- 1 Temmuz 2018
- 3.667
- 8.414
- 78
- Konu Sahibi birbuyuktemmuzaski
Cocugunuzu destekleyin :) zeka testi negatif ciksa bile :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok haklısın işin sırrı üstün zeka değil orta veya az üstü zeka artı düzenli çalışma ve faydalı uygun kaynaklar kullanma da .özel okula gerek duymadım ben ilkokulda.para biriktirip direkt yurtiçi ya da yurdışı iyi bir unıversitede eğitim aldırmayı düşünüyorum kazanamazsa hedefini.mesela tıp gibiBızde kullandık bunlardan, 2 sene cocugun her gun aynı sayfa sayısı kadar yapması gerekiyor azı olamaz ama cogu olabılır. Suanfa dgs dısında baska bısey kullanıyoruz bunu gıttıgı bılım sanattan verdıler her aksam 2 sayfa yapıyor cocuk anca bu sekılde fayda saglıyor
Sızınkl kac yasında? Benım kı bu sene 4.sınıfı bıtırecek ben yıne devlette devam etmeyi dusunuyorum ama bu cocukların en buyuk eksısı bunlar cok soru soruyor, bılırısn gecıstıremezsın ders sırasında anlatılan bıseyı de dıger cocuklar gıbı kabul edıp gecemıyorlar ozel okulda daha mı destekleyıcı olur bılemıyorum. Sızın kı bılsemlı mı? Bızım kı yıne devlet kurumunda ama ozel bır sırket uzerıınden alıyor bu egıtımı orada sınava gırdı ıq olculdu ama puanlamayı bılmıyorum ustun yetenekli sınıfına yerlestı, ancak 6 ay once ozelde yapılan testte bıze sadece cocugunuz cok zekı ne ekstra bır destege ıhtıyacı var nede egıtıme sadece onu ne sıkın, ne cok boslayın ıkı kalıbada uyamaz demıslerdı hakkettende oyle bır cocuk. Bildiğim tek sey zor oluyor bu cocuklar, hayatın altını ustune getirirken mutsuz olmasın mutlu oldugu yerde mutlu oldugu sekılde olsun tek dılegımçok haklısın işin sırrı üstün zeka değil orta veya az üstü zeka artı düzenli çalışma ve faydalı uygun kaynaklar kullanma da .özel okula gerek duymadım ben ilkokulda.para biriktirip direkt yurtiçi ya da yurdışı iyi bir unıversitede eğitim aldırmayı düşünüyorum kazanamazsa hedefini.mesela tıp gibi
Aynen cok haklisiniz, kizim 2 yasindayken sayilari , renkleri ingilizcede biliyordu.Bir yetiskin gibi cok akici kinusuyordu.Fakat zamanla sondu.2 yasindayken 12 ye kadar sayabiliyordu suan 6 yasinda hala 12 deyiz:)).Benim oğlumda 16 aylikken ikili cümlelere geçmisti, 6 aylikken kitap okutuyordu . 19-20 aylikken okuduğumuz kitapları bire bir satir satır söylüyordu, yanlis okusam düzeliyordu. Şuanda 4.5 yaşında ve zekasi bilmiyorum o cocuk değil sadece hala kitap okutmayi seviyor saatlerce oku bikmaz usanmaz. 13 aylikken kelime hazineside genişti kitaplardan dolayi sanirim birde dil gelişiminin zekayla alakasi yok. Yani 2 yaşındaki çocuk aslında normal şeyler bunlar zamanla çevreden uyaranlar fazlalistikca sönüyor. Zeka testi zaten bu yaşta dogru bir sonuç vermez. Ama derseniz kendi kendine okumayi öğrendi harf göstermedik çıkışları kendi buldu o zaman farkli. Ben oğlumun cok zeki olduğunu düşünmüyorum. Zaten istediğim orta zekadan bir tik ileri olsa yeter...
