq olculdu ama puanlamayı bılmıyorum ustun yetenekli sınıfına yerlestı, ancak 6 ay once ozelde yapılan testte bıze sadece cocugunuz cok zekı ne ekstra bır destege ıhtıyacı var nede egıtıme sadece onu ne sıkın, ne cok boslayın ıkı kalıbada uyamaz demıslerdı hakkettende oyle bır cocuk. Bildiğim tek sey zor oluyor bu cocuklar, hayatın altını ustune getirirken mutsuz olmasın mutlu oldugu yerde mutlu oldugu sekılde olsun tek dılegım

Çocugunuz aşırı zeki değil.
O yaşın gerektirdiği gibi algıları çok açık.
Diğer çocugunuz biraz geriden geliyor sadece.
O da zamanla açığı kapatır.
Benim çocugumda 2 yaşında, 5-6tane ingilizce şarkı biliyor , 10a kadar ingilizce sayıyor, birsürü ingilizce kelime vs vs vs oturup herşeyi konuşabilirim ve anlayabilir.aklımın ucundan bile aşırı zeki vs geçmedi zira çevremdeki çocuklar hep akıllı maşallah.lütfen çocugunuza fazla anlam yüklemeyin bu onun zararına olur , zeki ise okulda anlaşılır zaten duruma göre hareket edersiniz.diğeri ile daha fazla ilgilenin gelişimi için.

ay prens prensesleriniz bitti bi de aşırı üstün zekalı çocuk sndromu çıktı bu ebeveynlerin. orada burada böbürleneceksiniz diye çocuğu strese sokmayın şimdiden. zekiyse kendini zamanla belli eder her hareketini bu kadar hayranlıkla karşıladığınz için ileride normal bir çocuk olduğunu fark ettiğinde bunalıma giriyor bu çocuklar sizin yüzünüzden.

Bir erkek çocuğu doğdu o anda,
Yoktu belki bir benzeri cihanda.

Yüzü gök gibiydi, saçları kara,
Ağzı kıpkızıldı, benzerdi kora.

Bu çocuk başkaydı, peri miydi ne?
Güzellikte yoktu sanki üstüne.

Vücudu baştanbaşa kıllıydı,
Öküz gibi güçlü, çok akıllıydı.

Anasının memesinden bir defa,
Süt içti ve istemedi bir daha.

Çiğ et, kımız, aş istedi, dillendi,
Kırk gün sonra yiğit oldu, dellendi.

Vücudu tüylüydü, güzel huyluydu,
Ay Kağan oğluydu, asil soyluydu.

oğuz kağan destanını bırakayım şuraya sizin için. anası zeka testi kovalamamış ama adına destansı hikayeler yazılmış içinde varsa sizin çocuğun da olur yoksa zorlamayın. kımız falan isterse dikkate alın ama.

Benim oğlumda 16 aylikken ikili cümlelere geçmisti, 6 aylikken kitap okutuyordu . 19-20 aylikken okuduğumuz kitapları bire bir satir satır söylüyordu, yanlis okusam düzeliyordu. Şuanda 4.5 yaşında ve zekasi bilmiyorum o cocuk değil sadece hala kitap okutmayi seviyor saatlerce oku bikmaz usanmaz. 13 aylikken kelime hazineside genişti kitaplardan dolayi sanirim birde dil gelişiminin zekayla alakasi yok. Yani 2 yaşındaki çocuk aslında normal şeyler bunlar zamanla çevreden uyaranlar fazlalistikca sönüyor. Zeka testi zaten bu yaşta dogru bir sonuç vermez. Ama derseniz kendi kendine okumayi öğrendi harf göstermedik çıkışları kendi buldu o zaman farkli. Ben oğlumun cok zeki olduğunu düşünmüyorum. Zaten istediğim orta zekadan bir tik ileri olsa yeter...
Aynen cok haklisiniz, kizim 2 yasindayken sayilari , renkleri ingilizcede biliyordu.Bir yetiskin gibi cok akici kinusuyordu.Fakat zamanla sondu.2 yasindayken 12 ye kadar sayabiliyordu suan 6 yasinda hala 12 deyiz:)).

Yaşı çok küçükmüş 2 yaşa zeka testi yok diye biliyorum.Gelisim testleri var 6 yas öncesi icin ama bu 2 yaşa uygulanir mi bir fikrim yok açıkçası siz en güzeli bu isi uzmanlarina sorun.Benim ogluma da ramdan üstün zekali tanısı konuldu özel yetenekli bireymiş,zep uygulanmaliymis vs denildi,zeki oldugunu biliyordum ama üstün zeka kismi süpriz oldu.Hayatimizda hep bir sorun, bir eksik vardı ve hala da var.Valla üstün zekali cocukkar genelleme yapmayim ama zor cocuklar oluyorlar.Problem cözmede ne kadar basarililarsa problem cikarmada da bir o kadar basarililar,cok hassaslar,kaygi duzeyleri yüksek bu cocuklarin.Sormak istediginiz bir sey varsa sorun bana.2 yasinda iken oglumla yurrdisina cikmistik ve o gune kadar dogru duzgun konusmayan cocuk kendisiyle konusmaya calisan yabanci bir cocugun vesilesiyle 8 -9 kelimelik uzun cümleler kurmustu.Demekki benim oglum gerek görmemis o ana kadar yani konusmak konusmamak üst zeka ile dogrudan ilgili degil bence.