Bende dun aksam onu yazacaktım , benım kı hıc konuşmadı degıl hala oyle bılmıs bılmıs konuşmaları yok , sadece cok fazla soru soruyor ve cok konusuyor. Bazen cevremde duyuyorum el kadar cocuklar o kadar bılınclı o kadar baska konusuyor kı bu anne babanın tutumu olsa olsa dıyorum , ben o cocuklardan cok hoslanmıyorum fazla mantıklılarOglumun IQ yuksek oldugu tesbit edildi .Su bilsem sinavlariyla .Ama 3 yaşina kadar hic konusmamıstı .![]()
Merhaba. 5 buçuk Yaşında ki kızıma farklı bi konudan dolayı psikiyatrist randevusu aldım. Ailecek gittik ve ilk görüşme sonucu bizden Stanford Binet testi yapılmasını sonucuna göre konuşacağını söyledi. Ve testin sonucunda üstün zekalı dehb tanısı konuldu. Tanıyı bize sormadan önce bizim zekası hakkında ne düşündüğünüzü sordu. Bizde zeki bi çocuk olduğunu ama her anne/babaya çocuğunun özel geldiğini bildiğimiz için bunu çok abartmadığımızı söyledik. Ve gerçekten kızım üstün zekalıymış. Bunjn yanı sıra bu kadar sosyal gelişmişliği olması da onu özel bir çocuk yapıyor dedi. Ben erken konuştuğunu vesaire okulunda uygulanan gelişim testlerini de full yaptığını söyledim ama bunlara çok bağlı olmadığını söyledi. Bu testi ciddi uzmanlar tarafından gerek görülürse yapılmasının uygun ve etik olduğunu da ekledi. Kendisi zaten ülkeyi bilmem ama Ankara’nın en iyi ikisinden biri. Bana sorarsanız oğlum 2.5 yaşında oda üstün zekalı ama bunu belki de hiç bilemeyeceğiz :))Merhaba ben size bir sey sormak istiyorum 2 yasina daha yeni girdi ikizlerimden biri asiri zeki oldugunu dusunuyorum bilmiyorum bana mi oyle geliyor ama etrafimiz daki buyuk cocuklardan daha akilli yani ikizi bir kac kelime konusabiliyorken kendisi cumleler kuruyor normal buyuk biri gibi konusuyor oyle davraniyor yani oturur sizinle muhabbet edebilir. Bir tek konusma olarak degil davranis olarakta oyle devamli kitap okumak istiyo yani benim ona okumami ben okuduktan sonra da o kitabi gordugun de o hikayeyeyi anlatabiliyo bununla ilgili yaptirabilecegim ozel bir test var mi yani yani eğer gercekten zeka seviyesi yuksekse harcanip gitsin istemiyorum bunun icin cok mu erken onuda bilmiyorum bilgisi olan var mi acaba
Merhaba. Maşallah oğlunuza allah sağlık sıhhat versin. Üstün zekalı tanısını doktordan mı aldınız. Bahsettiğinize göre üstün zeka yanı sıra sosyal bozukluk var gibi hissettim. Bu yönde bi tedavi alıyor musunuz ??Benim oglan da ustun zekali 1.5 yasinda yazmaya basladi daha yeteneklerini anlatamam nazar degeru. Ama bilsem sinavlarini kazanamadi okulda
okula gtmiyor bile zaaar zor gotutturuyorum hc arkadasi yok evden cikartabilmek icin dil dokuyoruz yok çakildi mi btti eve tum.dersleri cok siikiliyorim diyor
Evet doktor koydu ztn ozel bi klinig3 gidiyor doktorlarmz cok ii size de tavsiye ederim normal oldugunu zekasindan hersyb ona sikici geldigini soyluyorMerhaba. Maşallah oğlunuza allah sağlık sıhhat versin. Üstün zekalı tanısını doktordan mı aldınız. Bahsettiğinize göre üstün zeka yanı sıra sosyal bozukluk var gibi hissettim. Bu yönde bi tedavi alıyor musunuz ??
Benim çocuğum üstün zekali değil ama evet bence üstün zekali çocuklar ve aileleri icin herşey mükemmel değil. Malasef onlarin standardlarinda eğitim alamıyorlar ülkemizde keşke böyle bir durum olsa cocuklar hakettikleri yaşamı yaşasalar.Yani beni en iyi gercektn bu durumuyasayan anneler anlar oyle uslu sus pus cocuklar degiller ya da her zaman ders yapaym okuyayim vs vs degsiik bi kafalari dunyalari var
Kesinlilkle sdc istanbul da mumkun o da guvenilir olmaz siyaset olsun vs her gun drgsiiyor herkes taraf degistiriyir ne malum cocuklarimizi x örgutlrr gb harcamayacaklari herkes iicn ayni konu gecerli bu klinige gelirken bile supheliyim ihtiyacmz olmasa getrmem keske bastan getirmeseydm oyle kalsayfi diyorum dunya hali hc belli olmuyor allah korusunBenim çocuğum üstün zekali değil ama evet bence üstün zekali çocuklar ve aileleri icin herşey mükemmel değil. Malasef onlarin standardlarinda eğitim alamıyorlar ülkemizde keşke böyle bir durum olsa cocuklar hakettikleri yaşamı yaşasalar.