Oglumun IQ yuksek oldugu tesbit edildi .Su bilsem sinavlariyla .Ama 3 yaşina kadar hic konusmamıstı .:KK70::KK70:
Bende dun aksam onu yazacaktım , benım kı hıc konuşmadı degıl hala oyle bılmıs bılmıs konuşmaları yok , sadece cok fazla soru soruyor ve cok konusuyor. Bazen cevremde duyuyorum el kadar cocuklar o kadar bılınclı o kadar baska konusuyor kı bu anne babanın tutumu olsa olsa dıyorum , ben o cocuklardan cok hoslanmıyorum fazla mantıklılar :KK76:

hem rehber öğretmen hem de iki oğlu üstün zekalı bilsem öğrencisi olan bir ebeveyn olarak şunları söyleyebilirim.2 yaş üstün zekalı mı demek için erken bir yaş dönemi.bu yaşta yapılacak bir test zeka değil gelişim testi olur ya da standort binet zeka testi yapılır 2 yaşında o testin de günümüzde güvenilir ve geçerliliği pek kalmamıştır.ayrıca diyelim test yaptırdınız bu bir işe yaramayacak ki.üstün zekalı olsun ya da olmasın siz zaten onun gelişimini ilgi alanlarını ve yeteneklerini destekleyeceksiniz.2 oğlum üstün zekalı ve konuşmaya başladıkları andan itibaren onlarla yarım saat geçiren herkes üstün olduğunu fark ediyordu ama ben ise zamanın ilgilenilmiş çocukları diye baktım oğullarımın arasında bir yaş vardır.test yaptır diyenlere hayır dedim onlarla üstün zekalı mı değil mi düşünmeden kitaplar okudum araştırmalar yaptım legolar yapbozlar yaptım gezilere yürüyüşlere bisiklet gezilerine parklara tiyatrolara gittim.ana sınıfında öğretmenleri çağırıp üstün zekalı bu çocuklar dedi aldırış etmedim en son 1.sınıf öğretmenleri çağırıp çocukların üstün zekalı olduğunu söylediler.öğretmenleri bilseme yönlendirince tanı aldılar.şimdi her ikisi de bilsemde. yalnız üstün çocuklarla yaşamak ilgilenmek sanıldığı kadar kolay bir durum değil. tanı almak hiç bir şey değiştirmiyor.sadece ailelere büyük iş düşüyor.onlara yönelik hiç bir eğitim yok.zaman içinde yeteneklerinin de köreldiğini gördükçe içiniz cız ediyor Hele ki 2 yaş için yapılacak hiç bir şey yok.ama çocuklarınızla etkinlikler yapın bol çocuklu ortamlarda olun.doğa gezilerine çıkın.legolar yapbozlar kutu oyunları oynayın.ilerde bir spor ya da sanat dalına yönlendirin.oğullarımdan biri aşırı kaygılı hassas ve vicdanlı her şeyi kendine dert etitğinden dünyadaki yoksulluktan savaşlardan tutun hayvan haklarına ölümlere kadar aşırı duyarlı olduğundan pedagog depresyon eşiğinde dedi.düşünün daha 8 yaşında

sormak istedikleriniz olursa yardımcı olabilirim.iki oğlumun gelişimleri ya da gösterdikleri belirtiler nelerdi paylaşabilirim.çok çalışkan çocuk demek değil üstün zekalı.çok farklılar ötekiler aykırılar.karşınızda bir çocuk yok bir bilim adamı ressam yazar araştırmacı insan hakları savunucusu var sanırsınız. hem de parmak kadarlar iken.adalet duyguları vicdan suçluluk duyguları fazla gelişmiş oluyorlar o yüzden insanlığın tüm sorun ve acıları sorunları acıları oluyor.bazen diyorum bu dünya için çok fazla duyarlı hassaslar.bu yüzden de yeryüzündeki her canlının acısını acısı gördükleri için kaygıları yüksek olduğundan çok sorgulayıp araştırdıklarından bazen depresyona girebiliyorlar.

Merhaba ben size bir sey sormak istiyorum 2 yasina daha yeni girdi ikizlerimden biri asiri zeki oldugunu dusunuyorum bilmiyorum bana mi oyle geliyor ama etrafimiz daki buyuk cocuklardan daha akilli yani ikizi bir kac kelime konusabiliyorken kendisi cumleler kuruyor normal buyuk biri gibi konusuyor oyle davraniyor yani oturur sizinle muhabbet edebilir. Bir tek konusma olarak degil davranis olarakta oyle devamli kitap okumak istiyo yani benim ona okumami ben okuduktan sonra da o kitabi gordugun de o hikayeyeyi anlatabiliyo bununla ilgili yaptirabilecegim ozel bir test var mi yani yani eğer gercekten zeka seviyesi yuksekse harcanip gitsin istemiyorum bunun icin cok mu erken onuda bilmiyorum bilgisi olan var mi acaba
Merhaba. 5 buçuk Yaşında ki kızıma farklı bi konudan dolayı psikiyatrist randevusu aldım. Ailecek gittik ve ilk görüşme sonucu bizden Stanford Binet testi yapılmasını sonucuna göre konuşacağını söyledi. Ve testin sonucunda üstün zekalı dehb tanısı konuldu. Tanıyı bize sormadan önce bizim zekası hakkında ne düşündüğünüzü sordu. Bizde zeki bi çocuk olduğunu ama her anne/babaya çocuğunun özel geldiğini bildiğimiz için bunu çok abartmadığımızı söyledik. Ve gerçekten kızım üstün zekalıymış. Bunjn yanı sıra bu kadar sosyal gelişmişliği olması da onu özel bir çocuk yapıyor dedi. Ben erken konuştuğunu vesaire okulunda uygulanan gelişim testlerini de full yaptığını söyledim ama bunlara çok bağlı olmadığını söyledi. Bu testi ciddi uzmanlar tarafından gerek görülürse yapılmasının uygun ve etik olduğunu da ekledi. Kendisi zaten ülkeyi bilmem ama Ankara’nın en iyi ikisinden biri. Bana sorarsanız oğlum 2.5 yaşında oda üstün zekalı ama bunu belki de hiç bilemeyeceğiz :))
Doktor bu testi kafamıza göre yaptırmamızın çok önemli olduğunu şimdi moda haline geldiğini ve ebeveyn çocuk ilişkisini zedelediğini söyledi. Çocuklarına karşı fazla beklenti yada hayalkırıklığı sonucu travmatik bozukluklar olabiliyormuş

Benim oglan da ustun zekali 1.5 yasinda yazmaya basladi daha yeteneklerini anlatamam nazar deger 🤣🤣🤣u. Ama bilsem sinavlarini kazanamadi okulda 🤣🤣🤣🤣 okula gtmiyor bile zaaar zor gotutturuyorum hc arkadasi yok evden cikartabilmek icin dil dokuyoruz yok çakildi mi btti eve tum.dersleri cok siikiliyorim diyor

Benim oglan da ustun zekali 1.5 yasinda yazmaya basladi daha yeteneklerini anlatamam nazar deger 🤣🤣🤣u. Ama bilsem sinavlarini kazanamadi okulda 🤣🤣🤣🤣 okula gtmiyor bile zaaar zor gotutturuyorum hc arkadasi yok evden cikartabilmek icin dil dokuyoruz yok çakildi mi btti eve tum.dersleri cok siikiliyorim diyor
Merhaba. Maşallah oğlunuza allah sağlık sıhhat versin. Üstün zekalı tanısını doktordan mı aldınız. Bahsettiğinize göre üstün zeka yanı sıra sosyal bozukluk var gibi hissettim. Bu yönde bi tedavi alıyor musunuz ??

Merhaba. Maşallah oğlunuza allah sağlık sıhhat versin. Üstün zekalı tanısını doktordan mı aldınız. Bahsettiğinize göre üstün zeka yanı sıra sosyal bozukluk var gibi hissettim. Bu yönde bi tedavi alıyor musunuz ??
Evet doktor koydu ztn ozel bi klinig3 gidiyor doktorlarmz cok ii size de tavsiye ederim normal oldugunu zekasindan hersyb ona sikici geldigini soyluyor 🤧 ayda 2 kez gidiyorz ustun zekali cocuklar yardm almadan olmuyor zaten

Yani beni en iyi gercektn bu durumuyasayan anneler anlar oyle uslu sus pus cocuklar degiller ya da her zaman ders yapaym okuyayim vs vs degsiik bi kafalari dunyalari var

Yani beni en iyi gercektn bu durumuyasayan anneler anlar oyle uslu sus pus cocuklar degiller ya da her zaman ders yapaym okuyayim vs vs degsiik bi kafalari dunyalari var
Benim çocuğum üstün zekali değil ama evet bence üstün zekali çocuklar ve aileleri icin herşey mükemmel değil. Malasef onlarin standardlarinda eğitim alamıyorlar ülkemizde keşke böyle bir durum olsa cocuklar hakettikleri yaşamı yaşasalar.

Benim çocuğum üstün zekali değil ama evet bence üstün zekali çocuklar ve aileleri icin herşey mükemmel değil. Malasef onlarin standardlarinda eğitim alamıyorlar ülkemizde keşke böyle bir durum olsa cocuklar hakettikleri yaşamı yaşasalar.
Kesinlilkle sdc istanbul da mumkun o da guvenilir olmaz siyaset olsun vs her gun drgsiiyor herkes taraf degistiriyir ne malum cocuklarimizi x örgutlrr gb harcamayacaklari herkes iicn ayni konu gecerli bu klinige gelirken bile supheliyim ihtiyacmz olmasa getrmem keske bastan getirmeseydm oyle kalsayfi diyorum dunya hali hc belli olmuyor allah korusun

Back
X